4751 de tablete pentru elevii călărășeni – Educația continuă!

”Investim în educația copiilor noștri” – #Călărașiul_educat
Guvernul României, prin Ministerul Educației și Cercetării, a livrat Inspectoratului Școlar Județean Călărași, în cadrul programului ”Școala de acasă”, 4.751 de tablete, în valoare de 5.541.000 de lei, pentru elevii care nu beneficiază de un dispozitiv propriu pentru cursurile online.
De marți, 10 noiembrie, a demarat livrarea acestor tablete, care au și conexiune la internet, către unitățile de învățământ, în absolut toate localitățile județului Călărași, indiferent de culoarea politică a primarului. Copiii fără dispozitive electronice pentru învățarea online nu au nevoie de politică, ci de soluții.  Ministerul Educației și Cercetării a mai alocat, pe lângă cele 4.751 de tablete, suma de 2.686.000 lei pentru achiziția de echipamente IT destinate unităților școlare din județ, printr-un alt program, ”Educația în siguranță”. Procesul de achiziție a 780 de tablete, 800 de laptopuri și 500 camere web se află în desfășurare, evaluarea ofertelor urmând să se încheie săptămâna viitoare.
Mai mult, în județul Călărași, un număr de 59 corpuri de clădiri de unități școlare au beneficiat de Programul ”Internet în școli”, prin protocolul încheiat între MEC și furnizorii de internet.
Astfel, prin programele naționale din educație, Guvernul PNL a reușit să pună bazele unei structuri sănătoase oferind șanse egale tuturor elevilor.

Material publicat la comanda PNL Călărași
CUI Mandatar 11200025

Author: dlbuterez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *