Programul “Școala din valiză” a ajuns în 40 de noi școli din mediul rural, care vor beneficia acum de resurse pentru educație în format digital în anul șolar 2020/2021

În cadrul unui efort comun între utilizatorii de servicii telecom, Vodafone România și Fundația Vodafone România, s-au strâns în total 160.000 de euro pentru a sprijini educația. Astfel, programul “Școala din valiză” a ajuns în 40 de noi școli din mediul rural, care vor beneficia acum de resurse pentru educație în format digital în anul șolar 2020/2021. Fundația Vodafone România a dublat suma strânsă din donații și a finalizat recent procesul de achiziție a 1.200 de tablete. Dispozitivele sunt acum în drum spre elevi din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Neamț, Timiș, Vâlcea și Vaslui. În mai puțin de 2 luni de la începutul campaniei “Împreună nu lăsăm nicun elev în urmă”, românii și-au arătat susținerea, ajutând copiii din mediul rural să aibă acces egal la educație, reducând astfel decalajul dintre diferite părți ale țării și diferite categorii sociale. S-au strâns aproape 80.000 de euro din donațiile oamenilor care au înțeles că, împreună cu Vodafone România, Fundația Vodafone România și în acord cu inițiativele autorităților, pot face o diferență și pot contribui la asigurarea unor resurse digitale de calitate pentru elevii și profesorii din România. Pe lângă tabletele achiziționate pentru elevi, distribuite de Fundația World Vision Romania, începând cu iulie 2020, conținutul platformei “Școala din Valiză” a fost îmbogățit cu peste 40 de videoclipuri educaționale noi, create de profesori și specialiști din diferite domenii (tehnici de scriere creativă, dicție, astronomie, chimie, pictură etc.) pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă mai bine diferitele discipline școalare sau pentru a le dezvolta noi abilități. Vodafone România s-a alăturat efortului de a ajuta elevii din zonele rurale să își continue studiile în anul școlar 20/21 și să beneficieze de o experiență educațională completă. Compania oferă internet pentru toate școlile din programul „Școală din valiză”, împreună cu SIM-uri pentru tabletele donate, cu trafic gratuit de date mobile pentru accesarea platformei www.scoaladinvaliza.ro și a altor platforme educaționale, precum www.manual.edu.ro, www.lectii-virtuale.ro, www.profesoronline.ro. Mai mult, elevii și profesorii din rețeaua Vodafone au acces gratuit la internet pentru aceste platforme.

Campania “Împreună nu lăsăm niciun elev în urmă” continuă până pe 15 octombrie 2020, iar donațiile care vor fi strânse vor fi utilizate pentru extinderea programului “Școala din Valiză” către mai mulți elevi și profesori din zonele rurale ale României cărora le lipsesc mijloacele pentru educația digitală. Toți utilizatorii serviciilor de telecomunicații au posibilitatea de a contribui în continuare la această inițiativă comună prin donații SMS la 8846 sau folosind un card de credit, în timp ce utilizatorii serviciilor Vodafone România pot dona, de asemenea, direct din creditul existent în extraopțiunea cartelei prepaid sau direct pe factura lor pentru serviciile mobile. Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile aici.

 

Author: dlbuterez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *