Cosmin Grozavu candidează din partea USR Călărași pentru Consiliul Local

Cosmin Grozavu candidează din partea USR Călărași pentru Consiliul Local

Are 40 de ani, este căsătorit, are doi copii, iar de profesie este inginer specializat în protecția plantelor. Ca experiență are 15 ani în domeniul agriculturii atât în partea de producție, cât și în partea de agri-business

Ce v-a făcut să luați această decizie? De ce candidați pentru Consiliul Local?

În primul rând pentru a aduce o nouă o normalitate și ne uităm la Consiliul Local prin prisma a ceea ce a specificat legiuitorul și aceea ce se întâmplă de fapt în Consiliul Local. În urma participării la ședințele de Consiliu Local am constatat că lucrurile sunt un pic diferite, respectiv, dacă ne uităm pe statistică în ultimii patru-opt ani de zile constatăm că 99% din proiectele de hotărâri ale Consiliului că sunt inițiate de către primar. Nu este chiar în normalitate în Consiliul local trebuie să fie locul unde se dezbat problemele, se oferă soluții asumate de către reprezentanții cetățenilor, care sunt consilierii, nu oamenii primarului. Vrem din nou ca această decizie să fie adusă în Consiliul Local nu la sediul de partid, pentru că în momentul de față ori votăm să ne iasă treburile cu firmele de partid, ori să le stricăm ploile celorlalți. Din toate lucrurile astea cetățeanul rămâne cel care suferă pentru că nu se întâmplă mare lucru. Principalul obiectiv este de a ajunge în Consiliul Local, USR și-a ales acest obiectiv tocmai pentru a îndeplini această normalitate. Ne propunem ca cel puțin consilierii să aibă tot de proiecte de hotărâre pe cât va avea și viitorul primar.

După 27 septembrie dacă ajungeți în Consiliul Local, ce domenii considerați că sunt proiecte prioritare, ce ar trebui făcute cu maximă urgență?

Vorbim foarte mult despre politică în această campanie electorală și mai puțin despre administrație și atunci soluția ar trebui să fie un asumată de către toți consilierii pentru că orice localitate orice comună, oraș și județ, dezvoltarea acestuia nu trebuie să stea la mâna unei singure persoane, pentru că o singură persoană nu poate acoperi tot spectrul de probleme, fapt pentru că care soluțiile trebuie discutate în Consiliul Local și asumate de către toți consilierii și atunci mi se pare o idee greșită să vorbim în cadrul Consiliului Local de ideea de opoziție. Nu pot să cred că cineva își dorește să nu se ridice gunoiul. Milităm pentru discuția în Consiliul Local în domeniile respective, asumate de către toți consilierii prezenți. Dacă ar fi să facem o prioritizare a acestor probleme din ceea ce ne-au spus și cetățenii în campania electorală putem să spunem așa că gunoiul este una dintre cele mai importante probleme, urmată de infrastructura stradală și transportul în comun. Cele trei probleme au primit cele mai multe reclamații.

 

Comandat: Uniunea Salvați România

Realizat: Radio Voces Campi

Cod AEP: 21200251

Author: dlbuterez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *