Asculta live

Această galerie conține 1 poză.

 

 

Un echipaj de căutare – salvare din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a intervenit prompt pentru extragerea persoanei, aceasta fiind adusă la suprafaţă nevătămată în circa 20 de minute

 

În data de 23.05.2017, ora 10.47, Garda de Intervenție a Detaşamentului de Pompieri Călăraşi a fost solicitată prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acționeze pe raza comunei Dichiseni, pentru scoaterea dintr-o fântână (cu o adâncime de aproximativ 10 metri), a unei  femei in vârstă de 39 de ani.

În aproximativ 15 – 20 de minute femeia a fost extrasă nevătămată din fântână de către pompierii militari, care au folosit mai multe cordiţe de salvare şi centuri de siguranţă.

Unul dintre pompierii militari care este încardat pe autospeciala de descarcerare a coborât în fântână şi a asigurat femeia cu centurile de siguranţă pentru ca aceasta să fie scoasă la suprafaţă.

 

 

 

Femeia scoasă din fântână era conştientă şi a fost preluată de echipajul cu medic al Ambulanţei, care se afla de asemenea la locul intervenţiei.

 

Ulterior aceasta a fost transportată de urgenţă la spitalul din Călăraşi (Unitatea de Primire Urgențe)  pentru cercetări amănunţite.

 

Organele abilitate urmează să cerceteze cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest eveniment. Menţionăm de asemenea că la locul intevenţiei a fost prezent şi un echipaj al Poliţiei.

 

 

Această galerie conține 1 poză.

politia 3În perioada minivacanţei de 01 mai, peste 220 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi s-au aflat în stradă, acţionând pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, pentru prevenirea evenimentelor neplăcute şi creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic.

Ca urmare a acţiunilor întreprinse de poliţişti, în perioada 30 aprilie – 02 mai 2015, pe raza judeţului Călăraşi, nu s-au produs fapte grave de tulburare a ordinii sau liniştii publice şi nici accidente care să fi fost soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.

Poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice şi cei din cadrul structurii de arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat, în această perioadă, 12 infracţiuni şi au aplicat, pentru neregulile constatate, 526 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 98.000 lei.

Au fost prinse în flagrant 10 persoane, bănuite de săvârşirea de infracţiuni. Pentru faptele comise, două persoane au fost cercetate în stare de arest preventiv.
Poliţiştii rutieri au sancţionat 392 de abateri, sancţionate de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 229 au constat în depăşirea limitelor legale de viteză, 69 în neutilizarea centurii de siguranţă, 3 depăşiri neregulamentare şi 2 conduceri sub influenţa alcoolului, fiind amendate şi alte încălcări ale legislaţiei în materie.
21 de conducători auto au rămas fără permisele de conducere, poliţiştii dispunând şi măsura reţinerii a 3 certificate de înmatriculare.
Exemple:

– La data de 30 aprilie 2015, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au prezentat procurorilor şi Judecătoriei Călăraşi pe doi tineri, bănuiţi de furt dintr-o locuinţă de pe raza comunei Ştefan Vodă, judeţul Călăraşi, reţinuţi cu o zi în urmă.
Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

– Un echipaj rutier, care a acţionat, în noapte de 01/02 mai 2015, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, au depistat, pe raza comunei Unirea, pe T. Ionel, de 41 ani, din comuna Dichiseni, judeţul Călăraşi, care conducea un autovehicul, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acelaşi echipaj a identificat în trafic, pe raza municipiului Călăraşi, în aceeaşi noapte, pe conducătorul auto P. Ionel, de 37 ani, din Călăraşi, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, poliţiştii dispunând şi reţinerea permiselor de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 zile.

– În după-amiaza de 02 mai 2015, a fost identificat A. Niculae, de 58 ani, din Călăraşi, care a condus un autovehicul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi a fost implicat într-o tamponare, pe raza municipiului Călăraşi.
Fiind la volanul unui autoturism marca Skoda, pe strada Zăvoiului, acesta a pătruns în intersecţia cu strada Prelungirea Bucureşti, fără a acorda prioritate de trecere altui autovehicul, condus de B. Vasile, de 37 ani, care se deplasa pe drumul prioritar, intrând în coliziune. Din impact au rezultat doar pagube materiale, însă conducătorul auto a prezentat, la testarea cu aparatul etilotest, o concentraţie alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

– În ziua de 02 mai 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au prins în flagrant patru bărbaţi care ar fi sustras dale de beton de pe rambleul căii ferate Bucureşti-Olteniţa.
Bărbaţii, cu vârste între 29 şi 42 ani, toţi din oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi, au fost prinşi pe câmp, în timp ce se aflau lângă o autoutilitară în care se aflau traversele de cale ferată sustrase.
Valoarea prejudiciului urmează să fie stabilită, în cauză fiind demarate cercetări sub aspectul infracţiunii d efurt calificat.

Celor care se întorc astăzi din zonele unde au petrecut minivacanţa de 1 mai, poliţiştii le recomandă să circule cu atenţie, cu viteza adaptată în permanenţă condiţiilor de trafic şi de drum, să acorde prioritate celor în drept (atât autovehiculelor, cât şi pietonilor) şi să nu conducă, în nici o situaţie, după ce au consumat alcool!
Respectaţi regulile de circulaţie, pentru o călătorie în siguranţă!

Această galerie conține 3 poze.

11198608_708354225940976_1691071128_n11198627_708354219274310_508536848_n11216341_708354235940975_1411563054_nVand apartament MOBILAT -3 camere- 56 mp, decomandat zona centrala, usa metalica .termopane cu rulouri exterioare. baia si bucataria refacute.parchet.balcon inchis. aer conditionat , gaze si centrala proprie. Al Iliescu C1 et.1 ap.7 langa biserica 30 000 euro negociabil. tel 0764645290

Această galerie conține 4 poze.

halloween 029Halloween-ul este o sărbătoare foarte îndrăgită de tinerii din România, chiar dacă, la fel ca şi Valentine’s Day, a fost preluată de la americani. Îmbinând elemente religioase cu tradiţii, superstiţii şi ritualuri laice, unele fiind semnalate încă din antichitate, la neamul celţilor, sărbătorit înaintea Zilei Tuturor Sfinţilor din calendarul religios catolic (1 noiembrie), Halloween-ul este un fel Crăciun al românilor, prin măştile purtate, prin obiceiul colindării pe la casele oamenilor, prin veselia care însoţeşte respectivele manifestări. Tradiţiile religioase sunt combinate cu obiceiurile legate de sculptarea simbolică a dovlecilor.halloween 033
La Liceul Tehnologic „Ion Ghica” Olteniţa, 31 octombrie 2014, a prilejuit organizarea activităţii „HALLOWEEN – SĂRBĂTOAREA DOVLEACULUI”, la care au participat reprezentanţii a şase clase. În afara faptului că veselia a fost la loc de cinste, au avut loc şi două concursuri tradiţionale, cel de dovleci şi cel de măşti. Concursul „Cel mai frumos dovleac” a fost câştigat de Cristina Matei (clasa a X-a B), iar concursul „Cea mai frumoasă mască” a fost câştigat de Florina Banu (clasa a XI-a F profesională). halloween 004
Interesant a fost şi faptul că organizatorul acestei activităţi, dl. prof. Paul Niculiţă, a ţinut neapărat ca elevii să şi înveţe ceva nou în această zi, nu doar să se distreze, astfel încât le-a făcut participanţilor, actori şi spectatori, o mică prezentare etnografică şi istorică despre Halloween, după ce, anterior, distribuise în toate clasele un articol mai amplu despre istoricul Halloween-ului.
„Nu sunt un mare adept al acestei sărbători, ne-a declarat domnul profesor Paul Niculiţă, însă am organizat-o deoarece mi-au solicitat elevii acest lucru şi pentru că ea este un prilej de a le permite să-şi manifeste creativitatea, prin realizarea măştilor şi sculptarea dovlecilor. În plus, studiind un pic mai atent semnificaţiile sărbătorii, am constatat că ea nu este în realitate un prilej de a preaslăvi forţele răului, de a încerca să fim răi, ci de a sublinia victoria binelui, prin inteligenţă, asupra răului. Măştile hidoase purtate de oameni cu acest prilej sunt destinate a deruta forţele malefice, care pătrund, în această zi din an, din lumea întunericului, în lumea noastră, forţe care, negăsind un trup pe care să-l posede, sau o casă pe care să o ocupe, ceea ce le-ar permite să rămână printre noi, la expirarea celor douăzeci şi patru de ore, sunt forţate să se întoarcă în lumea umbrelor. Unele ritualuri şi deformările de interpretare din prezent sunt efectul politicilor agresive de marketing comercial ale producătorilor accesoriilor vestimentare sau culinare utilizate în timpul sărbătorii.halloween 013 Aşadar, dezbrăcat de elementele interpretărilor groteşti ale necunoscătorilor, Halloween-ul poate fi utilizat în şcoală în mod creativ, pozitiv, nu doar ca o modalitate de petrecere a timpului liber, ci şi ca un prilej de educare în spirit etnografic şi intercultural al elevilor”, ne-a mai declarat domnul profesor Paul Niculiţă, consilier educativ al Liceului Tehnologic „Ion Ghica” Olteniţa.

Această galerie conține 1 poză.

ARESTARILa data de 29 octombrie 2014, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Postului de Poliţie Şoldanu, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi, au prins doi bărbaţi din comuna Şoldanu, pe numele cărora Tribunalul Călăraşi a emis, în aceeaşi zi, mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.
G. Nicolae, de 26 ani, şi G. Aurel, de 55 ani, ambii din comuna Şoldanu, judeţul Călăraşi, condamnaţi la 15 ani, respectiv la 20 de ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, au fost depistaţi de poliţişti, pe raza localităţii de domiciliu, fiind transferaţi la Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepselor.

Această galerie conține 6 poze.

SARBATOAREA DOVLEACULUI_000008.939Azi a avut loc SARBATOAREA DOVLEACULUI -organizata de CLUBUL COPIILOR OLTENITA in sala primariei !Copii -au creat o atmosfera extraordinara prin coloritul si diversivitatea costumelor afisate  pe scena -iar bunicii si parintii au fost martorii unui incitant spectacol cu masti din lumea poSARBATOAREA DOVLEACULUI_000120.352vestilor si a desenelor animate !OLTENITA NEWS TV-a fost situl invita de organizatori ptr. a va prezenta cele petrecute acoSARBATOAREA DOVLEACULUI_000015.012lo !SARBATOAREA DOVLEACULUI_000045.979SARBATOAREA DOVLEACULUI_000022.523SARBATOAREA DOVLEACULUI_000006.975

Această galerie conține 3 poze.

_DSC6685Miercuri, 29 octombrie 2014,Detașamentul de la Oltenița al Diviziei civice voluntare.Voluntariat și parteneriat pentru viață .București , a desfășurat o acțiune de voluntariat în școlile Alexandru Vlahuță și Mircea Eliade din Oltenița.
Din partea detașamentului au participat trei voluntari – Carmen Preda, Marcel Paraschiv și Liliana Niculiță și un voluntar în decenire, Ciprian Vidroiu._DSC6663
Au fost exemplificate trei metode pe care voluntarii le-au considerat necesare de știut de către elevii cu vârste între 10 – 14 ani – poziția laterală de siguranță, metoda HEIMLICH, pansamentele în cazul arsurilor. A existat o colaborare foarte bună între voluntari și elevi, iar după ce a fost expusă metoda , teoretic și practic, a fost exemplificată și de elevi.
_DSC6643Astfel de acțiuni vor continua și în alte școli și instituții din oraș pentru că ele își dovedesc utilitatea.
Multumim conducerii celor două școli – director, prof. Pană Florian și director, prof. Coman Lenuța pentru sprijinul acordat.

Această galerie conține 1 poză.

POLITIA RUTIERAPrimele precipitaţii specifice sezonului rece, de la sfârşitul săptămânii trecute, nu au avut un impact negativ asupra siguranţei circulaţiei rutiere, pe drumurile publice din judeţul Călăraşi, datorită gestionării corespunzătoare a efectelor acestora.

Astfel, poliţiştii călărăşeni au acţionat pentru dirijarea şi preluarea, pe drumurile naţionale din judeţ, a valorilor traficului rutier în perioada cât circulaţia autovehiculelor a fost întreruptă sau restricţionată pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa.
A fost păstrată o legătură permanentă cu administratorii drumurilor, responsabili să acţioneze pe tronsoanele pe care sunt semnalate depuneri de polei şi gheaţă.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, în condiţiile în care sunt semnalate căderi de precipitaţii şi manifestări ale vântului, le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată, ţinând cont de faptul că rafalele de vânt pot schimba traiectoria autovehiculelor, mai ales când se circulă în afara localităţilor.
Utilizarea anvelopelor de iarnă, în conformitate cu prevederile legale, este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Nerespectarea acestei obligaţii atrage răspunderea contravenţională – sancţiuni cu amendă de la 9 la 20 de puncte-amendă şi reţinerea certificatului de înmatriculare.
Înainte de pornirea la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi de trafic de pe traseul pe care alegeţi să vă deplasaţi!
Conduceţi prudent, mărind distanţa de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!

Această galerie conține 1 poză.

tone petreLiderul PSD Olteniţa, Petrică Ţone preferă să vorbească puţin şi să lase loc faptelor. Principalul adversar al PNL, admite că la Olteniţa, PSD şi Victor Ponta vor câştiga alegerile prezidenţiale.
La europarlamentarele din 25 mai, preşedintele PSD Olteniţa, Petrică Ţone a obţinut cu echipa sa un procent dezarmant pentru adversarii săi politici: 48%, deşi declara chiar pentru Arena că ţinta sa este de 35%. În linia partidului a sunat la vremea respectivă angajamentul primarului Ţone. Şi s-a ţinut de cuvânt. PSD a obţinut un procent ameţitor pentru toată lumea.
La prezidenţiale, Ţone tace şi face cât trebuie. „Acum mă angajez la 40% iar ce e peste, e perfect. E binevenit ca bonus, să zic aşa” spunea deunăzi Ţone. Nu e vorba de modestie ci de responsabilitate.
Forţa PSD-ului din Olteniţa, condus cu mână de profesionist de Petrică Ţone e recunoscută şi de adversarii săi politici tradiţionali. „Greu la Olteniţa să dau un pronostic. PSD va câştiga, la Olteniţa. Dacă ne apropiem de PSD, ei să aibă un 57-58% şi noi să avem 42-43%, e bine” a recunoscut miercuri, liderul PNL Răducu Filipescu, într-o conferinţă de presă.

big_raducu_filipescu,_presedinte_cj_calarasi„Nu avem un lider cu care să ieşim şi la Primărie”
Referindu-se la situaţia partidului de la Olteniţa, Răducu Filipescu a trecut în revistă şi resursele umane de care dispune partidul pentru localele din 2016. Filipescu spune că „Ţone e de bătut însă… deocamdată nu a fost identificat nici măcar „liderul” care să se bată cu şanse reale pentru fotoliul de primar. „Nu l-am identificat, tocmai asta e problema. Nu avem încă un lider cu care să ieşim la Primărie în 2016. Acum sunt 3-4 băieţi dar să vedem care. Pironea nu-şi mai doreşte. A devenit consilier independent şi cred că vrea să renunţe la politică. Are afacerile lui, treaba lui. Domnul Milescu e incompatibil dar el e incompatibil şi cu politica. Domnul Cercel? Foarte bine, dacă se situează pe o poziţie bună, n-am nimic împotrivă. Dar eu zic că acolo avem nevoie de un băiat mai tânăr, în jur de 40 de ani. Dacă am putea găsi unul… Cercel e un om valabil, dar e totuşi mai în vârstă. Căpraru nu se bagă. Oricum pentru politică trebuie să ai şi aplecare. Dacă nu-ţi place e greu să împingi pe cineva de la spate. Şi mai ales la Primărie” a spus Filipescu.
Una peste alta, PSD şi Victor Ponta mizează la Olteniţa pe o echipă solidă, închegată, cu o expertiză în alegeri dovedită care se bucură de un lider incontestabil. E vorba, desigur, de Petrică Ţone. sursa-arenamedia.ro

Această galerie conține 3 poze.

DSC_0050Pompierii militari din Călărași acționează cu echipaje de căutare – salvare în cooperare cu scafandrii din cadrul Detașamentului Special de Salvatori al I.S.U. București
În sprijinul operațiunilor de căutare a fost angrenată încă de ieri și o macara plutitoare, care efectuează săpături în zona respectivă

DSC_0036Pe 21 octombrie, în sprijinul operațiunilor de căutare a celor două victime a venit și un utilaj naval, macara plutitoare (proprietate a unui operator economic), care a efectuat săpături în zona respectivă timp de mai multe ore.
Pe parcursul întregii zile, până la ora 18.25 s-au efectuat căutari cu scafandrii și cu echipajele de căutare salvare, însă în ciuda tuturor acestor eforturi depuse de către toți cei care au fost angrenați în aceste operațiuni, trupurile victimelor nu au fost găsite încă. .DSC_0158
Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi

perchezitiiPoliţiştii din Olteniţa au sesizat de îndată procurorul despre faptul că o persoană cercetată, sub control judiciar, a fost prinsă în flagrant, în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-o locuinţă. Măsura controlului judiciar a fost înlocuită de instanţă cu cea a arestării preventive.
Poliţia Municipiului Olteniţa a fost sesizată, la data de 20 octombrie 2014, de S. Victoria, de 24 ani, din Olteniţa, cu privire la faptul că a surprins, în timpul
nopţii, în curtea locuinţei sale, pe un bărbat care încerca să sustragă bunuri.
Acesta a fost identificat în persoana lui R. Petre, de 52 ani, din Olteniţa, bărbat aflat în curs de cercetare sub control judiciar pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat.
Poliţiştii au sesizat de îndată procurorul şi instanţa de judecată despre situaţia constatată şi au propus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive.
Pe numele bărbatului a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Bănuit de sustragerea unei bărci, identificat în timpul unei acţiuni comune a poliţiştilor călărăşeni şi poliţiştilor de frontieră
Postul de Poliţie Transporturi Olteniţa a fost sesizat, la data de 20 octombrie 2014, de Z. Ionel, de 45 ani, din localitatea Dorobanţu, judeţul Călăraşi, despre faptul că, în ziua de 18 octombrie 2014, a constatat lipsa unui bărci, în valoare de 2.500 lei, care se afla asigurată la malul stâng al fluviului Dunărea, la km 412.
În timpul acţiunii comune a poliţiştilor din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi Călăraşi şi IPJ Călăraşi – posturile de poliţie Chiselet şi Spanţov, în cooperare cu Sectorul Poliţiei de Frontieră Olteniţa, a fost identificat F. Aurel, de 34 ani, din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi, bănuit de comiterea furtului.
Din verificările efectuate, s-a constatat că, în seara de 17 octombrie 2014, după ce ar fi sustras barca, bărbatul ar fi trecut ilegal frontiera de stat a României, rămânând pe Ostrovul Garvăn, aparţinând statului bulgar.
Cercetările sunt efectuate în continuare de poliţiştii Serviciului Transporturi Călăraşi, pentru recuperarea prejudiciului produs şi documentarea activităţii infracţionale a bărbatului.

Această galerie conține 1 poză.

ministerul de interneLa data de 19 octombrie 2014, poliţişti din Olteniţa au depistat, pe DN 31, în comuna Ulmeni, un autoturism condus de B. Vasile, de 25 ani, din Olteniţa.

Din verificările efectuate a rezultat că autorizaţia de circulaţie provizorie a autovehiculului era expirată, în cauză fiind demarate cercetări penale.

Chiselet – bănuit de furtul unei sume de bani dintr-o locuinţă, identificat de poliţişti

Investigaţiile efectuate de poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa şi Postului de Poliţie Chiselet au condus la identificarea unui tânăr, bănuit de sustragerea a peste 400 lei din locuinţa unui octogenar din comuna Chiselet.
Poliţiştii au demarat cercetările imediat după ce au fost sesizaţi despre faptul că, în ziua de 17 octombrie 2014, persoane necunoscute au pătruns în casa unui bărbat de 83 ani, din Chiselet, căruia i-au sustras peste 400 lei.
A fost identificat T. Cornel, de 22 ani, din comuna Chiselet, bănuit de comiterea furtului.
Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, în cauză fiind continuate cercetările, urmând ca, în funcţie de probatoriul administrat în cauză, să fie dispuse măsuri legale.

Călăraşi – acţiune, desfăşurată de poliţişti, pentru consolidarea gradului de siguranţă a elevilor

În data de 17 octombrie 2014, poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au desfăşurat o acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor şi de consolidare a gradului de siguranţă în zona unităţilor de învăţământ.
Oamenii legii au verificat localurile de alimentaţie publică din zonele adiacente şcolilor, unde au depistat 9 elevi care absentau nemotivat de la cursuri.
Elevii au fost conduşi la unităţile de învăţământ, unde au fost prezentaţi conducerii. Aspectele negative vor fi comunicate şi părinţilor acestora.
Poliţiştii au sancţionat contravenţional o persoană, care a pătruns fără drept în incinta unei unităţi de învăţământ.

Evenimente rutiere

În seara de 17 octombrie 2014, V. Ion, de 67 ani, din comuna Ulmeni, judeţul Călăraşi, a condus un autoturism pe DN 31, şi a accidentat pe C. Marin, de 59 ani, din Olteniţa, care a traversat strada prin loc nepermis.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

În ziua de 19 octombrie 2014, U. Alexandru, de 20 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism pe strada Sloboziei, din municipiul Călăraşi, şi, la intersecţia cu strada Bucureşti, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire, intrând în coliziune cu un autovehicul condus pe drumul prioritar de D. Mariana, de 35 ani, din Călăraşi.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a celor doi conducători auto şi a altor trei pasageri în cele două autovehicule.
Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Cercetările sunt efectuate în continuare sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În seara de 19 octombrie 2014, Poliţia Oraşului Budeşti a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 4, între localităţile Budeşti şi Gruiu, a avut loc un accident rutier.
Din primele verificări efectuate, s-a constatat că C. Niculae, de 43 ani, din Bucureşti, a condus o motocicletă, la ieşirea din Budeşti, şi nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de un autoturism, condus de B. Robert, de 26 ani, din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, care a frânat pentru a facilita traversarea DN 4 a unei turme de oi, manevră semnalizată cu o lanternă de îngrijitorul P. Neculai, de 55 ani, din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi. Încercând să evite impactul, motociclistul a acroşat autoturismul şi a lovit îngrijitorul animalelor.

Din accident a rezultat rănirea gravă a lui C. Daniela, de 38 ani, din comuna Bragadiru, judeţul Ilfov, pasageră pe motocicletă, şi a ciobanului.
Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

Transport ilegal de deşeuri de cupru, oprit de poliţişti

În seara de 18 octombrie 2014, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare au depistat, pe DJ 303, pe raza comunei Gurbăneşti, un autovehicul, condus de M. Sterea, de 27 ani, din comuna Buzescu, judeţul Teleorman, care transporta o cantitate de deşeuri din cupru.
Conducătorul auto nu a fost în măsură să prezinte poliţiştilor documente care să ateste proveninţa cuprului, astfel că oamenii legii au ridicat deşeurile, în vederea confiscării, bărbatul fiind sancţionat contravenţional.

Această galerie conține 4 poze.

PA180058PA180073PA180076Azi am fost oaspetii comunei SOLDANU-unde am vizitat gradinita DUMBRAVA MINUNATA din localitate-o locatie moderna care ofera toate conditiile ptr. o buna functionare si educatie a celor mici.Am fost insotiti in informarea noastra reportericeasca de primarul localitatii-dl GEAMBASU IULIAN -care  a acordat sitului nostru si o scurta declaratie -cuprinsa in reportaj !PA180075

Această galerie conține 6 poze.

Elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic ‘ N. BălcescuOltenița au încercat astăzi să sensibilizeze populația în vederea unui consum de alimente sănătoase.

Dimineață, elevii clasei a – IX-  a E și a XI – a D împreună cu d-na profesoară Marcov Gabriela au mers în Piața orașului, au împărțit mesaje și au încercat să arate producătorilor importanța unui consum de alimente sănătoase.

Au fost răsplătiți cu legume și fructe.

La 13.30 60 elevi au pornit într-un marș până la Complexul de servicii comunitare Oltenița unde au donat fructele și legumele pentru copii din centru.Pe stradă au fost împărțite trecătorilor pliante cu mesaje în direcția unei alimentații sănătoase.

Acțiunea a fost desfășurată în parteneriat cu Jandarmeria Oltenița.

Clasele implicate sunt: IX E, X A, XI E, X C, XI D.

Profesorii implicați sunt : Podocea Narciza, Marcov Gabriela, Ibiș Violeta, Dobre Adina.

Organizatorul acțiunii, prof. Liliana Niculiță.

Această galerie conține 11 poze.

Ziua de 21 septembrie 2013 se  inscrie in proiectul international ”PLANT A TREE FOR  PEACE” Liceul teh. ‘N.Balcescu’A FOST INSCRIS IN PROGRAM DE DOAMNA PROF. PODOCEA NARCISA.LA ACTIUNE AU PARTICIPAT CA PARTENERI – CENTRUL DE SERVICII COMUNITARE OLTENITA, CLUBUL SPORTIV ” TAI SABAKI ” OLTENITA, O.N.G.” PAS IN VIITOR”.S-au plantat pomi fructiferi in curtea centrului de servicii comunitare.Multumim tuturor celor care s-au implicat – D- na director adj, Niculescu Emilia, d-na prof. Podocea Narcisa, d-na prof. Batista Roxana, d-na prof. Niculita Liliana, Dl. Paraschiv Marcel – reprez. clubului sportiv , d-na Paraschiv Geta din partea centrului si tuturor voluntarilor implicati.

Speram ca pomii se vor prinde, iar roadele lor vor fi folositoare copiilor din centru.

Participantii au fost rasplatiti cu adeverinte de voluntar din partea O.N.G. ‘PAS IN VIITOR” acordate de doamna Liliana Niculita.

Această galerie conține 8 poze.

Joi, 1 august, un grup de elevi şi profesori de la liceele „Ion Ghica” şi „Nicolae Bălcescu” din Olteniţa a fost în vizită la Camera Deputaţilor, ocazie cu care tinerii au putut afla mai multe despre impozanta clădire şi despre activităţile pe care le găzduieşte. Înaintea turului oficial prin impresionanta clădire, tinerii au fost întâmpinaţi de deputata liberală Raluca Surdu, cea care le-a prezentat sala de plen, le-a adresat câteva cuvinte de bun venit şi a răspuns întrebărilor acestora.

 

Deputata liberală a fost atinsă de entuziasmul elevilor care peste câţiva ani vor avea drept de vot şi a subliniat importanţa exercitării acestui drept, în deplină cunoştinţă de cauză. „Sper că am reuşit să-i fac pe aceşti liceeni să înţeleagă rolul Parlamentului în democraţiei. Mai mult, mi-aş dori să conştientizeze importanţa exprimării prin vot, faptul că pot şi trebuie să ia parte la rezolvarea problemelor locale. Sunt încrezătoare că vizita aceasta şi cele care vor urma vor fi utile tuturor participanţilor şi că toţi cei care vor putea păşi în această clădire simbol a românilor vor privi instituţia Parlamentului cu mai multă încredere. Le mulţumesc tuturor celor care au acceptat să vină la Bucureşti. Sper că am reuşit să le fac vacanţa mai frumoasă!”, a declarat Raluca Surdu.

 

Experienţa pe care ţi-o oferă vizita clădirii Parlamentului poate fi copleşitoare. Elevii au aflat de la ghizii profesionişti detalii despre sacrificiile făcute pentru a se ridica această clădire. La tot pasul, sunt reliefate recordurile doborâte printr-o reţetă care a combinat resursele interne, suferinţa şi entuziasmul de la un moment dat al istoriei noastre.

 

Chiar şi într-o zi de vacanţă parlamentară, elevii au putut vedea locurile în care îşi desfăşoară activitatea aleşii, sălile în care se dezbat şi se iau decizii impotante pentru români, holurile care nu se lasă mai prejos în faţa sălilor maiestuoase. La sfârşit, fiecare dintre elevii participanţi a plecat cu multe răspunsuri, cu experienţa unei vizite deosebit de plăcute, dar şi cu un sentiment de copleşire şi de mândrie legat de capacitatea românilor de a se autodepăşi.     

 

„Pentru noi deputaţii, cel puţin pentru cei tineri, sentimentul de copleşire este zilnic şi vine din două surse. Pe de o parte, este această clădire care, în ciuda înălţimilor pe care le găzduieşte, te apasă, te face să te simţi mic. Pe de altă parte, este marea responsabilitate pe care o avem în calitatea noastră de reprezentanţi ai comunităţilor care ne-au votat, care şi-au investit în noi încrederea şi speranţa de mai bine”, a punctat deputata Raluca Surdu, care a reuşit astfel să organizeze o nouă acţiune înscrisă în campania demarată pe 1 iunie şi intitulată sugestiv „Azi copii, mâine adulţi, întotdeauna responsabili!”.

Această galerie conține 8 poze.

Muzeul Civilizatiei Gumelnita din Oltenita, prin reprezentatul acestuia prof. dr. Done Serbanescu a primit ca donatie , din partea familiei Fota , o serie de lucrari ale artistei plastice Olga Smilenski (1924 – 2012): Ceia (1970) – ceramica 53 / 26 / 8 cm ; Maternitate II (1986) – pamânt (1988) – pamânt patinat 23 / 19 18 cm ; Începutul (nedatat) lemn, 28 / 28 / 13 cm ; TOrs neolitic III (nedatat) lemn 83 / 20 / 16,5 cm

tandrete III (nedatat) pamânt patinat, 15 / 12 / 8.5 cm ; Figura masculina (nedatata) lemn, 126 / 26 / 15 cm ; Masca neagra (nedatata) ghips patinat, 30,5 / 40 / 12 cm ; Pe?te albastru (nedatat), lemn pictat 22 / 20 / 2 cm ; stâlp / coloana nr 1 (7 moduli) 182 / 10 / 8 cm ; stâlp / coloana nr 2 (6 moduli) 161 / 10 / 7 cm ; stâlp / coloana nr. 3 (3 moduli) 89 / 10 / 7 cm ;

3 farfurii de secol XIX ; Masca verde (ghips patinat) nedatata , 29 / 23 / 15,5 cm ; Craiasa zapezii (ghips) , nedatata 31 / 42 / 15 cm ; portret de fata (1959) ghips patinat 31 / 24 / 19 cm ; Întelepciune indiana (nedatata) pamânt patinat 28.5 / 8 / 12 cm ; pe?te ro?u (nedatat) lemn pictat, 35 / 16 / 5 cm

Familia donatoare doreste ca piesele artistei Olga Smolenski sa fie conservate corespunzator, sa fie puse in valoare si popularizate==SILVIU CRISTACHE

Această galerie conține 7 poze.

Corespondentul nostru ne anunta ca la intrarea in Oltenita a avut loc un accident de circulatie.Un TIR ce circula dinspre Bucuresti spre Oltenita a tras de volan stanga intrand in spalatoria de la intrarea in oras.Vecinii declara ca in Solenta rosie se afla un tanar din comuna Clatesti . Soferul de TIR-ar spus ca a crezut ca va avea timp sa intre in spalatorie.Prioritate avea dacia solenza .ranitul a fost luat de salvare.VOM REVENI CU AMANUNTE !REPORTER -RADIO OLTENTA=SIVIU CRISTACHE

Această galerie conține 1 poză.

 

interviu-leonard petre

Această galerie conține 1 poză.

Deşi la nivelul judeţului Călăraşi nu au fost înregistrate vătămări corporale ca urmare a folosirii necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, nu trebuie neglijat riscul la care se expun persoanele neautorizate în situaţia în care sunt amatori de distracţii cu astfel de materiale interzise.

Cadrul legislativ aplicabil activităţilor cu articole pirotehnice se regăseşte în următoarele acte normative :

1. Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată;

2. Hotărârea Guvernului nr. 536/2002 pentru aprobarea Normelor tehnice privind deţinerea, prepararea, experimentarea, distrugerea, transportul, depozitarea, mânuirea şi folosirea materiilor explozive utilizate în orice alte operaţiuni specifice în activităţile deţinătorilor, precum şi autorizarea artificierilor şi a pirotehniştilor, cu modificările şi completările ulterioare;

3. Hotărârea Guvernului nr. 612/30.06.2010 privind stabilirea cerinţelor esenţiale de securitate ale articolelor pirotehnice şi a condiţiilor pentru introducerea lor pe piaţă.

 

În conformitate cu prevederile legislaţiei în domeniu, articolele pirotehnice se împart în 3 categorii, respectiv: articole pirotehnice de divertisment, de scenă şi alte articole pirotehnice.

1. Articole pirotehnice de divertisment, care, la rândul lor, se subclasifică în următoarele categorii:

a) categoria 1 – articole pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii

 

 

restrânse, inclusiv articolele pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul clădirilor cu destinaţia de locuinţă;

b) categoria 2 – articole pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc scăzut şi un nivel de zgomot scăzut, sunt destinate utilizării în exterior, în spaţii restrânse, şi care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni;

c) categoria 3 – articole pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc mediu, destinate utilizării în exterior în spaţii deschise, vaste, al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătăţii umane şi care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni;

d) categoria 4 – articole pirotehnice de divertisment de mare risc, cunoscute sub numele de „articole pirotehnice de divertisment de uz profesional”, destinate utilizării exclusive de către pirotehnicieni şi al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătăţii umane.

 

2. Articole pirotehnice de scenă, care, la rândul lor, se clasifică în următoarele categorii:

a) categoria T1 – articole pirotehnice pentru utilizarea pe scenă, care prezintă un risc scăzut şi care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni;

b) categoria T2 – articole pirotehnice pentru utilizarea pe scenă, care sunt destinate utilizării exclusive de către pirotehnicieni.

 

3. Alte articole pirotehnice, care, la rândul lor, se clasifică în următoarele categorii:

a) categoria P1 – articole pirotehnice, altele decât articolele pirotehnice de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care prezintă un risc scăzut;

b) categoria P2 – articole pirotehnice, altele decât articolele pirotehnice de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care sunt destinate manipulării ori utilizării exclusive de către pirotehnicieni.

 

Articolele pirotehnice, trebuie să aibă inscripţionate în limba română denumirea, clasa/categoria din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, precum şi pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor. Producătorul sau importatorul este obligat să elibereze cumpărătorului o declaraţie de conformitate pentru fiecare produs care se prezintă, la solicitare, organelor de control prevăzute în prezenta lege.

 

httpv://youtu.be/08afxuPAUh0Au participat scolile din Ulmeni-Spantov-Chiselet-Manastirea-Cascioarele si Oltenita-cu momente artistice cuprinzand -recitari-colinde-cantece religioase.Publicul prezent in numar foarte mare a rasplatit cu aplauze tinerii artisti amatori-pregatiti cu talent si multa atentie-de catre instructorii scolari.Juriul-a acordat premii speciale -dupa cum urmeaza-Lic.Neagoe Basarab-Oltenita–-Lic. Tehnologic N.Balcescu-Oltenita–Lic. Tehnologic Manastirea-Sc. gen. Cascioarele.Dupa parerea multora prezenti in sala-au meritat premii- toti cei care au urcat pe scena in acest concurs-prin prisma ineditului si emotiei artistice pe care au reusit sa o transmita publicului !Ptr. imagini video–DATI CLICK PE TITLU !

Poliţiştii din Olteniţa desfăşoară cercetări pentru identificarea unor suspecţi care au înşelat două persoane, cărora le-au solicitat sume importante de bani sub pretextul ajutării rudelor acestora, implicate în accidente rutiere / Atenţie la acest mod de operare! / Nu răspundeţi unor astfel de solicitări

 

Două femei din Olteniţa au fost contactate telefonic, în ultimele zile, de o persoană necunoscută, care le-a solicitat să trimită suma de 6000 lei, respectiv 7000 lei, întrucât fiii acestora au fost implicaţi în accidente rutiere.

Victimele acestor escroci le-au îndrumat să le transmită banii prin reţelele de transfer de la diverse bănci.

 

Având în vedere că persoanele vârstnice sunt ţintele preferate ale acestei categorii de infractori, care apelează la astfel de metode de câştigare a încrederii victimelor în scopul de a le determina să le înainteze diverse sume de bani, poliţiştii recomandă luarea unor măsuri de autoprotecţie, astfel:

  • nu trimiteţi bani, solicitaţi în scopul de a vă ajuta rudele, până nu luaţi legătura personal cu membrii familiei dumneavoastră!
  • nu daţi curs cererilor formulate de a vira sume de bani sau de a încărca cartele telefonice, pentru că riscaţi să vă creaţi, în mod conştient, un prejudiciu bănesc a cărui recuperare nu este întotdeauna certă!
  • nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui sondaj, mai ales dacă nu aţi participat la un astfel de concurs!
  • nu trimiteţi date personale sau copii după cartea de identitate, cărţi credit/debit prin e-mail/fax!
  • nu acceptaţi în nici un caz să trimiteţi persoanelor necunoscute, care vă contactează sub diverse pretexte, bani în avans pentru aducerea unui bun sau transmiterea unui premiu, la care aţi fost anunţat câştigător!
  • nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi!
Site acreditat SEAP
---------------