Asculta live

Arhiva lunară: august 2015

afis Violenta
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi derulează Campania „Violenţa nu rezolvă problemele!”, pentru prevenirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe în mediul rural.

Aceasta se desfăşoară în perioada septembrie – decembrie 2015 şi îşi propune educarea populaţiei cu privire la prevederile legislaţiei în vigoare şi a consecinţelor în plan social şi al răspunderii penale în cazul săvârşirii de infracţiuni contra persoanei, precum şi determinarea adoptării de către cetăţeni a unui comportament de autoprotecţie împotriva agresiunilor fizice.

Pe parcursul celor patru luni vor fi realizate şi difuzate materiale cu conţinut preventiv, vor avea loc discuţii cu grupul ţintă, format din persoane cu vârste între 18 şi 37 ani, care locuiesc în mediul rural, dar şi categorii vulnerabile, precum copiii şi vârstnicii, urmând să fie prelucrate situaţii ipotetice de victimizare din agresiuni fizice şi să fie transmise recomandări cu caracter preventiv.

Pentru promovarea mesajului campaniei de prevenire a fost realizat un afiş, care va fi difuzat în locuri şi zone tranzitate de public numeros (societăţi comerciale, primării, pieţe etc.).

politiaBULETIN DE PRESĂ

„Merită să rişti?!” – conducere sub influenţa alcoolului/şoferul a încercat să se sustragă controlului poliţiştilor

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa au prins, în seara de 29 august 2015, pe DN 4, în afara localităţii Curcani, pe un conducător auto care prezenta o concentraţie alcoolică de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul de 43 ani, din municipiul Olteniţa, care conducea o autoutilitară, a încercat să evite controlulul, neoprind la semnalul poliţiştilor. Acesta a fost prins în afara comunei Curcani, când a fost testat cu aparatul etilotest, ulterior fiind condus la Spitalul Olteniţa în vederea prelevării mostrelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Cercetări efectuate de poliţişti, pentru conducerea unui autovehicul fără permis

În seara de 29 august 2015, poliţiştii au identificat în trafic, pe DC 79, pe raza comunei Mitreni, un autoturism condus de I. Nicușor, de 20 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.
Poliţiştii au demerat cercetări în cauză pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

În perioada august – septembrie 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi desfăşoară campnaia de informare a cetăţenilor cu privire la consecinţele conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului şi fără permis – „MERITĂ SĂ RIŞTI?!”.
Potrivit Codului penal:

– Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani
– Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Evenimente rutiere

În dimineaţa de 30 august 2015, D. Mioara, de 41 ani, a condus o autoutilitară pe raza satului Tudor Vladimirescu, comuna Perişoru, şi l-a lovit pe S. Fănel, de 26 ani, care nu s-a asigurat la traversarea străzii prin loc nepermis.
Pietonul a fost rănit uşor şi a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezulatele fiind negative.

În noaptea de 30/31 august 2015, C. David, de 22 ani, din comuna Spanţov, a condus un autoturism pe DN 31, în afara municipiului Olteniţa, şi, pe fondul efectuării unei depăşiri neregulamentare, a intrat în coliziune laterală cu alt autoturism, condus în aceeaşi direcţie de T. Marius, de 26 ani, din municipiul Medgidia, judeţul Constanţa.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a cinci persoane, care au primit îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Poliţiştii continuă cercetările pentru determinarea tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentelor rutiere.

Pentru reducerea risciului de implicare în accidente rutiere, poliţiştii reciomandă conducătorilor auto să respecte limitele de viteză, să acorde prioritate tuturor celor îndrept şi să se angajeze în depăşiri doar după o temeinică asigurare!

 
politia ritiera 3Prins de poliţişti în timp ce conducea un moped, fără permis

În ziua de 27 august 2015, poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban Olteniţa au depistat pe bulevardul Tineretului pe M. Mircea, de 68 ani, din comuna Luica, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Dosar penal pentru conducerea unui autovehicul, deşi i-a fost suspendat acest drept

Poliţiştii Serviciului Rutier Călăraşi au prins, în dimineaţa de 27 august 2015, pe A. Anica, de 48 ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 31, având suspendat dreptul de a conduce.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

Accident rutier, soldat cu rănirea uşoară a unei persoane

În ziua de 27 august 2015, I. Danuț, de 45 ani, din municipiul Călăraşi, a condus un autoturism pe strada Primăverii, din municipiul Călăraşi, şi, la intersecția cu strada București, nu ar fi respectat semnificația indicatorului “Oprire”, lovind o bicicletă, condusă de O. Otilia, de 40 ani, din municipiul Călăraşi.
În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a femeii de pe bicicletă.
Conducătorul auto și biciclistul au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, și le-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

In sedinta din 27 aug 2015 a consilierilor locali olteniteni a fost pusa in discutie si cererea firmei COSVI SRL(FARAON) DE A CONCESIONA O PORTIUNE DE TEREN DIN SPATELE CABINETELOR MEDICALE DE LA FOSTA BAIE COMUNALA.Dupa ce reprezentantul firmei a fost rugat sa prezinte argumentele ptr. care doreste extinderea proprietatii -si totodata ascultandu-se si argumentele contra cererii a reprezentantei medicilor si cabinetelor medicale ,dna dr SARIVAN MARIA-CONSILIERII AU TRECUT LA VOT-SI REZULTATUL A FOST -RESPINGEREA CERERII FIRMEI COSVI SRL ! ! respingere solicitare teren- cosvi srl oltenita_000454.990respingere solicitare teren- cosvi srl oltenita_000012.292 respingere solicitare teren- cosvi srl oltenita_000132.577 respingere solicitare teren- cosvi srl oltenita_000806.697 respingere solicitare teren- cosvi srl oltenita_000810.335 respingere solicitare teren- cosvi srl oltenita_000918.486 respingere solicitare teren- cosvi srl oltenita_001100.051 respingere solicitare teren- cosvi srl oltenita_001204.856

 
scoala-300x200Liceul Tehnologic ,,Ion Ghica,, Oltenița, str. Argeșului, nr. 100, are prevăzut în Planul de școlarizare pentru anul școlar 2015 – 2016 clasa a IX –a învățământ liceal curs seral unde se pot înscrie absolvenți a 8 clase, cu vârsta peste 18 ani.
Dosarul de înscriere va conține:
Certificatul de absolvire a 8 clase;
Foaia matricolă clasele I – VIII;
Copie C.I., C.N. certificat căsătorie (unde este cazul);
Adeverință medicală
Dosarul de înscriere se depune la secretariatul școlii, str. Argeșului,
nr. 100, Oltenița.
Relații la telefon: 0242/ 515729.

Vă așteptăm.

fotbalCSM Olteniţa se va alinia de sâmbătă la startul ligii a 3-a, ediţia 2015 – 2016 şi va debuta chiar pe teren propriu. De la ora 18.00, la Olteniţa, CSM se va duela cu Înainte Modelu.

Antrenorul Virgil Bogatu are la dispoziţie un lot numeros, estimat la 26 de jucători. În această vară, CSM a transferat nu mai puţin de 4 jucători care în sezonul precedent au evoluat pentru Dunărea Călăraşi în liga a 3-a. E vorba de Nicuşor Câinaru, Marian Tudor, Daniel Gheorghe şi Cristian Zaharia.

Bogatul mizează şi pe o serie de jucători de la Juventus Bucureşti.

Iată lotul de jucători cu care antrenorul Virgil Bogatu va aborda sezonul 2015-2016.

Lot CSM Olteniţa

Portari: Vlăduţ Ştef, Marian Sboiu (Juventus Bucureşti)

Jucători de câmp: Bogdan Constantin, Nicuşor Câinaru (Dunărea Călăraşi), Marian Tudor (Dunărea Călăraşi), Daniel Catană, Iulian Codalbu, Gabriel Stoica, Gheorghe Crăciun, Ciprian Hârtescu, Silviu Rotaru, Cristian Zaharia (Dunărea Călăraşi), Daniel Gheorghe (Dunărea Călăraşi), Cosmin Ghiţă, Mihai Chiriţă, Ştefan Porumbel, Marian Dică, Sebastian Dociu, Marius Udrea (Juventus Bucureşti), Răducu Moangă (Progresul Bucureşti), Cristian Chiosea (Juventus Bucureşti), Alexandru Giugiumică, Ilie Dumitrescu (Juventus Bucureşti), Leonard Ion, Lucian Pintea, Petre Ungureanu.

Antrenor Virgil Bogatu-SURSA-http://www.arenamedia.ro/index.php/arena-sport/sporturi/fotbal/fotbal-liga-a-iii-a/16284-liga-a-3-a-lotul-csm-oltenita-pentru-sezonul-2015-2016

 
politia 2În perioada 20 – 26 august 2015, poliţiştii din Călăraşi au constatat 19 infracţiuni, au aplicat peste 800 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 38 de permise de conducere, în cadrul acţiunii „Blocada”, desfăşurate pentru prevenirea faptelor antisociale şi creşterea siguranţei traficului rutier, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

Activităţile desfăşurate în perioada 25 iulie – 31 august 2015, în cadrul acţiunii naţionale „Blocada”, vizează prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei și siguranței traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum și pe șoselele dinspre și către punctele de trecere a frontierei. La acestea participă poliţişti din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În săptămâna 20 – 26 august 2015, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au efectuat 18 acţiuni, în timpul cărora au constatat în flagrant 19 infracţiuni.

Au fost aplicate 805 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de 196.390 lei. Dintre acestea, 661 au fost pentru abateri la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 2 sancţiuni au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 110 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, fiind aplicate şi 32 de sancţiuni prevăzute de alte acte normative.

Poliţiştii rutieri au reţinut 38 de permise de conducere, dintre care 9 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 3 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 26 pentru alte fapte. Au fosat retrase 8 certificate de înmatriculare.
În contextul activităţilor efectuate pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic, la data de 25 august 2015, Poliţia Română a desfăşurat o acţiune, la nivel naţional, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, din cauza nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone, de către participanţii la trafic.

În urma activităţilor desfăşurate, la nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii rutieri şi cei de la transporturi au aplicat 86 de sancţiuni, au reţinut 15 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, au retras 4 certificate de înmatriculare şi au constatat 2 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Exemple:
– G. Niculae, de 55 ani, din comuna Săruleşti, a fost depistat în timp ce conducea un moped, pe DJ303, iar la trecerea la nivel cu calea ferată din comuna Săruleşti, nu a respectat semnificaţia semnalelor luminoase şi acustice. Acesta prezenta şi o concentraţie alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind întocmit dosar penal.

– S. Dan, de 35 ani, din municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa, a condus un autoturism pe DN 21, în localitatea Dajna, judeţul Călăraşi, şi, la trecerea la nivel cu calea ferată, nu a respectat semnificaţia semnalelor acustice şi luminoase aflate în funcţiune. În cauză au fost dispuse măsuri de sancţionare contravenţională.

politia 1BULETIN DE PRESĂ

Şase bărbaţi reţinuţi de poliţişti pentru lovire şi tulburarea ordinii publice

Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au reţinut pentru 24 de ore, la data de 25 august 2015, şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 49 ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În fapt, în noaptea de 11 august 2015, poliţiştii au fost sesizaţi de faptul că pe raza comunei Curcani are loc o stare conflictuală între mai multe persoane.
La data de 25 august 2015, poliţiştii au reuşit probarea activităţii infracţionale a lui P.Marian, de 41 ani, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi, P. Ionel, de 22 ani, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi, P.Cezar, de 18 ani, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi, C.Valerică, de 49 ani, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi P. Tudor, de 36 ani, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi şi P. Costel. de 18 ani, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi, aceştia fiind reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore şi depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.
Astăzi, cei şase vor fi prezentaţi parchetului cu propuneri de arestare preventivă.

Bărbat, identificat şi reţinut de poliţişti pentru tâlhările

Un bărbat din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, după ce în data de 12 august 2015, ar fi tâlhărit o femeie.
În ziua de 12 august 2015, poliţiştii au fost sesizaţi de B. Daniela, de 20 ani, din Fundulea, judeţul Călăraşi, de faptul că o persoană necunoscută, prin violenţă a deposedat-o de telefonul mobil.
Cercetările efectuate de poliţişti au dus la identificarea lui M. Nicolae, de 32 ani, din comuna Dragalina, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, care s-a sustras cercetărilor, fiind prins şi reţinut de poliţişti în ziua de 25 august 2015.
Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat parchetului cu propunere de arestare preventivă.

Infracţiuni la regimul circulaţiei constatate de poliţişti

-În noaptea de 24 august 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare, au oprit pe DJ 402, Dârvari-Tămădău, judeţul Călăraşi, pe T. Constantin, de 71 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea autoturismul având o concentraţie alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat

-Poliţişti din Fundulea au identificat în trafic, pe DJ 303, în afara localităţii Săruleşti,judeţul Călăraşi, în ziua de 25 august 2015, un moped, condus de G. Nicolae, de 55 ani, din Fundulea, care a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

– În ziua de 25 august 2015, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Gălbinaşi au depistat, pe raza comunei Gălbinaşi, un autoturism, condus de N. Aurel, de 19 ani, din localitate, care nu poseda permis de conducere.

– Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Frumuşani au identificat în trafic, pe raza localităţii Frumuşani, în noaptea de 25/26 august 2015, pe S. Valentin, de 15 ani, din localitate, care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

 

isuÎn perioada 1 – 4 septembrie
Lotul sportiv al I.S.U. Călăraşi va participa la faza naţională a Concursurilor profesionale ale Serviciilor pentru Situaţii de urgenţă, care se va desfăşura în judeţul Timiş

În perioada 01 – 04 septembrie 2015, I.G.S.U. şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Timiş organizează faza finală a concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă – ediţia 2015, la această etapă participând cele mai bune 12 loturi sportive ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România.
Cele 4 probe de „foc”, care compun competiţia serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă sunt: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ştafeta 4 x 100 metri” şi „Dispozitivul de intervenţie la motopompă”, fiecare dintre acestea presupunând multă pricepere, antrenament, viteză de reacţie şi nu în ultimul rând multă îndemânare.

Pompierii militari din Călăraşi au avut pregătirea, ambiţia şi tăria de caracter de a câştiga de 6 ori până acum prestigiosul trofeu, lucru ce poate fi considerat oricând drept o carte de vizită a unei unităţi cu rezultate deosebite şi pregătire profesională de invidiat.
În anul 2000 pompierii militari din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi au urcat pentru prima oară pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în 2006, 2007, 2008, 2009 şi 2011.
Lotul sportiv al pompierilor din Călărăşi a obţinut de asemenea poziţii onorante şi în anii precedenţi, locul doi în anul 2012 şi 2013 şi locul trei în anul 2014
Pompierii militari care vor reprezenta judeţul nostru la această prestigioasă competiţie de tradiţie a „ostaşilor de foc” sunt următorii: maior Păduraru Adrian conducător lot), plutonier adjutant şef Oloianu Doru (antrenor), plutonier major Avram Mădălin (concurent), plutonier adjutant Stoiciu Ionuţ (concurent), plutonier major Dinu Marius Nicuşor (concurent), plutonier major Popescu Ştefăniţă (concurent), plutonier major Căciulă Răduţ (concurent), plutonier major Oprea Tiberiu (concurent), plutonier Ioniţă Georgian (concurent), plutonier Rucăreanu Daniel (concurent), plutonier Vârban Marian (concurent), slt. Iacob Alexandru (rezervă), plutonier major Marin Ionuţ Cătălin (rezervă), plutonier major Şerban Petruţ (rezervă)

Colonelul Popa Daniel Gheorghe – Inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi spunea că această înfruntare sportivă este foarte importantă pentru fiecare unitate de pompieri şi este convins că în acest an reprezentanţii judeţului nostru sunt mai bine pregătiţi, ei şi-au îmbunătăţit timpii la toate probele de concurs, rezultatele antrenamentelor fiind în măsură la această oră să ne dea mari speranţe şi să ţintim către cea mai înaltă treaptă a podiumului, însă trebuie să luăm în calcul faptul că şi adversarii noştri sunt foarte buni sportivi, au evoluat mult şi rezultatele lor de la probele zonale îi poziţionează şi pe ei în postura de a ataca podiumul.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

balciC ă t r e,
POSTUL  „RADIO TV OLTENIŢA”
În perioada 17.08.2015 (luni) – 30.08.2015 (duminică), Primăria
Municipiului Olteniţa organizează în perimetrul „Târgului Obor” şi pe Bd-ul Republicii (începând cu data de 27.08.2015, joi), Bâlciul Anual.
Pentru desfăşurarea în bune condiţii a Bâlciului Anual, având în vedere că accesul cetăţenilor în incinta „Târgului Obor” se efectuează prin traversarea B-dului Republicii şi în scopul asigurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier în zonă, vă anunţăm despre restricţionarea circulaţiei tuturor vehiculelor pe Bd-ul Republicii (între str. Argeşului şi str. Digului), perioada joi 27.08.2015, ora 08.00 – luni 31.08.2015, ora 03.00, exceptând autovehiculele de intervenţie care se deplasează la faţa locului la diverse solicitări prin SNUAU ”112”.
Restricţiile de mai sus încetează în totalitate, luni 31.08. 2015, ora 08.00.
Luarea măsurilor specifice în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice şi asigurarea măsurilor de circulaţie rutieră în zona de desfăşurare a evenimentului în ziua şi intervalul orar menţionate mai sus vor fi asigurate de poliţişti locali, poliţişti de la Biroul Rutier şi Biroul de Ordine Publică Urban din cadrul Poliţiei municipiului Olteniţa, precum şi de jandarmi.
Recomandăm conducătorilor auto să evite zona mai sus menţionată pe durata desfăşurării Bâlciului Anual.
Traseele ocolitoare care pot fi folosite de conducătorii auto sunt:
1. Direcţia de mers D.N.4 Bucureşti – Olteniţa: B-dul Tineretului – B-dul Mărăşeşti – str. Mihai Bravu- str. Mihai Eminescu;
2. Direcţia de mers D.N.4 Bucureşti – Olteniţa: B-dul Tineretului – str.Argeşului- B-dul Mărăşeşti-str. Pescarilor;
3. Direcţia de mers spre zona „Obor Bâlci”: B-dul Republicii – str. Argeşului- spre Spitalul municipal;
4. Direcţia de mers spre zona Ultracentrală: B-dul Republicii – B-dul Tineretului – str. Mihai Eminescu- str. Mihai Bravu-str.I.H.Rădulescu;
5. Direcţia de mers spre zona Ultracentrală: B-dul Tineretului – str. Mihai Eminescu- str.Alexandru Iliescu-B-dul Mărăşeşti-str. Argeşului–B-dul Tineretului-B-dul 22 Decembrie.

 

 

ISU pompieriUn echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a acţionat pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 25 minute

În data de 21.08.2015, ora 13.28, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii, pe strada Dr. Lucian Popescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism staţionat (înmatriculat în Bulgaria), proprietate privată, aparţinând lui Florin I.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens, la nivelul întregului autoturism, existând pericol de propagare a flăcărilor la locuinţa aflată în imediata vecinătate.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui acumulator electric defect.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 25 minute.
În urma incendiului autoturismul a ars în proporţie de 100%, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 50.000 de lei.

Intervenţie la incendiu de autovehicul în Olteniţa, pe strada Portului

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au intervenit rapid pentru lichidarea incendiului, care se manifesta violent în zona acumulatorilor

În data de 22.08.2015, ora 00.07, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa au fost solicitaţi să acţioneze pe raza municipiului, pe strada Portului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autovehicul destinat transportului de mărfuri (cap tractor staţionat, înmatriculat în Bucureşti), proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens, la nivelul acumulatorilor. existând pericol de propagare a arderii la întregul autovehicul.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui acumulator electric defect.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 10 minute.
În urma incendiului autoturismul au ars acumulatorii electrici, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 15.000 de le, valoarea bunurilor salvate ridicându-se la suma de aproximativ 50.000 de lei.

Intervenţie la incendiu de autoturism în municipiul Călăraşi, pe strada Bucureşti

Un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a acţionat rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 15 minute

Conducătorul vehiculului s-a auto-evacuat, fiind în afara oricărui pericol

În data de 22.08.2015, ora 14.08, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi să acţioneze pe strada Bucureşti, în zona Mircea Vodă, în faţa bisericii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism (înmatriculat în Bucureşti), proprietate individuală, aparţinând lui Nicolae S.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu ardere mocnită şi cu mult fum în zona compartimentului motor al autovehiculului (acesta fiind staţionat pe marginea străzii, în staţia de autobuz).
Conducătorul auto a conştientizat pericolul de incendiu, a staţionat şi s-a auto-evacuat.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate medie, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 15 minute.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi neizolat corespunzător.
În urma incendiului au ars; ceasurile de pe bord, s-au topit materiale plastice şi din cauciuc din compunerea bordului şi mai multe elemente din alcătuirea compartimentului motor, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 1000 de lei.

Intervenţie la incendiu de locuinţă în localitatea Gălbinaşi
Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 120 de minute

În data de 22.08.2015, ora 23.32, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitaţi să acţioneze în localitatea Gălbinaşi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând Ioanei S

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu mult fum la nivelul acoperişului locuinţei, cât şi în interiorul acesteia, mai puternic la nivelul unui dormitor.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei unei persoane, care a adormit, uitând o ţigară aprinsă în apropierea materialelor textile, generând astfel arderea, care s-a extins rapid.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ două ore.
În urma incendiului au ars: circa 35 % din suprafaţă locuinţei, acoperişul casei (construit din lemn şi învelit cu carton asfaltat), elemente de mobilier, materiale textile şi aparatură electrocasnică, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 10.000 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 40.000 de lei.

 

politiaCercetaţi pentru furt de produse agricole de pe câmp

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Călăraşi au demarat cercetările pentru tentativă de furt, după ce doi tineri au fost prinşi în timp ce culegeau porumb, în vederea sustragerii, de pe un teren cultivat în extravilanul localităţii Tonea.
La data de 23 august 2015, poliţiştii au fost sesizaţi despre comiterea faptei de către proprietarul culturii, N. Gabriel, de 48 ani, din comuna Modelu.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că doi tineri de 17 ani, ambii din comuna Roseți, ar fi cules și depozitat în saci de rafie peste 100 kg de porumb ştiuleţi, şi ar fi abandonat produsele, în momentul în care au fost surprinşi.
Prejudiciul a fost recuperat, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru tentativă de furt.

Pentru prevenirea furturilor de produse agricole de pe câmp, poliţiştii recomandă proprietarilor de terenuri cultivate să conştientizeze responsabilitatea pe care o au în asigurarea integralităţii culturilor.
Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele fizice sau juridice care deţin, cu orice titlu, terenuri agricole îşi pot organiza, în asociere sau individual, pază de câmp.
Lăsarea fără pază a bunurilor proprii poate constitui o invitaţie pentru hoţi!
Pentru prevenirea acestor fapte în perioada sezonului recoltării, cetăţenii sunt îndrumaţi să sesizeze de îndată ce depistează persoane care sustrag produse agricole, această atitudine contribuind la recuperarea bunurilor şi la documentarea activităţii infracţionale a celor bănuiţi de comiterea furturilor!

Prins în timp ce conducea un autovehicul, fără a poseda permis

În după-amiaza de 21 august 2015, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat, pe strada Prepeliţei, din municipiul Călăraşi, pe S. Ionuţ, de 27 ani, din comuna Modelu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.
Cercetările au fost demarate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Chirnogi – prins la volan, fără permis şi fiind sub influenţa alcoolului, a încercat să se sustragă controlului

În noaptea de 22/23 august 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au efectuat semnal pentru oprirea unui autoturism care circula pe DN 41, în comuna Chirnogi, conducătorul auto continuându-şi însă deplasarea.
Autovehiculul, urmărit de poliţişti, a fost urmărit şi prins, pe raza comunei Chirnogi, după ce şoferul, fără experienţă, a pierdut controlul vehiculului, oprindu-se într-un cap de pod, fără a rezulta victime.
Au fost identificaţi V. Ionuţ, de 20 ani, cel care a condus maşina, şi pasagerul, U. Dumitru, de 20 ani, pasagerul din dreapta, ambii din municipiul Olteniţa.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că V. Ionuţ nu posedă permis de conducere şi avea o concentraţie alcoolică de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză au fost demarate cercetări pentru a se stabili toate împrejurările conducerii pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care nu posedă permis.

Cuza Vodă – autoturism, condus de o persoană aflată sub influenţa alcoolului şi care nu posedă permis, identificat în trafic de poliţişti

În dimineaţa de 23 august 2015, ora 05.30, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Grădiştea au depistat pe DC 22, pe raza satului Ceacu, pe D. Nelu, de 37 ani,

care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi în timp ce prezenta o concentraţie alcoolică de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

La volan, sub influenţa alcoolului

În după-amiaza de 23 august 2015, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat pe strada Prelungirea Bucuresti, din Călăraşi, pe A. Damian, de 48 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Poliţiştii vor continua acţiunile în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, prin identificarea şi tragerea la răspundere a celor care nesocotesc riscurile şi conduc autovehicule fără a fi posesori de permise de conducere sau după ce au consumat alcool!

MERITĂ SĂ RIŞTI ?! – Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseste cu închisoarea de la unu la 5 ani.


Evenimente rutiere

În seara de 21 august 2015, F. Viorel, de 42 ani, din localitatea Fălticeni, judeţul Suceava, a condus o autoutilitară pe DN 21, în afara comunei Dragalina, şi ar fi efectuat o manevră de depăşire, apoi a revenit pe banda sa de deplasare, unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de C. Cosmin, de 19 ani.
După impact, autoutilitara s-a răsturnat pe carosabil şi a lovit alt autovehicul, condus de M. Lucian, de 23 ani.
În urma accidentului a rezultat vatamarea corporală uşoara a conducătorului auto, C. Cosmin.

Conducătorii auto implicaţi în accident au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultate fiind negative.

În după-amiaza de 21 august 2015, P. Marian, de 18 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe DN 31, în interiorul localităţii Ciocăneşti, şi, pe fondul vitezei neadaptate, pe un sector de drum în curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a accidentat-o uşor pe R. Andreea, de 17 ani, din localitate.
După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind depistat ulterior, când a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 21/22 august 2015, N. Marian, de 49 ani, din oraşul Tăndărei, judeţul Ialomiţa, a condus un autoturism pe DN 21, în afara comunei Dragalina, şi, pe fondul nepăstrării unei distanţe suficiente faţă de autoutilitara care circula în faţa sa, fiind condusă de T. Atila, de 43 ani, din Aiud, judeţul Alba, a intrat în coliziune faţă-spate cu aceasta.
În urma accidentului, a rezultat decesul conducătorului auto, N. Marian.

La data de 22 august 2015, A. Valentin, de 51 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe DN 3, în afara comunei Cuza Vodă, şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu alt autoturism, condus de M. Diana, de 21 ani, din comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi.
Din accident a rezultat decesul conducătorului auto, A. Valentin, şi rănirea uşoară a conducătoarei auto, M. Diana, şi a unei pasagere în autovehiculul condus de aceasta.

În după-amiaza de 22 august 2015, B. Tiberiu, de 23 ani, din municipiul Olteniţa, a condus un autoturism pe bulevardul Tineretului, din localitate, şi a accidentat uşor o fată de 15 ani, din municipiul Olteniţa, care se angajase în traversare pe trecerea pentru pietoni.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Împrejurările şi cauzele producerii accidentelor rutiere fac obiectul cercetărilor demarate de poliţişti, în fisecare caz în parte.

primaria oltenitaIATA PROIECTELE E VOR FI LUATE IN DISCUTIE-(printre ele se afla si cel privind ACREDITAREA ZIARISTILOR-la sedintele consilierilor )-Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local pe anul 2015.
-Proiect de hotarare privind aprobarea pretului local al energiei termice facturate populatiei din municipiul Oltenita.
-Proiect de hotarare privind aprobarea situatiilor financiare incheiate la data de 30.06.2015 de catre S.C. ECOSAL SERVICII OLTENITA S.R.L.
-Proiect de hotarare privind aprobarea situatiilor financiare incheiate la data de 30.06.2015 de catre S.C. TERMOURBAN S.R.L. Oltenita.
-Proiect de hotarare privind aprobarea infiintarii Compartimentului Audit intern in cadrul S.C.Termourban S.R.L.Oltenita.
-Proiect de hotarare privind aprobarea statelor de functii actualizate ale unor servicii publice din subordinea Consiliului local al municipiului Oltenita.
-Proiect de hotarare privind aprobarea Regulamentului de acreditare a reprezentanjilor mass – media pentru Consiliul local al municipiului Oltenita.
-Proiect de hotarare privind prelungirea contractelor de locatiune din blocul G40 situat in municipiul Oltenita,b-dul 1 Decembrie nr.82.
-Proiect de hotarare privind aprobarea vanzarii unui apartament din fondul locativ de stat, situat in municipiul Oltenita, str.Al.Iliescu nr 45-47,bl.C l,sc.A,et.8,ap.33, catre d-nul IONICA GEORGE-IULIAN, titular al contractului de inchiriere.
-Proiect de hotarare privind concesionarea prin licitatie publica a unui teren apartinand domeniului privat al municipiului Oltenita, in suprafata de 18,oo mp. situat in municipiul Oltenita, str.M.Eminescu nr.33 D , zona bl.N7-Camin Olfil, pentru amplasarea unei constructii provizorii cu destinatia garaj auto.
-Proiect de hotarare privind concesionarea unui teren apartinand domeniului privat al municipiului Oltenita, in suprafata de 46,oo mp. situat in municipiul Oltenita, str.Argesului nr.23 A, zona latura est a cladirii cu destinatia cabinete medicale, prin incredintare directa, catre SC Cosvi SRL Oltenita, pentru extindere constructie.
-Diverse.

sterilizarea-gratuita-a-animalelor-În data de 23 august 2015, o echipă de medici veterinari profesioniști ( sponsorizați de D-na Anne Christine Dexter din UK, Fundația olandeză Help Honden Roemenie și fundația RAR din USA) va efectua sterilizări și microcipări gratuite pentru câinii și pisicile din Oltenița și împrejurimi. (Strada Pescarilor, nr 29a- dispensarul veterinar)
Vă rugăm sunați la numărul de telefon 0720 612 079 și înscrieți-vă cu numele dvs., adresa și nr de animale. (sau contact facebook Ana-Maria Grecu si Mihaela Margarit)sursa-dr. MARIA SARIVAN-FACEBOOK

fotbalSâmbătă, 22 august, de la ora 10.30 de minute ar fi trebuit să se desfăşoare la Olteniţa amicalul dintre CSM şi FC Voluntari II, ultimul pentru echipa pregătită de Virgil Bogatu din această vară. Din cauza ploilor abundente căzute în ultimele zile, ambele terenuri din incinta stadionului au devenit impracticabile astfel că s-a luat decizia anulării acestui joc.

Antrenorul Virgil Bogatu va efectua totuşi mâine o şedinţă de pregătire chiar începând cu ora 10.30 de minute.

În altă ordine de idei, se pare că CSM nu va putea conta în noul sezon al ligii a 3-a pe serviciile lui Marian Tudor (Dunărea Călăraşi). El nu s-a mai prezentat la antrenamente alegând să rămână la Călăraşi pentru a evolua la echipa de futsal.SURSA-http://www.arenamedia.ro/index.php/arena-sport/sporturi/fotbal/fotbal-liga-a-iii-a/16168-liga-a-3-a-amicalul-oltenitei-cu-fc-voluntari-ii-anulat

recital sorina si danezu_002458.490

IMG_0258IMG_0254În continuarea demersurilor efectuate de poliţişti pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, la data de 20 august 2015, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a fost organizată o întâlnire cu motocicliştii, în cadrul campaniei naţionale de prevenire, „Motocicliştii există în trafic”.

Întâlnirea la care au paricipat poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi şi Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii Călăraşi şi aproximativ 30 de conducători de motociclete a avut scopul conştientizării cauzelor producerii accidentelor în care sunt implicaţi aceştia şi a riscurilor nerespectării regulilor de circulaţie şi măsurilor de autoprotecţie.

A fost prezentată situaţia accidentelor rutiere, produse de la începutul anului, pe raza judeţului Călăraşi, în care au fost implicaţi conducătorii de motociclete, discuţiile purtându-se pe seama importanţei folosirii echipamentului adecvat, pentru siguranţă şi sporirea vizibilităţii, a respectului ce trebuie manifestat între participanţii la trafic, semnalizării oricărei intenţii de schimbare a direcţiei de deplasare.

Poliţiştii au punctat măsurile de autoprotecţie pe care motocicliştii trebuie să le respecte pentru a nu deveni o victima unui accident de circulaţie, respectiv:
– folosirea echipamentului de protecţie omologat şi asigurarea vizibilităţii în trafic, prin folosirea luminilor şi a elementelor reflectorizante
– deplasarea pe drumul public să se facă la 2/3 din lăţimea benzii, astfel încât şoferii să îi poată observa cu uşurinţă
– asigurarea la schimbarea direcţiei de mers, la efectuarea virajelor şi la pătrunderea în intersecţii
– deplasarea în trafic cu viteza legală şi adaptarea acesteia la condiţiile de drum
– păstrarea unei distanţe regulamentare faţă de ceilalţi participanţi la trafic
– depăşirea să se realizeze cu atenţie sporită şi cu respectarea legislaţiei

– vigilenţă în trafic şi anticiparea intenţiilor celorlalţi participanţi – nu toţi anticipează distanţa şi viteza în trafic

Motocicliştii au condamnat inconştienţa celor care conduc vehicule puternice pe două roţi deşi nu posedă permise de conducere cu categoria adecvată sau nu respectă limitele legale de viteză, considerând că o astfel de atitudine reprezintă un real pericol pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Iniţiativa poliţiştilor a fost salutată, fiind apreciat interesul oamenilor legii de salvare de vieţi omeneşti prin creşterea siguranţei motocicliştilor în trafic.

 

IMG_0235În perioada 13 – 19 august 2015, poliţiştii din Călăraşi au constatat 25 de infracţiuni şi au aplicat peste 800 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 230.000 lei, în cadrul acţiunii Blocada, desfăşurate de Poliţia Română, pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui trafic rutier sigur.

Acţiunile punctuale vizează prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei și siguranței traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum și pe șoselele dinspre și către punctele de trecere a frontierei. La activități participă poliţişti din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În săptămâna 13 – 19 august 2015, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au efectuat 27 de acţiuni, în timpul cărora au constatat 25 de infracţiuni, dintre care 17 în flagrant.

Au fost aplicate 821 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de 236.210 lei. Dintre acestea, 685 au fost pentru abateri la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 8 sancţiuni au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 90 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, fiind aplicate şi 38 de sancţiuni prevăzute de alte acte normative.

Poliţiştii rutieri au reţinut 28 de permise de conducere, dintre care 5 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 8 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 15 pentru alte fapte. Au fosat retrase 20 de certificate de înmatriculare.

TUDORFOTO-OBSERVATOR DE CALARASI–Noul an şcolar aduce şi noi directori pentru unele unităţi de învăţământ din judeţul Călăraşi. În perioada 17-19 august, la nivelul Inspectoratului Şcolar, s-au făcut propuneri şi s-au stabilit noile conduceri. “Astăzi, Consiliul de Administraţie al ISJ a validat propunerile mele ca inspector şcolar general pentru numirea noilor directori. Din totalul de 127 de directori şi directori adjuncţi au fost cinci numiri propiu-zise, o schimbare la cerere şi 13 numiri pe posturi vacante.”, a declarat Constantin Tudor, inspectorul şcolar general. La Colegiul Naţional “Barbu-Ştirbei” directorul adjunct Florinela Ion a fost înlocuit cu prof. Florina Ionescu, la Grădiniţa “Amicii” directorul Elena Florea a fost schimbată cu Bica Simion, fost inspector şcolar de specialitate, la şcoala din comuna Grădiştea locul fostului director Gheorghe Grosu a fost preluat de prof. Lica Achim. La Şcoala Gimnazială Ulmu, pentru că nu îndeplinea condiţiile, Ion Bratu a fost înlocuit de Cristina Ciurea. La Şcoala nr. 2 din Borcea Adicuţa Barbu a fost schimbată cu Maria Dobre. La aceste schimbări se mai adaugă o rocadă la cerere, la Colegiul Economic Daniel Cârjilă devine director general şi Daniela Ivanciu adjunct. Actualul director al Liceului Danubius este Constantin Croitoru, la Colegiul Agricol “Sandu Aldea” adjunct a fost numit Adrian Melente, iar pe locul lui la Şcoala “Constantin Brâncoveanu” a fost numită Mariana Blebea. Mariana Ionescu este noul director al Grădiniţei “Step by Step” din Călăraşi, iar la Grădiniţa din Perişoru Daniela Ungureanu. La Şcoala nr. 3 Chirnogi a fost numită Monica Vasile, Gheorghe Stamelatos la şcoala din comuna Mănăstirea, Valeria Conachiu la Şcoala nr. 2 Modelu, Monica Ţugui la Şcoala “Spiru Haret” Olteniţa, Emil Pârnac este noul director al Şcolii “Prof. Pavel Lucian” din Olteniţa, Valentina Decu la Grupul Şcolar “Nicolae Bălcescu” Olteniţa, la Şcoala Gimnazială Şoldanu a fost numit Alexandru Botea, iar la Valea Argovei, Melania Nicolae. De asemenea, pentru că Liceul “Duiliu Zamfirescu” din Dragalina a fost comasat a fost schimbată şi conducerea. Astfel, Gheorghe Stoica este director general, iar Sidonia Tudor şi Cristina Colţea au fost numiţi directori adjuncţi. Noile numiri în funcţie vor avea loc cu 1 septembrie.SURSA-http://www.radiovocescampi.ro/2015/08/20-de-unitati-de-invatamant-din-judetul-calarasi-vor-avea-directori-noi-de-la-1-septembrie/

 

ISU pompieriUn echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit pe strada Cornişei, pentru deblocarea unui apartament, în care s-ar fi aflat o persoană cu probleme de sănătate

În data de 18.08.2015, ora 20.00, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii, pe strada Cornişei, pentru deblocarea unui apartament şi acordarea primului ajutor unei persoane, despre care aparţinătorii spuneau că nu mai răspunde la apeluri.
Pompieri militari încadraţi pe autospeciala de descarcerare au folosit scara de fereastră şi au escaladat fereastra de la balconul apartamentului, reuşind să intre în locuinţă şi să deschidă uşa din interior, pentru a permite accesul paramedicilor SMURD.
În casă se afla persoana respectivă, Carmen C., în vârstă de 51 de ani, care dormea şi prezenta halenă alcoolică. Aceasta a refuzat examinarea şi transportul la spital, rămânând la locul intervenţiei.
.
Intervenţie la tentativă de suicid

În jurul orei 01 noaptea, un tânăr în vârstă de 29 de ani din Ştefan cel Mare ameninţa că vrea să-şi încheie socotelile cu viaţa şi se aruncă în gol de la o înălţime de aproximativ 20 de metri, de pe o instalaţie de telecomunicaţii

Un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina s-a deplasat la locul intervenţiei pentru a acorda primul ajutor tânărului

În data de 19.08.2015, ora 01.09, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Dragalina a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină în localitatea Ştefan cel Mare, pentru a acorda primul ajutor unei persoane de sex masculin, Vasile I., în vârstă de 29 de ani, care ameninţa că se aruncă de la o distanţă de aproximativ 17 – 20 de metri, de pe un stâlp de telecomunicaţii.
Paramedicii SMURD nu au intervenit în acest caz, bărbatul fiind convins să coboare după aproximativ două ore de negocieri, ulterior acesta fiind preluat de un echipaj de poliţie

Purtător de cuvânt al I.S.U. Călăraşi Plt. adj. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044

 

politia 3Ileana – reţinut de poliţişti, pentru distrugere prin incendiere

La data de 18 august 2015, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 60 ani, din comuna Ileana, bănuit de distrugerea prin incendiere a unei locuinţe.
În fapt, la începutul lunii august 2015, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict cu concubina, bărbatul ar fi incendiat locuinţa comună, care a ars în proporţie de 60%, fiind produs un prejudiciu estimat la 10.000 lei.
Acesta a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentat Judecătoriei Lehliu-Gară, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetat pentru conducerea unui moped neînregistrat, fără a poseda permis de conducere

În seara de 18 august 2015, poliţişti din Olteniţa au depistat, pe strada Luceafărului, din localitate, un moped condus de F. Cristian, de 17 ani, din Olteniţa.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, iar vehiculul nu este înregistrat sau înmatriculat.
Cercetările au fost demarate sub apectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, constatate de poliţişti

La data de 18 august 2015, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat, pe strada Eroilor, pe T. Victor, de 56 ani, din Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism,deşi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule, pentru conducere sub influenţa alcoolului.

În ziua de 18 august 2015, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa au depistat în trafic, pe raza comunei Şoldanu, un tractor condus de S. Marin, de 64 ani, din oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere.

În după-amiaza de 18 august 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea l-au depistat pe Z. Ioan, de 58 ani, din municipiul Călăraşi, care a condus un autoturism pe DN 3 şi a refuzat testarea cu aparatul alcooltest şi recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate aceste cazuri au fost demarate cercetări în dosarele penale întocmite pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Pentru conştientizarea riscului conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, poliţiştii recomandă Cedează volanul dacă ai băut!

Efectele consumului de alcool asupra organismului conducătorului auto: scăderea percepţiei (în mod deosebit a celei vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) şi a capacităţii de analiză (evaluarea incorectă a distanţelor şi vitezelor de deplasare); instalarea unei stări de euforie şi bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor şi riscurilor ce apar în trafic; scăderea concentrării şi atenţiei; scăderea reflexelor şi a vitezei de execuţie a mişcărilor; de multe ori, pe un fond de oboseală, se instalează şi o stare de somnolenţă foarte periculoasă.

Merită să rişti?! – Campanie a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, de informare a cetăţenilor cu privire la consecinţele conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului şi fără permis

Comunicat de presă

 

cules de capsuniAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi (AJOFM) aduce la cunoştinţa persoanelor interesate faptul că Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a primit din partea firmei Surexport Campania Agraria SL cu sediul în Huelva –Spania o ofertă de 800 de locuri de muncă pentru sectorul agricol (recoltat căpşuni) Spania.
Sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp. Selecția va avea loc în perioada 25-29 ianuarie 2016 și se va desfășura în locații ce vor fi comunicate ulterior.
Durata contractelor de muncă este de aproximativ 3 luni. Data estimată de angajare este 15 februarie 2016. Timpul de lucru este de 6,5 ore pe zi /39 de ore pe
săptămână împărţite în șase zile. Ziua a șaptea este zi de odihnă care poate să nu
coincidă cu duminica. Programul de lucru începe la primele ore ale dimineţii. În decursul celor 6,5 ore de lucru pe zi este prevăzută o pauză de o jumătate de oră.
Salariul oferit este de 40 euro brut /zi, conform Convenţiei colective aplicabile, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.
Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro pe zi. Nu există posibilitatea cazării solicitanților barbați în cadrul firmei.
Transportul către locul de muncă este plătit de angajator şi se decontează din salariile pe care lucrătorul le va primi în timpul lucrat la firmă.
Perioada de probă este de 15 zile, timp în care atât angajatul cât și angajatorul pot rezilia unilateral contractul. Dacă, în perioada de probă, decizia de reziliere a contractului aparţine angajatului, acesta va suporta din buzunarul propriu contravaloarea drumului de întoarcere. În situaţia în care decizia aparţine angajatorului, costurile drumului de întoarcere vor fi suportate de angajator.
Pot participa la selecție atât persoane care dețin NIE (număr de identificare a străinilor) cât și persoane care nu au mai lucrat în Spania.
Persoanele interesate din județul Călărași trebuie să se adreseze asistentului EURES din cadrul AJOFM Călărași pentru a fi înregistrate în baza de date, cu următoarele documente: cererea tip (se completează la sediul Agenției), cazier judiciar, adeverința medical cu mențiunea „apt pentru muncă”, CV model Europass în limba română.
Relații suplimentare se pot obține la telefon 0242/315798. Persoană de contact – Donciu Simona, asistent EURES.

Compartimentul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

PNLSurse din PNL susţin că liderii partidului de la Călăraşi au transmis la mijlocul săptămânii trecute, la Centru, lista cu propunerile de candidaţi pentru primăriile din judeţ.
În momentul de faţă, liberalii “deţin” din punct de vedere politic 41 de primării iar obiectivul declarat pentru 2016 este păstrarea numărului mai sus – menţionat.
Care ar fi şansele PNL în localităţile Colegiului 5, (8, la număr) conduse de primari liberali (care provin atât din vechiul PNL cât şi din PDL).

Căscioarele. Aici lucrurile par clare şi în favoarea PNL. Primarul în funcţie, Nicolae Straşeschi pare să aibă suficiente resurse pentru a-şi reînnoi mandatul. La prezidenţiale, lupta a fopst extreme de strânsă cu PSD însă de data asta e vorba chiar de candidature primarului.

Chiselet. Un primar care câştigă mandate pe bandă rulantă din 2004. De văzut dacă Muhail Penu va mai candida şi sub sigla cărui partid. La prezidenţiale a fost “ironizat” de Răducu Filipescu, lucrurile fiind la un pas de a degenera. Penu rămâne principalul candidat şi în 2016.

Chirnogi. Caz ciudat la Chirnogi. Irinel Roman nu şi-a dorit funcţia de primar. Probabil la fel se va întâmpla şi în 2016. N-ar fi exclus să revină pe scenă fostul primar Vasile Checiu iar Roman să revină în mediul privat. Şanse păstrează la Chirnogi şi PSD prin intermediul actualului viceprimar care şi-a făcut foarte bine treaba la prezidenţiale.

Crivăţ. Primarul traseist, Ion Robu, e acum în curtea PNL după ce şi-a încercat “amarul” la PSD şi PP-DD. În mod normal va mai candida pentru un nou mandate pentru că la Crivăţ nu-s prea multe opţiuni. Şansele lui Robu de success nu-s aşa de mari pe cât s-ar crede.

Mitreni. Omul de casă al PNL, Tudorel Minciună pare înfipt bine pe propriile picioare. Se pregăteşte foarte probabil pentru cel de-al doilea mandate având desigur sprijinul necondiţionat al conducerii de la Călăraşi.

Radovanu. A fost printre primii primari ai PDL care a sărit în barca PNL-ului. La parlamentarele din 2012, Vasilica Dobrescu, a mers pe faţă cu PNL şi la fel se va întâmpla şi în 2016. Anul viitor, bătălia cu fostul viceprimar, Ionuţ Gălbinaşu va fi un ape viaţă şi pe moarte. PNL nu e sigur de victorie!

Spanţov. A venit în fruntea primăriei Radovanu în vara anului 2012. Nicki Gheorghescu n-a ţinut morţiş să devină primar şi la fel s-ar putea întâmpla şi anul viitor. A spus cândva că dacă nu va mai candida Răducu Filipescu, nici el nu va intra în cursa pentru primărie. Proiectele sale din comună sunt strâns legate de senatorul Iulian Dumitrescu.

Ulmeni. Şanse minime să-l învingă cineva pe Gheorghe Uleia. Rămâne de văzut dacă Uleia va allege să candideze sub sigla PNL sau independent.sursa-http://www.arenamedia.ro/index.php/arena-news/politica/partide-politice/partidul-national-liberal/16106-calarasi-sansele-primarilor-pnl-la-alegerile-locale-din-2016-colegiul-5

fotbalSurpriză în Seria a II-a a ligii a 3-a la fotbal. În urma stabilirii calendarului competiţional, CSM Olteniţa şi Înainte Modelu se vor afla faţă în faţă, la Olteniţa, în prima etapă, programată pe 29 august.
Noua ediţie de campionat a eşalonului al treilea va debuta pe data de 29 august, într-un format de cinci serii, cu un total de 75 de echipe înscrise. Seria a II-a e formată din 15 echipe.Mai multe-aici-http://www.arenamedia.ro/index.php/arena-sport/sporturi/fotbal/fotbal-liga-a-iii-a/16116-liga-a-3-a-csm-oltenita-si-inainte-modelu-deschid-balul-la-oltenita-iata-programul-turului

politia 2Reţinut de poliţişti, pentru furt din autovehicul

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti de investigaţii crimianle din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi şi agenţi ai Postului de Poliţie Ştefan Vodă a fost identificat un bărbat de 40 ani, care ar fi sustras bunuri, bani şi bijuterii dintr-un autovehicul parcat pe raza comunei Ştefan Vodă.
La data de 17 august 2015, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de R. Marian, de 40 ani, din comuna Ştefan Vodă, care, în seara de 12 august 2015, profitând că un autovehicul parcat în faţa unui imobil din localitate era lăsat cu geamul deschis, ar fi sustras din interior bunuri, bijuterii şi bani, creând un prejudiciu de 3500 lei.
Poliţiştii au recuperat peste 90% din paguba produsă proprietarului autoturismului şi l-au depus în arest pe bărbatul bănuit de comiterea furtului.
Acesta va fi prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, cu propunere de arestare preventivă.

Pentru prevenirea furturilor din autovehicule, poliţiştii recomandă:

o Evitaţi să lăsaţi geamurile şi portierele deschise sau cheile în contact chiar dacă plecaţi pentru câteva minute;
o Nu lăsaţi la vedere în interiorul autoturismului obiecte de valoare (poşete, cărţi de credit, telefoane mobile);
o Nu lăsaţi actele maşinii în interior;
o Evitaţi parcarea maşinii la întâmplare, ci într-un loc vizibil şi bine luminat;
o Evitaţi păstrarea dublurii cheii de contact în lăcaşul din bordul autoturismului;
o Un sistem de alarmă montat pe maşină poate descuraja intenţiile infracţionale!

Cauzele care favorizează spargerile de autovehicule pot fi parcarea acestora în zone neiluminate sau neamenajate, nedotarea autoturismului cu dispozitive antifurt, sisteme de alarmă; lăsarea la vedere a unor obiecte de valoare; neglijenţa unor proprietari care-şi lasă maşina descuiată chiar şi pentru scurte perioade.

Acţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru creşterea siguranţei rutiere şi salvarea de vieţi omeneşti

În perioada 14 – 16 august 2015, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi au desfăşurat în trafic acţiuni de reducere a riscului rutier, de identificare şi sancţionare a persoanelor care conduc autovehicule deşi nu posedă permise sau care se află sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii au efectuat 275 de testări cu aparatul alcooltest, au constatat 8 infracţiuni, dintre care 3 au constat în conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 8 permise de conducere, dintre care 4 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

IPJ Călăraşi continuă campania „Merită să rişti?!”, pentru conştientizarea populaţiei cu privire la consecinţele conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului şi fără permis.

Conducere fără permis = dosar penal

Poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Grădiştea au depistat, în noaptea de 17/18 august 2015, pe N. George, de 22 ani, din comuna Vlad Ţepeş, care conducea un autoturism pe raza comunei Independenţa, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

Codul penal prevede pedeapsa cu închisoarea de la unu la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere

In prima seara de spectacole organizate de Primaria Chirnogi a concertat si trupa olteniteana RECHINII DIN OLTENITA-o trupa ce a lasat o excelenta impresie prin calitatea si acuratetea profesionala a componentilor sai.Un repertoriu diversificat -prezentat chirnogenilor -a fost primit cu lungi aplauze.. RECITAL-RECHINII din OLTENITA-CHIRNOGI 15 AUG 2015_005117.816RECITAL-RECHINII din OLTENITA-CHIRNOGI 15 AUG 2015_001043.614

BULETIN INFORMATIV

ISU 2Un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit timp de aproximativ trei ore pentru căutarea trupului copilului

Au fost solicitaţi şi scafandrii din cadrul Unităţii Speciale de Salvatori a I.S.U. Bucureşti Ilfov, însă până la sosirea lor, copilul a fost găsit şi adus la suprafaţă

În data de 16.08.2013, ora 12.11, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe platforma siderurgică din zona Mircea Vodă (aproape de canalul siderurgic), în zona fostelor bazine de decantare ale combinatului, pentru căutarea unei persoane de sex masculin în vârstă de 10 ani, Georgian B., despre care se presupunea că ar fi căzut şi s-ar fi înecat într-un canal tehnologic, cu o adâncime de aproximativ 6 – 7 metri.

Potrivit relatărilor martorilor, copilul se afla la pescuit împreună cu tatăl său, iar la un moment dat s-a îndepărtat de acesta, s-a urcat pe o platformă betonată şi în timp ce se juca a căzut în gol printr-o gură de acces într-un canal tehnologic, la luciul apei rămânând doar papuci şi o şepcuţă de culoare albă.
Pompierii militari au intervenit la această operaţiune de căutare cu un echipaj de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, la locul intervenţiei venind şi inspectorul şef al I.S.U. Călăraşi, colonel Popa Daniel Gheorghe, care a coordonat intervenţia.

S-au desfăşurat operaţiuni de căutare – salvare a persoanei timp de aproximativ trei ore în condiţii foarte dificile (spaţii înguste şi posibilităţi limitate de intervenţie), fiind folosite cordiţe şi raci, ancore, o cange, o scară de fereastră, două hamuri, centuri şi cordiţe de siguranţă pentru salvatori
Copilul de 10 ani a fost găsit după aproximativ trei ore, însă fără semne vitale, în jurul orei 15.00 şi a fost scos la suprafaţă, unde a fost preluat de echipajele de prim ajutor.
Echipajul cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă în cooperare cu paramedicii SMURD au efectuat manevre de resuscitare timp de aproximativ 55 de minute, însă fără nici un rezultat, băieţelul fiind declarat decedat şi predat reprezentanţilor Serviciului de Medicină Legală Călăraşi.
La locul intervenţiei s-au deplasat un echipaj de ambulanţă şi mai multe echipaje de poliţie.
În sprijinul echipajului de căutare – salvare din cadrul Detaşamentului Călăraşi a fost solicitat şi un echipaj de scafandri din cadrul Unităţii Speciale de Salvatori ai ISU Bucureşti – Ilfov, însă nu a mai fost nevoie de intervenţia acestora, trupul copilului fiind găsit de echipajele proprii. .
Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care copilul de 10 ani şi-a pierdut viaţa.

Intervenţie pirotehnică pentru asanarea muniţiei rămasă neexplodată

Un cetăţean din localitatea Ştefan a descoperit în timp ce efectua lucrări agricole un proiectil exploziv de calibrul 152 de milimetri (muniţie rămasă neexplodată)

Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul

În data de 14.08.2015, ora 18.30, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza localităţii Ştefan Vodă, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 152 de milimetri.
Respectivul proiectil exploziv a fost descoperit de către Anton P., în timp ce efectua lucrări agricole pe un teren, proprietate privată.

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.
Specialiştii pirotehnişti au intervenit cu o autospecială şi au ridicat proiectilul exploziv de 152 milimetri, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi :

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.
De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite;
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

 

politia 3Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţiştii din Călăraşi, în timpul activităţilor desfăşurate pentru siguranţa participanţilor la trafic

La data de 14 august 2015, a fost depistat M. Constantin, de 64 ani, din comuna Radovanu, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, având o concentraţie alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

N. Marinică, de 53 ani, din comuna Dorobanţu, judeţul Călăraşi, a fost identificat de poliţişti, la data de 15 august 2015, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Ciocăneşti, deşi se afla sub influenţa alcoolului (0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat).

În dimineaţa de 16 august 2015, pe DN 41, pe raza comunei Chirnogi, a fost depistat R. Vasile, de 50 ani, din localitate, care conducea un autovehicul, fără a poseda permis de conducere.

N. Petrică, de 25 ani, din comuna Plătăreşti, a fost prins în timp ce conducea un autoturism, pe raza satului Dorobanţu, şi, fiind sub influenţa alcoolului (0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat), a surprins şi accidentat grav (fractură tibie) pe un tânăr de 19 ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure.


În noaptea de 16/17 august 2015, M. Cristian, de 23 ani, din municipiul Călărași, a fost depistat, pe strada Belșugului, din Călărași, în timp ce conducea un autoturism, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate aceste situaţii au fost demarate cercetări sub aspectul comiterii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Evenimente rutiere, produse pe raza judeţului

În seara de 14 august 2015, A. Adrian, de 20 ani, din comuna Grădiștea, a condus un autoturism pe DN 31, în localitatea Cunești, şi nu s-ar fi asigurat la efectuarea virajului la stânga, în timp ce un alt autovehicul se angajase în depăşirea sa, al cărui conducător auto, pentru a evita impactul, a pierdut controlul direcţiei. Maşina a părăsit partea carosabilă, intrând într-un copac.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui M. Mirel, conducătorul autovehiculului avariat.
Cei doi şoferi au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În ziua de 15 august 2015, I. Aurel, de 19 ani, din comuna Jegălia, a condus un autoturism pe strada Sloboziei, din municipiul Călăraşi, şi, la intersecţia cu strada Bucureşti, nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului Oprire. Acesta a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu alt autoturism, condus pe drumul prioritar de J. Alina, de 47 ani, din Călăraşi.
În urma impactului, conducătoarea auto, J. Alina, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În seara de 15 august 2015, în timp ce conducea un autoturism pe DN 3, M. Ion, de 26 de ani, din comuna Ileana, a pierdut controlul volanului într-o curbă şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se în şanţul de pe marginea străzii.
În urma accidentului, conducătorul autoturismului şi doi pasageri au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.
Şoferul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

La data de 16 august 2015, I. Vasile, de 56 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism pe DN 3, la ieşirea din oraşul Fundulea, şi, pe fondul altor preocupări ce i-ar fi distras atenţia de la condus, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Maşina a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se.
În urma accidentului, conducătorul auto a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În seara de 16 august 2015, Ş. Ionuţ, de 23 ani, din comuna Radovanu, a condus un autoturism pe DJ 411, şi nu a păstrat distanţa faţă de un minor de 10 ani, care se depalsa pe bicicletă, pe aceeaşi direcţie de mers, acroşându-l.
Minorul, rănit uşor, a fost transportat la spital, pentru primirea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Împrejurările producerii accidentelor rutiere fac obiectul cercetărilor demarate în fiecare caz în parte.

11889626_508501635972252_7349986081590793402_n6-9 AUG.Ansamblul CUNUNA SPANTOV a participat la FESTIVALUL INTERNATIONAL HORA MARE CALARASI ALATURIDE ANSAMBLURI INTERNATIONALE BULGARIA .REPUBLICA MOLDOVA.SERBIA.MACEDONIA.SLOVACIA.TURCIA SI ANSAMBLURI RENUMITE DIN JUD. CALARASI Suntem multumiti si incantati ca am participat la acest festival datorita increderii acordata de DOAMNA DIRECTOR de la centrul cultural Calarasi .ALINA JIPA,14-15AUG.CUNUNA SPANTOV aparticipat la Festivalul concurs national MUGURAS SAUCESTEAN BACAU unde a obtinut locul 2,Multumim conducerii locale primar viceprimar contabil sef care ne-au incurajat si ajutat financiar pentru a putea depasi granitele jud, nostru prezentand pe plan national dansuri populare din zona noastra de provenienta.Multumim domnului director TEODOR ZAVALAS de la MUZEUL GUMELNITA .OLTENITA pentru costumele populare muntenesti imprumutate fara de care prezenta noastra la festivaluri folclorice nu ar fi fost posibila.1381892_481521645336918_617287241834213981_n11899771_508502339305515_6523503959309871108_n11902567_508502059305543_7944941370520343406_n

RADIO TV OLTENITA VA TELEVIZA CELE DOUA ZILE DE SPECTACOLE -IN DIRECT-pe pagina sa cu ajutorul playerului USTREAM !

2015-08-14Primaria si consiliul local Chirnogi au placerea deosebita sa va invite la cea de-a treia editie a Zilelor comunei Chirnogi in data de 15-16 august 2015. Anul acesta speram sa putem oferi localnicilor din Chirnogi si invitatilor doua zile deosebite cu programe artistice de exceptie cu formatii din Romania si din Bulgaria ( o echipa a casei de cultura din Nova Cernaia -municipalitatea Tutrakan ),competii sportive ,concursuri pentru copii si nu numai ,expozitii,acordari de diplome . Manifestarile se vor desfasura pe terenul de sport al comunei.Va asteptam cu drag sa veniti in numar cat mai mare ,este sarbatoarea noastra a tuturor!.

politia 2În perioada 15 – 16 august 2015, în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică vor acţiona, în medie zilnică, aproximativ 100 poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigarea fraudelor, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, cu peste 50 de mijloace. Acestora li se adaugă şi rezerve de intervenţie şi patrule pedestre.

Poliţiştii acţionează pentru siguranţa cetăţenilor, prin asigurarea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor de natură judiciară, vagabondajului şi cerşetoriei, a actelor ilicite de comerţ, prin prezenţa efectivă pe traseele intens circulate, pentru reducerea riscului de victimizare a participanţilor la trafic.

În timpul activităţilor ce vor avea loc pe drumurile publice, poliţiştii rutieri vor folosi aparatele de supraveghere şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţiştii recomandă cetăţenilor care participă la ceremoniile religioase sau la evenimentele cultural-sportive prilejuite de Ziua Marinei, să aibă grijă de bunurile pe care le au asupra lor, să nu consume băuturi alcoolice în exces şi să nu iniţieze sau să dea curs provocărilor la acte de violenţă!

Conducătorilor auto care se deplasează, în această perioadă, către diverse destinaţii turistice din ţară sau din străinătate, le recomandăm să nu conducă autovehicule dacă au consumat băuturi alcoolice, să respecte limitele legale de viteză instituite pentru fiecare categorie de drum în parte, să-i respecte pe ceilalţi participanţi la trafic, acordând prioritate tuturor celor în drept!

fotbalPe o căldură aproape sufocantă, Dunărea şi CSM Olteniţa şi-au dat o nouă întâlnire de data asta la Călăraşi într-un amical pe care olteniţenii nu-l vor uita prea curând. Elevii lui Ganea au câştigat clar cu 7-1 (4-0), olteniţenii ratând un penalty cu 10 minute înainte de final.

Au marcat: V. Andrei (22, 44), M. Ştefan (29, 43, 46), L. Buş (53), B. Constantin (72 – autogol), respectiv D. Gheorghe (49).
La Olteniţa, CSM – Dunărea 1-5, într-un meci disputat cu două săptămâni în urmă.

Sâmbătă, Dunărea va întâlni la Călăraşi formaţia secundă a lui FC Viitorul Constanţa.

CSM Olteniţa va juca miercurea viitoare cu CS Afumaţi.sursa-http://www.arenamedia.ro/index.php/arena-sport/sporturi/fotbal/fotbal-liga-ii-a/16021-liga-a-2-a-dunarea-csm-oltenita-7-1

 

incendiu vegetatiePompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet au acţionat timp de 45 de minute pentru lichidarea incendiului de mirişte, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare

Exista pericolul, ca din cauza vântului, arderea să se propage la lizierele de salcâm şi plop aflate în imediata vecinătate, însă pompieri au intervenit eficient şi au înlăturat acest risc

În data 12.08.2015, ora 10.23, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Spanţov, pentru stingerea unui incendiu de mirişte şi vegetaţie uscată, care se manifesta pe o suprafaţă de circa trei hectare, pe un teren agricol, proprietate privată, aparţinând unei societăţi agricole.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens, existând pericolul, ca din cauza vântului, arderea să se propage la lizierele de salcâm şi plop aflate în imediata vecinătate.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.
Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 45 de minute.
În urma incendiului a ars mirişte şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa trei hectare, nefiind înregistrate pagube materiale.

Recomandări I.S.U.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, prin cadrele Inspecţiei de Prevenire, desfăşoară în această perioadă o serie de activităţi de informare preventivă şi control pe raza judeţului privind măsurile de apărare împotriva incendiilor şi respectării legislaţiei în vederea obţinerii de către deţinătorii de terenuri agricole a permisului de lucru cu foc deschis pentru arderea miriştilor şi a vegetaţiei uscate. Pentru diminuarea şi înlăturarea unor astfel de evenimente, conform legislaţiei în vigoare, cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli privind apărarea împotriva incendiilor pe timpul utilizării focului deschis la arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale:
În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.
Arderea miriştii se face cu respectarea următoarelor prevederi generale:
– condiţii meteorologice fără vânt;
– parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate;
– izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate;
– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
– asigurarea până la finalizarea arderii a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;
– asigurarea pentru suprafeţe de ardere mai mici de 5 ha a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare;
– asigurarea, în cazul suprafeţelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne cu apă, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire;
Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:
– condiţii meteorologice fără vânt;
– colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
– executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
– supravegherea permanentă a arderii;
– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
– interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.
În perioada coacerii şi până la recoltare se interzice fumatul, iluminatul cu flacără deschisă sau folosirea sub orice formă a focului deschis în lanuri, pe arii, pe mirişte, în locurile de depozitare a paielor, în apropierea autovehiculelor ce transportă paie, în apropierea maşinilor situate în parcurile de câmp, la depozitele de alimentare cu carburanţi, precum şi în apropierea acestora la o distanţă mai mică de 100 m. În aceste locuri se vor planta indicatoare de interzicere FUMATUL OPRIT, NU FOLOSI FOC DESCHIS.
Se interzice arderea resturilor vegetale uscate, a miriştilor şi a paielor aflate pe câmp, cu excepţia situaţiilor deosebite când se vor lua măsuri de siguranţă necesară. Art. 85 din O.M.A.A. nr. 121/2000.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 072320885

 
politia rutiera 4Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi desfăşoară, în perioada august – septembrie 2015, Campania de informare şi conştientizare a consecinţelor conducerii autovehiculelor, fără permis sau sub influenţa alcoolului, „Merită să rişti?!”.
Săptămânal, poliţiştii vor informa cetăţenii despre sinteza evenimentelor rutiere înregistrate pe raza judeţului şi a rezultatelor acţiunilor derulate, despre cauzele care au condus la producerea accidentelor şi recomandările preventive de urmat pentru reducerea riscului de victimizare.
În perioada 30 iulie – 6 august 2015, pe drumurile publice din judeţul Călăraşi s-au produs 8 accidente rutiere, soldate cu 3 persoane decedate, 1 persoană rănită grav şi 10 rănite uşor.
Cauzele principale ale producerii accidentelor rutiere au fost: conducerea sub influenţa alcoolului, pierderea controlului asupra direcţiei de mers, neasigurarea la efectuarea manavrei de mers înapoi, traversarea neregulamentară şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.
În timpul acţiunilor desfăşurate în trafic, pentru creşterea siguranţei rutiere, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni la regimul circulaţiei, din care 2 de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, o infracţiune de conducerea unui autovehicul cu număr fals şi o infracţiune de conducere fără pemis.

Constatări efectuate de poliţişti, în timpul acţiunilor desfăşurate pentru reducerea riscului rutier şi salvarea de vieţi omeneşti

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au depistat, la data de 11 august 2015, pe I. Alexandru, de 31 ani, din Bucureşti, care conducea un autoturism, pe DJ 303, deşi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule ca urmare a săvârşirii altor infracţiuni la regimul rutier.
În cauză au fost demarate cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Evenimente rutiere, produse pe raza judeţului

În seara de 10 august 2015, Ş. Florică, de 26 ani, din municipiul Călăraşi, a condus un autoturism, pe DN 3B, în localitatea Gâldău, şi, pe fondul nepăstrării unei distanţe suficiente faţă de un atelaj hipo, l-a acroşat şi s-a răsturnat pe partea carosabilă.
În urma accidentului, conducatorului auto a fost rănit uşor.
Acesta şi căruţaşul au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

La data de 11 august 2015, S. Costel , de 46 ani, din București, a condus un autoturism pe DJ 403, în comuna Luica, şi, din cauza altor preocupări în timpul mersului, a accidentat pe S. Gheorghe, de 56 ani, din comuna Luica, care se deplasa pe o bicicletă, în aceeaşi direcţie.
Conducătorul auto au fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În după-amiaza de 11 august 2015, C. Gheorghe, de 48 ani, din comuna Mânăstirea, a condus un moped pe raza localităţii şi, pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului, a intrat în coliziune laterală cu o autoutilitară, condusă de V. Ciprian, de 32 ani, din municipiul Slobozia.
În urma accidentului a rezultat vătămarea uşoară a conducătorului mopedului, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat şi nu posedă permis de conducere.

În noaptea de 11/12 august 2015, S. Florinel, de 24 ani, din comuna Vlad Ţepeş, a condus un moped pe raza localităţii şi, din cauza lipsei de experienţă în conducere şi a consumului de alcool, a căzut pe carosabil.
Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
Poliţiştii au constatat că aceasta avea o concentraţie alcoolice 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat şi că nu posedă permis de conducere.

Împrejurările producerii accidentelor rutiere fac obiectul cercetărilor demarate în fiecare caz în parte.
Recomandări pentru conducătorii de motociclete şi mopede:

– Nu conduceţi dacă nu aveţi permis corespunzător sau dacă aţi consumat alcool!
– Păstraţi contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalţi
– Anticipați intenţiile partenerilor de drum
– Feriți-vă de vehicule la viraje şi intersecţii
– Asigurați-vă în oglizi atunci când virați

INCENDIUIntervenţie la incendiu de gospodărie în localitatea Sohatu
Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au acţionat timp de 60 de minute pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea propagării arderii la casa proprietarului şi la alte bunuri materiale

Pompierii militari au acţionat eficient, lichidând incendiul în limitele găsite fiind astfel posibilă salvarea locuinţei şi a mai multor bunuri materiale în valoare de 50.000 de lei

În data de 11.08.2015, ora 16.42, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitaţi să acţioneze pe raza comunei Sohatu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei anexe gospodăreşti, proprietate individuală, aparţinând lui Constantin R.
La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul unei magazii din lemn şi la nivelul depozitului de lemne, existând pericol de extindere la locuinţă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect şi amplasat necorespunzător.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate medie, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 60 de minute.
În urma incendiului au ars o magazie şi aproximativ 2000 kilograme de lemne, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 1500 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă la locuinţa proprietarului și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

Intervenţie la incendiu de vegetaţie uscată în satul Plumbuita, comuna Tămădău Mare
Un echipaj de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară a intervenit pentru lichidarea incendiului de vegetaţie uscată, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ patru hectare

În data 11.08.2015, ora 17.21, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Plumbuita, comuna Tămădău Mare, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, care se manifesta pe o suprafaţă de circa patru hectare, pe un teren agricol, proprietate privată.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens, existând pericolul, ca din cauza vântului, arderea să se propage la alte terenuri agricole.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.
Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 15 minute.
În urma incendiului a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa patru hectare, nefiind înregistrate pagube materiale.

Recomandări I.S.U.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, prin cadrele Inspecţiei de Prevenire, desfăşoară în această perioadă o serie de activităţi de informare preventivă şi control pe raza judeţului privind măsurile de apărare împotriva incendiilor şi respectării legislaţiei în vederea obţinerii de către deţinătorii de terenuri agricole a permisului de lucru cu foc deschis pentru arderea miriştilor şi a vegetaţiei uscate. Pentru diminuarea şi înlăturarea unor astfel de evenimente, conform legislaţiei în vigoare, cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli privind apărarea împotriva incendiilor pe timpul utilizării focului deschis la arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale:
În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.
Arderea miriştii se face cu respectarea următoarelor prevederi generale:
– condiţii meteorologice fără vânt;
– parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate;
– izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţie, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate;
– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
– asigurarea până la finalizarea arderii a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;
– asigurarea pentru suprafeţe de ardere mai mici de 5 ha a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare;
– asigurarea, în cazul suprafeţelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne cu apă, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire;
Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:
– condiţii meteorologice fără vânt;
– colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
– executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
– supravegherea permanentă a arderii;
– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
– interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.
Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, conform prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 163/2007.
Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.
În condiţiile respectării, după caz, a prevederilor mentionate mai sus, primarul transmite un exemplar din permisul de lucru cu focul celui care solicită permiterea executării arderii miriştii, vegetaţiei uscate sau resturilor vegetale, iar pe cel de-al doilea serviciului public voluntar pentru situatii de urgenţă.
Zona de siguranţă a drumurilor naţionale şi judeţene se curăţă obligatoriu de vegetatţa uscată şi resturile vegetale de către administratorii acestora şi, după caz, de proprietarii de drept ai terenurilor.
În perioada coacerii şi până la recoltare se interzice fumatul, iluminatul cu flacără deschisă sau folosirea sub orice formă a focului deschis în lanuri, pe arii, pe mirişte, în locurile de depozitare a paielor, în apropierea autovehiculelor ce transportă paie, în apropierea maşinilor situate în parcurile de câmp, la depozitele de alimentare cu carburanţi, precum şi în apropierea acestora la o distanţă mai mică de 100 m. În aceste locuri se vor planta indicatoare de interzicere FUMATUL OPRIT, NU FOLOSI FOC DESCHIS.
Se interzice arderea resturilor vegetale uscate, a miriştilor şi a paielor aflate pe câmp, cu excepţia situaţiilor deosebite când se vor lua măsuri de siguranţă necesară. Art. 85 din O.M.A.A. nr. 121/2000.
Reguli la efectuarea secerişului şi la recoltarea cu combine din lan
Lucrările vor începe prin protejarea lanurilor faţă de drumuri, masive păduroase şi căile ferate cu care se mărginesc prin realizarea unor fâşii paralele arate, paiele şi cerealele recoltate de pe acestea fiind evacuate în afara acestor fâşii. Lăţimea fâşiilor de izolare va fi de 20 m faţă de drumuri şi masive păduroase şi de 50 m faţă de calea ferată.
Când recoltarea se va face cu combina din lan, paiele rezultate vor fi strânse în cel mult 1-2 zile, efectuându-se imediat aratul. Art. 86,88 din O.M.A.A. Nr. 121/2000.
Alimentarea maşinilor cu carburanţi
Depozitarea provizorie a carburanţilor şi lubrifianţilor necesari pentru lucrările de recoltare se face la o distanţă de minimum 100 m faţă de lanuri, cereale netreierate, paie, fân şi alte furaje, arii, bucătării, păduri şi cel puţin 50 m faţă de orice fel de construcţii şi clădiri sau cale ferată.
În vederea stingerii incendiilor din lanuri, se va proceda astfel:
Personalul care a observat incendiul va folosi mijloacele pe care le are la îndemână pentru înştiinţare şi alarmare.
Localizarea şi stingerea incendiului, folosindu-se după posibilităţi apă, utilaje, unelte şi alte mijloace iniţiale de intervenţie (mături din nuiele, pământ nisip etc.).
În raport de limitele suprafeţelor incendiate, existenţa obstacolelor naturale în calea propagării incendiilor şi pericolul pentru vecinătăţi se va proceda în primul rând la localizare prin crearea de zone de protecţie. Pentru crearea zonei de protecţie în cazul lanurilor se va cosi în jurul locului incendiat şi se va ara şi discui la marginea exterioară a zonei în care se coseşte, o fâşie lată de cel puţin 5 m. Raza zonei de protecţie se va stabili în funcţie de viteza de propagare a incendiului. Lăţimea arăturii în partea spre care bate vântul va fi de minimum 20 m. Cositul se va face în direcţia opusă vântului iar cerealele cosite vor fi imediat evacuate. Art. 92 din O.M.A.A. Nr. 121/2000.
Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice şi de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice, arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, de către proprietarii şi deţinătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă. Art. 96, pct. 9 din O.U.G. Nr. 195/2005.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

140-1024x683

 

Prima Scoala Politica de Vara organizata de PNL Diaspora la Fagaras s-a incheiat cu succes!

 

140Intre  7 si  9 august a.c. a avut loc, la Făgăraș un eveniment important pentru liberalii din diaspora si nu numai, prima școală politică de vară organizata de PNL Diaspora.

11870686_908551092535307_5571481887553045305_n
Dezbaterile au avut loc in Cetatea Fagarasului, dezbateri care au participat peste o suta de lideri liberali din tara si din afara granitelor.

Persoanele participante s-au bucurat  de mesajul Președintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, care a tinut sa transmita multumiri fata de romanii din Diaspora care l-au sustinut si il sustin incontinuare:

*Dragi romani de pretutindeni!

Dragi liberali!
Mă bucur că vă aflați în această perioadă din nou acasă. Apreciez efortul pe care l-ați făcut pentru a fi astăzi aici. Cred că un astfel de eveniment organizat pentru prima dată de către un partid politic din România este de bun augur.
Folosesc acest prilej pentru a vă mulțumi nu doar pentru susținerea din timpul campaniei electorale din 2014, ci și pentru implicare și spirit civic.
Am promis romanilor un alt mod de a face politică și o schimbare fundamentală. Voi ați fost și sunteți în prima linie și faceți posibilă această schimbare. Comunitățile de romani din întreaga lume sunt și vor rămâne mereu în atenția mea. Preocupările și problemele romanilor din diaspora sunt pe agenda discuțiilor mele cu reprezentanții altor state. Cred că un stat puternic nu este unul izolat, ci unul care se bucură de respectul și încrederea partenerilor ai cărui reprezentanți comuni comunică și discută permanent cu omologii lor pentru a construi proiecte comune.
Am privilegiul ca în aceste luni de mandat să-i reprezint pe concetățenii mei din tară și din afară granițelor. Voi continua să am întrevederi pentru că dincolo de orice, vreau ca România să fie percepută pretutindeni pe măsura potențialului său ca stat și pe măsura ambițiilor noastre ca nație.
Tocmai de aceea vă chem să îmi fiți alături, să fiți cei care dau tonul solidarității și unității de care avem nevoie pentru a promova imaginea tării noastre.
Dacă vrem un alt rol în Europa și în lume,trebuie să ni-l asumăm si să-l construim împreună!
Ca membri ai unei organizații politice, v-ați asumat deja misiunea de a contribui la luarea unor decizii care pot schimba în bine viața comunităților din care proveniți și pe care le reprezentați.

Dragii mei, mă leagă o relație specială de romanii din diaspora, angajamentele pe care mi le-am asumat rămân neschimbate. O lege a votului prin corespondentă de care să beneficiați cu toții este un obiectiv important care trebuie scos din sfera discuțiilor politice partizane.
Vă mulțumesc încă o dată, contez pe voi și știu că împreună putem construi o Românie puternică!
Klaus Iohannis, președintele României*
La rândul său, copreședintele PNL, Alina Gorghiu a salutat initiativa organizarii Scolii de vara dedicata Diasporei:

Prieteni liberali din Diaspora!
Vă mulțumesc în numele Partidului Național Liberal pentru participarea la Școala Politică de Vară de la Fagaras organizată de PNL Diaspora.
Este un eveniment prin care noi, liberalii vrem să arătăm incontinuare deschiderea fată de romanii din străinătate, pe care-i considerăm parte a națiunii romane.
Pentru PNL și pentru mine este foarte important să răspundem nevoilor comunităților romanești din străinătate. Romanii din Diaspora nu sunt romani de rang secund. Ei vorbesc românește, sunt cetățeni romani, au rude și prieteni aici, vin în concediu în tară, trimit bani în România și investesc în România!
PNL consideră că România are obligația să-i țină aproape pe romanii din Diaspora, să-i stimuleze să se implice în dezvoltarea țârii, să-și folosească competențele și contactele dezvoltate în străinătate pentru a ajuta tară.
Mizăm pe dumneavoastră, liberalii din Diaspora să transmiteți acest mesaj în toate comunitățile romanești din străinătate. Vă asigur în același timp că PNL nu uită contribuitia organizațiilor liberale din diaspora și a votanților din străinătate la victoria candidatului PNL, Klaus Iohannis, în alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.
Considerăm susținerea masivă a diasporei romanești pentru domnul Klaus Iohannis un succes electoral major
al PNL Diaspora și un semnal puternic că România noastră să semene din ce în ce mai mult cu țările dezvoltate.
Cu toții vrem o tară că afară și încercăm împreună să o construim, pentru că știm că într-o astfel de tară sunt șanse mari că mulți romani să revină.În același timp, PNL și-a asumat datoria de a răspunde solicitărilor diasporei în legătură cu dreptul de vot.
Am depus în Parlamentul României în luna martie un proiect de lege pentru acordarea dreptului la vot prin corespondentă, romanilor din străinătate.
Vă rog să popularizați această inițiativă PNL Diaspora si să arătați interesul clar al PNL, ca romanii din diaspora să poată vota prin corespondentă în alegerile parlamentare din 2016. Este o formă de respect pentru concetatenii nostri din afară granițelor și o dovadă că PNL își dorește o Românie care să strângă legăturile cu ei.
Sunt convinsă că această Scoală Politică de Vară va fi un bun prilej pentru întărirea legăturilor PNL Diaspora. Doresc ca PNL să fie in continuare partidul de suflet al Diasporei romanești care să răspundă prompt și eficient solicitărilor pe care le au comunitățile noastre în străinătate.Cred că este foarte important să comunicăm mai mult în mediul online, iar liberalii din Diaspora să facă cunoscute paginile de facebook ale PNL în așa fel încât mesajul liberal să ajungă cat mai direct la romanii din stainatate.
Calde salutari, Alina Gorghiu, copreședinte al Partidului Național Liberal!*

 

PNL Diaspora a multumit  atât participanților, cât și tuturor celor care s-au implicat pentru a asigura succesul acestei prime ediții Scoala Politica de Vara  a organizației asigurandu-i   pe liberalii din străinătate că acest eveniment va deveni unul periodic în calendarul partidului.

fotbalNici cel mai fanatic suporter al gazdelor de la Viitorul Curcani nu şi-ar fi putut imagina rezultatul final al partidei cu Victoria Chirnogi. Nou – promovata în liga a 4-a i-a ţinut în şah pe chirnogeni care au deschis primii scorul în minutul 77. A punctat Coman însă bucuria a fost de scurtă durată. În al doilea minut al prelungirilor, Gheorghe egalează şi aduce un punct nesperat pentru gazde.

Arbitrul olteniţean, Valentin Porumbel a avut ceva de muncă arătând nu mai puţin de 8 „galbene”, câte 4 pentru fiecare echipă.

Victoria Chirnogi, clasată pe locul 3 în stagiunea precedentă însă cu trofeul Cupei României – faza judeţeană, în vitrină (9-0 în finala de pomină cu CSM Olteniţa) a pornit uşor cu stângul, semn nu traversează cele mai roze momente din punct de vedere financiar. Se pare că antrenorul Adi Cristea nu se mai poate vedea cu elevii săi decât la joc.

VIITORUL CURCANI – VICTORIA CHIRNOGI 1-1 (0-0)
Au marcat: Gheorghe (90 + 2) / Coman (77)

Viitorul Curcani: Drăgan – Cibu (81 Negrea), Ştefănescu, Luca, I. Romanescu (89 Bratu), A. Romanescu, Ion (63 Vasile), Sandu, Gheorghe, N. Romanescu, Ioniţă (75 Luca)
Rezerve: Liscan, Ghencia
Antrenor: –

Victoria Chirnogi: Mitrea – Chiriţă, Tudor, Rogojan, Coman, Ioniţă, Novac, Manu (-Niţă), Florea (-Constantin), Manea (-Ionel), Năstase (-Frătescu)
Rezerve: Budeanu, Constantin
Antrenor: Adrian Cristea

Cartonaşe galbene: N. Romanescu, Ştefănescu, I. Romanescu, Ioniţă / Manea, Năstase, Coman, Tudor
Eliminări: –

Au arbitrat: Valentin Porumbel– Liviu Mitea, Dinu Florinel Dinu (toţi Olteniţa).
Observator: Augustin Vânătoru (Olteniţa)SURSA-http://www.arenamedia.ro/index.php/arena-sport/sporturi/fotbal/fotbal-liga-a-iv-a/16001-liga-a-4-a-rezultat-socant-la-curcani-victoria-chirnogi-egalata-in-prelungiri

 

Doua_persoane_inecate_4Un echipaj profesionist de căutare – salvare din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a fost solicitat să intervină pentru căutarea doi tineri, care s-au înecat în braţul Borcea, în zona „Plaja Podul 4”

Scafandrii din cadrul Unităţii Speciale de Salvatori a I.S.U. Bucureşti – Ilfov
au venit în sprijinul operațiunilor de căutare și în scurt timp cei doi tineri înecați au fost găsiți fără șanse de a mai fi resuscitați
În data de 09.08.2013, ora 14.17, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe braţul Borcea, în dreptul Plajei Podul 4, pentru căutarea a două persoane de sex masculin în vârstă de 13 ani, respectiv 18 ani, despre care mai multe persoane, aflate la plajă, spuneau că s-au înecat în timp ce se jucau la câțiva metri de mal.
Pompierii militari au intervenit cu o barcă pneumatică, cange, cordiţe şi ancore şi au desfăşurat operaţiuni de căutare – salvare a persoanei timp de aproximativ două ore până la sosirea scafandrilor profesioniști din cadrul Unităţii Speciale de Salvatori a I.S.U. Bucureşti – Ilfov.

S-au continuat căutările împreună cu scafandrii și la scurt timp, la ora 17.00 a fost găsit trupul celui mai mic dintre cele două victime, Sebastian R., în vârstă de 13 ani.

Acesta a fost preluat de un echipaj S.A.J., s-a încercat resuscitarea lui, însă fără succes, în jurul orei 17.15 fiind declarat decesul copilului.
În acest timp, scafandrii de la I.S.U. București – Ilfov împreună cu pompierii călărășeni au continuat căutările și la ora 17, 27 au găsit și trupul neînsuflețit al celui de-al doilea tânăr, Mădălin S., în vârstă de 18 ani.
Din nefericire, în ciuda eforturilor echipajului de prim ajutor, nici acesta nu a putut fi reanimat, fiind declarat decesul.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care cei doi tineri și-au pierdut.
Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850

 

POLITIA 3Arestat preventiv pentru tâlhărie

Poliţiştii au reţinut pe un bărbat din comuna Perişoru, care ar fi agresat o altă persoană şi ar fi deposedat-o de bani şi de telefonul mobil.
La data de 07 august 2015, poliţiştii l-au prezentat Judecătoriei Călăraşi, pe A. Dumitru, de 26 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie, instanţa de judecată eliberând mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În fapt, în seara de 04 august 2015, în timp ce se afla pe raza comunei Ştefan cel Mare, A. Dumitru l-ar fi lovit pe I. Vasile, de 30 ani, şi l-ar fi deposadat de telefonul mobil şi de bani.
Agresorul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Tractorist aflat sub influenţa alcoolului, implicat într-o tamponare

În seara de 06 august 2015, poliţişti din cadrul Secției 1 Poliţie Rurală Călărași au depistat pe R. Marian, de 32 ani, din comuna Unirea, care a condus un tractor cu remorci neînmatriculate şi a avariat un autovehicul staţionat, de pe raza comunei Unirea.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, constatate de poliţişti

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi desfăşoară, în perioada august – septembrie 2015, campania „Merită să rişti!” pentru informarea cetăţenilor cu privire la consecinţele conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului şi fără permis.

În timpul activităţilor desfăşurate în trafic, pentru reducerea riscului rutier, pe raza judeţului Călăraşi, poliţiştii au constatat şi sancţionat mai multe infracţiuni de conducere fără permis sau conducere sub influenţa alcoolului.

Exemple:

În seara de 07 august 2015, poliţişti din cadrul Secției 8 Politie Rurală Tămădău Mare l-au identificat pe T. Florin, de 16 ani, din comuna Ileana, județul Călărași, în timp ce conducea un moped neînregistrat, pe raza satului Ștefănești.
Tânărul nu posedă permis de conducere.

În după-amiaza de 08 august 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au depistat, pe raza comunei Chirnogi, un autoturism, condus de C. Vasile, de 49 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autovehiculul nu era înmatriculat.

La data de 08 august 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti au identificat pe M. Marian, de 35 ani, din Bucureşti, care, fiind sub influenţa alcoolului, s-a răsturnat cu autovehiculul condus pe DN 4.
Evenimentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale, însă poliţiştii au constatat că şoferul prezenta o concentraţie alcoolică de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de 08/09 august 2015, poliţiştii au depistat, pe raza comunei Ştefan Vodă, pe R. Laurenţiu, de 30 ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce conducea o autoutilitară, fără a poseda permis de conducere.

Poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au depistat în trafic, pe DJ 301, pe raza comunei Plătăreşti, în după-amiaza de 09 august 2015, un autoturism condus de M. Marin, de 58 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere.

În seara de 09 august 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au depistat, pe strada Bucureşti, pe B. Stelian, de 55 ani, din comuna Modelu, care care conducea un autoturism, deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate aceste situaţii au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţiştii avertizează: „Alcoolul ucide sau te poate trimite la închisoare!”

Potrivit Codului penal,
– conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
– conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

smurd-targu-mures

Efective ale Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în noaptea de 8 spre 9 august a.c., în cazul unui accident rutier de pe Autostrada A2, în care a fost implicat un autocar aparţinând unei firme din Bulgaria şi care se deplasa spre Ucraina.

În urma accidentului, 2 persoane au decedat, iar 48 de persoane, dintre care 21 de copii, au fost transportaţi de urgență la unități medicale specializate din București.

La fața locului au acționat 79 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, respectiv 18 echipaje SMURD, 2 pentru descarcerare, 1 spital mobil, 2 autospecialele de primă intervenție și comandă și 21 de ambulanțe ale Serviciului de Ambulanţă.

De asemenea, la fața locului au intervenit și 33 de polițiști, cu 10 autospeciale.

Intervenția de urgență a fost realizată în sistem integrat, sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, acționându-se conform procedurilor specifice în astfel de situaţii de accidente cu victime multiple.

În această dimineață autocarul a fost repus pe carosabil și remorcat, astfel încât traficul rutier a fost reluat în urmă cu câteva minute.
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

R O M Â N I A
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

politia 2Echipele de căutare formate din pompieri, jandarmi, polițiști, militari și voluntari au continuat şi astăzi misiunile de căutare a pilotului planorului dispărut în urmă cu 3 zile.

Pentru stabilirea direcţiilor de căutare, analizele efectuate la nivelul Punctului de Comandă Mobil din judeţul Braşov şi ale Centrului Național de Conducere Integrată al MAI au avut în vedere posibilele rute de zbor în funcţie de informațiile meteorologice privind deplasarea curenților de aer din ziua de joi 6 august a.c., cât și date culese din activitatea de cercetare a poliţiştilor din toate județele vizate.

Totodată, au avut loc discuții cu familia persoanei căutate pentru a afla detalii despre traseele practicate în mod frecvent de pilot, dar și pentru a-i ține la curent cu stadiul căutărilor.

Toate indiciile și informațiile primite au fost verificate prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI, iar viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea este informat permanent de evoluția acestor operațiuni.

Astăzi căutările au fost efectuate pe 34 trasee montane din județele Prahova, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Totodată, începând cu ora 13.00 s-a dispus extinderea căutărilor și în județul Sibiu, în zona Arpașu de Jos, cu sprijinul a 50 de pompieri, salvamontişti, poliţişti, jandarmi şi voluntari.

În această seară va avea loc o nouă analiză cu toţi factorii implicaţi în operaţiunea de căutare pentru stabilirea coordonatelor misiunilor de mâine.

Cei 210 pompieri detaşaţi pentru misiunile din 8 şi 9 august, din unităţile ISU Dolj, Teleorman, Vâlcea, Bacău, Vrancea, Alba, Mureş, Călăraşi şi din Unitatea Ciolpani vor fi înlocuiţi în această seară cu alţii din aceleaşi judeţe, astfel încât mâine dimineaţă să poată participa în misiunile de căutare.

Aproximativ 950 de forţe terestre cu 180 de mijloace au fost implicate în misiunile de căutare de astăzi.

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

RADIO TV OLTENITA VA TELEVIZA CELE DOUA ZILE DE SARBATOARE -IN DIRECT-PE SITUL SAU !

11831784_409282052594332_3327078996496269328_nPrimaria si consiliul local Chirnogi au placerea deosebita sa va invite la cea de-a treia editie a Zilelor comunei Chirnogi in data de 15-16 august 2015. Anul acesta speram sa putem oferi localnicilor din Chirnogi si invitatilor doua zile deosebite cu programe artistice de exceptie cu formatii din Romania si din Bulgaria ( o echipa a casei de cultura din Nova Cernaia -municipalitatea Tutrakan ),competii sportive ,concursuri pentru copii si nu numai ,expozitii,acordari de diplome . Manifestarile se vor desfasura pe terenul de sport al comunei.Va asteptam cu drag sa veniti in numar cat mai mare ,este sarbatoarea noastra a tuturor!.
(Afisul de mai jos este doar o parte a solistilor ce vor evolua pe noua scena amenajat cu caracter permanent in acest scop ).

 

politia rutiera 4Autoturism cu numere de înmatriculare false, depistat de poliţişti

În ziua de 05 august 2015, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Politie Rurală Curcani, au depistat pe raza comunei Curcani, pe D. George, de 29 ani, din comuna Luica, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism având numărul de înmatriculare fals.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Accidentat în timp ce traversa neregulamentar

La data de 05 august 2015, pe strada Alexandru Iliescu, din municipiul Olteniţa, L. Ioan, de 57 ani, din comuna Crivat, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism a surprins şi accidentat, un minor, din localitate, care s-ar fi angajat în traversarea străzii în fugă, prin loc nepermis şi fără a se asigura corespunzator.
În urma accidentului, a rezultat vătamarea corporală a minorului care a fost transportat la Spitalul Municipal Olteniţa.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal.

Lovit de masină pe trecerea pentru pietoni

La data de 05 august 2015, O. Mircea, de 57 de ani, din municipiul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Republicii, din municipiul Călăraşi, la intersecție cu strada Sloboziei a surprins și accidentat pe I. Mihai, de 10 ani, din localitate, care în calitate de biciclist, ar fi traversat strada pe trecere pentru pietoni.
După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție, fiind identificat de poliţişti la scurt timp de la producerea accidentului.
În continuare sunt desfăşurate activităţi pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Motociclist fără permis depistat de poliţişti

În noaptea de 05 august 2015, pe raza comunei Mânăstirea, la ieşirea dintr-o staţie de alimentare Peco, agenţi de poliţie din cadrul Secţei 2 Poliţie Rurală Olteniţa aflaţi în autospecială cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, au efectuat semnal pentru oprirea unei motociclete, care se deplasa pe DN 31, fiind condusă de P.Cristan, de 22 ani, din comuna Mânăstirea, judeţul Călăraşi.
Motociclistul nu a oprit şi a intrat în autospecială, în urma impactului rezultând rănirea acestuia, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
Din verificările efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere.
Poliţiştii desfăşoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

 

INCENDIUÎn data de 03.08.2015, ora 12.58, două echipaje specializate de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Arţari, comuna Ileana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei locuinţe, proprietate individuală, aparţinând lui Gheorghe S.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, generalizat, cu flacără şi cu fum dens la nivelul întregii locuinţe (compusă din trei camere, hol şi bucătărie), construită pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi, existând pericol de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către Gheorghe S., în vârstă de 61 de ani, proprietarul casei (persoană cunoscută cu probleme de sănătate), care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea.
Pompierii militari din Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore.
În urma incendiului au ars: acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, construit din lemn şi învelit cu tablă, elemente de mobilier, aparatură electrocasnică şi materiale textile, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 50.000 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă şi la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au lichidat incendiul în limitele găsite, evitând posibilitatea propagării flăcărilor la anexe şi la celelalte vecinătăţi.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice
I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 07232088

politia ritiera 3Conducător auto, implicat într-un accident grav, căutat de poliţişti

Poliţiştii desfăşoară activităţi pentru prinderea unui conducător auto, care ar fi produs un accident soldat cu decesul unei persoane şi rănirea uşoară a altor două, şi a părăsit locul accidentului.
Evenimentul rutier s-a produs în seara de 04 august 2015, pe DN 31, pe raza comunei Ulmeni, judeţul Călăraşi.
Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a constatat că trei pietoni, care se deplasau la marginea părții carosabile, pe un tronson de drum în curbă, au fost loviți din spate de un autovehicul, al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului.
În urma impactului, pietonul I. Florin, de 20 ani, a decedat, iar ceilalţi doi, B. Mihai şi I. Ionuţ, ambii de 19 ani, toţi din comuna Ulmeni, au fost răniţi uşor, fără a necesita internarea.
Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru identificarea şi prinderea conducătorului auto şi determinarea cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului.

Călăraşi – prinşi la furat

Poliţiştii efectuează cercetări, sub aspectul infracţiunii de furt calificat, după ce două persoane au fost surprinse în timp ce sustrăgeau porumb de pe terenul unei ferme agricole.
În noaptea de 03/04 august 2015, T. Valentin, de 34 ani, şi Ţ. Neculai, de 72 ani, ambii din Călăraşi, au fost prinşi de paznicii unei culturi, pe un teren agricol

situat în afara municipiului Călăraşi, după ce ar fi sustras 1300 kg porumb ştiuleţi, pe care l-au încărcat într-un atelaj hipo.
Prejudiciul, în valoare de aproximativ 1500 lei, a fost recuperat.
Cercetările sunt efectuate în continuare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Budeşti – accident rutier uşor

În dimineaţa de 04 august 2015, A. Irina, de 37 ani, din oraşul Budeşti, a condus un autovehicul cu care a pătruns pe DN 4, fără să se asigure şi să acorde prioritate unei autoutilitare, care se deplasa pe drumul prioritar, fiind condusă de T. Costel, de 27 ani.
În urma impactului între cele două vehicule a rezultat rănirea uşoară a unui pasager, care nu a necesitat internarea în spital.
Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că A. Irina nu posedă permis de conducere. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
Cercetările au fost demarate pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi vătămare corporală din culpă.

A luat fiinta o noua clinica medicala particulara ALPHA CLINIC in OLTENITA ,O UNITATE MEDICALA CE OFERA SERVII MEDICALE TUTUROR CELOR INTERESATI !Ptr. a raspunde multor intrebari care ne-au sosit la redactie am solicitat un interviu celui care administreaza toata activitatea clinicii ,dl DAN JALBA !2015-08-0400276_000001.392

 

 
politia 2Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi derulează Campania „Merită să rişti?!”, pentru informarea cetăţenilor cu privire la consecinţele conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului şi fără permis.

Aceasta se desfăşoară în perioada august – septembrie 2015 şi îşi propune educarea populaţiei cu privire la prevederile legislaţiei penale în materie de circulaţie pe drumurile publice şi creşterea gradului de informare şi conştientizare a consecinţelor, în plan social şi al răspunderii penale, a conducerii sub influenţa alcoolului sau fără permis.

Pe parcursul celor două luni vor fi realizate şi difuzate materiale cu conţinut preventiv şi de informare despre cauzele accidentelor de circulaţie, urmările acestora şi recomandările ce ar trebui luate în considerare de participanţii la trafic, pentru reducerea riscului de victimizare.

Pentru promovarea mesajului campaniei de informare a fost realizat un afiş, care va fi preluat de poliţişti şi postat la sediile tuturor subunităţilor şi posturilor de poliţie, precum şi în locuri şi zone tranzitate de public numeros (societăţi comerciale, primării, pieţe etc.).
Informaţii de background:

Potrivit analizei efectuate la nivelul Serviciului Rutier Călăraşi cu privire la consecinţele asupra riscului rutier a conducerii sub influenţa alcoolului sau fără permis, în primul semestru al anului 2015, rezultă că persoanele care au condus fără a poseda permise au produs 15 accidente rutiere, în urma cărora 3 persoane au decedat, 4 au fost rănite grav şi alte 13 au fost rănite uşor.
Pe fondul consumului de alcool în rândul conducătorilor auto, pe drumurile publice din judeţul Călăraşi, în semestrul I 2015, s-au produs, 8 accidente rutiere, soldate cu rănirea gravă a unei persoane şi rănirea uşoară a altor 8 persoane.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii rutieri au constatat 65 de infracţiuni de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, 8 fapte de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi 56 de infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fiind aplicate şi 116 de sancţiuni contravenţionale pentru conducerea de vehicule cu alcoolemii sub limita infracţiunii.

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere constituie infracţiuni prevăzute şi sancţionate de Codul penal cu pedepse de până la 5 ani de închisoare. Încălcarea acestor prevederi legale poate avea consecinţe grave, în special în plan social, luând în considerare urmările tragice ale accidentelor produse pe acest fond.

 

11831749_891530400939916_3107539717402727895_nOlimpiada Nationala ,,Mestesuguri Artistice Traditionale” ,ed. a XX-a, SIBIU, MUZEUL ASTRA….a adus bucurie elevilor participanti de la cercul de ,,Arta populara” de la Clubul Copiilor din Oltenita.
Cu sfiala, daruire si mestesug au realizat minunate icoane lucrate pe sticla si lemn , pentru care au fost rasplatite cu premii : Ivascu Constantina -premiul I la icoana pictata pe lemn, Mihai Narcisa – premiul II la icoana pictata pe lemn si Mihai Gabriela – premiul II la icoana pictata pe sticla.
La Olimpiada au participat colective de mesteri populari din majoritatea judetelor din tara.11822403_891528547606768_5873995890533766658_n

Site acreditat SEAP
---------------