Asculta live

Arhiva lunară: septembrie 2014

lansare_carte_alex_oblu_ortodoxismul_zamolxian_hd720_000916.186Zilele trecute,  !a liceul NEAGOE BASARAB-prof. OBLU ALEXANDRU-si-a lansat cartea -lORTODOXISMUL ZAMOLXIAN SI PATRIA LUI,DACOLUMNIA !A fost o intalnire intens urmarita de cei participanti-elevi ai liceului-care s-au aratat interesati de cartea profesorului OBLU ALEXANDRU-ELEVI CARE LA FINALUL INTALNIRII AU ASTEPTAT IN NR MARE SA PRIMEASCA UN VOLUM CU AUTOGRAFUL AUTORULUI. !De la aceasta lansare va prezentam reportajul de fata !

lansare_carte_alex_oblu_ortodoxismul_zamolxian_hd720_004149.466lansare_carte_alex_oblu_ortodoxismul_zamolxian_hd720_002437.335

DNAProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de următoarele persoane care, la data faptelor, aveau funcţiile arătate, după cum urmează:
ŞERBAN JENEL, prefect al județului Călărași,
COMAN CORNEL, subprefect al judeţului Călăraşi,
CLĂBESCU DORU EDUARD, subprefect al judeţului Călăraşi,
IFRIM ELENA, șef serviciu – Instituţia Prefectului,
NĂBÎRGEAC ION, director la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi,
DOBRE AURELIAN, director executiv în Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Călăraşi,
JARUL EUGEN, şef al Administrației Domeniilor Statului – sucursala Călăraşi;
PŞANU STELIAN, director al Societății Naţionale “Îmbunătăţiri Funciare” Călărași,
TUDONE DUMITRU, secretar general, Consiliul Judeţean Călărași;
MARINESCU BADEA, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Bucureşti;
TITU ANA, director al Direcţiei Silvice Călăraşi,
BURUIANĂ CORNEL, reprezentant al Asociaţiei Naţionale a Proprietarilor de Pământ, de Păduri „ Propact „, MANEA VICTOR, DOROBANŢU DOREL, TUDOR LUCIAN, CULEA DUMITRU, GIUREA CONSTANTIN, CHIRICĂ CONSTANTIN, reprezentanţi ai comisiilor locale de fond funciar din localităţile Fundulea, Lupşanu,Gurbăneşti, Valea Argovei, Nicolae Bălcescu, Tămădău, toţi, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, cu consecințe deosebit de grave.
Din ordonanța de efectuare în continuare a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora:
La data de 12 iulie 2007, suspectul Dorobanțu Dorel și un reprezentant al OCPI Călăraşi au încheiat un proces-verbal de delimitare a unei suprafeţe de 1982,54 ha, aflată în domeniul public al statului (administrarea Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Agrcolă Fundulea), în vederea punerii în posesie a persoanelor al căror drept de proprietate a fost reconstituit de către comisiile locale Fundulea, Tămădău, Gurbăneşti, Săruleşti, Nicolae Bălcescu, Valea Argovei, Nana, Lehliu, Lupşanu, invocând art. 47 din regulamentul aprobat prin HG nr. 890/2005 şi fără a dispune de documente care să reflecte modul de calcul al acestor suprafeţe. Aceste prevederi, însă, nu erau aplicabile terenurilor aflate în administrarea institutelor de cercetare agricolă.
La data de 13.07.2007, membrii Comisiei judeţene de fond funciar Călăraşi, compusă din suspecții Şerban Jenel, Coman Cornel, Clăbescu Doru Eduard, Ifrim Elena, Năbîrgeac Ion, Dobre Aurelian, Jarul Eugen, Pșanu Stelian, Tudone Dumitru, Marinescu Badea, Titu Ana, Buruiană Cornel, au aprobat delimitarea acestui teren în suprafaţă de 1982,54 ha, aflat în administrarea I.N.C.D.A. Fundulea şi trecerea acestuia din domeniul public al statului în domeniul privat al oraşului Fundulea.
Acest lucru s-a realizat cu încălcarea competenţelor prevăzute de lege şi fără a verifica şi clarifica situaţia juridică a terenului ce a făcut obiectul trecerii din domeniul public în domeniul privat, respectiv dacă acesta era indispensabil activităţii de cercetare, cu atât mai mult, cu cât, la data respectivă, nu exista o justificare a delimitării suprafeţei de teren respective. Urmarea a fost validarea transferului unor poziţii din anexele întocmite la nivelul mai multor comisii locale de fond funciar în anexe întocmite la nivelul Comisiei locale de fond funciar Fundulea, având drept consecinţă sporirea valorii terenului transferat.
Prin această operațiune s-a produs o pagubă patrimoniului statului, constând în diminuarea acestuia cu terenul dezafectat din domeniul public, valoarea acestui teren fiind cuprinsă, potrivit „Ghidului cu preţurile orientative ale proprietăţilor imobiliare pentru judeţul Călăraşi, pentru anul 2007, transmis de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, între: minim 1.486.905 euro şi maximum 2.973.810 euro, în situaţia în care suprafaţa de 1982,54 ha reprezintă teren agricol situat pe teritoriul administrativ al oraşului Fundulea; 59.476.200 euro, în situaţia în care terenul în suprafaţă de 1982,54 ha este situat adiacent căilor rutiere sau la limita construită a localităţilor (posibil de transferat în intravilan).
În aceeași perioada de referință, (anul 2007), suspecții Manea Victor, Tudor Lucian, Culea Dumitru, Giurea Constantin și Chirică Constantin au întocmit propuneri către Comisia judeţeană de fond funciar Călăraşi, pentru solicitarea unor suprafeţe de teren, deşi, fie aveau teren în rezervă, fie nu efectuaseră demersuri pentru solicitarea altor suprafeţe pe raza jud. Călăraşi.
Prin această modalitate au fost obţinute foloase necuvenite pentru persoanele care au fost puse în posesie cu suprafeţele de teren respective, având o valoare mult mai mare decât cele la care erau îndreptăţiţi, dacă reglementările legale ar fi fost respectate. Suspecților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

sursa www.pna.ro
• Următor >

interviu -pana florin- sc gimnaziala A_000016.079O intalnire cu dl PANA FLORIN e intotdeauna un prilej de discutii interesante desprea activitatea colectivului condus de domnia sa–COLECTIVUL DIDACTIC AL SC. GIM.-ALEXANDRU VLAHUTA din OLTENITA !A fost o vara lucrativa ptr. angajatii scolii-iar rezultatele s-au vazut -acum -la inceperea noului an scolar !VA PREZENTAM UN INTERVIU CU DL.DIRECTOR FLORIN PANA-un interviu in care noi,cei dela RTV OLTENITA-L-AM REALIZAT ASTAZI !-

interviu -pana florin- sc gimnaziala A_000948.153interviu -pana florin- sc gimnaziala A_000328.931interviu -pana florin- sc gimnaziala A_000259.017interviu -pana florin- sc gimnaziala A_000915.072

afis OLTENITA - 2014--3Primaria Municipiului Oltenita va organiza, in ziua de 5 Octombrie 2014, orele 15
Festivalul Campenesc “Ziua Recoltei 2014”.
Invitatii festivalului sunt Georgel Nuca, Cristina Turcu Preda si alti 30 artisti.
Pe langa interpretii prezenti, in cadrul festivalului vor fi amplasate standuri special
amenajate traditionale, respectand traditia anilor precedenti.
Lista completa cu artistii invitati se regaseste pe afisul atasat.
Biroul de presa,
Primaria Mun. Oltenita

DSC_8974A noua ediţie a evenimentului ”Săptămâna prevenirii criminalităţii” a fost lansată astăzi, la nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul unei acţiuni preventive, în spaţiul public.

În această dimineaţă, în zona Pieţei „Big” din municipiul Călăraşi, a fost lansată „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, campanie derulată la nivel naţional şi aflată la a noua ediţie.

Poliţiştii au discutat cu oamenii despre măsurile de autoprotecţie, ce sunt la îndemâna oricui, pentru a preveni victimizarea, fie că este vorba de infracţiuni de furt, de infracţiuni comise cu violenţă sau de regulile de circulaţie.DSC_8941

Prima zi din această campanie este dedicată totodată prevenirii delincvenţei juvenile şi, întrucât siguranţa copiilor constituie o prioritate pentru poliţiştii călărăşeni, atenţia este îndreptată către unităţile şcolare din judeţ. Aici vor fi derulate activităţi de informare cu privire la cauzele care pot conduce la apariţia unor situaţii conflictuale şi la modalitatea cea mai bună de gestionare a acestora.

În cadrul întâlnirilor cu elevii şi cadrele didactice se discută despre aspecte legate de cadrul legal aplicabil minorilor şi de consecinţele deviantelor, care pot atrage răspunderea penală a acestora.

INCENDII LOCUINTEIntervenție la incendiu de locuință în comuna Fundeni
Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești a acționat în comuna Fundeni, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu flacără la acoperișul unei locuințe

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect și neizolat corespunzător

În data de 26.09.2014, ora 21.39, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Fundeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe,, proprietate individuală, aparținând Constantinei M.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără la nivelul acoperișului locuinței pe o suprafață de aproximativ 8 metri pătrați..
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui cablu electric defect din compunerea instalației..
Un echipaj de stingere s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, acţionând rapid pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 15 minute.
În urma incendiului au ars: 4 grinzi de lemn și aproximativ 6 metri pătrați de pal din tavanul unui dormitor, fiind salvate de către pompierii militari bunuri materiale în valoare de circa 40.000 de lei.

Intervenţie la incendiu de locuință în localitatea Gălbinași

Pompierii militari din cadrul Gărzii Budești au intervenit pe raza comunei Gălbinași, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu flacără şi mult fum la dormitorul unei locuințe
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui aparat electrocasnic defect (televizor)

În data de 28.09.2014, ora 17.00, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budești au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Gălbinași, pe strada Dimitrie Cantemir, pentru stingerea unui incendiu, care se manifesta cu flacără şi fum dens la nivelul unui dormitor, pe o suprafaţă de aproximativ opt metri pătrați, proprietate individuală, ,aparținând Elenei B.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent la nivelul dormitorului, existând pericolul ca arderea să se extindă și la celelalte camere ale casei.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la nivelul unui aparat electrocasnic defect (televizor vechi)
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 10 minute.
În urma incendiului au ars un televizor, 2 metri pătrați din tavanul din lemn al dormitorului, o fereastră și materiale textile.

FESTIVALUL MAMALIGII-BULGARIA 27 SEPT 2014 !_000058.262Sambata 27 sept 2014 FESTIVALUL MAMALIGII din localitatea bulgara NOVA CERNA -a oferit prilejul unor delegatii din CHIRNOGI si RADOVANU  de a prezenta bucate traditionale romanesti si folclor autentic.Din delegatia chirnogenilor, condusa de viceprimarul STEFAN ION, a facut parte si initiatorul unor proiecte romano-bulgare,RELU COTOBAN, dirigintele postei din localitate.Delegatia comunei RADOVANU  a fost condusa de dna VASILICA DOBRESCU-primarita localitatii.Ambele delegatii din ROMANIA au prezentat-PRODUSE TRADITIONALE ,PRECUM -BORS DE PESTE,PLACINTA CU BRANZA,SARMALE-SI BANEINTELE CELEBRA..MAMALIGA ! CRISTINA DRAGAN-MAMAL;IGAFESTIVALUL MAMALIGII-BULGARIA 27 SEPT 2014 !_000145.705Pe scena Casei de cultura din NOVA CERNA s-a desfasurat un frumos program folcloric cu dansuri si cantece de pe ambele parti ale Dunarii .Totodata -delegatia  romana a mers si la SUMENTZI unde a vizita biserica pastorita de parintele Mihail–apoi la VERNITZI- unde este paroh acelasi preot.FESTIVALUL MAMALIGII-BULGARIA 27 SEPT 2014 !_004700.441Ultima escala a fost in TUTRAKAN-unde s-a vizitat Mausoleul inchinat eroilor cazuti in lupta de la TURTUCAIA-sept 1916.Un aport substantial la reusita acestui Festival si a schimbului de impresii intre cele doua delegatii cu partea bulgara    ,l-a avut dna STEFI KAPRINCEVA,metodista si bibl;iotecara la CASA DE CULTURA din TUTRAKAN !

10606408_963894976960896_6189441525639443952_nCiufu Mihai Stefan,din Oltenita,a castigat locul 1 la Concursul Cursa Dunarii Calarasene,categoria 14-16 ani,desfasurat la Calarasi.
Cel mai tanar concurent de la concurs!
     Primul concurs acasa,la Calarasi.Probabil ultimul concurs de anul acesta.1455058_963899746960419_1387341101146452521_n
     40 de km prin noroi,mult noroi,extrem de mult noroi.
     Primul concurent sub 18 ani care a trecut linia de finish si care a parcurs tot traseul.
Mihai este elev al Liceului Teoretic Neagoe Basarab din Oltenita si component al echipei WarpSoft.10710565_963895366960857_2549052087218233450_n
     Evenimentul face parte din proiectul “Promovarea patrimoniului natural in zona Dunarii Calarasene prin ecoturism” si este finantat prin POP 2007-2013, beneficiarul acestuia fiind Consiliul Judetean Calarasi.
Felicitari Mihai!

2014-09-26 09.43.04Vineri, 26 septembrie anul curent, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii promoţiei 2014. Acțiunea s-a desfășurat simultan la sediul CRFPA Călărași și la sediul Agenției Locale Oltenița.2014-09-26 09.34.04
Pentru acest eveniment au fost contactaţi 432 agenţi economici din judeţ care au oferit un număr de 420 de locuri de muncă, cele mai multe dintre acestea fiind disponibile în domenii de activitate precum: industrie, comerţ, construcţii/confecții metalice, transporturi şi confecţii textile. Din totalul posturilor vacante, 176 se adresau persoanelor fără experință în muncă.
La acţiune au participat 16 angajatori, precum şi 325 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 271 fiind absolvenți promoția 2014.
În urma desfăşurării interviurilor cu agenţii economici şi cu salariaţii AJOFM Călăraşi, 46 tineri au fost selectaţi pentru a ocupa un post, aceştia urmând a se prezenta în zilele următoare la sediile angajatorilor pentru a-şi dovedi abilităţile, 5 tineri absolvenți obținând pe loc un contract de muncă în domeniul industriei alimentare.
AJOFM Călărași poate organiza şi alte burse ale locurilor de muncă atunci când există o solicitare bine fundamentată din partea agenților economici, sau a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Compartimentul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

Daca vreti sa aflati – ce monument arhitectural din Oltenita se afla in atentia Primariei ptr. cumparare-si ce intentii are cu el  in viitor-aflati numai de la noi !Daca vreti sa aflati-ce proces a castigat primaria Oltenita in ultima perioada-aflati numai de la noi !Daca vreti sa aflati–ce se va intampla cu distribuirea agentului termic in perioada de iarna-si situatia datoriilor TERMOURBAN-AFLATI DOAR DE LA NOI !          TOATE ACEASTEA SI MULTE ALTE PROBLEME -DOAR PE SITUL RTV OLTENITA !

Sedinta consilul local Oltenita-25 sept 2014_000016.155

TRACTOR  CU REMORCAPoliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au depistat în trafic, la data de 25 septembrie 2014, pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi, trei tractoare, cu remorci sau alte ansambluri agricole, neînmatriculate. Două dintre autovehicule erau conduse de persoane care nu posedă permise.
Astfel, la intersecţia străzilor Marin Preda cu I.L. Caragiale, din comuna Nana, a fost identificat E. Florian, de 40 ani, din localitate, care conducea un tractor cu remorcă, neînmatriculate, şi C. Mihai, de 39 ani, din localitate, care conducea un tractor neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, poliţiştii au depistat şi pe N. Nicolae, de 48 ani, din comuna Nana, care conducea un tractor cu remorcă, ambele neînmatriculate, şi fără să posede permis.
În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, în care vor fi continuate cercetările sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

DSCF8762DSCF8745Joi, 25 septembrie 2014 , voluntarii din Detașamentul Oltenița al „Diviziei civice voluntare = Voluntariat și parteneriat pentru viață” au desfășurat o actiune de pregătire în vederea acordării primului ajutor .Acțiunea s-a desfășurat în cadrul Băncii Raiffeisen Oltenița și a fost prezentat – Apelul 112, Poziția laterală de siguranță, metoda de resuscitare la adulți și metoda H………DSCF8737
Detașamentul din Oltenița pregătește voluntarii pentru prevenire și intervenție în situații de urgență și prim ajutor.Pentru atingerea acestor obiective au fost semnate parteneriate cu Serviciul de Ambulanță Călărași și cu ISU Călărași, cu școlile și liceele din Oltenița și se încearcă o colaborare cu băncile și alte instituții din oraș. În baza acestora, voluntarii detașamentului au început să desfășoare ore de voluntariat la Ambulanța Oltenița și vor începe și la Unitatea de pompieri din Oltenița.
Experiența acumulată și noțiunile teoretice însușite au contribuit la reușita acțiunii de astăzi.
Au participat trei voluntari – Liliana Niculiță, Andreea Negoiță și Carmen Preda, asistenta medicală voluntară, Iulia Anca .
A fost o îmbinare foarte bună și constructivă între experiența d-nei Iulia Anca și cunoștințele acumulate de cele doua voluntare. Prezentarea metodelor a fost realizată de d-na Iulia Anca , iar partea practică a fost exemplificată de Andreea și Carmen.
Asociația este prezentată de Liliana Niculiță și au fost distribuite pliante care conțineau informatiile despre metodele exemplificate.
Angajații băncii au fost foarte preocupați să învețe metodele de acordare a primului ajutor și chiar au exemplificat pentru a fi convinși că au reținut corect.
Considerăm că acțiunea de astăzi a fost o reușită având în vedere faptul că l final voluntarii au fost felicitați și chiar există perspective ca această colaborare să continue .

cursa-dunarii1Peste 300 de concurenţi din mai multe zone ale ţării, printre care se regăsesc şi 30 de călărăşeni, se pregătesc pentru acest week-end să ia startul în competiţia „Cursa Dunării Călărăşene” pe două trasee bine stabilite, unul de MTB de 56 de km, programat pentru sâmbătă, 27 septembrie şi competiţia pe şosea de 107 km stabilită pentru duminică, 28 septembrie. Din informaţiile furnizate de promotorii acestui eveniment, în cadrul unei conferinţe de presă, aflăm că acest concurs este inclus în proiectul “Promovarea patrimoniului natural în zona Dunării Călărăşene prin ecoturism”, proiect finanţat prin POP 2007-2013, beneficiar al proiectului fiind Consiliul Judeţean Călăraşi Călăraşi.DSCN2538

Concursul de ciclism este dedicat în exclusivitate amatorilor ţinându-se cont de regulile Federaţiei Române de Ciclism şi a Uniunii Cicliste Internaţionale.

Pentru ambele curse (MTB şi şosea), clasamentele şi premierea se vor efectua pe următoarele categorii de vârsta, feminin şi masculin: 18 -35 de ani şi 36 de ani +. La cursa MTB va exista şi categoria până în 18 ani, unde vor fi premiati primii trei copii, fete şi băieţi.

Vineri, 26 septembrie, concurenţii vor intra în posesia kiturilor de concurs, va avea loc o şedinţă tehnică, urmată de o tură de recunoaştere. Sâmbătă, 27 septembrie începe proba de MTB, startul şi finişul făcându-se pe platoul din faţa Consiliului Judeţean Călăraşi. Duminică, 28 septembrie se desfăşoară cursa pe şosea, apoi va avea loc festivitatea de premiere. Toţii cei înscrişi în concurs vor primi câte o medalie pentru participare iar cei mai buni vor fi premiaţi cu echipamente sportive, fondul de premiere fiind de 10.000 de lei. La final, toţi cei prezenţi la manifestare sunt invitaţi la un FishParty, o binemeritată masă cu specific pescăresc.DSCN2537

Prin organizarea acestui concurs se doreşte ca judeţul Călăraşi să fie inclus în cea mai importantă magistrală de cicloturism, lucru ce va permite iubitorilor de ciclism să se plimbe pe traseele judeţului nostru. Se intenţionează să se marcheze, astfel, patru trasee cicloturistice şi un traseu de pescuit, lucru de va aduce un plus valoare judeţului Călăraşi la capitolul turism.DSCN2539

„Cursa Dunării Călărăşene” este un concurs organizat de Smartatletic în parteneriat cu Consiliul Judeţean, Federaţia Română de Ciclism şi Clubul de Ciclism „Călăraşi Cycling Team”.sursa=obiectiv de calarasi.ro

 

 

IMPREUNA RASPUNDEM NEVOILOR LOCALE-ULMENI 24 SEPT 2014_003304.657AZI in com ULMENI  a  avut loc o intalnire de lucru a persoanelor interesate in obtinerea unei calificari intr-o meserie care sa le dea dreptul sa lucreze  in UE !IMPREUNA RASPUNDEM NEVOILOR LOCALE-ULMENI 24 SEPT 2014_002507.690In prezenta dlui primar  ULEIA GHEORGHE-intalnirea  a avut un real ecou in randurile participantilor !RADIO TV OLTENITA a televizat  in direct  evenimentul ce a putu fi urmarit pe pagina web proprie !VA PREZENTAM CATEVA SECVENTE FILMATE DIN CADRUL ACESTEI INTALNIRI !IMPREUNA RASPUNDEM NEVOILOR LOCALE-ULMENI 24 SEPT 2014_000620.572

http://radio-oltenita.ro/impreuna-raspundem-nevoilor-locale-noi-resurse-de-accesare-a-pietei-muncii-din-regiunea-sud-muntenia-azi-comuna-ulmeni-jud-calarasi/

vaccinareAnul şcolar 2014-2015 a început, aşa că medicii se pregătesc să protejeze şcolarii, pentru ca aceştia să fie feriţi de boli. Direcţia de Sănătate Publică a finalizat programul campaniei şcolare de vaccinare. Potrivit medicului primar epidemiolog al DSP Călăraşi, Camelia Truică, primii înţepaţi vor fi boboceii de clasa I, astfel că aceştia vor repeta vaccinarea cu vaccin împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului, vaccinare pe care copiii au făcut-o deja la vârsta de un an. Elevii claselor I se vor vaccina la medicul de familie, în perioada 20-31 octombrie 2014. Urmează apoi ca în perioada 10-21 noiembrie 2014, elevii de clasa pregătitoare şi cei de clasa a II-a (care nu au fost vaccinaţi la vârsta de 6 ani cu vaccinul VPI) să fie vaccinaţi din nou împotriva poliomielitei, vaccinare pe care au primit-o şi în primul an de viaţă. În clasa a VIII-a, la vârsta de 14 ani, se face rapel la vaccinarea difterotetanică, vaccinare realizată deja de copii la 2, 4, 6 şi 12 luni, precum şi la 4 ani. Această vaccinare se va efectua la medicul de familie, în perioada 02-15 decembrie 2014. „Din studierea calendarului se poate observa foarte clar că vaccinurile făcute la vârsta şcolară sunt de fapt doze de continuare, de întărire a imunităţii-numite rapeluri şi conţin antigene de fixare, adică aceleaşi antigene componente şi în vaccinurile pe care copiii le fac încă din primul an de viaţă. Este important ca părinţii să ştie că aceşti copii nu fac la vârsta şcolară alte vaccinuri decât cele pe care le-au făcut deja în prima copilărie şi că aceste doze nu fac decât să le întărească imunitatea deja dobândită împotriva unor boli foarte grave, cu mortalitate mare: difterie, tetanos, poliomielită, rujeolă, rubeolă, oreion. Copiii repetă în timpul şcolii vaccinurile pentru a le întări imunitatea deja dobândită în primul an de viaţă, prin vaccinare”, a declarat dr. Camelia Truică, pentru Radio Voces Campi.SURSA-www.radio voces campi.ro

În după-amiaza de 23 septembrie a.c., E. Costin, de 29 ani, din Bucureşti, a condus un autoturism marca Dacia Logan, pe DN 3, în zona localităţii Lehliu Gară, şi nu a adaptat viteza în curbă, pe un carosabil umed, pierzând controlul asupra autovehiculului.
Maşina a pătruns pe sensul opus, unde a lovit frontal un autoturism marca Dacia 1310, condus de C. Vasile, de 63 ani, din comuna Lehliu, şi o autoutilitară, condusă de D. Lucian, de 43 ani, din Bucureşti .
În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului autoturismului Dacia 1310 şi a unui pasager în acelaşi autovehicul, care au fost transportaţi la spital pentru a le fi acordate îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Acestora le-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

În după-amiaza de 23 septembrie a.c., C. Eduard, de 21 ani, din comuna Fundeni, a condus un autoturism pe DJ 100, şi, la efectuarea manevrei de mers înapoi, a surprins şi accidentat grav pe T. Ioana, de 59 ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, şi i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

POLITIA RUTIERAÎn seara de 23 septembrie a.c., C. Costel, de 28 ani, din comuna Curcani, a condus un autoturism pe DJ 402 şi a surprins şi accidentat pe P. Ionel, de 44 ani, din Bucureşti, care a încercat să traverseze drumul prin loc nepermis şi fără să se asigure.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pietonului, care a fost transportat la spital.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Celor două persoane, implicate în accident, le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate pentru determinare cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite în acre sunt implicaţi pietonii, poliţiştii rutieri recomandă acestora să evite, pe cât posibil, deplasarea pe partea carosabilă, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumului public şi să procedeze la efectuarea acesteia doar dacă sunt siguri că o pot face în condiţii de maximă siguranţă!

10710059_591487037622656_699897165_o10676597_591486940955999_138805072_o10711830_591487034289323_274629020_oazi noapte, in jurul orei 03.30, pe strada Alexandru Iliescu a izbucnit un incediu , care s a extins si la vecinii de pe strada Pescarilor. unii vecini afirma ca ar fi auzit un zgomot puternic, urmare a exploziei unei butelii. incendiul a fost in cele din urma lichidat spre dimineata, in jurul orei 07.00 , pagubele fiind destul de insemnate în raza de actiune a focului.VOM REVENI CU AMANUNTE !  Cristache Silviu !

FURT BICICLETECălăraşi – bănuiţi de furtul a două biciclete, cu un prejudiciu de peste 4000 lei, identificaţi şi reţinuţi de poliţişti

Investigaţiile efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au condus la identificarea a doi tineri, bănuiţi de furtul a două biciclete.
În fapt, la data de 20 septembrie 2014, un bărbat de 41 ani din Călăraşi a sesizat poliţia cu privire la furtul, de pe scara unui bloc, de pe strada 1 Decembrie 1918, a două biciclete, în valoare de 4500 lei.
Poliţiştii au demarat cercetările în cauză şi au identificat persoanele bănuite de comiterea furtului, O. Alexandru, de 17 ani, şi B. Georgian, de 17 ani, ambii din Călăraşi.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
Cei doi tineri, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost reţinuţi, la data de 22 septembrie a.c., pentru 24 de ore şi depuşi de poliţişti în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.
În cursul acestei zile, vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

FURT PORUMBFundulea – prinşi în flagrant, la furat de porumb

Poliţiştii din Fundulea au prins în flagrant, în după-amiaza de 22 septembrie a.c., patru persoane care se deplasau cu un atelaj hipo şi sustrăgeau porumb verde de pe câmp.
Au fost identificaţi P. Chivu, de 37 ani, P. Vasile, de 38 ani, G. Liviu, de 38 ani, şi M. Mariana, de 25 ani, toţi din oraşul Fundulea, judeţul Călăraşi, care vor fi cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

20140219-111545_000007.589WWW.RADIO-OLTENITA.RO

TARIFE PUBLICITATE-RADIO-TV OLTENITA
Vizitatorii-RADIO TV OLTENITA-reprezinta cu siguranta potentialii tai clienti !
Radio tv Oltenita –este un site comercial ONLINE- !.In grila de programme se intalnesc elemente principale care au crescut audienta postului-intr-un timp relativ scurt :-stiri-talk-show-uri- tv emisiuni specializate .RADIO TV OLTENITA este SINGURUL site din zona noastra ce poate efectua TRANSMISII TELEVIZATE IN DIRECT(LIVE) A EVENIMENTELOR DV !

Batalia in publicitate se da pe vizitatorii de varsta medie.ei fiind considerati in principal beneficiarii cumpararii produselor sau serviciilor de publicitate ai sitului !
Grup tinta—-25-60 de ani ! Aceste persoane sunt interesate de stiri(monden,afaceri ,cinema ,sport.politica) concursuri si interviuri-dar sunt atrase si de emisiuni culturale,dezbateri !RTV OLTENITA foloseste un logo reprezentativ- RTV OLTENITA-SITUL ORASULUI TAU !
TARIFUL DE PUBLICITATE —E UNIC!
Baner si postare pe site –link permanent—250 ron—ptr. o luna !

 

Productia spotului video -audio–150 ron (in situatia cand clientul doreste acest lucru si nu are spotul deja produs)

Plata se poate efectua in contul-PFA DRAGON DUMITRU RO96RZBR0000060015321852-DESCHIS LA REIFFENSEN BANK — !
Tel radio oltenita-0723035427—— oltenitaradio@yahoo.com !

foc miriste pompieriIntervenție la incendiu de plante furajere la o gospodărie din localitatea Aprozi

Pompierii din Budești au intervenit în satul Aprozi, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta cu flacără și fum dens într/o gospodărie cetățenească

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea plantelor furajere

În data de 19.09.2014, ora 20.55, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Aprozi, pentru stingerea unui incendiu de plante furajere.
La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent și cu fum dens, fiind cuprinse de flăcări șirele de paie, existând totodată riscul de extindere a arderii la locuința proprietarului și la celelalte anexe gospodărești din imediata vecinătate. . .
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea plantelor furajere.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ două ore și 30 de minute.
În urma incendiului au ars 250 baloți de paie, 400 de baloți lucernă și 3 cauciucuri ale unei remorci, fiind totodată deteriorată în proporție de 90 % respectiva remorcă.
Pompierii militari din Budești au salvat locuința proprietarului și alte bunuri materiale în valoare de aprioximativ 80.000 de lei.

Intervenţii la incendii de miriște și vegetație uscată

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au intervenit în satul Pelinu, comuna Dor Mărunt, pentru lichidarea unui incendiu de miriște, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 25 de hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de porumb

În data de 20.09.2014, ora 18.01, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Pelinu, comuna Dor Mărunt, pentru stingerea unui incendiu de miriște de porumb, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 25 de hectare.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără și mult fum.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii și vegetației uscate.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ trei ore.
În urma incendiului a ars miriște de porumb pe o suprafaţă de circa 25 de hectare, nefiind înregistrate pagube materiale.

Un echipaj de stingere din cadrul Secției Lehliu Gară au intervenit în localitatea Înfrățirea, pentru lichidarea unui incendiu de miriște, care se manifesta cu flacără și fum dens pe o suprafaţă de aproximativ 40 de hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de porumb

În data de 20.09.2014, ora 21.12, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Înfrățirea, comuna Dor Mărunt, pentru stingerea unui incendiu de miriște și vegetație uscată.
La sosirea echipajului specializat de stingere, incendiul se manifesta cu flacără și cu mult fum pe o suprafaţă de aproximativ 40 de hectare.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de porumb.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 15 minute.
În urma incendiului a ars miriște de porumb și vegetație uscată pe o suprafaţă de circa 40 de hectare, nefiind înregistrate pagube materiale.

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au intervenit în satul Arțari, comuna Ileana, pentru lichidarea unui incendiu de miriște, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de porumb

În data de 21.09.2014, ora 13.46, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Arțari, comuna Ileana, pentru stingerea unui incendiu de miriște de porumb, care se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 20 de hectare.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și mult fum, existând pericolul extinderii arderii la terenurile agricole învecinate, din cauza vântului puternic.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de porumb și a vegetației uscate.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 55 de minute.
În urma incendiului a ars miriște de porumb pe o suprafaţă de circa 20 de hectare, nefiind înregistrate pagube materiale.

 

RALUCA SURDUDuminică, 21 septembrie ac., a fost Ziua Internațională a Păcii, care, din păcate, nu este foarte cunoascută în România. La propunerea Organizației Națiunilor Unite, în această zi se așteaptă ca în zonele de conflict să se înceteze focul armat timp de 24 de ore, să se ofere permisiunea echipajelor de ajutor umanitar de a interveni, să fie vaccinați copiii din aceste zone, să fie mutate în afară victimele și refugiații, să se beneficieze de un moment de liniște în care cei care luptă să se poată gândi la acțiunile lor și la victimele pe care le lasă în urmă, să se organizeze diferite manifestări de conștientizare și promovare a păcii. Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Declarației Drepturilor Omului la Pace, fapt pentru care toate ceremoniile dedicate acestei zile s-au desfășurat sub sloganul ”Dreptul oamenilor la pace”.
În fiecare an, Ziua Internațională a Păcii debutează cu tragerea Clopotului Păcii de la sediul ONU din New York, clopot construit din monede donate de copiii de pe toate continentele, mai puțin Africa, un cadou primit de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia ca să amintească simbolic de ”costul uman al războiului”. Pe parcursul zilei sau la finalul acesteia, fiecare dintre noi este invitat la un moment de reculegere în memoria victimelor conflictelor armate. La ediția din acest an, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a făcut apel la reflecție, solidaritate și acțiune. Reflecție pentru pace și ceea ce înseamnă aceasta pentru familia umană. Solidaritate cu cei afectați de conflictele armate. Acțiune pentru stingerea focului extremismului și pentru abordarea mai fermă a cauzelor profunde ale conflictelor sângeroase.
”Extremismul este o reacție la existența unor lipsuri. În principal, la lipsa de toleranță și de respect față de celălalt care este diferit. După cum spunea si Ban Ki-moon, pacea și securitatea sunt bazele esențiale ale progresului social și dezvoltării sustenabile. Există două tipuri de ordine: cea mondială și cea din interiorul unui stat – sumă de aspecte sociale, economice și politice. Din perspectiva lumii interioare a fiecăruia dintre noi, și în interiorul nostru este necesară o formă de ordine, pentru că, așa cum spunea cineva, pacea interioară este primul pas către pacea mondială. Pentru fiecare dintre acestea, este nevoie de echilibru. La nivel mondial, echilibru între puterile momentului, între interesele țărilor mai mari și mai mici, între regiuni mai prospere și regiuni mai în nevoi, între state cu resurse diferite. În plan statal intern, este nevoie de echilibru între puterile din stat (legislativă, executivă, judecătorescă), între instituții, între acestea și indivizi, între viața privată și cea publică. În prag de campanie electorală, îndemnul meu este deci la echilibru, la a găsi ce depinde de noi, de fiecare dintre noi, pentru a instaura și păstra ordinea, stabilitatea, pacea”, sunt cuvintele deputatei Raluca Surdu care s-a alăturat demersului de promovare a Zilei Internaționale a Păcii.
”Trăiască pacea absolută în lume” – îndemn inscripționat pe Clopotul Păcii

10542882_541961025934355_4299691853644519212_nAsociatia Help Autism in colaborare cu BikeXpert a organizat pe data de 20 septembrie 2014 evenimentul sportiv „Rocket Bike Fest” in Padurea Cernica la Parcul de Aventura Pheonix, in proximitatea Manastirii Cernica.
      Rocket Bike Fest este un concurs de ciclism cross country care iși propune să sprijine un stil de viată sănătos și să promoveze ciclismul ca mod de petrecere al timpului liber. Evenimentul si-a dorit să vină în întampinarea tuturor iubitorilor de natură și a pasionaților de competiții sportive, avand ca obiectiv conștientizarea autismului și susținerea programelor de integrare a copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.poza
    Fondurile colectate din taxa de participare la competia de ciclism vor fi folosite pentru activarea programelor de integrare in societate a copiilor cu autism, desfasurate in cadrul Asociatiei Help Autism.
    El a fost premiat de celebrul comentator sportiv Radu Naum, care i-a inmanat tricoul galben, de castigator.
    Felicitari Mihai!DSCF5671

DESCHIDERE MUZEU

Iata ca in sfarsit municipiul Calarasi are un sediu stabil al Muzeului Municipal-muzeu ce a fost inaugurat in fostul sediu al Primariei Calarasi !Echipa RTV OLTENITA a trimis un cameraman la fata locului ptr. a imortaliza evenimentul ptr. dv !

PROIECTUL -VERDE LA CIRCULATIE  PTR EDUCATIE-OLTENITA SEPT-20---2014_000102.880Pe primitorul platou din fata complexului comercial german LIDL din Oltenita a avut loc o intalnire a reprezentantilor Politiei rutiere din Calarasi  si Oltenita cu cei mici -participanti la traficul cotidian !PROIECTUL -VERDE LA CIRCULATIE  PTR EDUCATIE-OLTENITA SEPT-20---2014_001838.686A fost o intalnire interesanta a micutilor cu reprezentantii legii -o intalnire din care au invatat o multime de lucruri care le vor folosi in perioada urmatoare-dupa cum ne-a declarat unul din parintii participanti.ECHIPA RTV OLTENITA a inregistrat ptr. dv-si totodata a transmis IN DIRECT-TV-aceasta intalnire de neuitat a elevilor cu reprezentantii politiei rutiere judetene !VA DORIM VIZIONARE PLACUTA !PROIECTUL -VERDE LA CIRCULATIE  PTR EDUCATIE-OLTENITA SEPT-20---2014_002945.729

circulatieJurnaliştii acreditaţi pe lângă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi sunt invitaţi să participe mâine, 20 septembrie, începând cu ora 10.00, la o acţiune desfăşurată de Serviciul Rutier Călăraşi, în cadrul proiectului „Verde la educaţie, pentru circulaţie”.

Activitatea va avea loc în parcarea magazinului Lidl din Olteniţa, bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 35C.

Acţiunea va consta în interacţiunea poliţiştilor rutieri cu copiii, cu privire la regulile de circulaţie adresate, în special, pietonilor, în sesiuni teoretice despre recunoaşterea semnelor de circulaţie, şi secţiune interactivă, de punere în practică, pe un boardgame, a cunoştinţelor teoretice.

Câştigătorii concursurilor cu tematică rutieră vor fi premiaţi de Lidl.

Aceasta este a doua ediţie a proiectului „Verde la educaţie, pentru circulaţie”, desfăşurat de Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R., în parteneriat cu SC Lidl Discount SRL, adresat copiilor şi părinţilor, prin care se urmăreşte promovarea unui comportament responsabil în trafic.

 

furt oglinzi autoPoliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Călăraşi au dispus, la data de 18 septembrie a.c., măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de C. Eugen, de 21 ani, din municipiul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat.

În fapt, acesta a fost prins în flagrant de poliţiştii de ordine publică, în noaptea de 17/18 septembrie a.c., în timp ce sustrăgea oglinzile laterale ale unui SUV, parcat pe strada Cornişei, din municipiul Călăraşi.

Poliţiştii au documentat şi probat activitatea infracţională a tânărului, bănuit de comiterea a opt fapte de furt de oglinzi ale unor autovehicule de lux, comise în perioada 1 – 18 septembrie a.c., pe raza municipiului Călăraşi.

C. Eugen a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, cu propunerea de arestare preventivă.

 

arestati3 persoane au fost reţinute, un autoturism şi peste 50 de animale au fost recuperate de poliţişti, în urma percheziților domiciliare efectuate, ieri, în Budeşti.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, Poliţiei Municipiului Olteniţa şi Poliţiei Oraşului Budeşti, Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa, Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani şi Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au efectuat, la data de 18 septembrie a.c., 7 percheziţii domiciliare, în orașul Budești și în localităţile Mitreni, Căscioarele şi Luica, pentru documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane, bănuite de furturi de animale.

Astfel, au fost identificaţi B. Ionel, de 44 ani, din comuna Căscioarele, D. Ilie, de 47 ani, din comuna Luica, şi P. Daniel, de 29 ani, din oraşul Budeşti, persoane bănuite de comiterea, în perioada august – septembrie a.c., a opt furturi de animale, de pe raza mai multor localităţi rurale din judeţul Călăraşi, şi a unui autovehicul, din Bucureşti, cu un prejudiciu total de 36.000 lei.

Poliţiştii au recuprat 70 % din prejudiciul creat, respectiv autoturismul, 45 de ovine şi 6 bovine şi au dispus, faţă de cei trei bănuiţi, măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Aceştia au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentaţi astăzi Judecătoriei Olteniţa, cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat.

Poliţiştii călărăşeni au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..

 

animale furate7 percheziții domiciliare sunt efectuate, la această oră, de polițiștii călărășeni, pentru documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane, bănuite de furturi de animale.

La data de 18 septembrie a.c., polițiștii efectuează 7 percheziții pe raza orașului Budești și a localităţilor Mitreni, Căscioarele şi Luica, din judeţul Călăraşi. La acțiune participă poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, Poliţiei Municipiului Olteniţa şi Poliţiei Oraşului Budeşti, Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani, precum și jandarmi.

În fapt, mai multe persoane sunt bănuite că, în perioada aprilie – septembrie 2014, ar fi sustras zeci de ovine şi două bovine din localităţile Mitreni, Nana şi Spanţov, precum şi un autovehicul de pe raza municipiului Bucureşti.

Prejudiciul total este de peste 35.000 lei.

Poliţiştii călărăşeni au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R..

La finalizarea acțiunii, în funcție de probatoriul administrat în cauză vor fi dispuse măsuri legale.

AJOFM-1La sfârşitul lunii august 2014, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Călăraşi a fost de 7,12%, cu 0,05 puncte procentuale mai mică faţă de cea din luna iulie a acestui an.
Astfel, la 31 august 2014, în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași erau înregistrați 7750 şomeri, din care 3235 femei.
În luna august a anului curent, 1680 persoane au beneficiat de indemnizație de șomaj, iar alte 6070 persoane au fost înregistrate ca șomeri neindemnizați. Din totalul celor 1680 someri indemnizați, 568 sunt absolvenți promoția 2014.
Ponderea cea mai mare a şomerilor se înregistrează în localitaţile: Curcani, Șoldanu, Chiselet, Luica, Budești.
Comparativ cu datele statistice înregistrate la finele lunii august 2013, rata șomajului a crescut de la 6,48% la 7,12%, ceea ce reprezintă un plus de 883 șomeri.
Compartimentul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

AJFM CALARASIÎn această perioadă, 10 state ale UE pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin reţeaua EURES, o ofertă de 1063 de locuri de muncă vacante.
Cele mai multe posturi disponibile sunt pentru Spania – 800 locuri de muncă pentru muncitorii necalificați în agricultură (culegători căpșuni). Pentru ocuparea acestora, se va organiza o selecție în luna ianuarie 2015.
Specialiștii IT pot ocupa în Belgia posturi de inginer testare și dezvoltare software, senior web developer, senior analist programator, analist de sistem sau inginer de întreținere.
O ofertă consistentă de locuri de muncă o are la dispoziție personalul calificat în sistemul medical. Astfel, 53 de posturi de asistent medical și îngrijitor bătrâni/asistent persoane în vârstă pot fi ocupate în Germania, 36 locuri de muncă pentru psihiatru pediatric, psihiatru, doctor oftalmolog și asistent medical sunt oferite de angajatorii din Irlanda, iar alte 41 locuri de muncă pentru asistent medical și asistent social pot fi ocupate în Marea Britanie.
Alte oferte ale angajatorilor din UE se adresează persoanelor calificate în următoarele meserii/ocupații: zugrav, mecanic camion, mecanic autobuz, tehnician mentenanță în industria alimentară și în industria textilă, programator CNC, șofer camion, producător de vin, electrician, mecanic instalații sanitare, măcelar, confecționer huse pentru mașini, bucătar preparate indiene, inginer electric, director tehnic și terapeut SPA. Condiția de bază pentru a aplica pe aceste locuri de muncă este deținerea cerificatului de calificare în meseria care prezintă înteres și cunoașterea unei limbi de circulație europeană.
Pentru mai multe detalii, solicitanții se pot adresa consilierului EURES al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă – dna. Simona Donciu, telefon 0242.315.798 sau pot accesa portalul http://eures.anofm.ro/.
Compartimentul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

Clubul Copiilor din Oltenita a deschis noul an scolar printr-un spectacol organizat in fata parintilor si copiilor prezenti in Parcul Central al municipiului Oltenita-un spectacol care a avut parte de o participare numeroasa si exuberanta a copiilor care activeaza la aceasta institutie de cultura si arta ptr. copii din zona noastra.Va invitam sa urmariti selectii din acest spectacol !SPECTACOL DESCHIDERE AN SCOLAR 2014-2014-CL_000036.124SPECTACOL DESCHIDERE AN SCOLAR 2014-2014-CL_000926.599SPECTACOL DESCHIDERE AN SCOLAR 2014-2014-CL_001258.714

RALUCA SURDU„Fără școală să nu aștepte nimeni nici părinți buni, nici fii buni, și prin urmare nici stat bine organizat și bine cârmuit și păstorit” – Ion Heliade Rădulescu
”Fără o școală care să cultive curiozitatea, libertatea de afirmare, dorința de autodepășire, respectul pentru diversitate, învățarea din eșecuri, acceptarea diferențelor, practicarea toleranței, înțelegerea trecutului, acțiunea în prezent și privirea către viitor, nu există persoane împlinite, comunități prospere, state stabile.” – Raluca Surdu, deputat
Pe 15 septembrie a început un nou an școlar pentru sute de mii de elevi. În aceeași zi, de 7 ani, țările member ONU, printre care și România, sunt invitate să celebreze Ziua Internațională a Democrației. Dacă privim democrația drept un permanent efort de construire a unui edificiu fondat pe principiile statului de drept, pe alegeri libere și corecte, pe garantarea și respectarea drepturilor omului, pe egalitate de gen și nediscriminare, pe supremația legii, pe o societate civilă activă, pe pluralism politic și mass-media independente, atunci, pentru întrunirea tuturor acestora și a fiecărui aspect în parte, există o condiție fundamenală: EDUCAȚIA în spiritual democrației și libertății, ambele bine înțelese, dorite și asumate. Educația viitorului cetățean se realizează non-formal acasă, în familie, în comunitate, prin multitudinea de relații și situații la care este expus învățăcelul, precum și formal, la grădiniță și la școală.
”La început de an nou școlar, în calitate de părinte, de fost elev, de reprezentant în Parlamentul României al comunităților din Oltenița, Căscioarele, Chirnogi, Chiselet, Crivăț, Mitreni, Radovanu, Spanțov, Ulmeni, de politician interesat de bunul mers al lucrurilor de care să beneficieze toți concetățenii noștri, doresc să urez multă baftă atât celor care sunt la început de drum, prichindeilor din clasa pregătitoare, cât și celor care deschid un nou capitol, indiferent că acesta se numește clasa a I-a, clasa a V-a, sau clasa a IX-a! Urez multă răbdare și putere de înțelegere părinților care își doresc tot ceea ce este mai bun pentru copiii lor! Salut dascălii îndrumători, formatori de caractere și modelatori de destine, cărăra le doresc multă putere de muncă! Ziua de 15 septembrie are o semnificație aparte. Nu se uită ușor emoțiile avute an de an la începutul anului școlar”, a declarat deputata Raluca Surdu.

Si in comuna Curcani a avut loc azi deschiderea oficiala a noului an de invatamant 2014-2015 !In prezenta oficialitatilor comunale ,directorul scolii dl MAVRODIN GEORGE . a sustinut cavantarea de bun venit si a declarat deschis noul an scolar ,urand succes tuturor elevilor si profesorilor ! DESCHIDERE CURCANI

CL V-DUNAREA ALBASTRA -lIC. N_000015.950Clasa este formată in urma examenului de admitere la romana si matematica .
S-au inscris 54 de elevi si in urma concursului au fost inscrisi 32 de elevi.
• 3 elevi provin de la Sc. Nr.2 Chirnogi
• 5 elevi de la Sc. Nr.3 Chirnogi
• 1 elev de la Sc.,,Grigore Moisil Ulmeni
• 1 elev de la Sc.,,Gheorghe Manu Budesti
• 1 elev de la Sc. Spiru Haret Oltenita
• 5 elevi de la Sc.,,Al. Ghica Oltenita
• 16 elevi de la SC. Lucian Pavel Oltenita
Deci sunt 7 scoli dar nr.invatatorilor este de 9 sau 10 deoarece chiar daca sunt din aceeasi sc.Sunt si din clase diferite.
Dornici
Uniti
Năstrusnici
Ambitiosi
Rabdatori
Energici
Atenti
nti

Amabili
Linistiti
Buni
Armonie
Silitori
Tenaci
Responsabili
Altruisti
In cadrul Festivitatii de deschiderea a Anului scolar elevii clasei ,,Eclipsa de Soare promotia care a terminat clasa a-VIII-a au inmanat elevilor de cls.a-V-a cheia clasei si Jurnalul Calator,jurnal in care vom trece toate activitatile desfasurate de noi in perioada 2014-2018.
O prima activitate a fost desfasurata in august cand noi ne-am intalnit in parc pentru a ne cunoaste ,,Sa ne cunoastem! .Unde prin jocuri am facut cunostinta si am interactionat intr-un cadru mai natural.
In toata activitatea pe perioada 2014-2015 o sa incerc foarte mult sa implic si parintii .
Implicarea parintilor in viata elevului si a scolii este foarte importanta avand de castigat in primul rand elevii.,,Iti doresti ce este cel mai bun pentru copilul tau ? Atunci intra in scoala in care invata si….conecteaza-te!

POLITIAPoliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Postului de Poliţie Şoldanu au pus în aplicare, la data de 12 septembrie a.c., mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Olteniţa, pe numele lui I. Ion, de 35 ani, din comuna Şoldanu, judeţul Călăraşi.
Bărbatul, condamnat la un an şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă, a fost transferat în penitenciar.

RECITAL BENONE SINULESCU_000136.316In cadrul evenimentului ZIUA COMUNEI SPANTOV-cunoscutul si indragitul interpret BENONE SINULESCU  a sustinut un recital extraordinar urmarit si aplaudat  de cei prezenti la eveniment !Ca de obicei-NEA BENY a fost la inaltime !RADIO TV OLTENITA-va prezinta selectiuni din recitalul sustinut de acesta !MULTUMIM NEA BENY !MULTUMIM !

RECITAL BENONE SINULESCU_000136.316

sigla_psd550 de activişti de partid s-au reunit,vineri, 12 septembrie, la Conferinţa Judeţeană PSD Călăraşi. Evenimentul a avut loc la sala Barbu Ştirbei din cadrul Centrului Cultural Judeţean, fiind prima acţiune politică de amploare de când tânărul Dan Cristodor a preluat frâiele Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi. Concomitent, la Alba Iulia a avut loc Congresul Extraordinar al PSD, prin videoconferinţă, unde Victor Ponta şi-a lansat candidatura la preşedinţia României. Cu acest prilej, social democraţii călărăşeni au validat, prin vot, candidatura lui Victor Ponta la scrutinul din 2 noiembrie iar Dan Cristodor a făcut o analiză riguroasă a activităţii politice din ultimul timp de la nivelul filialei judeţene. El s-a declarat profund nemulţumit de faptul că nu au fost îndeplinite obiectivele politice stabilite în această perioadă. ,,Acţiunea de strângere de semnături pentru candidatura lui Victor Ponta, la Călăraşi, a fost un eşec. Din totalul de 50.000 de semnături, pe care ni le-am propus, am strâns doar 26.000. Avem localităţi care nu au adus măcar o semnătură: Budeşti, Căscioarele, Chiselet, Curcani, Dorobanţu, Dragoş Vodă, Frăsinet, Gurbăneşti, Mânăstirea, Sohatu, Tămădău, Vâlcelele. Sunt primari PSD care nu şi-au atins obiectivul stabilit, dar nu doresc să-i exemplific acum. Nici colegii de alianţă nu şi-au îndeplinit targetul de semnături. UNPR-ul si-a propus 10.000 de semnături şi a strâns, doar 2900 iar PC-ul , zero semnături “, a afirmat Dan Cristodor. În replica deputatul UNPR, Aurel Niculae, prezent la Conferinta Judeţeană a PSD, a precizat că au existat unele probleme de natură tehnică. ,,Cele 2900 de semnături urmează să le predăm. Dar nu a existat timpul fizic necesar să transferăm toate numele din formularele vechi, pe cele noi, aşa cum ni s-a cerut de Autoritatea Electorală Permamentă. Vă confirm, încă o data că UNPR-ul va fi un partener loial al Uniunii Social Democrate”, a spus deputatul Aurel Niculae. Preşedintele filialei judeţene PC, Bogdan Geogescu, prezent la reuniune, nu a dorit să dea nicio explicaţie referitoare la faptul că formaţiunea sa nu a reuşit să strângă nici o semnătură pentru Victor Ponta şi a preferat să părăsească sala.sursa-actualitatea de calarasi.ro

ziua comunei spantovSambata 13 sept 2014-a fost o zi speciala pentru toti spantovenii-o zi in care au sarbatorit  a treia oara ZIUA COMUNEI !Pe scena amenajata  in incinta stadionului local-s-au desfasurat activitatile artistice ale trupelor si ansamblurilor folclorice locale-medaliate cu premii la concursurile nationale si internationale-iar recitalurile sustinute de nume cunoscute ale show bizului autohton ca-SENZUAL-BENONE SINULESCU-JEAN DE LA CRAIOVA-au ridicat stacheta artistica a evenimentului ! !Am fost si noi prezenti  la manifestare de unde va prezentam un scurt reportaj!

 

banner-290x160Tematica târgului este promovarea rasei de porumbei “Jucătorul de Călăraşi”.

Principalii expozanţi aşteptaţi sunt crescătorii de porumbei, păsări şi animale mici de rasă.

Totodată, târgul se mai adresează firmelor producatoare, furnizorilor si distribuitorilor de nutreţuri şi aditivi, medicamente de uz veterinar, structuri şi accesorii pentru creşterea păsărilor şi animalelor.

Iubitorii de animale, copiii, locuitorii oraşului sunt aşteptaţi la „Expo Călăraşi 2014”, o expoziţie de porumbei, păsări şi animale mici de rasă. Este o expoziţie de anvergură, singura de acest fel organizată până acum la Călăraşi, unde publicul  poatea admira diferite rase de porumbei, iepuri şi păsări de curte. Sunt înscrişi crescători  din judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi Silistra.

Servicii şi facilităţi

– Puncte INFO în cadrul expoziţiei;

– Acces la internet (Wi-Fi) gratis;

– Acces la scaner, imprimantă în punctul INFO;

– Puncte de alimentaţie publică;

– Pază;

– Banner cu link pe site-ul expozitiei

– Tombola cu premii pentru participanţi şi vizitatori.

Crescătorii de păsări şi animale, precum şi societăţile ce doresc să participe cu stand de prezentare pot contacta organizatori prin intermediul site-ului expoziţiei sau la tel. 0732.569.350.MAI MULTE AMANUNTE-AICI -http://www.realincalarasi.ro/stiri/qexpo-calarasi-2014q

 

pesteLa data de 11 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi, Poliţiei Oraşului Fundulea, Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi au efectuat, pe raza comunei Gurbăneşti, judeţul Călăraşi, 7 percheziţii domiciliare şi au pus în executare 2 mandate de aducere.
Ca urmare a activităţilor desfăşurate, au fost identificaţi A. Alin, de 22 ani, O. Ninel, de 18 ani, M. Lili, de 26 ani, şi E. Marius, de 15 ani, toţi din comuna Gurbăneşti, judeţul Călăraşi, care, în perioada mai – septembrie a.c., ar fi comis 14 furturi din locuinţe de pe raza localităţii.
Aceştia ar fi sustras diverse bunuri (băuturi alcoolice, produse cosmetice, obiecte metalice, păsări etc.), cauzând un prejudiciu total de aproximativ 13.000 lei.
Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de O. Ninel şi faţă de M. Lili, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, pe care-i vor prezenta astăzi Judecătoriei Lehliu Gară, cu propunerea de arestare preventivă.
A. Alin este arestat preventiv în altă cauză.

Investigaţiile efectuate de poliţişti au condus şi la identificarea şi documentarea activităţii infracţionale a lui M. Lili, de 26 ani, I. Florin, de 39 ani, A. Ovid, de 40 ani, M. Gheorghe, de 41 ani, I. Cristian, de 26 ani, C. Marian, de
25 ani, şi lui T. Valentin, de 39 ani, toţi din comuna Gurbăneşti, care, în noaptea de 10/11 septembrie a.c., ar fi sustras dintr-u bazin piscicol din localitate, cu o plasă de pescuit monofilament, 21,8 kg de peşte din speciile nisetru, păstrugă, şalău, în valoare de 4500 lei.
Cercetările sunt continuate în dosarul penal întocmit în cauză.
Peştele sustras din bazinul piscicol, recuperat de poliţişti

În dimineaţa de 11 septembrie a.c., C. Ionel, de 33 ani, din Olteniţa, a condus un 20140911_092339autoturism pe bulevardul Mărăşeşti, din localitate, şi a surprins şi accidentat pe M. Constantina, de 58 ani, din Olteniţa, care se angajase în traversarea străzii pe trecerea de pietoni semnalizată cu marcaj şi indicator.
Victima a fost transportată la Spitalul Olteniţa pentru primirea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acestuia i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală

AJFMAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași organizează, în data de 26 septembrie 2014, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii promoţiei 2014.
La Călărași, acțiunea se va desfășura începând cu ora 9.00, la sediul Centrului Regional de Formare Profesională a Adulților, str. Sloboziei nr.4 Bis. În același interval de timp, Bursa locurilor de muncă va avea loc și la sediul Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă din Olteniţa, str. Argeșului nr.111.
Deşi este o acţiune destinată proaspeților absolvenți, orice persoană care se află în căutarea unui loc de muncă este binevenită, agenţia dispunând de oferte de locuri de muncă şi pentru persoanele cu experienţă.
” Proaspeții absolvenţi ai unei forme de învățământ constituie o categorie de persoane cu acces mai greu pe piaţa muncii, având în vedere faptul că agenţii economici au rezerve în a angaja persoane fără experienţă.
Prin subvenţiile acordate de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă urmărim sprijinirea acestor categorii de persoane care întâmpină dificultăți în ocuparea unui loc de muncă.” a precizat domnul Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călăraşi.
Agenţii economici care doresc să participe la bursa locurilor de muncă în vederea recrutării de personal sunt rugaţi să contacteze Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călărași la telefon : 0242315798, 0242318376 sau e-mail : ajofm@cl.anofm.ro. Persoană de contact – Simona Donciu.

Compartimentul Comunicare şi Secretariatul Consiliului Consultativ

RALUCA SURDU”Am datoria ca mamă și reprezentant în Parlamentul României să transmit mai departe mesajul organizației Salvați Copiii România: STOP LUPTEI DE ACASĂ! Acest demers are menirea de a trage un semnal de alarmă față de violența fizică și verbală asupra copiilor căreia îi cad victime copii și părinți deopotrivă, o problemă socială în faţa căreia cei mai mulţi dintre români par să fi capitulat. Un studiu sociologic realizat în anul 2013 a reliefat faptul că 1 din 3 părinți și-a bătut copilul în anul anterior, iar 88% dintre copiii-victime ai ”corecției parentale” s-au simțit neînțeleși după această experiență dramatică pentru ei, în lumea lor, așa cum o percep și înțeleg ei. Mulți dintre părinții care recurg la aceste gesturi sunt apoi năpădiți de sentimente care au efecte nedorite, mai mult sau mai puțin imediate, asupra relației cu copiii lor.
Ne aflăm la nivelul anului 2014, la încheierea vacanței de vară, o perioadă în care copiii și părinții au avut mai mult timp de petrecut împreună. Au avut mai multe momente de redescoperire, de reconectare la un nivel mai profund. Sau, din contră, de a da și primi mai multe scatoalce, de a trece prin mai multe situații în care nervii au fost provocați și întimși la maximum, în care a fost alimentată masiv frustrarea de a se simți neînțeleși în intențiile și faptele lor. Urmează un nou an școlar, cu provocări specifice pentru ambele ”părți”: teama de necunoscut, așteptările mari, eșecurile naturale și normale, temele multe, sentimentele de copleșire, frustrarea, neîmplinirea, lipsa de timp, de atenție, de susținere, de înțelegere. Invit părinții să le fie cu adevărat alături copiilor, să le accepte greșelile pentru că acestea sunt cei mai buni dascăli călăuzitori ai pașilor timizi pe care îi fac acum în viață, să îndepărteze presiunea suplimentară de pe aceștia, să-i însoțească cu dragoste necondiționată. Pur și simplu să-i însoțească, să le creeze acel cadru cât mai larg de dezvoltare, să le ofere sprijinul, mai degrabă decât ghidarea rigidă. Să-i încurajeze să se ridice atunci când cad și nu să se repeadă să-i smucească de jos. Să-i întrebe ce au câștigat dintr-o experiență mai dureroasă și nu sa-i umple de reproșuri și învinovățiri. Acestea sunt provocări pe care noi, părinții, le avem și cărora le putem face față mai ușor decât copiii noștri, pentru că noi, ca adulți, avem ceva în plus față de aceștia. Dar oare cum am dobândit noi acest ”ceva” care ne diferențiază de cei mici? Oare nu prin experiență ca sumă de experiențe de învățare? Oare nu prin joacă, inspirație și răbdare?!”
Deputat Raluca Surdu

Organizația Salvaţi Copiii România, prin vocea preşedintelui executiv Gabriela Alexandrescu, a identificat ”trei tipologii: părinţi care practică aceste metode fără a considera că fac ceva greşit, cei care îşi abuzează copiii, dar ulterior regretă, realizând că nu au procedat corect, şi nu în ultimul rând cei conştienţi că această realitate există în jurul lor, însă fie se tem, fie au devenit prea blazaţi ca să se mai implice. Iar resemnarea colectivă în faţa abuzului îşi găseşte ecoul în atitudinea cu care acest subiect este tratat în ţara noastră, la toate nivelurile. Practic, prin campania pe care o lansăm astăzi (și relansarea portalului www.parintibuni.ro, n.n.), dorim să încurajăm educaţia pozitivă şi accesul la consiliere parentală şi, astfel, să schimbăm treptat această mentalitate disfuncţională, această toleranţă de neconceput faţă de violenţa fizică şi verbală asupra copiilor”.

beat la volanLa data de 9 septembrie, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti au depistat în trafic, pe DN 4, pe I. Gheorghe, de 39 ani, din comuna Vânătorii Mici, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcooltest şi să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

POLITIAPoliţiştii din Olteniţa au identificat în trafic, pe şoseaua Călăraşi, la data de 9 septembrie a.c., o autoutilitară, condusă de U. Gheorghe, de 62 ani, din comuna Mihăeşti, judeţul Argeş.
Verificările efectuate de poliţişti au relevat că bărbatul care conducea autoutilitara nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere.

-ISU POMPIERI-CALARASI-646x404Intervenție la incendiu în orașul Lehliu Gară

Trei echipaje de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu-Gară au intervenit pe raza localităţii, pe strada Industriilor, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent, cu flacără la nivelul unui depozit general de materiale

În data de 08.09.2014, ora 04.38, pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Lehliu-Gară au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, pe strada Industriilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale, proprietate individuală, aparținând unei societăți comerciale din localitate..
La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă la nivelul unei hale, pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, unde erau depozitate diferite materiale (lemn, panouri, hârtie și cauciucuri).
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de o persoană neidentificată, care a folosit intenționat o sursă de aprindere pentru a genera arderea materialelor depozitate în respectiva hală..
Trei echipaje specializate de stingere din cadrul Secției de pompieri Lehliu-Gară s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ cinci ore și 30 de minute.
În urma incendiului au ars: construcția halei pe o suprafață de circa 400 de metri pătrați, obiecte de mobilier, material lemnos, elemente de material plastic, hârtie și cauciucuri, valoarea bunurilor salvate, în urma intervenției pompierilor, fiind estimată la valoare de 200.000 de lei.

Intervenție la incendiu de vegetație uscată în apropierea orașului Budești

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au intervenit pe raza localității, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, care se manifesta la nivelul unui teren viran, pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate

În data de 08.09.2014, ora 16.53, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, care se manifesta cu flacără şi mult fum pe o suprafaţă de aproximativ zece hectare, la nivelul unui teren viran, aparținând domeniului public al localității.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi mult fum la nivelul vegetației uscate, existând pericol de propagare a arderii la gospodăriile cetățenești aflate în vecinătate. .
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea vegetației uscate.
Un echipaj specializat de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 40 de minute.
În urma incendiului a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ zece hectare, nefiind înregistrate pagube materiale.

Intervenție la accident rutier pe A 2, la km 53

Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitați să intervină cu patru autospeciale pe A 2, la km 53, la un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule, o autocisternă, o autobasculantă și un autoturism

Din cauza accidentului, circulația pe A 2 a fost întreruptă aproximativ 8 ore și 30 de minute pe tronsonul Lehliu Gară – Fundulea

În data de 08.09.2014, ora 10.49, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza comunei Nicolae Bălcescu, pe A 2, la km 53, la un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule, o autocisternă (compusă din cap tractor și remorcă cisternă încărcată cu aditiv pentru creșterea cifrei cetanice a motorinei / aproximativ 24000 litri), o autobasculantă și un autoturism.
În urma accidentului nu s-au înregistrat victime, însă vehiculele au suferit avarii majore. Cisterna s-a răsturnat pe partea dreaptă, blocând toată calea II a Autostrăzii Soarelui (pe sensul de mers Constanța – București).
După impact cisterna s-a fisurat în zona unuia dintre compartimente și s-au înregistrat scurgeri de aditiv pe carosabil.
Pompierii militari au acționat pentru răcirea și protecția cisternei cu jet pulverizat de apă.
La locul intervenției a fost solicitat și un echipaj al CNADNR, cu cinci membri, care au adus nisip și detergent pentru spălarea carosabilului
Pentru degajarea carosabilului a fost de asemenea solicitată o firmă de tractare cu două auto-platforme mari și două automacarale pentru a repune pe roți autocisterna avariată, care ulterior a fost tractată până la Lehliu pe calea II..
După eliberarea carosabilului, pompierii militari au intervenit pentru curățarea carosabilului cu pistoale de înaltă presiune tip D și cu detergent.
Circulația pe A 2 a fost redeschisă circulației, pe Calea I la ora 19.20, iar pe Calea II la ora 20 12, cu mențiunea că traficul în tot acest timp a fost deviat pe DN 3.
La locul evenimentului s-au deplasat inspectorul șef al I.S.U. Barbu Știrbei al județului Călărași, colonel Popa Daniel Gheorghe și președintele Comitetului Județean pentru Situații de urgență Călărași, .prefectul județului Călărași – George Iacob, în scopul coordonării acțiunilor de intervenție.

 

 

Fiat_PuntoPoliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi au identificat, la data de 8 septembrie a.c., pe raza municipiului Călăraşi, un autovehicul marca Fiat, proprietatea lui P. Gabriel, de 41 ani, din municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa.
Verificările efectuate au relevat că maşina figura ca fiind furată din Austria, de la data de 13 iunie a.c..
Autovehiculul a fost ridicat şi indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, până la clarificarea situaţiei juridice, în cauză fiind întocmit dosar penal.

 

foc miriste pompieriPompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au fost solicitați să intervină pe raza localităţii Chirnogi, pentru stingerea unui incendiu de miriște, care se manifesta la nivelul unei suprafețe de aproximativ cinci hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii de grâu

În data de 07.09.2014, ora 13.07, pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Chirnogi, pentru stingerea unui incendiu de miriște de grâu izbucnit la nivelul unui teren agricol, proprietate privată, aparținând unei societăți comerciale cu profil agricol.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la nivelul unei suprafețe de aproximativ patru–cinci hectare de miriște de grâu și exista pericolul, ca din cauza vântului, arderea să se extindă și la celelalte suprafețe agricole învecinate.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriștii.
Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 15 minute.
În urma incendiului nu s-au înregistrat pagube materiale

 

FOTBALDupă disputarea primelor 4 etape din noul sezon al campionatului judeţean, CSM Olteniţa s.-a instalat confortabil pe prima poziţie a topului totalizând punctaj maxim, 12 şi un golaveraj care ne mai scuteşte de comentarii, 20-1!
Antrenorul olteniţenilor, Virgil Bogatu pare că e decis să-şi „îmbunătăţească” performanţa din sezonul precedent când ocupa banca celor de la Înainte Modelu.
În urmă cu un an, modelenii obţineau de asemenea punctaj maxim după primele 4 etape însă golaverajul era de doar 13-4! Pentru CSM Olteniţa urmează două partide destul de dificile.
Sâmbătă, Bogatu&Co vor evolua la Lehliu Gară contra Victoriei iar pe 20 septembrie la Olteniţa vine Dunărea Ciocăneşti, ocupanta locului 3 în topul judeţean.
Marele duel CSM Olteniţa – Venus Independenţa va avea loc în cadrul rundei a 11-a.

Virgil Bogatu – Înainte Modelu – ediţia 2013-2014
Et. 1 Dunărea Ciocăneşti – Înainte 0-1
Et. 2 Înainte – Rapid Ulmeni 5-2
Et. 3 Înainte – Agricola Borcea 3-1
Et. 4 Venus Independenţa – Înainte 1-4

Virgil Bogatu – CSM Olteniţa – ediţia 2014-2015
Et. 1 Avântul Pietroiu – CSM 0-5
Et. 2 CSM – Unirea Mănăstirea 6-0
Et. 3 Avântul Dor Mărunt – CSM 0-3
Et. 4 CSM – Spicul Roseţi 6-1 SURSA-arenamedia.ro

TELEFOANE MOBILEElevii nu vor mai putea folosi telefonul mobil in timpul orelor, nu au voie sa participe la actiuni de protest potrivit unui proiect privind Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, elaborat de Ministerul Educatiei.

In regulament sunt prevazute numeroase interdictii adresate elevilor, potrivit Ziare.com.
Acestia nu au voie sa distruga documentele scolare, precum cataloage, carnete de elev, foi matricole, documente din portofoliul educational si sa deterioreze bunurile din patrimoniul unitatii de invatamant preuniversitar (materiale didactice si mijloace de invatamant, carti de la biblioteca scolii, mobilier scolar, mobilier sanitar, spatii de invatamant etc.).
Tot lor le este interzis sa aduca si sa difuzeze in unitatea de invatamant preuniversitar materiale care, prin continutul lor, atenteaza la independenta, suveranitatea si integritatea nationala a tarii, care cultiva violenta si intoleranta.
Proiectul prevede si ca elevii nu au voie sa organizeze si sa participe la actiuni de protest, care afecteaza desfasurarea activitatii de invatamant sau care afecteaza participarea la programul scolar, si nici sa blocheze caile de acces in spatiile de invatamant.
Conform documentului, elevii au obligatia “sa frecventeze cursurile, sa se pregateasca la fiecare disciplina de studiu, sa dobandeasca competentele si sa-si insuseasca cunostintele prevazute de programele scolare”.

In plus, elevilor le este interzis:
– sa utilizeze telefoanele celulare in timpul orelor de curs, al examenelor si al concursurilor
– sa lanseze anunturi false cu privire la amplasarea unor materiale explozibile in perimetrul unitatii de invatamant preuniversitar
– sa aiba comportamente jignitoare, de intimidare, discriminare si atitudini ostentative si provocatoare sa aduca jigniri si sa manifeste agresivitate in limbaj si in comportament fata de colegi si fata de personalul unitatii de invatamant preuniversitar
– sa provoace, sa instige si sa participe la acte de violenta in scoala si in afara ei
– sa paraseasca incinta scolii in timpul pauzelor sau dupa inceperea cursurilor, fara avizul profesorului de serviciu sau a profesorului pentru invatamantul primar/dirigintelui
– sa aiba o atitudine care constituie o amenintare la adresa sigurantei celorlalti elevi si/sau a personalului scolii.SURSA-ziare.com

ISJ CALARASI-SOLDANU-INTALNIRE PERFECTIONARE CU DIRECTORII -ZONA OLTENITA_000243.229Şcoala românească suferă de reformită!”. Este afimaţia unui important politician care arată dezastrul în care se află învăţământul, din zilele noastre. De 25 de ani, factorii de decizie ai statului român au încercat nenumărate experimente, prin aşa- zisele reforme, care ar fi trebuit să asigure modernizarea şi eficientizarea educaţiei, astfel încât să asigure societăţii oameni calificaţi şi bine pregătiţi. Dar toate aceste experimente s-au transformat în mari eşecuri, pentru că, an de an, s-a dat frâu liber la promovarea nepotismului şi politizării excesive. Astfel, se poate vedea că analfabetismul a atins cote alarmante, iar nivelul de pregătire al elevilor este tot mai slab, de la an la an. În acest tablou se înscrie perfect şi sistemul de învăţământ călărăşean. Cangrena politicii s-a întins ca o caracatiţă în fiecare aşezământ şcolar, de la femeia de serviciu, care şi-a obţinut umilul post numai pe baza adeziunii de partid şi până la directorul de şcoală, care şi-a obţinut funcţia, numai dacă a fost înregimentat politic, chiar dacă a dat dovadă, întotdeauna, de competenţă şi profesionalism. În curând, se vor deschide larg porţile şcolilor pentru începerea noului an de învăţământ, iar conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi a dat startul schimbărilor, pe criterii politice, a directorilor de şcoală, dar şi a inspectorilor şcolari.
Într-un comunicat sec, emis de această instituţie, se arată că pe data de 31 august au fost schimbaţi din funcţie 21 de directori, din diferite motive. Unii dintre aceştia au demisionat, alţii au fost schimbaţi, pentru că aveau numai definitivatul, iar 10 au avut un management defectuos. În aceste condiţii, este de aşteptat ca noii directori să dea dovadă de profesionalism şi să asigure calitatea actului educaţional în unitatea pe care o conduc. Însă este notoriu faptul că un important criteriu în promovarea directorilor şcolari este apartenenţa lor la PSD. Şi, tot după criterii politice, au fost schimbaţi şi unii inspectori şcolari. În locul inspectorului de geografie, Mari-Elena Belciu, (un cadru didactic foarte cunoscut în comunitatea călărăşeană, neafiliat politic) a fost numită Mariana Benea. La învăţământul primar, postul Lilianei Gingaşu a fost preluat de Melania Vulpoiu, activistă de seamă la PSD Călăraşi. Pe postul inspectoarei de limbi moderne, deţinut de Dorina Jelescu, a fost numită Corina Diaconu, soţia secretarului general al PSD Călăraşi, Virgil Diaconu. La disciplina fizică, în locul lui Constantin Croitoru, a fost numită Silvia Toza, soţia lui pesedistului Taşcu Toza, directorul Registrului Comerţului din Călăraşi. Şi, pentru ca toată lumea să fie mulţumită, au mai fost create şi alte posturi de inspectori şcolari. La disciplinele Minorităţi şi Învăţămînt Special a fost numită Corina Magearu, iar pesedista Bica Simion va ocupa, cu o jumătate de normă, un nou post de inspector de arte.sursa-www.actualitatea de calarasi.ro

pricopie_17910700Programul 100 de euro pentru profesori va fi reintrodus într-o formă mai bună, de această dată fiind vorba de aproximativ 150 de euro ca sumă forfetară, a declarat duminică, la Buzău, pentru AGERPRES, ministrul Educației, Remus Pricopie. „S-a luat această hotărâre și urmează să o formalizăm în săptămânile viitoare, este vorba de aproximativ 150 de euro ca sumă forfetară, adică profesorii vor avea decizia finală pentru folosirea acestor fonduri”, a spus ministrul Educației. El a adăugat că profesorii vor putea folosi acești bani pentru a-și cumpăra cărți sau vor putea merge la conferințe sau programe de formare profesională. „Trebuie să ne gândim nu numai la salariu propriu-zis, ci și la condițiile în care un profesor își exercită profesia’, a mai declarat Remus Pricopie, el făcând referire și la noul Regulament școlar aflat în stadiul de finalizare ‘care va reglementa obligațiile și drepturile fiecărui actor participant la procesul de educație”. sursa-www.arenamedia.ro

MESERIA DE AURObiectivul general al actiunii incearca sa fie atins prin actiuni integrate,pornind de la consiliere si mediere,continuiand cu formarea profesionala, urmata de asistenta pentru gasirea unui loc de munca ,actiuni ce sustinpe termen mediku si lung incluziunea profesionala a acestor categorii si contribuie la combaterea efectelor somajului structural prin masuri specifice de ocupare !IN SALA PRIMARIEI DIN OLTENITA-a avut loc o actiune a initiatorilor acestui programPOSTDRU -UNDE AU PARTICIPAT MULTI TINERI INTERESATI DE GASIREA UNUI LOC DE MUNCA !

MESERIA DE AUR

beat la volanLa data de 4 septembrie a.c., pe strada Pescarilor, din Olteniţa, poliţiştii au depistat un autoturism, condus de D. Lucian, de 27 ani, din comuna Ulmeni, judeţul Călăraşi, care se afla sub influenţa alcoolului.
În urma testării sale cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorul auto refuzând recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au constatat şi că bărbatul care conducea autoturismul nu posedă permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

În noaptea de 3/4 septembrie a.c., poliţiştii au depistat în trafic, pe strada Gen. Manu, din Oltenita, un autoturism, condus de C. Ion, de 44 ani, din localitate, care prezenta o concentraţie alcoolică de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a refuzat recoltarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.SURSA-www.arenamedia.ro

furt motorinaPoliţiştii călărăşeni au prins în flagrant mai multe persoane care sustrăgeau motorină dintr-un autotren aflat într-o parcare de pe Autostrada Soarelui.
În noaptea de 4/5 septembrie a.c., în cadrul activităţilor de prevenire a sustragerilor de combustibil din autovehiculele aflate în parcări de pe A 2, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi – Serviciului de Ordine Publică, Secţia 4 Poliţie Rurală Dragalina şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale Călăraşi au surprins în flagrant 3 persoane.
În jurul orei 02,30, în apropierea parcării de la Km 76, pe sensul Bucureşti – Constanţa, poliţiştii au observat un autoturism, din care au coborât trei bărbaţi. După ce au întrerupt alimentarea cu energie electrică a parcării, persoanele respective s-au îndreptat către un autotren şi au început să sustragă motorină, în bidoane de plastic.
furt motorina 2Conducător autovehiculului dormea în cabină.
După somaţiile legale, pentru încetarea activităţii infracţionale, poliţiştii au efectuat mai multe focuri de avertisment în aer şi asupra autoturismului, cu care bărbaţii încercau să fugă, fără a fi înregistrate victime.
Poliţiştii l-au prins pe unul dintre bănuiţi, Ş. Vasilică, de 26 ani, din comuna Dragalina, judeţul Călăraşi, care este cercetat sub aspectul infracţiunii de furt calificat.
De asemenea, continuă investigaţiile pentru identificarea şi prinderea şi a celorlalţi doi bărbaţi, urmând să fie dispuse măsuri legale în consecinţă.

I

cenaclul negoiestiO noua  intalnire de lucru a cenaclului RADIO TV OLTENITA-a avut ca gazda primitoarea casa a familiei Andreita din Negoiesti-LIA SI ION-care in primitoarea locatie plina de verdeata si atmosfera rustica -au reusit sa  creeze acea atmosfera prielnica creatiei artistice !Au participat LIA ANDREITA-FOST AMBASADOR SI ARTIST PLASTIC-gazda intalnirii literare-ION ANDREITA-scriitor si ziarist-VALERIU BIRLAN-SCRIITOR-MAVRODIN NICOLAE-scriitor si publicist !VA INVITAM SA URMARITI SELECTIUNILE FILMATE DE RADIO TV OLTENITA-din transmisiunea televizata in direct  a intalnirii !

foc miriste pompieriPompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet au intervenit pe raza localităţii, pentru lichidarea unui incendiu de mirişte, care se manifesta cu flacără şi mult fum la nivelul unei suprafeţe de aproximativ şapte hectare

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriştii şi vegetaţiei uscate

În data de 03.09.2014, ora 20.46, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, pentru stingerea unui incendiu de mirişte şi vegetaţie uscată, care se manifesta cu flacără şi fum dens pe o suprafaţă de aproximativ şapte hectare, la nivelul unui teren agricol, situat în apropiere de DN 31.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent la nivelul miriştii de grâu şi al vegetaţiei uscate pe o suprafaţă de aproximativ şapte hectare, existând pericolul ca fumul gros degajat de ardere să perturbe circulaţia pe respectivul tronson de drum naţional (DN 31),
De asemenea exista riscul, ca din cauza vântului, arderea să se extindă şi la o solă de porumb (aproximativ două hectare) din imediata vecinătate.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost provocat de către o persoană neidentificată, care a folosit intenţionat o sursă de aprindere pentru a genera arderea miriştii.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 55 de minute.
În urma incendiului a ars mirişte de grâu şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa şapte hectare, nefiind înregistrate pagube materiale.
Nu s-au înregistrat probleme din punct de vedere al circulaţiei rutiere pe DN 31 şi de asemenea trebuie menţionat că intervenţia promptă şi eficientă a pompierilor militari a limitat posibilitatea extinderii arderii la sola de porumb aflată în imediata vecinătate, evitând producerea unor pagube materiale.

 

INSPECTORATUL SCOARAR CALARASIÎnainte cu două săptămâni de începerea noului an şcolar, mai mulţi directori ai unităţilor de învăţământ călărăşene au fost schimbaţi din funcţie. Unii directori şi-au dat demisia, alţii ies la pensie, iar alţii au fost schimbaţi prin decizia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi pentru management defectuos.
Directorii şi directorii adjuncţi care conduc şcolile din judeţul nostru au fost instalaţi pe post cu mandate de numire, neavând concurs şi asta pentru că Ministerul Educaţiei nu a mai organizat concursuri pentru ocuparea acestor posturi de foarte mult timp.
Cu toate că au existat discuţii la nivelul Ministerului Educaţiei cu privire la organizarea concursurilor în acest an şi deşi anul acesta a apărut şi ordonanţă de urgenţă privind organizarea concusurilor, testările nu s-au desfăşurat. Menţinerea pe post a directorilor şi directorilor adjuncţi din şcolile călărăşene a rămas, astfel, la latitudinea Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi.
Potrivit datelor furnizate de Steluţa Caraion, inspector general şcolar al ISJ Călăraşi, s-a procedat la următoarele schimbări făcute încă din data de 4 august 2014, pe 28 şi 29 august fiind emise deciziile.
– Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” – prin demisia domnului Marinache a fost numită Eufrosina Amza.
– Colegiul „Ştefan Bănulescu” – director adjunct Raluca Caraion înlocuită cu Ioana Barbu.
– Şcoala Gimanzială „Mircea Vodă” – director Nicolae Filip înlocuit cu Alina Daniela Stanciu.
– Şcoala Nr. 11 „Tudor Vladimirescu” – director adjunct Daniela Dumitru înlocuită cu Otilia Mărgărit.
– Liceul „Matei Basarab” Mănăstirea – director Ioana Mladin înlocuită cu Anda Anciu.
– Şcoala Gimnazială Ştefan – Vodă – directorul Florenţa Dincă înlocuită cu Oana Maria Rusten.
– Şcoala Gimnazială Vasilaţi – în locul directorului Nicolae Zota a fost numită Mihaela Stoica.
– Şcoala Gimnazială Independenţa – director Aurelia Simion înlocuită cu Aurelia Vasile.
– Şcoala Gimnazială Radu Vodă – director Andrei Bena înlocuit cu Aurelia Dobre.
– Şcoala Gimnazială Belciugatele – director Daniela Vârlan înlocuită cu Mariana Anghel.
– Liceul Tehnologic Grădiştea – director Gabriel Trifan înlocuit cu George Grosu.
– Şcoala Gimnazială Şoldanu – director Alexandru Botea înlocuit cu Florica Ciobanu.
– Şcoala Gimnazială Dorm Mărunt – director Cristina Paidel înlocuită cu Mariana Stan.
– Grădiniţa „Aricel” – director Georgeta Olteanu înlocuită cu Daniela Cojocaru.
– Grădiniţa nr.10 – director Monica Cangea înlocuită cu Liane Stan.
Scimbări nu s-a făcut numai în rândul directorilor de şcoli ci şi unii inspectori şcolari au fost înlocuiţi şi anume: la disciplina istorie, în locul Magdalenei Tuţă a fost numit Ion Dorobaţu, la geografie, în locul Mari Elenei Belciu a fost numită Mariana Benea, pentru învăţământul primar în locul Lilianei Gingaşu a fost numită Melania Vulpoiu, la disciplina limbi moderne Dorina Jelescu a fost înlocuită de Corina Diaconu, iar la fizică, în locul lui Cosntantin Croitoru a fost numită Silvia Toza.
În plus, faţă de aceste schimbări, au mai fost create două posturi de inspectori şcolari, un post pentru disciplina minorităţi şi învăţământ special unde a fost numită Corina Daniela Magearu şi o jumătate de normă pentru postul de inspector pentru arte, locul fiind ocupat de Bica Simion.
Decizie de numire a fost făcută şi pentru postul de director al Palatului Copiilor Călăraşi, întrucât locul devenise vacant, prin detaşarea Elenei Mihăilescu. Noua funcţie este ocupată de Lavinia Vasile, numită pentru o perioadă de un an de zile.
În ceea ce priveşte poziţia postului de director al Casei Corpului Didactic, funcţia este ocupată tot de Camelia Croitoru, dânsa primind o nouă decizie direct din partea Ministerului Educaţiei, urmând să îşi continue activitatea de director pentru încă un an de zile.SURSA-http://obiectiv-online.ro/?p=19801

VANT SI PLOIAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare pentru Judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt şi Teleorman, care se află sub cod galben de ploi începând de astăzi, ora 11:00, până mâine, la ora 11:00.În aceste judeţe cantităţile de apă vor depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat, şi, izolat, 50-60 de litri pe metru pătrat.

Până mâine, ora 11:00, ANM a anunţat că va ploua în sud-vestul şi sudul ţării, dar şi în zona montană, unde se aşteaptă precipitaţii cu acumulări de apă de 15-20 litri pe metru pătrat.

În sud şi la munte meteorologii au anunţat şi intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge 50-70 de kilometri pe oră. Izolat, în zona de munte, vor fi rafale de 70-80 kilometri pe oră.

Citeste articolul integral pe:http://www.presaonline.com/

RALUCA SURDULuni, 1 septembrie, a debutat atât Anul Nou bisericesc, precum și sesiunea de toamnă a parlamentarilor români, senatori și deputați deopotrivă. Această sesiune se prefigurează a fi una scurtă, întrucât peste o lună de zile se va intra în campania electorală pentru alegerile prezidențiale.
”Gata vacanța! Oficial. Însă pentru mulți dintre noi, și vacanța aceasta a fost una activă”, a precizat deputata Raluca Surdu. ”Am reînceput sesiunea de toamnă cu abordarea unor restanțe și cu gândul la campania electorală care bate la ușă. Va fi o sesiune intensă, întrucât există o serie de propuneri legislative importante care trebuie dezbătute atât la Senat cât și la Camera Deputaților, în funcție de specificul fiecărei camere. În plus, peste vară s-au reconfigurat unele aspecte ale scenei politice. Și mai este puțin și până la alegerile prezidențiale, ceea ce înseamnă că urmează o perioadă interesantă din punct de vedere politic. Toamna aceasta, cu toții avem o nouă ocazie de a contribui la consolidarea democrației din România. Politicienii de a se prezenta în fața oamenilor autentic, cu programe și propuneri viabile. Cetățenii de a se informa și de a participa la dezbateri. Cu toții ne putem gândi ce putem face în plus față de ce am făcut până acum. Și să și acționăm. Ce și cum putem face diferit și mai bine? Ce depinde de fiecare dintre noi? Simpla prezență la vot nu este suficientă. Iar neprezentarea la vot este contraproductivă. Este necesară asumarea răspunderii fiecăruia dintre noi pentru consolidarea democrației prin participarea activă, identificarea și exercitarea drepturilor, promovarea unei atitudini pro-active. În acest context, urez succes tuturor colegilor mei, indiferent de partidul din care fac parte, tuturor acelora care au o viziune și se preocupă să o transpună în realitate. De asemenea, gândul meu se îndreaptă către cetățenii pe care îi invit să fie mai mult decât simpli votanți, să fie cetățeni în adevăratul sens al cuvântului – buni contribuabili, interesați, suficient de implicați pentru binele comunităților locale în care viețuiesc, preocupați de perspectivele pe termen mediu și lung pe care candidații pentru cea mai înaltă funcție în stat le oferă, dornici de a deveni multiplicatori de idei și viziune în rândul celor cu care intră în contact. Doar atunci când construim în jurul nostru, avem pe ce ne baza. Dacă distrugem, forța distructivă ne va viza și pe noi la un moment dat. Și în politică, la fel ca și în viață, aceasta este una dintre lecțiile primite.”

colecta sinistrati 005Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop VINCENŢIU și sub coordonarea preacucernicului părinte Marian Necula, protopop al Olteniței, Protopopiatul „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”- Oltenița prin Biroul de Asistență Socială, a organizat în cadrul parohiilor din protopopiat o colectă constând în produse neperisabile (ulei, zahăr, făină, orez, conserve), apă plată și minerală, produse de igienă, pături, cereale și bani.
Acțiunea s-a desfășurat în perioada postului Adormirii Maicii Domnului (1-14 august 2014) și a avut drept scop ajutorarea persoanelor sinistrate din județele Gorj, Vâlcea, Argeș și Teleorman.colecta sinistrati 008
Rezultatul colectei desfășurate la nivelul parohiilor din cadrul Protopopiatului Oltenița a fost următorul:
-1.552 litri ulei,
-1.362 kilograme zahăr,
-2.247 kilograme făină,
-80 kilograme orez,
-91 kilograme mălai,
-136 kilograme fasole uscată,
-25 kilograme cartofi,
-10 kilograme usturoi,
-949 kilograme ceapă,
-581 litri apă minerală,
-599 litri apă plată,
-86 kilograme produse de igienă,
-11.563 kilograme haine și pături,
-45 tone cereale,
-723 cutii conserve,
-20 kilograme dulciuri,
-23 kilograme jucării,
– 26 kilograme tacâmuri.
colecta sinistrati 004De asemenea la nivelul protopopiatului a fost colectată și suma de 34.114 lei.
În data de 19 august 2014 o delegație a Protopopiatului Oltenița formată din preacucernicul părinte Daniel Ciobanu, secretar al Protopopiatului Oltenița, preacucernicul părinte Fănel Burulean, preot III în cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului”-Stupinele și preacucernicul părinte Toader Costin-Sorinel, paroh al parohiei „Sfântul Gheorghe”-Radovanu având ca parteneri un echipaj al Subunității de Jandarmi Oltenița în frunte cu domnul locotenent colonel Ionel Marcu, comandantul subunității și membru în cadrul Adunării Eparhiale a Sfintei Episcopii a Sloboziei și Călărașilor au însoțit cele trei autocamioane încărcate cu produse în parohia Vaideeni din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, unde într-o bună colaborare cu preacucernicul părinte Aron Lăzăroiu, parohul uneia din parohiile din comuna Vaideeni, produsele au fost descărcate urmând ca apoi să fie distribuite credincioșilor afectați în urma inundațiilor.colecta sinistrati 020
colecta sinistrati 001Mulțumim pe această cale tuturor celor care din dragoste pentru aproapele s-au implicat pentru buna desfășurare a acestei campanii.

A consemnat preacucernicul părinte Daniel Ciobanu, secretar al Protopopiatului Oltenița.

INSPECTORATUL SCOARAR CALARASIAu fost date publicităţii primele rezultate înregistrate în judeţul Călăraşi la bacalaureat , sesiunea august-septembrie.După cum a precizat inspectorul general şcolar prof. Steluţa Caraion, în judeţul Călăraşi, rata de promovabiliate, la cea de a doua sesiune de bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 32,97%. ,,Rezultatul obţinut în actuala sesiune de bacalaureaut clasează judeţul nostru cu 10 procente, peste media naţională, care este de 22.27%. Procentul de 32,97”% ,este unul mulţumitor, ţinând cont că este mai mare decât cel obţinut în sesiunea de toamnă, din anul trecut, când promovabilitatea a fost de 26 % după contestaţii, a afirmat inspectorul general şcolar Caraion.
Cu toate acestea, mediile obţinute în această sesiune au fost cu mult mai mici decât cele înregistate în prima sesiune a bacalaureatului din acest an. Dacă în luna iulie,t au fost obţinute cinci medii de 10, în actuala sesiune cea mai mare medie a fost de 8,06. Lista cu rezultatele liceelor din judeţul Călăraşi este următoarea:
Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei” din Călăraşi: cea mai mare medie-8,06. Din cei 16 candidati prezenţi, doar 9 au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat.
Colegiul Tehnic ,, Ştefan Bănulescu “ din Călăraşi: cea mai mare medie -8,03.Toţi cei 10 candidaţi, prezenţi la examen, au promovat.
Liceul Tehnologic Danubius din Călăraşi: cea mai mare medie -8,01. 21 de candidaţi au fost admişi, din cei 81 prezenţi la examen.
Colegiul Economic din Călăraşi: cea mai mare medie -7,8. Din cei 68 de candidaţi prezenţi, doar 26 au fost admişi.
Liceul Tehnologic ,,Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară. Cea mai mare medie -7,7. Din cei 59 de candidaţi, prezenţi, doar 20 au promovat examenul de bacalaureat.
Liceul Tehnologic ,,Dan Mateescu” din Călăraşi: cea mai mare medie-7,66. 6 candidaţi au promovat, din cei 28, prezenţi la examen.
Colegiul Agricol ,, Sandu Aldea”din Călăraşi. Cea mai mare medie-7,23. Din cei 56 de candidaţi, prezenţi la examen, doar 20 au obţinut media 6, de promovare.
Liceul Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu” din Olteniţa: cea mai mare medie-7,23. Din cei 141 de candidaţi prezenţi, doar 35 au fost admişi.
Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu “ din Călăraşi: cea mai mare medie-7,21. Din cei 28 de candidaţi prezenţi , doar 15 au reuşit să promoveze examenul.
Liceul Teoretic ,,Neagoe Basarab“ din Olteniţa: cea mai mare medie- 7,1. Din cei 28 de candidaţi care s-au prezentat la examen, doar 11 au fost admişi.
Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea:cea mai mare medie-7,18. Din cei 27 de candidaţi prezenţi, doar 11 au reuşit să promoveze examenul.
Liceul Tehnologic ,,Ion Ghica “ din Olteniţa: cea mai mare medie -6,21. Din cei 23 de candidaţi prezenţi la examen, doar unul singur a fost declarat ,,admis”.
Liceul Tehnologic “ Duiliu Zamfirescu” din Dragalina: cea mai mare medie -6,08. Din cei 5 candidaţi prezenţi doar unu singur a fost admis.
Singurul liceu din judeţ care a înregistrat procentul de promovabilitate de 0% este Liceul Tehnologic nr. 1 Borcea, unde niciunul, dintre cei 3 candidaţi care au susţinut bacalauratul, nu au reuşit să obţină media 6, de promovare.
Contestaţiile la bacalaureat, ce se depun în cursul zilei de astăzi, se vor soluţiona la Centrul Regional de la Buzău iar rezultatele finale vor fi date publicităţii joi, 4 septembrie.SURSA-www.actualitatea de calarasi.ro

accidenteÎn seara de 2 septembrie a.c., D. Mihăiţă, de 45 ani, din comuna Hotarele, judeţul Giurgiu, conducea un autoturism pe DJ 402 şi, la intersecţia cu DN 4, nu a acordat prioritate de trecere unui autobuz, condus de D. Marian, de 31 ani, din Bucureşti, cu care a intrat în impact.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului autoturismului, care a fost transportat la Spitalul Olteniţa pentru primirea de îngrijiri medicale.
Celor doi conducători auto le-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind continuate cercetările pentru vătămare corporală din culpă.

POLITIA ROMANABănuit de tâlhărie şi furturi din locuinţe şi societăţi comerciale, cercetat de poliţişti în stare de arest preventiv

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au continuat cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale a lui A. Constantin, de 25 ani, din comuna Dichiseni, judeţul Călăraşi, bănuit că a tâlhărit patru femei, în scări de bloc de pe raza municipiului Călăraşi (identificarea şi reţinerea sa au făcut obiectul buletinul de presă al IPJ Călăraşi, nr. 282 din 28 august a.c.).
Astfel, acesta este bănuit şi de sustragerea sumei de 1600 lei dintr-o societate comercială din comuna Unirea, judeţul Călăraşi, de tentativă de furt din sediul sucursalei unei unităţi bancare din municipiul Călăraşi şi de furtul a 10.125 lei dintr-o locuinţă din municipiul Călăraşi, fapte comise în perioada ianuarie – februarie a.c..
A. Constantin se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, în baza mandatului de arestare preventivă emis de magistraţi săptămână trecută, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie.
Poliţiştii continuă activităţile de cercetare pentru recuperarea întregului prejudiciu produs.

Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, constatate de poliţişti

La data de 1 septembrie a.c., poliţiştii din Lehliu Gară au identificat în trafic, pe raza oraşului, un moped condus de D. Ştefan, de 19 ani, din satul Răzvani, judeţul Călăraşi.
Verificările efectuate au relevat că tânărul nu posedă permis de conducere.

 

La data de 1 septembrie a.c., poliţiştii din Lehliu Gară au identificat în trafic, pe raza oraşului, un moped neînregistrat, condus de G. Cristian, de 21 ani, din satul Răzvani, judeţul Călăraşi, care nu posedă permis de conducere.

În ziua de 1 septembrie a.c., un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au depistat pe G. Costel, de 41 ani, din comuna Grădiştea, judeţul Călăraşi, care conducea un autoturism pe DN 31.
În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, poliţiştii a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În după-amiaza de 1 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au depistat în trafic, pe strada Pescarilor, din localitate, un autoturism, condus de C. Robert, de 18 ani, din Olteniţa, care nu posedă permis de conducere.

În seara de 1 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi au identificat în trafic, pe raza satului Dîlga, comuna Dor Mărunt, pe P. Marius, de 24 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

În toate situaţiile au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, pentru care Codul penal prevede sancţiuni cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

ACCIDENT-TRECERE PIETONILa data de 29 august a.c., Poliţia Municipiului Olteniţa a fost sesizată de G. Gheorghe, de 64 ani, din localitate, cu privire la faptul că, în cursul zilei de 28 august a.c., soţia sa, G. Vasilica, de 60 ani, a fost victima unui accident rutier produs pe bulevardul Tineretului.
Din verificările efectuate a rezultat că victima a fost lovită de un autovehicul în timp ce traversa bulevardul Tineretului, pe trecerea de pietoni.
Investigaţiile demarate de poliţişti au condus la identificarea conducătorului au implicat în accident, în persoana lui P. Mihail, de 52 ani, din Olteniţa.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie.

beat la volanÎn seara de 29 august a.c., pe DN 41, Olteniţa – Chirnogi, poliţiştii au depistat un autoturismul, condus de B. Niculae, de 47 ani, din Olteniţa, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Olteniţa pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal.

POLITIALa data de 29 august a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Călăraşi au desfăşurat activităţi de verificare a legalităţii activităţii comerciale desfăşurate în Târgul de Toamnă din municipiul Olteniţa, la care au participat şi reprezentanţi DSV Călăraşi.
Au fost verificate 23 de societăţi comerciale şi întreprinderi individuale, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, dintre care 14 conform prevederilor Legii nr.

12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 4 la Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.
Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 106.000 lei.
De asemenea, au fost confiscate produse de panificaţie, băuturi spirtoase, produse alimentare şi textile, în valoare de peste 1.500 lei.

 

cali1Azi 1 sept 2014 va avea loc o noua intalnire de lucru a celor implicati in PROIECTUL MEDICAL CALIVITA-in OLTENITA la sediul cunoscut din Piata Centrala-unde sunt asteptati cu drag si grija medicala toti cei care doresc sa participe.Reamintim ca intalnirile au loc in fiecare zi de luni incepand cu orele 16.30 !

guvernul romanieiÎn Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 629 din data de 27 august 2014 a fost publicată Ordonanţa nr. 17/2014 pentru modificarea art. 9 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.

Astfel, potrivit modificării aduse, în cazul în care contravenientul persoană fizică nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, organul de specialitate al unităţii administrativ-teritoriale prevăzut la art. 39 alin. (2) lit. a), în a cărui rază teritorială domiciliază contravenientul va sesiza instanţa judecătorească în a cărei circumscripţie domiciliază acesta, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama de partea din amendă care a fost achitată.

Procesele şi cererile privind înlocuirea amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii în curs de soluţionare la data intrării în vigoare a OG  nr. 17/2014 se soluţionează de către instanţele legal învestite, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare la data când acestea au fost pornite.

Notă: În reglemetarea anterioară, art. 9 alin. 3 din OG nr. 2/2001 prevedea că “În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii si nu există posibilitatea executării silite, organul din care face parte agentul constatator va sesiza instanţa de judecata pe a cărei rază teritorială s-a savârsit contravenţia, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunitatii, ţinându-se seama de partea din amendă care a fost achitată.”SURSA-www.legal-land.ro

Site acreditat SEAP
---------------