Asculta live

Arhiva lunară: aprilie 2014

O delegatie a com. CHIRNOGI-in frunte cu primarul IRINEL ROMAN-a fost oaspetele primariei din TUTRAKAN-oras care se va infrati cu CHIRNOGI -iar scopul vizitei a fost chiar acesta-de a perfecta actele in vederea implinirii dezideratului comun-INFRATIREA CELOR DOUA LOCALITATI-aflate de o parte si de cealalta a DUNARII !-RADIO TV OLTENITA-a insotit delegatia romana in Bulgaria si a realizat materialul video pe care va rugam sa-l urmariti !(In scurt timp vom da publicitatii si un in terviu  cu primarul din Tutrakan-dl. dr. DIMITER STEFANOV)

O delegatie a comunei Chirnogi a vizitat in ziua de 29 aprilie 2014   orasul Tutrakan din Bulgaria vecina-iar cu acest prilej grupul de vizitatori din Chirnogi si Oltenita au vizitat si complexul memorial de la SUMENITZI-ridicat in memoria eroilor cazuti in batalia de acolo in Primul razboi mondial-romani-germani-bulgari-turci.VA PREZENTAM UN REPORTAJ DE LA ACEAST EVENIMENT FILMAT DE RADIO TV OLTENITA- CARE A INSOTIT DELEGATIA IN BULGARIA !(vom posta cat de curand si partea a doua a reportajului nostru cu vizita la primaria din TUTRAKAN)

Alegerile sunt evenimente ritualizante, formalizate, prin care sunt chemați toți cetățenii, în același timp, la un act simplu care se regăsește în orice aspect al vieții, la tot pasul și în fiecare moment – actul luării unei decizii, al efectuării unei alegeri. De data aceasta însă, cu impact asupra contextului mai larg, asupa comunității mai mari. Calitatea vieții fiecăruia depinde de alegerileindividuale făcute. Ce aleg să fac? Pe cine aleg să mă reprezinte? Cum aleg să mă implic și eu? Fac sau nu ce depinde de mine?
A lua o decizie, a alege, a acționa, este un fapt de viață. Ca de fiecare dată în viață, ceea ce face diferența între cei care contează și cei care optează să nu conteze, este acțiunea. Pentru că primii fac să se întâmpe lucrurile așa cum doresc, iar cei din urmă lasă lucrurile să se întâmple și au toate șansele ca acestea să iasă tocmai așa cum nu au dorit. Așa că îndemnul meu în prag de 1 mai este să acționăm. Pe 1 mai este Ziua Internațională a Muncii, o sărbătoare de stânga, dar care, privită prin perspectivă evoluției și devenirii individuale, are valoare și pentru cei de dreapta. Transpunerea unei idei în fapte înseamnă interes, efort, energie, muncă. Munca presupune acțiune, energie investită în sens creator și aducător de plus valoare. Munca îmbracă nenumărate forme, pe un orizont de așteptare vast și pe o arie de competențe de la cele mai restrânse, la cele mai diverse, de la cele mai specifice, la cele mai complexe. Persoana este rezultatul muncii de dezvoltare permanentă și de autodepășire a individului.
Nu ceea ce deținem este important, ci ceea ce facem cu ceea ce avem și dobândim. Așa că să acționăm, să mergem la vot, pentru o Europă și a românilor, a liberalilor și democraților. Votăm PNL, membru în Alianța Democraților și Liberalilor pentru Europa. Votăm pentru o Românie europeană, o Europă a șanselor, perspectivelor și viitorului. O Uniune Europeană puternică este formată din țări membre puternice și are la bază cetățeni puternici, care își asumă roluri, inițiative, libertăți, drepturi și obligații. Libertatea de a alege, dreptul de a vota, ”obligația” cetățenească de a participa la fiecare scrutin. Și ție îți pasă de prezentul și viitorul tău? De prezentul și viitorul familiei tale? Păstrează-ți deschis orizontul, păstrează-ți deschise șansele și oportunitățile, deschide ușa secției de votare de care aparții, deschide buletinul de vot și alege PNL. Deschiși, întotdeauna, prin noi înșine! Împreună facem bine!
Raluca Surdu, deputat

Alexandru Tâlnaci are 10 ani și este elev în clasa a IV-a la școala din Radovanu. Deși pare mic, acesta a participat anul acesta la faza națională a Olimpiadei de Informatică Aplicată – INFOMatrix, la categoria „scurtmetraje” cu filmul „My Story” , unde a obtinut premiul 2.  Fiind vorba de informatică, Alexandru a prelucrat filmul în Sony Vegas Pro 11.Proiectul lui a fost evaluat de un juriu internațional și prezentat în limba engleză. Mai mult de atât, anul viitor va concura la secțiunea dedicată studenților. Alex mai este membru în grupul muzical „Funny Crazy People” și îi place mult limba engleză.
Cu toate acestea, pustiul nu avea telefon si implicit nici internet pe telefon, ceea ce i-ar fi usurat munca micutului atunci cand trebuia sa caute ceva in deplasarile sale la concursurile de informatica. Asta l-a facut pe Radu Oncescu Brotea, oltenitean chimist de-al nostru, blogger si voluntar in foarte multe proiecte, sa preia initiativa si sa faca rost de telefon cu internet mobil pentru Alex.
Odată cu lansarea campaniei „Împreună aducem toată România pe Internet”, lansata de Vodafone, Radu a trimis povestea micului campion despre care aflase in presa si Vodafone i-a trimis telefonul mult visat: un smartphone Vodafone Smart Mini 4. Surpriza a fost mare pentru Alex, cu care Radu a stabilit o intalnire. Alex si Radu nu se cunoscusera pana in momentul intalnirii, iar piticul de 10 ani nu a inteles de prima data ce voia Radu de la el, crezand ca e vorba de un proiect. Fericirea celui mic a fost nemarginita atunci cand Radu Oncescu i-a inmanat telefonul cu abonament gratuit timp de un an si internet nelimitat. Cei doi au decis sa ramana prieteni pe viata si sa tina legatura.
De ce relatam aceasta poveste? Pentru ca trebuie sa fie un exemplu pentru toata lumea: NU ITI IA MULT TIMP CA SA FACI FERICITA O PERSOANA. Radu este un exemplu demn de urmat, care se implica permanent in problemele comunitatii locale si ajuta fara a cere nimic in schimb. Haideti sa ne implicam si noi!

Corul de elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Balcescu”, condus de catre doamna profesoara Mirela Zorzor, a obtinut locul I in cadrul concursului „Lumina din Lumina Invierii”, la sectiunea cantece si poezie. Concursul a fost organizat de catre Protopopiatul Oltenita, cu acordul ISJ Calarasi, in data de 27 aprilie a.c.

„Dorim sa multumim in primul rand lui Dumnezeu pentru ca ne-a ajutat sa obtinem acest premiu, doamnei directoare Elena Becheru si Muzeului Civilizatiei Gumelnita pentru spijinul acordat”, Mirela Zorzor

Centrul de resurse pentru inițiativă și acțiune – Oltenița (https://www.facebook.com/CentrulDeResursePentruInitiativaSiActiuneOltenita) vă invită la un atelier inedit despre importanța creării și mențineri unei rețele deschise de legături pentru identificarea oportunițăților de afaceri, de dezvoltare profesională și personală, precum și a resurselor utile oricărui demers onest și orientat către crearea de plus valoare individuală și comunitară.
În  economia închisă a regimului comunist, PCR-ul (Pile, Cunoștințe, Relații) personal făcea diferența, pentru unii însemnând o strategie disperată de supraviețuire, pentru alții o cale de ascensiune socială, economică sau politică. În economia de piață a regimului capitalist, afacerile, inițiativele civice și comunitare, proiectele personale, toate acțiunile bine-intenționate presupun coagularea unor forțe, pe sistemul RORU – Relații, Oportunități, Resurse Utile. La nivel declarativ, opinia generală este defavorabilă acestui sistem, și poate pe bună dreptate, dacă luăm în considerare moștenirea comunistă. Pragmatic și privită realitatea în față, exemplele de succes și de bună practică, atât cele din România recentă, cât și modul de lucru capitalist occidental cu al său bogat bagaj istoric, ne demonstrează că este în natura umană să relaționăm având drept scop maximizarea beneficiilor cu reducerea la minimum a efortului depus. Nu le putem ști pe toate, nu le putem face pe toate, nu le putem avea pe toate, dar ceea ce putem face este să relaționăm, să identificăm oportunități și să atragem resurse utile.
Miercuri, 30 aprilie, în intervalul 17.00-20.00, la sediul Centrului de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa, Bd. Republicii nr. 24, Olteniţa (birou parlamentar teritorial), avem 3 ore de atelier în care să privim din altă perspectivă RORU și să modelăm comportamente de succes.
Recomandăm participanților să fie pregătiți cu o idee de proiect care a luat o minimă formă (Cine, Ce, De ce, Pentru ce), un proiect personal deja demarat sau unul din care deja fac parte. Cu fiecare persoană întâlnită, pe sistemul RORU, șansele de reușită sporesc și pași concreți se fac spre succes. Calea spre succes presupune atât efort, dar mai degrabă iscusință. Cel isteț, răzbește.

Începând cu data de 25.04.2014, prin ordin al ministrului, comisarului-şef de poliţie Costache Ionel i-a încetat împuternicirea în funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Atribuţiile acestei funcţii au fost preluate, cu aceeaşi dată, de adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, comisar-şef de poliţie, Nicolae Ion.

         

 

La data de 25 aprilie a.c., ora 13,00, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Rurală Curcani au depistat, pe raza  comunei Şoldanu, un autoturism, condus de A. Marius, de 23 ani, din localitate.

În urma verificării efectuate s-a stabilit că tânărul de la volan nu posedă permis de conducere.

·                         

 

La data de 26 aprilie a.c., ora 16.45, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa a identificat în trafic, pe DN 41, în comuna Căscioarele, un autovehicul neînmatriculat, condus de C. Constantin, de 68  ani, din localitate.

 

 

 

Poliţiştii au constatat că bărbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

·                         

 

La data de 26 aprilie a.c., ora 17.00, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Olteniţa a depistat, pe DN 41, în comuna Căscioarele, un moped neînmatriculat, condus de V. A., de 26 ani, din localitate.

Verificările efectuate au relevat că bărbatul care conducea mopedul nu posedă permis de conducere.

·                         

 

În seara de 26 aprilie a.c., ora 18:30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa au oprit pe DN 41, în comuna Chirnogi, un autoturism, condus de B. Marius, de 28 ani, din localitate, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

·                         

 

La data de 27 aprilie a.c., ora 03.45, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au depistat pe strada Nufărului, din Călăraşi, pe B. Constantin, de 43 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism deşi prezenta o concentraţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

·                         

 

În ziua de 27 aprilie a.c., ora 14.30, agenţi de poliţie din cadrul Politiei Oraşului Fundulea l-au depistat pe Ţ. Ionel, de 28 ani, din satul Gostilele, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea pe DJ 402 un moped neînregistrat şi fără a poseda permis de conducere.

  

 

În toate aceste situaţii au fost întocmite dosare penale, conform prevederilor Codului penal, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

Dan Diaconescu a sosit in campanie electorala ptr. europarlamentare 2014 si in Oltenita!A fost intampinat de un grup  numeros de simpatizanti in Parcul Central din municipiu !Bineinteles ca a sosit cu deja celebrul DDMOBIL-decapotabil din care a salutat sustinatorii !

Sub egida  Episcopiei Sloboziei si Calarasilor si a Protopopiatului-Sfantul Ierarh Martir -ANTIM IVIREANUL-Oltenita -a avut loc cea de a X -a editie a concursului LUMINA DIN LUMINA INVIERII-!Imagini filmate din acest spectacol urmarit cu multa atentie si interes de un public avizat  puteti urmari chiar acum-imagini filmate de  reporterul- RADIO TV OLTENITA—SLVIU CRISTACHE!

Treceri prin vadul Argeşului dintre Budeşti – Crivăţ, Şoldanu – Radovanu şi Clăteşti – Mitreni sunt nişte improvizaţii,fără autorizaţii şi care nu se află în evidenţele autorităţilor. Neputinţa şi dezinteresul perpetuează o situaţie ilegală de ani de zile.

Am  fost zilele trecute la Criavăţ, în judeţul Călăraşi. Toate cele trei treceri prin vad dintre Budeşti – Crivăţ, Şoldanu – Radovanu şi Clăteşti – Mitreni au fost afectate de apele deversate ale Argeşului, iar circulaţia nu se mai putea face.. Dacă aceste treceri prin vad nu ar exista, locuitorii din Crivăţ ar fi fost nevoiţi să ocolească aproximativ 30 de kilometri prin comuna Hotarele, judeţul Giurgiu.

Cetăţenii din zonă sunt nemulţumiţi pentru că autorităţile nu rezolvă problema şi de câte ori vine câte o viitură oamenii nu mai pot circula între aceste localităţi.

În zona trecerilor prin vad, de pe râul Argeş, acumularea de deşeuri menajere, deşeuri provenite din materiale de construcţii, precum şi existenţa unor crengi de copaci,a deposit de mult bunul simţ şi grija pentru comunităţi . În cazul creşterii nivelului apei, atât deşeurile cât şi crengile acumulate înfundă scurgerile prin tuburile care susţin trecerile.. Administraţiile publice locale ar terbui să se ocupe, în această perioadă, de salubrizarea trecerilor prin vad.

Toate cele trei treceri prin vad dintre Budeşti – Crivăţ, Şoldanu – Radovanu şi Clăteşti – Mitreni sunt nişte improvizaţii,fără autorizaţii şi care nu se află în evidenţele autorităţilor.

Necesitatea acestor treceri ca şi neputinţa autorităţilor de a rezolva problema, adică de a construi poduri solide şi sigure au dus la tolerarea acestei situaţii de ani de zile. Invităm pe cei care au scris strategia de dezvoltare a judeţului Călăraşi să ia în considerare necesităţi de acest gen şi pe candidaţii la europarlamentare să treacă prin vad. Poate au ei soluţii…

Nelu Bălaşa-SURSA-ARGUMENT DE CALARASI

Avem și prima reacție (sperăm, nu singura) la apelul nostru de identificare și promovare a organizațiilor neguvernamentale din zona Colegiului 5 – Călărași. Am deosebita plăcere de a prezenta Asociația de Dezvoltare Comunitară „Împreună pentru Viitor” (https://www.facebook.com/pages/Impreuna-pentru-Viitor/357327794369142), înfiinţată  în luna noiembrie 2011 și coordonată de trei doamne și domnișoare din Spanțov. Emilia Ion, Cristina Costea și Estera Anghel sunt trup și suflet implicate pentru comunitatea locală. Misiunea pe care și-au asumat-o este de a contribui la dezvoltarea localității lor din punct de vedere economic, social și cultural, prin activități de stimulare comunitară, promovarea voluntariatului și sprijinirea actului educațional formal și nonformal. Le apreciez de ceva vreme entuziasmul, le urmăresc cu interes activitatea și acțiunile, le cunosc performanțele (și sunt notabile) și știu că participă frecvent la atelierele de la Centrul de resurse pentru inițiativă și acțiune – Oltenița (https://www.facebook.com/CentrulDeResursePentruInitiativaSiActiuneOltenita) din care sunt sigură că găsesc elemente utile demersurilor lor.
Să vedem faptele care le recomandă:
Campanii de strângere de fonduri pentru familii nevoiașe: ,,Moş Crăciun există! Moş Crăciun ești TU! și ,,Dăruieşte lumină!”
În perioada noiembrie 2012-iunie 2013 au desfășurat proiectul ”Identitate, Tradiții, Bunăstare  Locală” implementat de către Fundația PACT în parteneriat cu Asociația și având drept scop  recuperarea patrimoniul imaterial local, pentru a stimula dezvoltarea inițiativelor de antreprenoriat social și cultural din comunitate.
În perioada mai-octombrie  2013, proiectul ”Motivat să mă implic”, finanțat de către FDSC prin programul Călărași prin TINEri, cu scopul creșterii implicării tinerilor din comunitate pentru îmbunătățirea acesteia și cu rezultate palpabile: amenajarea unui teren de joacă pentru copii și organizarea unei tabere pentru tinerii din localitate având tema ”Competențe civice și sociale”
În perioada iunie 2013-iulie 2014, parteneriat cu Asociația E-Romnja pentru implementarea proiectului ”Femeile rome consolidează democrația locală”, finanțat de către Mama Cash. Este un proiect adresat femeilor din comunitate și principalele activităţi vizează crearea unei echipe locale de femei rome care să reprezinte un sprijin şi model pentru tinerele fete din comunităţi în vederea vizibilităţii intereselor şi necesităţilor acestora, cât şi activităţi menite să împuternicească şi să susţină femeile rome pentru a-şi cere şi apăra drepturile.
În perioada februarie-septembrie 2014, în parteneriat cu Fundația PACT, implementează proiectul ”Meșterii din Spanțov”, cu finanțare de la Petrom, prin programul ”Țara lui Andrei”.
În perioada 22 octombrie 2013-30 mai 2014, desfășoară proiectul ”Club de educație alternativă pentru elevii din Spanțov” cu scopul de a sprijini integrarea socio-educativă a familiilor rome. Sunt implicați 20 de copii de nivel primar din localitate în activități extrașcolare formale și non-formale, pentru integrarea familiilor acestora, prevenirea abandonului școlar prin creșterea interesului copiiilor și al părinților pentru școală, dobândirea de abilități de viață, scăderea numarului de absențe și a ratei abandonului școlar la nivel primar și gimnazial.
Dacă eforturile Asociatiei pentru Dezvoltare Comunitară ”Împreună pentru Viitor” v-au convins, căutați să le cunoașteți pe cele trei coordonatoare și oferiți-le minimum de sprijin. Până pe 26 mai 2014, putem fiecare realiza un act simplu de donație, dar nobil, prin depunerea formularului 200, respectiv a formularului 230 de către firme, pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe venitul persoanelor fizice, respectiv din impozitul anual al firmelor (http://anaf.ro/anaf/internet/ANAF/asistenta_contribuabili/formulare_programe_utile/formulare_explicatii/). Datele bancare ale Asociației sunt: CUI: 29508814, cont deschis  la Raiffeisen Bank, agenția Piața Romană, Bucurelti,  IBAN: RO 86 RZBR 0000 0600 1571  8083.
PROPUNEREA MEA ESTE SĂ PĂSTRĂM ACEȘTI BANI ÎN COMUNITĂȚILE COLEGIULUI 5! Pentru aceasta, aștept în continuare să-mi comunicați organizațiile neguvernamentale pe care le știți active în localitățile Căscioarele, Chirnogi, Chiselet, Crivăț, Mitreni, Radovanu, Spanțov, Ulmeni, Oltenița, urmând ca acestea să fie prezentate în continuare prin intermediul partenerilor media locali. Pentru a putea fi luate în considerare, informațiile despre aceste entități trebuie să cuprindă: numele complet; data înființării; membrii conducerii, viziunea și misiunea înființării; activitățile derulate în anul 2013; activitățile propuse pentru anul 2014; datele bancare. Descrierile pot fi trimise pe adresa de email: raluca.surdu@cdep.ro, sau depuse în format pe hârtie și format electronic la Centrul de resurse pentru inițiativă și acțiune – Oltenița din Bulevardul Republicii 24.
Felicitari Cristina, Emilia și Estera! Continuați să-i inspirați pe cei din jur și să fiți un exemplu pentru cât mai mulți oameni care doresc să facă bine în zona noastră!

ÎMPREUNĂ.FACEM.BINE.
Raluca Surdu
Deputat, Colegiul Uninominal 5 – Călărași

Astăzi, 25 aprilie 2014, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă – Călăraşi a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

            Evenimentul s-a desfăşurat atât la sediul Agenţiei Locale din Călăraşi cât şi la sediul Agenţiei Locale Olteniţa. Au participat la bursă 23 de  agenţi economici, precum şi 332 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

            Angajatorii contactaţi pentru organizarea acestei acţiuni au oferit un număr de 445 de locuri de muncă vacante, în următoarele domenii: confecţii textile – 170 locuri, asigurări – 59 locuri, construcţii – 58 locuri, transporturi – 44 locuri, agricultură – 39 locuri, tâmplărie aluminiu și PVC – 9 locuri, comerţ – 7 locuri, industrie – 7 locuri, construcții metalice- 3 locuri, alte activităţi – 49 locuri.

            Au fost selectate în vederea încadrării 143 de persoane, 44 dintre acestea fiind încadrate pe loc în meserii/ocupații  precum :  dulgher, lăcătuș mecanic, inginer construcții, electrician, mecanic agricol, șofer autocamion, agent comercial, fochist, tractorist, manipulant marfă, muncitor necalificat și femeie de serviciu.

Personalul agenţiei a pus la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă diverse materiale informative (pliante, brosuri etc.)  şi a venit în întâmpinarea acestora cu o ofertă diversificată de cursuri de calificare/recalificare.

  S-a alăturat Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru buna desfășurare a acțiunii, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași,  prin Serviciul pentru Dezvoltarea Deprinderilor de Viață Independentă.

            Conform  Contractului de Performanță Managerială pentru anul 2014,  în  luna  septembrie a acestui an, vom organiza Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii promoţiei 2014.   De asemenea,  pot fi organizate şi alte burse ale locurilor de muncă, ori de câte ori există o solicitare foarte bine fundamentată.a declarat domnul Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călăraşi.

 

 

 

 

        

Responsabil mass-media,

  Simona DONCIU

Astăzi, 25 aprilie, s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Campania începe astăzi şi se va încheia pe 24 mai, la ora 07.00. Astfel, candidaţii înscrişi în cursa pentru Parlamentul European au la dispoziţie 30 de zile pentru a-i convinge pe alegători că sunt potriviţi să îi reprezinte în forurile europene. Pe 25 mai, începând cu ora 07.00, cei aproximativ 18.300.000 de cetăţeni cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne. La nivel naţional vor fi organizate 18.532 de secţii de votare. La Călăraşi vor fi 235 de secţii dintre care 65 în municipiile Călăraşi şi Olteniţa. Pe buletinul de vot primul partid este PDL, după care urmează Partidul Mişcarea Populară, UDMR, Alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Partidul Forţa Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, Partidul Poporului — Dan Diaconescu şi candidaţii independenţi Corina Georgiana Ungureanu, Constantin Filip Titian, Dănuţ Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Costea Peter, Mircea Diaconu şi Valentin Dăeanu. sursa-vocescampi,ro

Delegatul oaspeţilor, Gigel Zamfir s-a ales cu o suspendare de 3 luni şi o penalitate financiară de 100 de lei.

CSM Olteniţa a obţinut sâmbăta trecută a 9-a victorie stagională, învingând cu 2-0 pe Viitorul Curcani. Prima repriză a început sub semnul ploii care s-a transformat rapid într-o furtună ce a suspendat desfăşurarea jocului preţ de 5 minute. Încet-încet, jucătorii şi-au reintrat în rol, însă până la pauză, CSM n-a bifat decât câteva ocazii şi acelea, nu toate, foarte clare.
În partea secundă, cravaşaţi verbal de Virgil Bogatu, olteniţenii au marcat şi două goluri, necesare şi suficiente pentru ca CSM să mai adauge alte 3 puncte la zestrea sa. Primul a marcat Porumbel, în minutul 70 din penalty iar Ghiţă, 15 minute mai târziu a închis definitiv tabela. “A fost un joc frumos în ciuda ploii. Am câştigat şi asta contează. Ne aşteaptă un meci destul de greu la Chirnogi cu Victoria. Sunt în joc multe orgolii de ambele părţi” a declarat pentru www.arenamedia.ro, “principalul” olteniţenilor, Virgil Bogatu.

În altă ordine de idei, marţi, membrii Comisiei de Disciplină au aplicat câteva măsuri destul de drastic pentru Viitorul Curcani. Astfel delegatul echipei, Gigel Zamfir s-a ales cu o suspendare de 3 luni, fiind bun şi de plată. Penalitatea financiară se ridică la 100 de lei. De asemenea jucătorul Iulian Ghenea a primit 3 etape de suspendare şi 100 de lei penalitate financiare. Deciziile nu sunt definitive.

Ce spune preşedintele Piţoi despre jocul cu Victoria Chirnogi
În runda a 24-a, programată sâmbătă, 26 aprilie, începând cu ora 17.00, CSM Olteniţa va juca la Chirnogi împotriva Victoriei, formaţie care a căzut pe 3 după eşecul suferit la Lehliu Gară. O astfel de dispută generată de fiecare dată pasiunii enorme. De aceeaşi părere este şi preşedintele clubului olteniţean, Ion Piţoi. “Îmi doresc enorm să câştigăm la Chirnogi. Jocurile dintre echipe din Olteniţa şi Chirnogi au stârnit întotdeauna ambiţii nemăsurate. Echipa noastră, poate nu traversează cele mai bune moment, însă cred că vom găsi mijloacele necesare pentru o evoluţie bună. Oricum, obiectivul nostru e de lungă durată. Dorim să fortificăm lotul în vară, să finalizăm şi lucrările de modernizare a bazei sportive până la startul ediţiei viitoare de campionat. Olteniţa are nevoie de fotbal, de sport în general. CSM şi-a propus să redevină un nume respectat în fotbalul călărăşean” a punctat pentru www.arenamedia.ro, preşedintele CSM, Ion Piţoi.

Înaintea primului fluier, Victoria ocupă locul 3 cu 48 de puncte, în vreme ce CSM Olteniţa a rămas tot pe 10, cu 31 de puncte. În tur, pe 19 octombrie, CSM Olteniţa – Victoria Chirnogi 0-6.

CSM Olteniţa – Viitorul Curcani 2-0 (0-0)
Au marcat: Porumbel (70 – pen.), Ghiţă (85)
CSM Olteniţa: Mică – Zeld, G. Stoica, A. Dumitru, Catană – Cudalbu, Ghiţă, Porumbel, Udrişte (65 Tilintoi) – Frătescu (85 Pintea), Cibu (70 – C. Ştefan)
Antrenor: Virgil Bogatu——-SURSA-ARENAMEDIA.RO

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Olteniţa au identificat în trafic, pe DN 41, în comuna Chirnogi, la data de 23 aprilie a.c., ora 11.30, un moped, condus de B. Gheorghe, de 79 ani, din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi.

Din verificările efectuate a rezultat că bărbatul nu posedă permis de conducere.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

·                         

 

În după-amiaza de 23 aprilie a.c., ora 16:00, agenţi din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au depistat pe DJ 303, pe raza comunei Mânăstirea, un moped, condus de N. Ionuţ, de 25 de ani, din comuna Mânăstirea, judeţul Călăraşi, care nu posedă permis de conducere.

 În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

                 Potrivit prevederilor Codului penal, conducerea unui vehicul fără permis de conducere constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

 

·                         

         

         

În cadrul Liceului Tehnologic „Ion Ghica” Olteniţa  a fost realizat un ziar pentru  educaţia financiară a tinerilor. El se încadrează în proiectul derulat la nivel naţional de organizaţia Junior Achievment Romania (JAR), numit „Junior Money – ziarul financiar al clasei”  care se va încheia cu un concurs de ziare şcolare de acest tip. Ziarul, conform regulamentului, prevede, de fapt, redactarea unei foi volante de patru pagini, cu mai multe rubrici, în paralel cu desfăşurarea unor activităţi de informare a elevilor pe probleme din domeniul financiar şi cu crearea unor competenţe de lucru jurnalistic.
Ziarul realizat de către elevele clasei a XI-a D poartă numele „Junior Money (Banii tinerilor)” şi, în vederea realizării rubricii „Interviu cu un bancher”, un grup de trei eleve (Marina Checiu, Mariana Năstase şi Ana-Maria Duroiu), au solicitat un interviu doamnei Adriana Raftu, director al Raiffeisen Bank, Agenţia Olteniţa. Cu multă amabilitate şi deschidere către colaborările cu tinerii din care aceştia să aibă lucruri pozitive de învăţat, doamna Adriana Raftu le-a transmis o mulţime de idei demne de luat în seamă, dintre care expunem mai joc câteva.
Întrebare: Cât de obişnuiţi credeţi că sunt  elevii cu utilizarea serviciilor bancare?
AR: Elevii sunt o parte dintre clienţii noştri fideli. Dintre servicile oferite de noi, ei folosesc în special cardurile bancare pe care le sunt livrate alocaţiile de stat, bursele, ajutoare sociale etc. Întrebarea este foarte bună deoarece priveşte viitorul, iar voi elevii sunteţi viitorul. Am observat că cei tineri sunt mult mai ataşaţi de serviciile bancare decât vârstnicii, mai ales de cele virtuale. Există acum o nouă generaţie de servicii bancare şi este bine să vă pregătiţi din timp pentru a le înţelege rolul şi rostul şi să le folosiţi în folosul vostru.
Întrebare: Credeţi că ar fi utilă o disciplină de educaţie financiară  care să fie predată în şcoală?
AR: Societatea s-a schimbat şi au apărut noi nevoi. Cred că este foarte important ca şi învăţământul să dea un refresh în ceea ce priveşte obiectele de studiu. Dar voi, tinerii, trebuie să vă doriţi să cunoaşteţi aceste lucruri noi. A DORI să înveţi ceva cred că este mult mai important decât a TREBUI să înveţi acel ceva.
Întrebare: Ce părere aveţi despre înfiinţarea unui ziar de educaţie financiară pentru tineri?
AR: Cred că este un lucru bun. Pe cei interesaţi de aceste lucruri i-ar ajuta, iar pe cei neinteresaţi i-ar sprijini totuşi atunci când trebuie să ia nişte decizii.
(Prof. Paul Niculiţă)

Azi am  filmat cateva secvente scurte de prin locurile unde Primaria Oltenita A INCEPUT CATEVA LUCRARI IN FOLOSUL COMUNITATII IN ACEASTA PRIMAVARA ! Vom urmari cu atentie  si un continuare felul in care se desfasoara lucrarile incepute !

Până la data prezentă,  32 de agenţi economici au comunicat Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi (AJOFM)  un  număr de 386 locuri de muncă ce vor fi oferite la Bursa Generală a Locurilor de Muncă  organizată pe 25 aprilie 2014.  

În vederea desfăşurării acestui eveniment, au fost contactaţi 499 angajatori din judeţ. Și-au anunţat participarea la bursa locurilor de muncă 19 agenţi economici.

Oferta locurilor de muncă este foarte diversificată, pe domenii de activitate aceasta având următoarea structură:

        confecții textile – 160 locuri – pentru meseriile/ocupațiile: confecționer îmbrăcăminte, călcător și muncitor necalificat;

        asigurări – 59 locuri – inspector asigurare, manager relații clienți, director agenție, agent asigurare, promoter;

        construcții – 58 locuri – inginer construcții, fierar betonist, mașinist prefabricate, sudor, macaragiu, montator prefabricate, strungar, lăcătuș mecanic, zidar pietrar și muncitor necalificat, ambalator;

        transporturi –  43 locuri – șofer taxi,  șofer autobuz,  șofer autocamion/mașină de mare tonaj, electrician auto, tehnician ITP, șofer autoturisme;

        agricultură – 16 locuri – combainier, mecanic agricol, șef fermă, tractorist, mecanizator, mecanic atelier;

        tâmplărie aluminiu și PVC – 9 locuri: operator calculator, tâmplar, șef atelier, șef depozit, șofer și muncitor necalificat;

        industrie – 7 locuri – sudor, morar, strungar la strung carusel, mașinist pod rulant, referent financiar-contabilitate;

        comerț – 5 locuri – vanzătoare, agent comercial și funcționar administrativ;

        construcții metalice – 3 locuri – muncitor necalificat;

        alte domenii de activitate – 26 locuri –  electrician, agent turism, asistent manager, casier, consilier, casier-încasator, spălător vehicule,  femeie de serviciu.

Toate persoanele din județul Călărași interesate de locurile de muncă oferite la Bursă sunt așteptate vineri, 25 aprilie 2114, începând cu ora 9.00, la sediul Agenției Locale Călărași, sau, în funcție de domiciliu,  la sediul Agenției Locale Oltenița,  pentru a susține interviuri cu agenții economici prezenți la acțiune, sau pentru a fi repartizate pe locul de muncă ce prezintă interes.   

 

 

 

 

Responsabil mass-media

Donciu Simona

Începând cu data de 24 aprilie a.c., echipe de poliţişti se vor deplasa în cele mai multe licee din municipiul Călăraşi, cât şi din Olteniţa, Lehliu – Gară, Fundulea şi Dragalina, unde vor discuta cu elevii anilor terminali despre oferta educaţională a şcolilor de poliţie, în vederea recrutării de candidaţi şi a promovării carierei de poliţist.

          Acţiunile fac parte din Strategia de marketing pentru promovarea carierei de poliţist 2013 – 2015, care are ca obiectiv mărirea ariei de selecţie şi atragerea unui număr cât mai mare de candidaţi pentru sesiunile de admitere la instituţiile de învăţământ ale M.A.I..

 

Recrutarea pentru admiterea în instituţiile de învăţământ proprii şi subordonate Ministerului Afacerilor Interne, precum şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii, care pregătesc specialişti pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, se desfăşoară în perioada 14 aprilie – 2 iunie a.c..

Meseria de poliţist presupune provocări în fiecare zi, respect în societate şi oportunitatea de a ajuta oamenii cinstiţi. Poliţia Română oferă serviciu public în folosul comunităţii, munca de poliţist implicând apropierea de oameni şi înţelegerea acestora. Poliţistul român trebuie să dea dovadă de inteligenţă, înţelepciune, dar şi de fermitate în aplicarea legii şi stăpânire de sine. Meseria de poliţist este un mod de a gândi, de a trăi.

 

*****************************************************************

Anul acesta, numărul de locuri alocat instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne sunt:

 

a) Academia de Poliţie „ Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti:

 

 

1. Specializarea „Drept”, 40 de locuri;

2. Specializarea „Ordine şi Siguranţă Publică”, 255 de locuri. dintre care 15 locuri pentru minorităţi (7 pentru rromi, 5 pentru maghiari şi 3 pentru alte minorităţi);

 

b) Şcoala de Agenţi de Poliţie „ Vasile Lascăr” Câmpina, 500 de locuri, dintre care 10 locuri pentru rromi şi 5 locuri pentru alte minorităţi;

 

c) Şcoala de Agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj–Napoca, 125 de locuri, dintre care 3 locuri pentru rromi şi 2 locuri pentru alte minorităţi;

 

d) locurile alocate M.A.I. la instituţiile de învăţământ ale M.Ap.N.:

• Învăţământ superior – studii universitare de licenţă:

– Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, 50 de locuri;

– Academia Navală „ Mircea cel Bătrân” din Constanţa, 4 locuri;

– Academia Tehnică Militară din Bucureşti, 70 de locuri;

– Institutul Medico – Militar din Bucureşti, 15 locuri;

– Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” din Bucureşti, 10 locuri.

 

• Învăţământ postliceal (maiştri militari):

– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I.” din Piteşti, 35 de locuri;

– Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanţa, 2 locuri.

 

Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale M.A.I. se realizează de către structurile teritoriale de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în raport de adresa de domiciliu înscrisă în cartea de identitate.

 

Pentru a participa la concursurile de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Facultatea de Poliţie, în Şcolile de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina şi „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, precum şi în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii, care pregătesc specialişti pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite cerinţe:

 

Condiţii legale:

a) să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

b) să cunoască limba română scrisă şi vorbită;

c) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

d) să fie declaraţi apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică sunt efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I.;

e) să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs;

f) să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;

 

 

 

g) să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;

h) să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;

i) să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;

j) să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;

k) să îndeplinească cerinţele prevăzute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Criterii specifice:

a) să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere;

b) să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minim 8.00;

c) să nu fi fost exmatriculaţi dintr-o instituţie de învăţământ pentru abateri disciplinare;

d) să aibă înălţimea de minim 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile.


Documentele cuprinse în dosarul de recrutare sunt:

1. cererea de înscriere, având modelul prevăzut în anexe şi C.V.;

2. declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare;

3. copii ale actului de identitate, carnetului de muncă şi, dacă este cazul, a livretului militar;

4. diploma de bacalaureat (original/copie legalizată) sau adeverinţă pentru absolvenţii de liceu din anul 2012 şi foaia matricolă (original/copie legalizată); adeverinţa eliberată de către liceu, în care se menţionează media generală de la bacalaureat, mediile obţinute în anii de studiu, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma;
5. următoarele documente în copie legalizată: certificatul de naştere pentru candidat, soţ/soţie şi fiecare copil, certificatul de căsătorie, precum şi hotărârile judecătoreşti privind starea civilă;

6. autobiografia şi tabelul nominal cu rudele candidatului;

7. cazierul judiciar al candidatului;

8. certificatul de examinare psihologică al candidatului sau nota compartimentului de resurse umane, în cazul în care rezultatele examenului psihologic s-au comunicat pe bază de tabel nominal;

9. fişa medicală tip pentru încadrarea în Ministerul Afacerilor Interne;

10. caracterizarea de la ultimul loc de muncă, respectiv din instituţia de învăţământ, în cazul candidaţilor care sunt în primul an de la absolvire;

11. 3 fotografii de 3×4 cm.

 

Cererile de înscriere la concursul de admitere în instituţiile de învăţământ superior pot fi primite de către structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, până la data de 2 iunie a.c..

 

Pentru şcolile de agenţi de poliţie, înscrierea se poate face până la data de 14 august a.c..

 

Pentru înscriere, candidaţii se vor prezenta cu actul de identitate, ocazie cu care le vor fi înmânate adresele pentru examinarea medicală şi pentru obţinerea foii matricole de la liceul absolvit.

 

 

 

Perioadele de desfăşurare, tematica şi bibliografia pentru concursul de admitere la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale şi Serviciului Român de Informaţii pot fi obţinute de pe site-ul acestor instituţii.

 

La înscrierea pentru concursul de admitere la instituţiile de învăţământ participă candidaţii care au promovat evaluarea psihologică/ psihotehnică şi au fost declaraţi apţi medical.

 

Detalii suplimentare se pot obţine de la Serviciul Resurse Umane Călăraşi – telefon 0242.306.112 / 0242.306.111, de la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi sau de pe site-ul oficial al Poliţiei Române, www.politiaromana.ro

 Sâmbătă, 26 aprilie ac., debutează campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Anul acesta este marcat de îngrijorările tot mai pronunțate cauzate de revirimentul curentelor extremiste și de ascensiunea formațiunilor care le reprezintă. Ceea ce este mai îngrijorător, este faptul că extremismul a lovit puternic în inima Uniunii, în țări în care regimul democratic este consolidat de multă vreme și care reprezintă motorul construcției europene. Acolo unde, culmea, față de România, cetățenii sunt mult mai bine informați și mai interesați de politicile și politica europeană. Euro-scepticismul și euro-optimismul sunt două reacții normale față de constructul numit Uniunea Europeană, fiecare găsindu-și argumente solide, în funcție de unghiul din care sunt privite atât realizările, cât și rateurile ultimilor ani. Însă extremismul a fost, este și va fi îngrijorător. Retorica extremistă invocă fapte și acțiuni reprobabile. Ideile extremiste impun forțe de dezintegrare, iar orice pseudo-construct care are așa ceva la bază este nu doar hidos, ci un adevărat atentat la adresa civilizației și naturii umane.
Fără doar și poate, apartenența României la Uniunea Europeană are plusuri și minusuri, însă trăgând linie, ne dă clar cu plus. Chiar dacă la nivelul înțelegerii și percepției comune a cetățenilor români acest lucru nu are corespondent direct în buzunare, în bugetele personale sau de familie. Uniunea Europeană nu și-a propus niciodată să pună în buzunarul lui Ionescu sau Popescu sume de bani. Și cu atât mai puțin pe degeaba. Ceea ce face Uniunea Europeană este să creeze contextul pentru bunăstare – a indivizilor, a comunităților, a regiunilor, a statelor membre. Iar pentru ceea ce oferă, Comisia Europeană cere rigurozitate, seriozitate, siguranță, eficiență, și pe bună dreptate. Indivizi și comunități beneficiază de mecanisme și structuri menite să susțină demersurile reale de afirmare profesională și personală, inovarea, mobilitatea, concurența, creația și producția la standarde din ce în ce mai ridicate.
Peste o lună mergem la vot. Până atunci, avem șansa de a ne documenta, de a ne interesa, de a face un minimum de demers, în calitatea noastră de cetățeni europeni. Iar pentru cei încă reticienți, invitația noastră este la reflecție. Dacă nu Uniunea Europeană, atunci ce? Ce alternative avem? Ce alte modele de urmat? Ce vedem dacă ne uităm la est? Oare ne regăsim în Uniunea Euroasiatică promovată de o Rusie actuală deosebit de imprevizibilă? Ce vedem dacă ne uităm, la sud-vest? Fărâmițarea Balcanilor, cu ale sale genociduri de care abia ne despart câțiva ani, poate fi un model? Ce vedem la nord? O țară construită strâmb și care este victimă a unor decizii luate în mod arbitrar? Ucraina de până acum câteva săptămâni, sau Ucraina de astăzi? Oricât de mult avem ochii ațintiți pe propriul buzunar, pe propriul interes, dacă vrem să ne fie mai bine, să evoluăm, trebuie să ne uităm să le fie bine și celor de lângă noi, vecinilor noștri. Aceasta se aplică atât indivizilor care trăiesc în familii, în comunități, în sate, în cartiere selecte sau nu, în orașe mai mari sau mai mici, în blocuri sau în reședințe luxoase, cât și nouă tuturor, ca țară. Cum mi-ar putea fi mie bine dacă vecinului îi moare capra? Să reflectăm, deci!
Deputata Raluca Surdu: ”Aria mea de responsabilitate este în zona rurală a Colegiului 5. Este vorba despre localitățile Căscioarele, Chirnogi, Chiselet, Crivăț, Mitreni, Radovanu, Spanțov, Ulmeni, acolo unde cunosc oameni deosebiți, iar administrațiile locale sunt gestionate de oameni de valoare. Colegul meu, senatorul Iulian Dumitrescu are în responsabilitate Municipiul Oltenița. Îi doresc succes, putere de muncă, seriozitate și înțelepciunea de a vedea și lucrurile bune care au fost realizate până acum. Nu de alta, dar este mai ușor să construiești ceva pe ceva deja existent, decât să ștergi cu buretele și să te faci că nu vezi eforturile și demersurile anterioare. Aceasta cu atât mai mult cu cât în această campanie electorală mergem în fața oamenilor cu mesaje de unitate și competență. Iar acest vot este deosebit de important – este testul cu care ne prezentăm în toamnă la alegerile pentru Președinția României, șansa României de a avea un președinte liberal.”
Europarlamentara Adina Vălea, candidat PNL pentru Regiunea Sud Muntenia: ”Vreau ca prin intermediul colegilor mei să transmit cetăţenilor mesajul acesta. Este important să meargă să voteze pentru Parlamentul European pentru că viaţa lor de zi cu zi depinde în mod direct de politicile care se fac, de lucrurile care se votează în Parlamentul European. Sunt lucruri care au un impact direct pozitiv sau la fel de bine, dacă lucrurile care trec în Parlamentul European îi dezavantajează, atunci ele au în viaţa lor de zi cu zi un impact negativ… În al doilea rând, să mergeţi să îi votaţi pe cei care pot veni cu fapte concrete în faţa dumneavoastră şi nu cu vorbe.”
Candidatul ALDE pentru șefia Comisiei Europene, Guy Verhofstadt: ”Este nevoie de o Europă unită și modernă, nu de o Europă măcinată de rivalități interne și cu privirile întoarse spre trecut. De multe ori sunt prezentat ca ‘federalist’ dar eu nu sunt adeptul unui ‘superstat’ european. Cred că Europa poate și trebuie să facă mai puțin, mai ales în unele prevederi de reglementare a pieței unice. În chestiunile cele mai importante, UE poate aduce o valoare adăugată dacă își concentrează eforturile în anumite domenii.”
Președintele PNL, Crin Antonescu: ”Vrem o Europă mai dinamică din punct de vedere economic şi mai puţin birocratică, o Europă în care poveştile dulcegi ale socialismului nu mai merg şi în care formulele populiste au dus, iată, la ridicarea unui val extremist şi anti-european în ţări care sunt leagănul şi modelul democraţiei, ca Franţa şi ca Marea Britanie. Vrem o Europă mai coerentă în politica sa externă, mai înţelegătoare cu diversitatea şi cu diferenţa. Vrem o Europă unită, vrem o Europă cu acţiuni şi cu politici coerente, dar vrem o Europă în care indivizii, ca şi naţiunile, să-şi păstreze dreptul la diferenţă.”
Partidul Național Liberal face parte din Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE). Liberalii sunt a treia forță în Parlamentul European și vor fi ”elementul-cheie” pentru a forma o majoritate, având în vedere că toate prognozele arată că niciunul din cele două mari grupuri politice — popularii și social-democrații — nu vor obține majoritatea de voturi. La prezentările candidaților Parlamentul European din perioada precampaniei, mesajele PNL alăturate imaginii lui Crin Antonescu sau celei a lui Klaus Iohannis au fost: ”Unitatea aduce victoria/Competenţa câştigă lupta”.

Înainte Modelu a câştigat la pas duelul orgoliilor cu Dunărea Grădiştea. Evoluând din minutul 30 în inferioritate numerică, Dunărea a cedat cu 1-7, modelenii depăşind astfel borna 100 în ceea ce priveşte numărul de goluri marcate.
Şi Venus e în formă trecând de Dinamo Săruleşti cu 8-0. Profitând de înfrângerea chirnogenilor la Lehliu, Venus urcă pe locul 2 în topul judeţean. Singura victorie a oaspeţilor aparţine Victoriei Dragoş Vodă care a câştigat la Ulmeni în faţa Rapidului, scor 3-4
Runda a 24 e programată sâmbătă, 26 aprilie.

Etapa a 23-a / Rezultate
Dunărea Ciocăneşti – Avântul Dor Mărunt     3-1
Steaua Radovanu – Unirea Mănăstirea        4-1
CSM Olteniţa – Viitorul Curcani                   2-0
Victoria Lehliu – Victoria Chirnogi               4-2
Rapid Ulmeni – Victoria Dr. Vodă                 3-4
Venus Independenţa – Dinamo Săruleşti       8-0
Agricola Borcea – Progresul Fundulea          2-0
Înainte Modelu – Dunărea Grădiştea             7-1

Clasament
1. Înainte Modelu           23     21      2        0     106-11 65
2. Venus Independenţa   23      16      2        5        69-28 50
3. Victoria Chirnogi        23      15      3        5        64-22 48
4. Dunărea Ciocăneşti     23      15      3        5        52-23 48
5. Unirea Mănăstirea       23      12      4        7        40-26 43
6. Agricola Borcea          23      11      5        7        47-32 37
7. Victoria Lehliu            22     11      3        8        43-36   35
8. Rapid Ulmeni             23      9      5        9        38-39 33
9. Progresul Fundulea     23      9      5        9        39-40   32
10. CSM Olteniţa           23     9      4        10      44-44 31
11. Victoria Dr. Vodă     23      7      3        13      33-63 24
12. Steaua Radovanu      23      6      5        12      30-51 23
13. Av. Dor Mărunt        23      6      2        15      35-57 17
14. Dunărea Grădiştea     23      5      1        17      34-65 16
15. Viitorul Curcani        22       3     3       15       18-54   13
16. Dinamo Săruleşti       23      2      2        19      22-124   8

Etapa a 24 -a / Sâmbătă, 26 aprilie, ora 17.00

Unirea Mănăstirea – Dunărea Ciocăneşti

Avântul Dor Mărunt – Înainte Modelu

Dunărea Grădiştea – Agricola Borcea

Progresul Fundulea – Venus Independenţa

Dinamo Săruleşti – Victoria Dr. Vodă

Victoria Chirnogi – CSM Olteniţa

Viitorul Curcani – Steaua Radovanu

Victoria Lehliu – Rapid Ulmeni
sursa-arenamedia.ro

Poliţiştii, care au desfăşurat activităţi pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului Călăraşi, în perioada 19 – 21 aprilie a.c., au constatat 39 de infracţiuni, dintre care 13 în flagrant, şi au aplicat 245 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 47100 lei.

Au reţinut 12 permise de conducere, dintre care 2 pentru depăşirea vitezei şi 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Ca urmare a investigaţiilor efectuate în această perioadă, poliţiştii din Călăraşi au identificat şi reţinut două persoane, bănuite de spargerea mai multor autovehicule, pe raza municipiului Călăraşi. Cele două persoane au primit şi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile (caz mediatizat în ştirea de presă nr. 156 din 21 aprilie 2014).

 

Exemple:

– La data de 19 aprilie a.c., ora 23.20, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au identificat, pe DN 41, în interiorul comunei Chirnogi, un autoturism, condus de I. Gheorghe, de 64 ani, din Bucureşti, care a fost implicat într-o tamponare.

După ce l-au testat cu aparatul etilotest, oamenii legii au constatat că şoferul avea o concentraţie alcoolică de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

– La data de 20 aprilie a.c., ora 03.55, poliţiştii din Olteniţa au depistat în trafic pe C. Adrian, de 28 ani, din Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism pe DN 41, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În seara de 20 aprilie a.c., ora 17.53, poliţiştii din Olteniţa, sesizaţi despre producerea unei tamponări, au constatat că autoturismul, condus de U. Cătălin, de 29 ani, din Olteniţa, care nu posedă permis de conducere, a intrat în doi stâlpi de beton din afara părţii carosabile.

Ca urmare a testării cu aparatul alcooltest, a rezultat că tânărul care conducea maşina avea o concentraţie alcoolică de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În ziua de 20 aprilie a.c., în jurul orei 13.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău-Mare au identificat pe C. Marian, de 48 ani, din comuna Gurbăneşti, judeţul Călăraşi, care a efectuat manevra de mers înapoi cu un autovehicul şi a avariat o altă maşină staţionată.

Bărbatul de la volan avea o concentraţie alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În toate aceste situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

 

·                         

 

Evenimente rutiere, produse pe raza judeţului

 

          În seara de 19 aprilie a.c., ora 23.40, Ţ. Ştefan, de 59 ani, din Călăraşi, a condus un autoturism pe Strada 13 Decembrie, din municipiul Călăraşi, şi, la intersecţia cu strada Griviţa, nu a respectat semnificaţia indicatorului Oprire, a pătruns în intersecţie, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de C. Mădălin, de 22 ani, din Călăraşi, după care a ricoşat pe trotuar, unde a rănit uşor un pieton.

          În urma accidentului a rezultat şi vătămarea corporală uşoară a lui Ţ. Alexandra, de 25 ani, din Călăraşi, pasageră în unul dintre autovehicule.

          Poliţiştii, deplasaţi la faţa locului, i-au testat cu aparatul etilotest pe cei doi conducători auto, rezultatele fiind negative.

          În cauză sunt continuate cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul rutier.

 

·                         

 

 

La data de 20 aprilie a.c., ora 16:43, C. Silviu, de 18 ani, din comuna Borcea, a condus un autoturism pe DN 3 B, în interiorul localităţii Borcea, şi nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers către stânga, fiind lovit de un alt autovehicul,  condus de P. Nicolae, de 35 ani, din municipiul Feteşti, judeţul Ialomiţa.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, C. Silviu.

Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, în cauză fiind întocmit dosar penal.

 

·                         

 

În seara de 20 aprilie a.c., la ora 18:10, pe DJ 100, în localitatea Fundeni, B. Marius, de 27 ani, din comuna Cernica, judeţul Ilfov, a condus un autovehicul şi, în încercarea de a evita un câine apărut pe partea carosabilă, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara drumului public.

În traiectoria sa, autoturismul a lovit două persoane care se aflau pe o bancă.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a lui B. Tudor, 71 ani, din comuna Fundeni, şi rănirea gravă a lui N. Niculina, de 73 ani, din comuna Fundeni, care au fost transportaţi la un spital din Bucureşti pentru îngrijiri medicale.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, pentru cercetarea împrejurărilor producerii accidentului, au constatat că bărbatul care a condus autoturismul nu posedă permis de conducere. L-au testat cu aparatul alcooltest, rezultat fiind negativ.

          Cercetările vor fi continuate în cadrul dosarului penal întocmit în cauză.

 

 

Elevele de la clasele de estetică a corpului omenesc ale Liceului Tehnologic „Ion Ghica” Olteniţa, au desfăşurat, printre alte activităţi din perioada „Şcoala altfel 2014”, vizite la saloanele de înfrumuseţare din oraş şi o vizită specială, cu scop caritabil, la Căminul pentru persoane vârstnice „Sf. Gheorghe” din Olteniţa. Vizita de caritatea fost considerată o ideea foarte bună atât de către conducerea căminului, cât şi de către persoanele care locuiesc acolo, deoarece acestea au vârste înaintate şi se deplasează cu mare greutate în oraş.
Activitatea a constat într-o vizită efectuată de un grup de eleve de la profilul coafor al şcolii noastre, îndrumate de d-na maistru Elena Baltoş şi d-na maistru Georgiana Ilie, la Căminul de vârstnici din Olteniţa, cu scopul de a presta gratuit servicii de înfrumuseţare doamnelor şi domnilor de acolo.
Elevele şi maistrele instructoare care le-au însoţit s-au deplasat cu întregul instrumental necesar şi realizat coafuri, tunsori şi manichiura a 15 persoane.
Doamnele şi domnii din cămin, beneficiari ai serviciilor noastre, au fost încântaţi de idee, atât pentru faptul că au primit cadou câte o coafură şi câte o manichiură, ci şi pentru faptul că au avut în preajma lor tinere care i-au binedispus prin energia pozitivă pe care o degajă speranţa din sufletele lor.
Activitatea a fost pentru elevele participante, organizate pe 6 ateliere de lucru, o activitate practică desfăşurată altfel decât în atelierul şcolii, în care au învăţat că o coafeză nu lucrează doar cu foarfeca, pieptănul, maşina de tuns şi forfecuţa de unghii, ci şi cu sufletul.
Activitatea a fost una dintre cele mai reuşite activităţi din unitatea noastră de învăţământ în săptămâna „Şcoala altfel” pentru că a valorificat într-o altă manieră şi cu un alt scop competenţele tehnice ale elevelor de la domeniul estetica şi igiena corpului omenesc. Obiectivul principal nu a fost cel caritabil, de a coafa gratis nişte doamene în vârstă care se deplasează greu, ci a fost unul umanitar, acela de a aduce un zâmbet pe chipurile bătrânilor din cămin, care, deşi au condiţii bune de trai, nu sunt vizitaţi decât destul de rar de tineri sau de copii. A fost, din partea elevelor noastre un gest de bunătate, şi un gest de responsabilitate socială din partea cadrele didactice şi al conducerilor celor două instituţii care au pus în practică această idee relativ originală.
(Prof. Paul Niculiţă)

LICEUL TEHNOLOGIC “ION GHICA” OLTENIŢA
PATRU SUCCESE LA CONCURSURI ÎN SĂPTĂMÂNA “ŞCOALA ALTFEL” 7-11 APRILIE 2014
1.Olimpiada de Industrie textilă şi pielărie:
LOCUL I – faza judeţeană
LOCUL 10 la faza naţională, Braşov, 8-11 aprilie 2014,
Elevă: Gurău Elena-Liliana (clasa a XI-a C)
Îndrumătoare: prof. Tudora Pătraşcu
2. Sesiunea de comunicări ştiinţifice „Chimia – prieten sau duşman”
LOCUL III – etapa judeţeană, Călăraşi, 5 aprilie 2014 (desfăşurat în avans cu 2 zile!!!)
Eleve: Marina Checiu, Georgiana Mihai (clasa a XI-a D)
Îndrumătoare: prof. Claudia Diaconu
3. Concursul de Securitatea muncii „Ştiu şi aplic”
LOCUL II – etapa judeţeană, Călăraşi, 9 aprilie 2014
Eleve: Simona Răducu, (clasa a X- a D) ,Florentina Dănuţa, (clasa a X-a D)
Îndrumătoare: prof. Elena Lazăr
4. Concursul interşcolar profesional regional „Tehnică şi Creativitate”
LOCUL I – etapa regională, Călăraşi, 10 aprilie 2014
Elevă: Ionela Iordoc (clasa a XI-a D)
Îndrumătoare: maistru instructor Georgiana Ilie

Deoarece Invierea din morti a Domnului Iisus Hristos este semnul biruintei Sale si garantia mantuirii noastre, era firesc ca inca de la inceput comemorarea acestei invieri sa constituie una dintre sarbatorile cele mai importante ale crestinatatii. La cateva zile dupa intrarea Sa solemna in Ierusalim, Mantuitorul a fost judecat si rastignit, a murit pe cruce si a fost pus in mormant. Dupa trei zile, adica duminica dis-de-dimineata, El a inviat ca un biruitor, cu puterea dumnezeirii Sale, ca sa plineasca Scriptura si cele hotarate de iconomia divina pentru mantuirea neamului omenesc.

Cultul crestin, indeosebi cel ortodox, implineste prin aceasta „a sambetelor imparateasa si doamna, al praznicelor praznic si sarbatoare a sarbatorilor„, nu numai o simpla comemorare istorica, ci retraieste intreaga drama zguduitoare a mortii si invierii lui Hristos, ca prin aceasta crestinii sa-si insuseasca invatatura Domnului si lucrarea mantuitoare a Fiului lui Dumnezeu intrupat. Acest caracter special al sarbatorii invierii Domnului nostru Iisus Hristos se observa foarte bine in slujbele legate de aceasta sarbatoare.

Dupa parerea celor mai multi exegeti si istorici bisericesti, invierea Domnului a avut loc in prima duminica de dupa Pastile iudeilor din anul 33 al erei crestine. E stiut ca Pastile evreilor (Pascha) se serbau in seara zilei de 14 Nisan. Nisan sau Abib fiind prima luna a anului evreiesc, care incepea la luna noua de dupa echinoctiul de primavara, data de 14 Nisan coincidea deci cu prima luna de dupa echinoctiu (vezi s Exod XII, 6 XVIII, 27 ; Lev, XXIII, 5-8 ; Numeri IX, 2-6 ; XXVIII, 16, 17 ; Deut. XVI, 18).

Obiectul acestei sarbatori crestine este, deci, inca de la inceput, amintirea vie a patimii, a mortii si a invierii Domnului nostru Iisus Hristos, Care s-a facut „incepatura a invierii celor adormiti” (I Cor. XV, 20).sursa-crestinortodox.ro

La  inceputul anului unul dintre consilierii judeţeni, social-democratul Liviu Vârtejanu, cerea Executivului să ia în vedere achiziţionarea unor tablete pentru forul judeţean, pentru a fi eliminate cantităţile foarte mari de hârtie care se consumă în fiecare lună pentru şedinţele Consiliului Judeţean. Propunerea lui Vârtejanu a fost analizată şi chiar pusă în practică. Săptămâna aceasta cele 31 de tablete au sosit la Consiliul judeţean. Miercuri, 16 aprilie, în cadrul şedinţei extraordinare convocată, mai mulţi angajaţi ai Direcţiei tehnice din cadrul CJC calibrau tabletele pentru a fi folosite de consilieri. Numai că, fiind o şedinţă cu doar un punct pe ordinea de zi, timpul a fost extrem de scurt, astfel că aleşii judeţeni vor mai avea de aşteptat până după sărbători să intre în posesia tabletelor nou-nouţe, cu o diagonală ofertantă şi specificaţii tehnice asemenea. Mai în glumă, mai în serios, preşedintele CJC, Răducu Filipescu, a spus că vor fi şcoliţi consilierii care nu sunt în pas cu tehnologia.

Printr-o înţelegere cu unul dintre operatorii de telefonie mobilă, tabletele nu au costat vreun ban, însă ele vin cu acces nelimitat la internet, contra unui abonament de 20 de euro/pelună/pe tabletă. Consilierii judeţeni vor avea acces prin intermediul acestor dispozitive atât la proiectele de hotărâre pe care le analizează lună de lună, cât şi la o bază de date cu hotărâri ale CJ. Mai mult, potrivit unor informaţii, accesul consilierilor judeţeni pe tablete se va face aproape exclusiv pentru aceste documente.SURSA-ARENAMEDIA.RO

Senatorul PNL  IULIAN DUMITRESCU-insotit de membri ai organizatiei municipale Oltenita-a impartit cu emotie si grija pachete  celor in varsta adapostiti in Caminul pentru batrani din localitate-acum- in preajma  sarbatorilor de Paste !Un gest omenesc-si civic care a facut pe multi dintre cei prezenti sa lacrimeze de emotie !VA INVITAM SA URMARITI REPORTAJUL REALIZAT DE ECHIPA OLTENITA NEWS TV !

Stimaţi concetăţeni,

Până pe 26 mai 2014, fiecare dintre dumneavoastră poate realiza un act simplu de donaţie, dar nobil, prin depunerea formularului 200, respectiv a formularului 230 de către firme, pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venitul persoanelor fizice, respectiv din impozitul anual al firmelor (http://anaf.ro/anaf/internet/ANAF/asistenta_contribuabili/formulare_programe_utile/formulare_explicatii/).

PROPUNEREA MEA ESTE SĂ PĂSTRĂM ACEȘTI BANI ÎN COMUNITĂȚILE COLEGIULUI 5!

Pentru aceasta, vă rog aflați organizaţiile non-guvernamentale care activează în comunitatea dumneavoastră din Colegiul 5 și să alegeți una dintre ele ca beneficiară a redirecționtării celor 2%. De asemenea, ne puteți comunica date despre activitatea acestora, urmând ca acestea să fie subiect al campaniei noastre publice ”2% din Colegiul 5, pentru Colegiul 5!”. Dumneavoastră faceți posibil acest demers! 

Pentru a putea fi luate în considerare, informaţiile despre aceste entităţi trebuie să cuprindă:

– numele complet
– data înfiinţării
– membrii conducerii
– viziunea şi misiunea înfiinţării
– activităţile derulate în anul 2013
– activităţile propuse pentru anul 2014. 

 Trimiteți descrierile pe adresa de email: raluca.surdu@cdep.ro, sau depuse în format imprimat pe hârtie şi format electronic la Centrul de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa din Bulevardul Republicii 24.

2% din Colegiul 5, pentru Colegiul 5! ~ Căscioarele, Chirnogi, Chiselet, Crivăț, Mitreni, Radovanu, Spanţov, Ulmeni, Olteniţa ~


 

Fiți cetățeni activi, fiți implicați!

 

ÎMPREUNĂ.FACEM.BINE.

 

Raluca Surdu

Deputat Colegiul 5 – Călărași

Guvernul a transmis marţi, 15 aprilie, către Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, Raportul Corpului de Control al primului-ministru privind verificarea respectării dispoziţiilor legale în legătură cu trecerea unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului şi administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă (INCDA) Fundulea în domeniul privat al oraşului Fundulea.

Arenamedia.ro a parcurs documentul şi vă pune la dispoziţie principalele nereguli pe care Corpul de control al primului-ministru le-a regăsit în această privinţă.

Totul începe în anul 2007, pe 12 iulie, când primarul oraşului Fundulea, Dorel Dorobanţu, în calitate de preşedinte al Comisiei Locale de fond funciar, a încheiat un proces verbal de delimitare a unor suprafeţe care trebuiau reconstituite. E vorba de 1982,54 hectare, teren aflat în domeniul public al statului şi în administrarea INCDA. Suprafaţa se dorea a fi reconstituită pe teritoriul a nouă localităţi: Fundulea, Tămădău, Gurbăneşti, Săruleşti, Nicolae Bălcescu, Valea Argovei, Nana, Lehliu şi Lupşanu. Corpul de control regăseşte prima neregulă şi anume faptul că din documentul mai sus menţionat nu rezultă şi modul în care a fost delimitată suprafaţa respectivă.

În luna martie a anului curent, la cererea Corpului de control al primului-ministru, Primăria oraşului Fundulea dă vina, printr-o adresă, pe 17 martie, pe Comisia judeţeană de fond funciar despre care spune că trebuia să arate modul în care terenul de aproape 2.000 de hectare a fost delimitat. O săptămână mai târziu, Instituţia prefectului-judeţul Călăraşi a comunicat Corpului de control că în spatele procesului verbal din 12 iulie 2007 nu sunt documente care să reflecte modul de calcul al acestei suprafeţe în afară de două planuri de amplasament.

Trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al oraşului Fundulea, nelegală

Totuşi, pe 13 iulie 2007, Comisia judeţeană de fond funciar, prin Hotărârea nr. 1.604, a dispus trecerea suprafeţei de 1982,54 hectare din domeniul public al statului în domeniul privat al oraşului Fundulea şi punerea la dispoziţie a acesteia Comisiei locale de fond funciar Fundulea. Lucru complet nelegal, pentru că Legea 213/1998, privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia prevede foarte clar că această trecere trebuia realizată printr-o Hotărâre de Guvern. Astfel, raportul Corpului de control al primului-ministru spune că sancţiunea, în acest caz, ar fi nulitatea absolută a actelor juridice încheiate cu încălcarea dispoziţiilor legale. INCDA Fundulea a anunţat în ianuarie anul acesta că a atacat în instanţă Hotărârea nr. 1604/13 iulie 2007, dar nu a invocat motivul de mai sus, ci doar aspecte referitoare la nerespectarea procedurii prevăzute de Regulamentul aprobat prin HG 890/2005. Regulament care se regăseşte în acelaşi raport al Corpului de control al primului-ministru, fiind aduse în discuţii prevederi clare care arată cum se poate reconstitui un teren pe alt amplasament, în ce condiţii, mai bine spus. Condiţii care nu au fost respectate, nici de Comisia judeţeană de fond funciar, nici de cea locală. Spre, exemplu, potrivit Inventarului terenurilor aflate în judeţul Călăraşi înregistrat la ADS pe 22 decembrie 2008, rezultă faptul că în administrarea ADS la nivelul judeţului existau 42.451,31 hectare. Prin urmare, deşi se invoca în celebra Hotărâre 1604  necesitatea reconstituirii drepturilor de proprietate pentru persoanele îndreptăţite din cele 9 localităţi pe acel teren din administrarea INCDA, nu s-a făcut niciun demers pentru obţinerea de terenuri de la ADS.

Prejudiciu estimat între 1,5 milioane de euro şi aproape 3 milioane de euro

Raportul Corpului de control al primului-ministru mai conţine şi date importante ce privesc valoarea terenurilor în cauză. Astfel, potrivit documentelor oficiale şi a unor calcule, prin transferul celor 1982,54 hectare din domeniul public s-a produs un prejudiciu estimată între 1.486.905 euro şi 2.973.810 euro, mărindu-se valoarea numai prin acest transfer de la Comisiile locale de fond funciar din şapte din cele 9 localităţi menţionale la comisia locală de fond funciar din Fundulea. Mai mult, raportul menţionează şi faptul că potrivit Legii 169/1997 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991 “sunt lovite de nulitate absolută (…) transferurile de terenuri dintr-o localitate în alta, efectuate cu încălcarea condiţiilor prevăzute de lege, în scopul illicit de a spori prin aceasta valoarea terenului primit ca urmare a transferului”.

Raportul în cauză are rol informativ, dar şi de sesizare a organelor de urmărire penală. De aceea, Corpul de control al primului-ministru, ca organ cu atribuţii de control, va sesiza DNA privind “operaţiunile sau actele ilicite în legătură cu care au rezultat indicii de săvârşire a unei posibile fapte care poate întruni elemente constitutive ale unei infracţiuni, urmând ca organul de urmărire penală sau, după caz, instanţa de judecată să hotărască asupra existenţei sau inexistenţei infracţiunii şi asupra vinovăţiei”.SURSA-ARENAMEDIA.RO


BOGDAN NICULIŢĂ ŞI SARAH MUŞAT AU OCUPAT LOCUL 27 DIN 40 DE PERECHI, LA OPEN BASIC, 14-15 ANI.

Concursul de dans sportiv „Dance Masters”, Bucureşti, 2014, s-a bucurat de o mare afluenţă de sportivi participanţi, peste 40 de perechi la unele categorii de vârstă şi de performanţă. Această situaţie creează probleme organizatorice legate de timpul de desfăşurare a concursului. Ele pot fi rezolvate cu respect pentru sportivi sau prin bătaie de joc la adresa acestora. Cluburile organizatoare, „Phoenix” Bucureşti şi „Pas în doi” Bucureşti, au recurs, în cunoscutul stil românesc, la bătaia de joc. Aveau, probabil, de ales între patru variante şi anume: 1) de a lungi cu o zi durata concursului; 2) de a închiria sau amenaja două săli pentru tururile preliminare; 3) amenajarea unui ring de dans de dimensiuni mult mai mari, care ar fi permis împărţirea sa în două jumătăţi care să respecte regulamentul; 4) de a renunţa la concursurile care au doar participare naţională (adică până la clasă C) şi a menţine doar nivelul internaţional, cu creşterea taxei de participare a fiecărei perechi.
Au ales, din păcate, soluţia cea mai simplă, aceea de a păstra un singur ring de dans, de dimensiuni regulamentare, dar împărţit pe din două, pe fiecare jumătate fiind introduse în competiţie câte 12-14 perechi de dansatori. Situaţia a fost dificilă şi pentru copilaşii de 6-11 ani, dar pentru dansatorii de 14-15 ani a fost o misiune aproape imposibilă. De ce? Deoarece în dansul sportiv, începând cu clasa C (open basic), sunt create coregrafii destul de sofisticate, ce trebuie să conţină nişte paşi şi figuri obligatorii, pentru realizarea cărora este nevoie de o anumită dimensiune a suprafeţei de dans. Sportivii de 14 ani nu-şi pot modifica spontan coregrafiile în funcţie de impotenţa organizatorică a unui club-gazdă.
Sportivii au făcut ceea ce au putut, arbitri au punctat şi dumnealor pe cine au apucat să vadă pe ring şi, în acest fel, unii sportivi mai ghinionişti au plătit degeaba 100 lei.
Concluzia mea este că cele două cluburi organizatoare s-au folosit de competiţia naţională pentru a strânge bani în vederea susţinerii competiţiei internaţionale, încălcând însă regulamentul Federaţiei Române de Dans Sportiv de desfăşurare a concursurilor şi legile fair-play-ului.
Concluzia  este bazată pe faptul că este al treilea an consecutiv în care se întâmplă acest lucru, deci nu se poate spune că organizatorii nu se aşteptau la numărul mare de participanţi.
Este păcat că unii îşi bat joc de nişte copii, sub privirile reprezentanţilor Federaţiei Române de Dans Sportiv, care a girat această competiţie.
Paul Niculiţă

Există în Olteniţa câţiva copii pentru care dansul sportiv a devenit o mare pasiune. Ei au ales calea performanţei şi, deoarece în urbea noastră nu există antrenori pentru acest sport la nivelul dorit de ei, bat calea Bucureştiului pentru a se antrena de trei-patru ori pe săptămână, în afara week-end-urilor în care participă la concursuri.
Unul dintre aceşti copii este Bogdan Niculiţă, elev în clasa a VII-a, care participă la competiţiile de juniori mici (14-15 ani). Partenera sa este din Bucureşti, se numeşte Sarah Muşat şi este tot în clasa a VII-a. Ambii sunt legitimaţi la Clubul Sportul Studenţesc Bucureşti, fiind antrenaţi de Adrian şi Nicoleta Nedelcu.
Nivelul de performanţă la care au ajuns până în prezent este „clasă C” (open basic).  Pentru cei care nu ştiu, informăm că în dansul sportiv există opt trepte de performanţă, numite clase, de la „precompetiţional”, apoi „clasă H”, până la „clasă A”, deasupra acestora aflându-se „clasa S” (nivel internaţional). Nu se poate trece la o clasă superioară decât dacă obţii un anumit număr de puncte şi eşti prezent la concursuri într-un anumit număr de finale.
Bogdan şi Sarah evoluează deocamdată doar la secţiunea dansurilor standard, ultimele două concursuri la care au participat fiind Dance Masters 2014 (28 martie) şi Cupa Magic Dance (6 aprilie), ambele în Bucureşti.
La concursul Dance Masters, secţiunea naţională, nu cea internaţională, de la Sala Polivalentă, organizarea din primul tur (optimi), la care au fost înscrise foarte multe perechi la 14-15 ani, a fost sub orice critică, nefiind asigurată decât o jumătate de ring pentru 13 perechi pe serie, ceea ce a făcut foarte dificilă etalarea pregătirii sportivilor. Rezultatul a fost locul 27 din 40 de perechi, rezultat bun dacă ne gândim că a fost un concurs comparabil ca valoare cu Campionatul Naţional.
La Cupa Magic Dance, gazdele şi-au făcut bine datoria, organizarea a fost normală, iar Bogdan şi Sarah au ajuns până în finală, clasându-se pe locul 5 din 22 de perechi înscrise.
Cei doi vor începe să concureze, din luna mai 2014, şi la secţiunea de dansuri latino-americane.
Ceilalţi doi dansatori din Olteniţa sunt Andrei Marinescu şi Mihaela Decu, legitimaţi tot la Sportul Studenţesc Bucureşti, formând o pereche, ambii fiind elevi la liceele din oraş, concurând tot la „clasă C”, dar categoria de vârstă 16-18 ani.
Despre toţi trei vom mai auzi lucruri bune în viitor.
Paul Niculiţă

Azi a avut loc vernisajul unei superbe expozitii de icoane,oua pictate si  si decoratiuni- in incinta Muzeului Gumelnita—expozitie la care au expus o serie de scoli  limitrofe Oltenitei si din oras – ! Va invitam sa vizitati expozitia cu inima deschisa si bucuria sarbatorilor pascale  !

Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că vacanţa de primăvară pentru elevii din învăţământul preuniversitar se desfăşoară în perioada 12 aprilie – 22 aprilie, în conformitate cu Ordinul de ministru privind structura anului şcolar 2013-2014.
Cursurile urmează să se reia, în toată ţara, miercuri, 23 aprilie. Precizarea vine ca urmare a unei informaţii false, apărută pe un site şi preluată de mai multe surse.

CSM Olteniţa a pierdut sâmbătă la Mănăstirea, din cadrul rundei a 22-a a ligii a 4-a însă a dominat copios ostilităţile cu Unirea.Gazdele s-au văzut prea puţin în joc însă au speculat decisiv o eroare grosolană a portarului Ştef, marcând unicul gol al disputei cu 5 minute înainte de finalul primei reprize. „Am ratat enorm. Nepermis de mult chiar şi din faze clare de gol. În schimb, am primit un gol stupid după o fază care nu anunţa mai nimic. Portarul Ştef a ieşit aiurea permiţând gazdelor să înscrie spre finalul primei reprize. Păcat, CSM merita în mod sigur un rezultat pozitiv după felul în care s-a derulat jocul” a fost declaraţia lui Virgil Bogatu, tehnicianul olteniţenilor pentru www.arenamedia.ro.

CSM Olteniţa, susţinută la Mănăstirea din tribună şi de primarul Petre Ţone, bifează a doua înfrângere din retur păstrându-şi în schimb poziţia a 10-a din topul ligii a 4-a, cu 28 de puncte.
În Sâmbăta Mare, olteniţenii vor evolua pe teren propriu împotriva Viitorului din Curcani, neputând miza pe trei titulari din cauza unor accidentări, în vreme ce Unirea Mănăstirea, una din revelaţiile sezonului de primăvară, se va deplasa la Radovanu pentru un duel relativ facil cu Steaua.

CSM Olteniţa: Ştef – I. Stoica, Dumitru, G. Stoica, Catană – Cudalbu, Porumbel, Zeld, Ghiţă (60 C. Stan) – Udrişte (70 Tilintoi), Frătescu.SURSA-www.arenamedia.ro.

La data de 13 aprilie a.c., ora 11,00, pe DN 31, în afara comunei Ulmeni, N. Marian, de 24 ani, din comuna Spanţov, a condus un autoturism din direcţia Olteniţa către Călăraşi, şi, pe fondul neatenţiei şi al lipsei de experienţă în conducerea autovehiculelor, a părăsit partea carosabilă şi a intrat într-un copac.

În urma impactului, autoturismul a luat foc, iar bărbatul care l-a condus a decedat în drum spre spital.

Poliţiştii au demarat cercetările în cauză, constatând că N. Marian nu poseda permis de conducere.

In acest weekend s-a desfasurat faza nationala a Olimpiadei de Informatica Aplicata Infomatrix, in capitala. Printre cele 160 de echipe selectate la categoria scurtmetraj pentru aceasta faza s-a numarat si echipa de la Liceul Tehnologic „Nicolae Balcescu”, formata din Ilie Madalina Mihaela, Speriatu Claudiu Narcis, Lefegiu Andrei si micutul Alexandru Talnaci, senzatia competitiei. Acestia fac parte din grupul de elevi inteligenti, amuzanti si talentati FUNNY CRAZY PEOPLE, condusi de profesoara de limba engleza  Adina Voicu. Liderul si mentorul echipei a fost tot Adina Voicu, o veterana a competitiilor nationale si internationale, care declara: „Am infiintat acest grup de copii cu scopul de a-i modela si de a le dezvolta abilitatile. Am descoperit impreuna talente pe care nici ei nu stiau ca le poseda, incerc sa le arat ca, prin efort si pasiune, pot darama munti. Vreau ca ei sa faca ceva folositor in timpul liber, sa devina tineri de succes. In FUNNY CRAZY PEOPLE suntem o familie. Vom ataca tot ce se poate- competitii de scurtmetraj, de muzica, pictura, actorie, informatica, engleza- ii voi invata tot ceea ce stiu eu. E munca multa, dar am demonstrat ca se poate, iar acesta este numai inceputul.”
Oltenita se mandreste cu premiul II, un premiu muncit. Copiii au trecut prin mai multe probe: proba de stand, unde ei au executat materiale promotionale pentru filmul lor, folosind programe de editare, proba de prezentare in limba engleza, subiectul cerut pentru abordare fiind „familia- probleme si solutii” si proba practica: realizarea scurtmetrajului, prezentarea programelor si tehnicilor folosite.
Copiii au declarat ca a fost cel mai important si mai formal concurs din viata lor, competitia unde au trait cele mai multe emotii. Au fost pusi in fata unui juriu international, au constatat ca adversarii lor provin de la marile licee din tara si colegii de informatica. Cu toate acestea, au dovedit ca sunt o familie, ca sunt greu de invins. Felicitari, locul II din 160 de echipe prezente in competitie la nivel national este o mare performanta. Precizez ca este cel mai important, mai finantat si mai dificil concurs din Romania, acesta avand o finala mondiala la care participa peste 60 de tari din intreaga lume, la care echipajele conduse de Adina Voicu au ajuns de 5 ori consecutiv, luand aur national, bronz la nivel mondial. Ar fi timpul ca Oltenita sa stie ca are campioni, nu-i asa?

Pe 24 martie a.c., a avut loc o amplă anchetă judiciară asupra membrilor Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa, suspectaţi de mai multe infracţiuni, fapt ce a dus la arestarea a patru dintre aceştia. Această comisie, subordonată Casei Judeţene de Pensii (CJP) Călăraşi şi-a închis activitatea. În aceste condiţii, cetăţenii beneficiari de pensii de boală, din zona Olteniţa trebuie să se deplaseze la Călăraşi pentru a fi evaluaţi. Mulţi dintre ei se tem că nu se mai pot prezenta la expertiză, în timp util, fapt ce va duce la pierderea pensiilor.
Intervievată pe această temă, directoarea C.J.P.Călăraşi, Tatiana Zaharia a precizat că nu trebuie să existe nici un motiv de îngrijorare pentru cetăţenii din zona Olteniţei, ce sunt beneficiari de pensii de boală, întrucât dosarele acestora vor fi evaluate de către Comisia de Expertiză şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din Călăraşi.
,,Începând cu data de 1 aprilie, Casa Judeţeană de Pensii a trecut la inventarierea celor aproximativ 4000 de dosare pentru pensii de boală, de la Olteniţa, şi predarea acestora la Comisia Medicală de Expertiză din Călăraşi. Iar în această săptămână, a fost reluată evaluarea persoanelor beneficiare de pensii de boală din zona Olteniţei. Toţi pensionarii care necesită expertiză periodică vor fi contactaţi telefonic pentru a li se comunica data prezentării la Comisie sau vor fi înştiinţaţi prin adrese poştale, acolo unde este cazul.
Cei care nu se pot deplasa la Călăraşi, din motive obiective, pot depune documentele la sediul Casei Locale de Pensii Olteniţa. De asemenea, la sediul acestei instituţii pot primi informaţii referitoare la actele pe care trebuie să le depună, atât persoanele beneficiare de pensii de boală, cât şi cele care doresc să-şi depună dosarele. După ce documentele sunt depuse, sunt trimise la Comisia de la Călăraşi pentru avizare, după care, persoanele respective vor fi înştiinţate telefonic sau prin poştă”, a precizat, pentru „Actualitatea de Călăraşi”, Tatiana Zaharia, directoarea C.J.P. Călăraşi.
Persoanele interesate se pot adresa la Casa Locală de Pensii Olteniţa, la telefon: 0242.51.50.68.sursa-actualitatea de calarasi.ro

Liderul interimar al PSD Călăraşi, Dan Cristodor se va afla azi faţă în faţă cu ministrul sănătăţii, Nicu Bănicioiu pentru a discuta soarta spitalului de la Budeşti, închis în urmă cu 3 ani. Întâlnirea va avea loc la sediul ministerului începând cu ora 12.00 „Astăzi ne vom întâlni la Bucureşti la sediul ministerului cu domnul ministru Bănicioiu pentru a evalua situaţia spitalului de la Budeşti. Sper să găsim soluţii pentru soluţionarea acestei probleme. Este un demers pe care l-am iniţiat împreună cu doamna primar al oraşului Budeşti Lucica Lefter. Sper să reuşim” s-a arătat încrezător preşedintele Cristodor.

Vom reveni.sursa-arenamedia.ro

In cadrul programului „Şcoala altfel”, un grup de circa 40 de elevi ai Liceului Tehnologic „Ion Ghica” Olteniţa au profitat de faptul că la Detaşamentul de Pompieri „Barbu Ştirbei” Olteniţa era „Ziua porţilor deschise” şi au făcut o vizită la respectiva unitate, însoţiţi de 4 cadre didactice.
Gazdele, cu amabilitate, au prezentat vizitatorilor tehnica utilizată în acţiunile de stingere de incendiilor şi de salvare a vieţilor aflate în pericol, inclusiv ambulanţele SMURD.
Unii dintre elevii din clasele mai mici au fost atât de impresionaţi încât au solicitat informaţii despre cum pot deveni pompieri, iar unele eleve şi-au arătat disponibilitatea de a lucra ca asistente medicale pe ambulanţă. Au înţeles totuşi că pentru cele două meserii trebuie să ai atât studii corespunzătoare, cât şi aptitudini necesare domeniilor respective.

În perioada 11 – 13 aprilie a.c., peste 30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestările cultural-artistice dedicate „Zilelor Municipiul Olteniţa”, care se desfăşoară în Piaţa centrală din municipiu. Jandarmii, în cooperare cu poliţişti şi efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Călăraşi, vor acţiona pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, dar şi pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, atât în zona de desfăşurare a activităţilor cât şi pe traseele de sosire şi plecare ale participanţilor la aceste manifestări.
Având în vedere că locurile aglomerate constituie mediul propice pentru săvârşirea unor fapte ilicite, Jandarmeria Călăraşi recomandă cetăţenilor prezenţi la aceste activităţi să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete etc.).
De asemenea, jandarmii recomandă cetăţenilor participanţi la manifestări să adopte un comportament civilizat, să respecte regulile stabilite de organizatori, să nu forţeze cordoanele de ordine, să evite consumul excesiv de alcool, să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale. ……………………………………………………………………………………………………….
Cetăţenii participanţi la aceste manifestări pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul jandarmilor, fie prin contact direct, fie prin apelarea serviciului unic de urgenţă ”112”.SURSA-ARENAMEDIA.RO

Nu am intrat in campania electorala pentru europarlamentarele din 25 mai, dar reprezentanţii partidelor politice, din judeţul Călăraşi, au demarat obişnuita pre-campanie, subiectul principal al acesteia, reprezentându-l procentul ţintă pe care şi l-au propus să-l obţină în alegeri.
În calitate de principală forţă politică, la nivel judeţean, având preşedinte de Consiliu Judeţean, primar în municipiul reşedinţă, dar şi jumătate din primarii în funcţie, P.N.L. Călăraşi, prin vocea liderului judeţean, Răducu Filipescu, şi-a propus să obţină un scor de 50%. Tradus într-o estimare de voturi, în opinia preşedintelui PNL, asta ar însemna un număr total de 40.000 de voturi, calculat la o prezență de, aproximativ, 80.000 de alegători, cât s-a înregistrat la fostele alegeri europarlamentare, în județ. Un prim pas în campania electorală îl va reprezenta, sâmbătă, 12 aprilie, sosirea la Călăraşi a Adinei Vălean, candidat PNL la europarlamentare în regiunea Sud Muntenia. Ţinta PNL Călărași e ambiţioasă, având în vedere că ea o depăşeşte, cu mult, pe cea fixată de partid la nivel naţional: 20 %. Mai mult, europarlamentarele se “joacă” la PNL cu mandatul de preşedinte pe masă.
Pe partea stângă a eşicherului politic, PSD Călăraşi, cu un nou preşedinte interimar, în persoana lui Bebe Cristodor, îşi propune să obţină un “scor” la fel de ridicat la europarlamentare: 40 %, identic cu ţinta fixată la nivel naţional de PSD. Procentul pare un deziderat menit să mobilizeze membrii de partid, în condiţiile în care mulţi dintre liderii locali ai partidului susţin că e frumos ce s-a propus, dar mult mai greu de obţinut. Oricum, în cazul în care ţinta nu va fi atinsă, nu va fi nimeni răspunzător, pentru că, nu-i aşa, în scurt timp noul preşedinte interimar nu putea să facă mare lucru.
În schimb, la cel mai tânăr partid, proaspăt înfiinţatul PMP, Dragoş Coman îşi are “legată” continuitatea în funcţia de preşedinte interimar de rezultatul la europarlamentare. Ţinta e “cu două cifre”, astfel că un scor de minim 10 % ar însemna confirmarea în funcţie. Rămâne de văzut cât va conta în perspectiva alegerilor prezenţa Elenei Udrea şi a liderilor naţionali PMP la Călăraşi, şi cât puterea de a mobiliza, în premieră, electoratul călărăşean.
Fost partid de guvernământ, PDL Călăraşi îşi doreşte să revină treptat, în atenţia votanţilor călărăşeni. Deşi cu o activitate politică mai discretă, în ultimul timp, deputatul Vasile Iliuţă fiind, deocamdată, singura voce activă din partid, PDL Călăraşi îşi propune să ajungă la un procent de minim 15 %.
Adunând ajungem, astfel, la 115 %, fără a lua în calcul voturile pe care le vor obţine partide precum PPDD, chiar şi fără prezenţa obişnuită pe micul ecran a lui Dan Diaconescu sau P.C. – un partid fără primari, dar cu vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi viceprimar de municipiu reşedinţa de judeţ. În plus, aprobarea candidaturilor pentru europarlamentare în cazul lui Mircea Diaconu sau Corneliu VadimTudor pot însemna alte procente distribuite în cele două direcţii.
În felul acesta vom avea nevoie și de voturile vecinilor bulgari, ca toate țintele propuse să fie atinse. Data de 25 mai îi va trezi pe toți politicienii la o crudă realitate. Pe aceea vor trebui să o gestioneze, însă, cu seriozitate!SURSA-actualitatea de calarasi

O noua sedinta a consilierilor locali a avut loc in dupa amiaza zilei de 10 aprilie 2014- o sedinta unde din nou au lipsit aceiasi consilieri care nu au fost prezenti nici la precedenta sedinta !Printre  subiectele discutate au fost: : – Proiect de hotarare privind aprobarea contului de incheiere a exerciţiului bugetului local pe anul 2013.
– Proiect de hotarare pentru aprobarea execuţiei bugetului local pe trimestrul I -2014;
– Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului local pe anul 2014
– Proiect de hotarare privind prelungirea contractelor de locatiune din blocul Sahia 11.sc.B, sc.C situat in municipiul 01tenita,b-dul Tineretului nr.93-103
– Proiect de hotarare privind concesionarea prin licitatie publica a unui teren apartinand domeniului privat al municipiului Oltenita, in suprafaţa de 16,9o mp. situat in municipiul Oltenita, B-dul Marasesti, zona bl.Zl 8, cu destinatia spaţiu comercial
– Proiect de hotarare privind concesionarea prin licitatie publica a unui teren apartinand domeniului privat al municipiului Oltenita, in suprafaţa de 19.65 mp. situat in municipiul Oltenita. B-dul Tineretului,nr.78A, cu destinatia spaţiu comercial
– Proiect de hotarare pentru împuternicirea Primarului municipiului Oltenita de a stabili amplasarea căsuţelor de lemn tip „chioşc comercial existente in inventarul primăriei
-cerere predare contract concesiune Ciobanu Danut.

AZI AU INCEPUT IN OLTENITA –ZILELE MUNICIPIULUI OLTENITA-care va avea loc in perioada 10-13 aprilie  2014  !In speranta ca timpul nu prea prietenos de afara nu va fi un             inconvenient-sunteti asteptati in numar cat mai mare -la spectacolele organizate in fata primariei pe parcursul zilelor rezervate evenimentului !LA MULTI ANI-OLTENITA !

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călărași organizează în data de 25 aprilie 2014,  începând cu ora 9.00, Bursa Generală a Locurilor de Muncă .

Acțiunea se va desfășurasimultan la sediul Agenției Locale din Călărași, str. 13 Decembrie     nr. 12 și la sediul Agenției Locale Oltenița, str. Argesului  nr. 111.

Evenimentul adună laolaltă anagajatori şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, rolul AJOFM Călărași fiind acela de a intermedierea dialogul dintre agenţii economici care dispun de posturi vacante şi persoanele aflate în căutarea unui job.

 “Bursa locurilor de muncă constituie cea mai bună oportunitate pentru persoanele aflate în căutarea unui job de a cunoaşte piaţa muncii, de a studia ofertele de posturi disponibile şi a face cea mai bună alegere, în conformitate cu pregătirea profesională sau, dimpotrivă, de a se reorienta spre alte domenii de activitate cu perspective de angajare.“ a directorul executiv al AJOFM Călăraşi, domnul Nicolae Chirana.

Agenții economici pot anunţa participarea la Bursa locurilor de muncă, numărul posturilor disponibile , precum şi condiţiile pentru ocuparea acestora, până la data de 22 aprilie 2014.  Oferta de locuri de muncă poate fi trasmisă direct la sediul Agențiilor Locale din Călărași sau Oltenița, pe fax numărul 0242-331.693 sau prin e-mail, la adresa: ajofm@cl.anofm.ro. Persoană de contact – Donciu Simona

Solicitanţii unui loc de muncă în străinătate pot consulta site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la adresa http://eures.anofm.ro/ pentru a vizualiza locurile de muncă vacante disponibile prin reţeaua EURES, precum şi condiţiile impuse de angajatorii statelor UE pentru ocuparea acestora.

            În această perioadă, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru ingineri și personalul medical calificat.

            Angajatorii din Germania, Olanda și cei din Marea Britanie pun la dispoziția lucrătorilor români 43 de posturi vanate pentru ingineri specializați în domeniile: farmaceutică, mecanică, mecatronică,  electric, electronică, chimic, automatizări, software sau  proiectare. Contractele sunt pe termen nelimitat iar salariul oferit este de 55.000 euro brut/an.            

            Irlanda și Marea Britanie dispun de 259 locuri de muncă vacante pentru sectorul medical, astfel:

        psihiatru- 10 posturi;

        doctor oftalmolog -1 post;

        asistent medical – 215 posturi;

        personal calificat în medicina generală -20 postruri (anestezie generală, obstretică, ginecologie)

        asistent social -3 posturi;

        asistent medical terapie intensivă – 10 posturi.

Pentru a candida pe posturile de asistent medical, solicitanții trebuie să dețină cunoștințe de limba engleză nivel avansat, experiență de minim 6 luni în domeniu și să fie înregistrați în Nursing and Midwifery Council  (Colegiul profesional al moașelor și asistenților medicali).

Alte  8 locuri de muncă pot fi ocupate în Marea Britanie, Norvegia sau Damenarca de către solicitanții care sunt specializați în meseriile/ocupațiile: analist financiar, administrator baze de date MS SQL, programator sau bucătar (cu specific indian sau a la carte).

 

 

 

Responsabil mass-media,

Simona DONCIU

În perioada 10-13 aprilie 2014, Oltenița se află în sărbătoare. Și anul acesta, oltenițenii și cei din localitățile din împrejurimi au ocazia de a sărbători cu fast Zilele Olteniței. Cu acest prilej, deputata Raluca Surdu transmite un gând bun și un călduros ”La Mulți Ani!” tuturor locuitorilor actuali și celor care s-au născut în acest municipiu: ”23 aprilie 1853 este ziua în care a avut loc fundarea orașului Oltenița, după cum ne spun monografiile, urmare a unui demers făcut de locuitorii din Ulmeni, Chiselet, Chirnogi, Radovanu și Căscioarele. Aceleași documente istorice ne spun că, tot acum 161 de ani, dar pe 23 octombrie 1853, la Oltenița a avut loc și prima confruntare armată din timpul Războiului Crimeii, între armata rusă și armata otomană. Aspecte inedite care au o anumită rezonanță în contextul întâmplărilor din zilele noastre. Dar să nu uităm că zilele acestea de sărbătoare sunt dedicate atât înaintașilor ale căror fapte de construcție sunt omagiate cu respectul cuvenit, dar mai ales contemporanilor, celor care trăiesc zi de zi la confluența dintre Dunăre și Argeș. Tuturor celor care au legături directe cu Oltenița, le doresc din inimă să aibă parte de sănătate, bucurii, realizări și împliniri. Primăvara este anotimpul renașterii, iar aceasta este o perioadă bogată în momente de profundă semnificație. Pe lângă sărbătoarea aceasta a orașului, avem Duminica Floriilor cu cele două aspecte ale sale – semnificația religioasă și sărbătorirea tuturor celor care poartă nume de flori, avem pomenirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, avem cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, Sfintele Paști, moment în care comemorăm Învierea Domnului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Este o perioadă plină, în care se împletesc aspecte lumești și spirituale, în care fiecare dintre noi are acces la posibilități de redescoperire a credinței, de realimentare a speranțelor, de recuperare a încrederii în forțele proprii, în puterea personală și în eforturile constructive și complementare ale comunității, de reconfirmare a faptului că faptele bune atrag fapte bune, că atitudinea pozitivă este cea corectă și întotdeauna biruitoare. Să avem înțelepciunea de a lua ceea ce este mai bun din toate acestea și de a face să ne fie bine! La mulți ani!”

 • Divizia civica ” Foisorul de foc” sucursala Oltenița și-a

  început activitatea printr-o simulare de cutremur la școala ”

  Alexandru Vlahuță” din Oltenița.
  Activitatea a fost sustinută de cei doi voluntari, Paraschiv

  Marcel și Niculiță Liliana cu sprijinul elevilor și cadrelor

  didactice ale școlii amintite.
  Mulțumim pe această cale directorului școlii, profesor Pană

  Florian și cadrelor didactice care ne-au sprijinit în

  desfășurarea activității.
  A fost un exercițiu interactiv în cadrul căruia intervenția

  elevilor demonstrează dorința lor de cunoaștere, implicarea

  cadrelor didactice și părinților în realizarea corectă a

  informării și importanța pe care o acordăm unor probleme de

  importanță majoră pentru toată populația.
  S-a simulat evacuarea și acordarea primului ajutor în cazul

  unui rănit cu fractură a membrului inferior și a membrului

  superior și o victimă inconștientă prinsă sub dărâmături.
  A fost subliniat rolul voluntarului și rolul specialistului de

  la serviciul SMURD , astfel încât elevii să înțeleagă foarte

  bine ce atribuții au atunci când devin voluntari.
  Exercițiul s-a încheiat print-o serie de intrebări la care cei

  doi voluntari au răspuns și în urma cărora au primit feed-

  beck-ul.
  De menționat că în timpul acțiunii s-a remarcat o elevă de

  numai 9 anisori, Dumitru Maia care ne-a impresionat cu

  informatiile pe care le deținea și care a fost insistentă in a

  întreba când poate deveni și ea voluntar.
  Ea mai are de așteptat până la 18 ani, dar dacă v-am convins

  sau vreți să aflați mai multe desre ceea ce face Divizia civică

  voluntară, vă așteptăm , luni, 14 aprilie la ora 17 la școala

  „Alexandru Vlahuță” , fosta școală nr.6.
  Reply, Reply All or Forward | More

 

 

Proces Verbal
Incheiat astazi, 8 aprilie 2014, la A.J.F. Calarasi, Comisia de Disciplina si Competitie a AJF Calarasi, cu urmatoarea ordine de zi:

-omologarea rezultatelor finale din Liga a IV-a, etapa a XXI-a si Liga a V-a seria B, etapa a XXI-a, Liga a V-a seria A, etapa a XVIII-a.
-diverse.

Zarea Cuza Voda – Spicul Roseti
In baza art. 7 din ROI, delegatul echipei Zarea Cuza Voda, Nitu Danut, se suspenda 6 etape si 200 lei penalitate financiara. In baza art. 11 din ROI, Comisia de Disciplina aplica sanctiunea de avertisment pentru echipa gazda Zarea Cuza Voda, sub rezerva prezentarii dovezii ca persoana care a patruns pe terenul de joc a fost identificata si sanctionata de organele de politie si aplica in baza art. 7 coroborat cu art. 11, 14 si 15 din ROI, penalitate financiara de 300 lei. Pentru prestatia avuta si in urma raportului suplimentar al observatorului, arbitrul Birman Cristinel Liviu se inainteaza spre competenta analiza si judecata catre Comisia de Disciplina a Arbitrilor.
Vointa Nana – Avantul Luica
Luand in discutie contestatia formulata, sustinuta financiar si in termen legal de echipa Avantul Luica la meciul cu Vointa Nana, in prezenta delegatului echipei contestatare, Comisia de Disciplina constata lipsa datelor de identificare din raportul de joc ale jucatorului contestat si in consecinta admite contestatia, anuleaza rezultatul din teren si omologheaza partida cu scorul de 3-0 in favoarea echipei Avantul Luica. In baza art. 29, litera B “recidiva” din ROI si in baza de pozitia delegatului echipei Avantul Luica, Comisia de Disciplina sanctioneaza delegatul Cristea Gheorghe (Vointa Nana) pe timp de 1 an de zile incepand cu 8.04.2014 si penalitate financiara echipei Vointa Nana cu suma de 400 lei.
A.S. Belciugatele – Unirea Spantov
Jucatorul Costea Gigi de la Unirea Spantov, eliminate dupa terminarea jocului cu A.S. Belciugatele se suspenda una etapa si 100 lei penalitate financiara in baza art. 41,cu circumstante atenuante , la lucrarile Comisiei de Disciplina fiind audiat Viceprimarul comunei Spantov.
Viitorul Soldanu – Unirea Frasinet
Jucatorul Dumitru Marian de la Viitorul Soldanu, eliminat in meciul cu Unirea Frasinet, se suspenda 6 etape si penalitate financiara de 100 lei, in baza art 40 si 41 din ROI. Sandu Mihaita, antrenor Unirea Frasinet, se suspenda 6 etape si 200 lei penalitate financiara in baza art. 7 din ROI. Popescu Viorel, delegat Unirea Frasinet se suspenda 6 etape si 200 lei penalitate financiara in baza art. 7 din ROI. Pentru deficiente organizatorice consemnate in raportul de joc si in raportul de observare, echipa Viitorul Soldanu se sanctioneaza cu avertisment si 100 lei penalitate financiara, in baza art.12 din ROI.
Agricola Borcea – Victoria Dragos Voda
Jucatorul Chiru Daniel Alexandru, de la echipa Agricola Borcea, se suspenda 2 etape si o penalitate financiara 100 lei in baza art.41 din ROI, raportat la art 43 din ROAF litera D si E. Jucatorul Tudorache Laurentiu de la Agricola Borcea, eliminat dupa terminarea jocului, se suspenda 6 etape si 100 lei penalitate financiara in baza art 41 din ROI. In baza art. 11 din ROI, raportat la art.4 litera C din ROAF, oficialul echipei Agricola Borcea, A. Th. Nedelcu, se sanctioneaza cu avertisment si 200 lei penalitate financiara (aspecte consemnate in raportul de observare).
Victoria Chirnogi – Viitorul Curcani
In baza art. 29 litera B din ROI, Comisia de Disciplina constata ca fiind intemeiata contestatia de Victoria Chirnogi si anuleaza rezultatul din teren si omologheaza partida cu 3-0 in favoarea echipei Victoria Chirnogi si sanctioneaza delegatul echipei oaspete Lican Gheorghe (Viitorul Curcani) cu avertisment si penalitate financiara de 100 lei.
Comisia de Disciplina, omologheaza rezultatele finale din Liga a IV-a, etapa a XXI-a, Liga a V-a, seria B, etapa a XXI-a, Liga a V-a, seria A, etapa a XVIII-a, conform documentelor prezentate de catre arbitri si  observatori.

AURELIAN DUMITRU (Presedinte)

MIHAI STROE (Membru)

TUTUIANU DANIEL (Membru)

În contextul Programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, poliţiştii de prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au desfăşurat o acţiune la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei din Călăraşi, cu tema „Ai grijă! Internetul are feţe ascunse!”

Poliţiştii au purtat discuţii cu elevii de liceu pentru identificarea gradul de informare a tinerilor cu privire la modalităţile concrete de prevenire a pornografiei infantile pe internet, utilizarea în siguranţă a internetului şi în special a site-urilor şi platformelor de socializare.

Aceeaşi problematică va fi abordată şi la alte unităţi de învăţământ din municipiul Călăraşi, în perioada următoare.

Recomandările generale ale poliţiştilor de prevenire privesc protejarea datelor personale şi a parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

Pornografia infantilă pe internet nu reprezintă un fenomen în România, însă au apărut cazuri de distribuire prin internet a unor imagini pornografice cu minori, preluate de pe diverse site-uri. Totodată, există cazuri de minori care consimt la raporturi sexuale între ei, acordul fiind dat şi pentru filmarea sau fotografierea scenelor, după care unul dintre cei implicaţi recurge la distribuirea materialelor pe net. Unul dintre principalele riscuri îl reprezintă aşa-numitul grooming, un mod de acţiune prin care o persoană cu înclinaţii pedofile, pregăteşte transferul relaţiei cu un minor, de pe ecranul calculatorului, în viaţa reală, prin manipulare.

Pe parcursul anilor 2014-2015, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași (AJOFM) va implementa 3 proiecte cu finanțare din FSE, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Astfel, în calitate de beneficiar, AJOFM Călărași va derula, pe o perioadă de 18 luni,  proiectul strategic ”Sustenabilitate în mediul rural prin investiția în resurse umane!” Parteneri în proiect sunt: Asociatia pentru Dezvoltare, Inovație, Cultură și Antreprenoriat Modelu, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Călărași, Asociația de Dezvoltare “EQ” București, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Mehedinți,  AJOFM  Giurgiu , S.C Servel S.R.L Slobozia și  SC Nova Force Technic SRL  Giurgiu.

Proiectul își propune să îmbunătățească șansele de angajare ale grupului țintăpersoane inactive, aflate în căutarea unui loc de muncă, din mediul rural, prin participarea la  măsuri de ocupare active, inovative și flexibile.

Proiectul ”Dezvoltarea măsurilor active de ocupare, stimularea inițiativei antreprenoriale individuale și plasarea asistată pe piața forței de muncă în regiunile de dezvoltare Sud-Est, Nord -Est, Sud-Muntenia și Bucuresti –Ilfov” va fi implementat de AJOFM Bacău, în calitate de beneficiar, în parneneriat cu AJOFM Călărași, Fundația Satean Brăila, Centrul de Consultanță și Studii Europene Galați, Innovazione Terziario Perugia și Patronatul Confindustria România.

Proiectul își propune desfășurarea de acțiuni personalizate pentru facilitarea procesului de tranziție de la șomaj  sau inactivitate către ocupare, prin dezvoltarea măsurilor active de ocupare.

Tot în calitate de partener, AJOFM Călărași , alături de AJOFM Teleorman, AJOFM Giurgiu și Agentia de comunicare Media One  Bucuresti, va implementa  proiectul  SPO Local – Direct Accesibil ”, proiect al cărui beneficiar este AJOFM Argeș.  Proiectul este cofinantat din Fondul Social European,  prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 4. Modernizarea Serviciului Public de Ocupare.

            În acest an, alte 3 proiecte în care AJOFM Călărași are calitatea de partener, vor fi finalizate.

Este vorba de două proiecte strategice al căror beneficar este AJOFM Tulcea : ”Parteneriat public – privat pentru ocuparea fortei de muncă” și ”Formarea continuă-premisa calității în SPO”, proiecte cofinanțate din Fondul Social European, prin Programul  Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară nr. 4 „Modernizarea Serviciului Public de Ocupare.  Proiectele s-au derulat pe o perioadă de 3 ani și au avut ca grup țină personalul SPO din cadrul Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă partenere.

Proiectul ”Depăşirea obstacolelor – infrastructură de afaceri şi servicii integrate transfrontaliere în zona district Silistra – judeţ Călăraşi” (Bridging the Gaps : Integrated cross-border business infrastructure and services in SilistraDistrict-CalarasiCounty)” , proiect implementat de Alianța pentru Inițiative Civile Regionale  (ARCI) Silistra,  în parteneriat cu AJOFM Călărași, Consiliul Judetean Calarasi și Camera de Comerț și Industrie Silistra.  Proiectul finanțat din Programul de Cooperare Transfrontalieră RomâniaBulgaria 20072013, a avut ca obiectiv consolidarea condițiile pentru cooperarea de afaceri transfrontalieră și încurajarea  spiritului antreprenorial în Silistra Călărași.

­­­­­­­­­­

Responsabil mass-media,

              Donciu Simona

La data de 06 aprilie a.c., în jurul orei 16.50, B. Constantin, de 33 ani, din Comuna Lupşanu, a condus un autoturism pe D.N. 3, în afara satului Radu Vodă, şi, pe fondul neadaptării vitezei pe un sector de drum în curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar maşina s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

În urma accidentului a rezultat decesul pasagerului, B. Marian, de 27 ani, vătămarea corporală gravă a conducătorului auto şi vătămarea corporală uşoară a pasagerilor D. Iulian, de 26 ani, şi P. Marian, de 28 ani, toţi din municipiul Olteniţa.

Victimele au fost transportate la spitale din Capitală pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că şoferul posedă permis de conducere, urmând să continue cercetările pentru determinarea tuturor cauzelor în care s-a produs accidentul de circulaţie.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, împreună cu partenerii lor, vor efectua o serie de activităţi preventive cu copiii de grădiniţă şi elevii în cadrul proiectului naţional, desfăşurat în perioada 07 – 11 aprilie a.c., intitulat „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

 

Acest program reprezintă o oportunitate pentru poliţişti de a interacţiona cu preşcolarii şi elevii de şcoală generală sau liceu, prin organizarea unor activităţi menite să-i pregătească pentru a se feri să devină victimele infracţiunilor sau altor fapte antisociale sau ale accidentelor de circulaţie.

Astfel, vor avea loc dezbateri tematice (ore de educaţie rutieră, prevenirea delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor) şi exerciţii demonstrative (prezentarea laboratorului criminalistic, simularea unui accident de circulaţie etc), la care vor participa poliţiştii rutieri, cei de prevenirea criminalităţii, de proximitate, criminalişti şi partenerii acestora, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Asociaţia Română pentru Protejarea şi Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimente Rutiere şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Poliţiştii rutieri vor avea în atenţie în această perioadă şi verificarea mijloacelor de transport cu care elevii se vor deplasa către diverse evenimente sau în excursiile organizate. Astfel, prin colaborarea cu inspectoratul şcolar şi ISCTR, vor fi identificate autocarele sau alte mijloace de transport, care urmează să fie folosite, şi vor fi transmise recomandări conducătorii acestora şi responsabililor de siguranţa elevilor pe traseul urmat, pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite.

 

ZILELE ACESTEA  PRIMARIA OLTENITA A INTENSIFICAT LUCRARILE IN CATEVA PUNCTE DE LUCRU -ptr. a finisa -toaletele ecologice si largirea parcarii din parcul central  —–terminarea lucrarilor la Stadionul  de fotbal CSM OLTENITA(tribune-cabine )–helioportul din cadrul Spitalului Oltenita–wc -urile ecologice de pe str. Argesului(langa procuratura)  !REPORTERII NOSTRII AU FOST PE TEREN SI AU REALIZAT UN REPORTAJ CU CEEA CE SE INTAMPLA PE TEREN ! !

În ziua de 3 aprilie a.c., ora 19.30, Poliţia Municipiului Olteniţa a fost sesizată prin intermediul S.N.U.A.U. 112 de către S. Ilie, de 28 ani, din Comuna Căscioarele

cu privire la faptul că în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 10.00, soţia sa, S. Elena, de 34 ani, din aceiaşi localitate, a fost victima unui accident rutier produs pe raza Municipiului Olteniţa.

Din verificările efectuate de către poliţiştii olteniţeni s-a stabilit că în jurul orei 10.00, în timp ce traversa Bulevardul Mărăşeşti, pe trecerea de pietoni, ajungând în apropierea trotuarului, S. Elena a fost acroşată de un autoturism marca Citroen, care după ce a lovit-o în zona bazinului, şi-a continuat deplasarea.

Femeia s-a deplasat la domiciliu fără a sesiza evenimentul lucrătorilor de poliţie, iar în jurul orei 20.00 a fost transportată la spitalul din Municipiul Olteniţa, în vederea examinării medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

 

·                         

Ieri, 3 aprilie a.c., poliţiştii olteniţeni au prezentat Judecătoriei Olteniţa cu propunere de arestare preventivă pe C. Adrian, de 20 ani, din Municipiul Olteniţa, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie asupra părţii vătămate H. Alexandru, de 63 ani, din aceeaşi localitate, ocazie cu care pe numele tânărului a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile

Urmare a investigaţiilor şi cercetărilor efectuate de un colectiv format din poliţişti ai Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa privind agresiunea comisă asupra lui M. Vasile, de 62 de ani, din Comuna Mânăstirea, urmată de deposedarea de suma de 4700 lei, în seara de 26 martie a.c., au fost identificaţi minorii D. Dumitru, de 19 ani, V. Iulian, de 17 ani şi E. Alexandru, de 15 ani, toţi din Comuna Mănăstirea, bănuiţi de săvârşirea faptei.
Împotriva lui D. Dumitru şi V. Iulian oamenii legii au dispus în ziua de 2 aprilie a.c. măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.
Ieri, 3 aprilie a.c., fiind prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa
cu propunere de arestare preventivă, faţă de cei doi minori a fost dispusă măsura supravegherii sub control judiciar şi interdicţia de a nu părăsi ţara pe parcursul urmăririi penale.

Pentru a genera şi menţine ritmuri ridicate de creştere economică pe termen lung, sunt necesare politici susţinute pentru dezvoltarea unei economii competitive, capabilă de performanţe tehnologice, în concordanţă cu condiţiile concurenţiale la nivel european şi global. Aceste politici se impun cu precădere în etapa post-criză, în care presiunea fiscală asupra mediului de afaceri trebuie să scadă pentru a favoriza relansarea sustenabilă a economiei, prin investiţii şi creare de locuri de muncă. În aceste condiţii, iniţiatorii acestei propuneri legislative urmăresc să diminueze povara fiscală din economie prin promovarea unei măsuri fiscale de reducere acotei de contribuţie de asigurări sociale datorată de angajator cu 5 puncte procentuale.

Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator este o măsură aşteptată de către toţi întreprinzătorii, de la cei mici până la marii investitori, cu capital autohton sau străin, care au solicitat constant în cadrul dialogurilor purtate cu ‪#‎PNL‬ adoptarea cu prioritate a acestei măsuri de relaxare fiscală în sfera mediului de afaceri românesc.

Prin reducerea CAS la angajator are loc diminuarea numărului de locuri de muncă “la negru”, precum şi stimularea creării de noi locuri de muncă, ceea ce va ameliora şi încasările bugetare.

Investigaţiile efectuate de poliţişti au condus la identificarea a trei persoane, D. Dumitru, de 19 ani, V. Iulian, de 17 ani, şi E. Alexandru, de 15 ani,  bănuite de comiterea unei agresiuni, în seara de 26 martie a.c., asupra unui bărbat de 62 ani, din comuna Mânăstirea, judeţul Călăraşi, pe care l-au deposedat de o sumă de bani.

În ziua de 02 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de doi dintre agresori, pe care-i vor prezenta astăzi Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa cu propunerea de a se dispune măsuri legale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Site acreditat SEAP
---------------