Asculta live

Arhiva lunară: ianuarie 2014

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au desfăşurat acţiuni de salvare a sute de persoane şi pentru redarea fluenţei traficului rutier, pe toate sectoarele de drum afectate de viscolul puternic

 

În perioada 29 – 30 ianuarie a.c., judeţul Călăraşi s-a aflat sub incidenţa codurilor meteorologice „Cod Portocaliu” şi „Cod Roşu” de vreme severă, respectiv căderi masive de zăpadă şi viscol.

 

Poliţiştii călărăşeni aflaţi în dispozitivul de ordine publică, suplimentat pentru a face faţă tuturor misiunilor, au desfăşurat acţiuni de fluidizare şi control al traficului rutier şi de punere în aplicare a interdicţiei accesului autovehiculelor pe anumite tronsoane de drum, acordarea sprijinului celorlalte autorităţi pentru salvarea persoanelor din autovehiculele rămase imobilizate în afara localităţilor şi utilajelor de deszăpezire pentru redarea circulaţiei rutiere.

 

În cele două zile, poliţiştii au efectuat 22 de acţiuni de salvare a 259 de persoane şi adăpostire a altor 116 persoane. Au extras din troienele de zăpadă 137 de autovehicule şi au însoţit cu autospecialele din dotare 15 coloane organizatepe tronsoanele de drum închise sau restricţionate traficului rutier, în timpul cărora au însoţit 690 de autovehicule, cu 1920 de persoane.

 

Principalele acţiuni s-au desfăşurat în după-amiaza şi seara de 29 ianuarie a.c., pe DN 31 – la km 22 – Vărăşti, comuna Dorobanţu, când agenţii de poliţie au ajutat la deszăpezirea a 14 autovehicule în care se aflau 25 de persoane, printre care şi un microbuz cu 6 călători, şi DN 3A – km 31 – Dragoş Vodă, când au fost deszăpezite 54 de autovehicule (24 autoutilitare, 23 autoturisme şi 7 TIR-uri), cu 92 de persoane.

 

Conducerea I.P.J. Călăraşi a mulţumit tuturor poliţiştilor implicaţi în aceste acţiuni pentru altruismul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă, pentru sprijinul acordat comunităţii, exprimând totodată încrederea că misiunile ce vor urma vor fi duse la îndeplinire cu succes.

 Organizatia TNL Olteniţa, joi, 30 ianuarie, aproximativ 15 membrii au pus mâna pe lopată și au ajutat la deszăpezirea unor locuinţe.  Prin aceasta actiune au incercat sa ofere, un exemplu tuturor tinerilor că nu este o ruşine să ieşi cu lopata să dai zăpada la o parte.

„Am hotărât să deszăpezim persoanele vârstnice, ca un exemplu pentru  cetăţenii Municipiului Olteniţa, să ne mobilizăm si să nu aşteptăm doar intervenţia autorităţilor locale, pentru că fiecare avem la îndemână o lopată cu care să putem face un trotuar cât mai uşor de circulat”, a declarat TNL Oltenita

“Tinerii liberali olteniteni au mai multe propuneri de proiecte, care se vor realize in decursul anului 2014. Pentru mine TNL Olteniţa este o a doua familie”, a ţinut să precizeze,  Neagu Mihai, vicepreşedintele BPJ TNL  Calaraşi.

O nouă teorie conspirationistă circulă pe internet de ceva vreme. La o documentare succintă aflăm că Angela Merkel este născută pe 17 iulie 1954, în Germania de Est (RDG) si este fiica unui pastor luteran si al unei profesoare de latină. Aceste informatii au fost acceptate de toată lumea până în clipa în care mai multe documente secrete din arhiva STASI (fosta securitate RDG) au fost făcute publice.
În aceste dosare a fost consemnată nasterea unui copil de sex feminin, fiind identificat precum Angela Merkel, în data de 20 aprilie 1954. Nasterea a fost realizată pe cercetarea medicului german Karl Klauberg, care este cunoscut în istorie precum un supus de seamă a lui Hitler. Supranumit si “îngerul mortii“, Klauberg a fost condamnat de către instanţele de judecată la crime de război inimaginabile. A stat în puscărie doar 7 ani, după care a fost eliberat si trimis în Germania cu o misiunea specială de către KGB.
Doctorul Klauberg era un expert în inseminarea artificială si din dragostea să nebună pentru Hitler, acesta i-a prelevat si înghetat mai multe mostre de spermă. După cum spune si istoria, Hitler a fost fiul nelegitim al lui Solomon lui Rothschild, născut de amanta sa Anna Maria Schicklgruber.
Odată ajuns în Germania, Klauberg a primit ordin să reînvie un copil care poartă markerii lui Hitler. Procesul de inseminare artificială în acei ani era aproape necunoscut publicului larg, cauză pentru care munca lui Klauberg era privită cu scepticism de cei mai multi. Poveste din dosarele STASI continuă si se spune că drept mamă surogat a fost aleasă sora Evei Braun, Gretl Braun. Gretl era o militantă socialistă si care făcea parte din conducerea Partidului Social Democrat, al cărui ideologie se baza pe principiile marxiste.
La numai doi ani după acest eveniment, doctorul Klauberg a fost asasinat în conditii misterioase. Probabil că îsi încheiase misiunea si STASI nu mai avea nevoie de el. O altă teorie sustine că a devenit agent KGB, schimbându-si astfel identitatea.

NAsTEREA COPILULUI LUI HITLER
La scurt timp după nasterea fetitei lui Hitler, a fost semnat un acord între sovietici, americani si reprezentantii Vaticanului. Copilul a fost plasat sub tutela Bisericii Catolice si a fost plasată familiei Kasner. I-a fost schimbată si data de nastere din 20 aprilie (ziua în care s-a născut si Hitler) 1954 în 17 iunie 1954 si i-a fost oferit numele de Angela Dorothea Kasner.
Ciudat mai este si faptul că imediat după nasterea micutei Angela, familia Kasner a hotărât să se mute de la Hamburg (RFG) în Germania de Est.
Punctul principal al acordului asupra fiicei lui Hitler a fost ca aceasta să fie crescută în spiritul catolic, dar să nu pună mâna pe putere până atunci când un preot neamt va ajunge să tină frâiele Vaticanului.
În 1977, Angela Dorothea Kasner a devenit Angela Merkel în urma unui mariaj de numai 5 ani cu fizicianul Ulrich Merkel.
În urma mortii lui Ioan Paul al doilea, un nou Papă a fost ales pentru a conduce Biserica Catolică. Acesta a fost Joseph Aloisius Ratzinger, care a fost numit Papă în data de 20 aprilie 2005. Coincidentă sau nu ca un Papă să fie înscăunat de ziua de nastere a lui Hitler, dar si în aceeaşi zi în care Angela Merkel s-a născut?
Abia după ce Papa Benedict al XVI-lea a preluat conducerea Vaticanului, Angela Merkel a fost aleasă în functia de cancelar al Germaniei. Astfel, copilul lui Hitler avea să îndeplinească un vis mai vechi al tatălui său care si-a dorit cu ardoare să devină cel mai puternic om din lume. În afară de faptul că Merkel este cancelarul Germaniei, ea este si preşedintele Blocului G-8 si mai are si influente majore la Vatican. Angela Merkel este considerată cea mai puternică femeie din lume.

ASEMĂNAREA IZBITOARE CU HITLER
Într-un interviu acordat unei reviste Germane, Angela Merkel si-a recunoscut pasiunea iesită din comun pentru muzica lui Richard Wagner. Muzicianul german a fost un satanist convins si mai mult decât atât a fost si preferatul lui Hitler. Pe lângă acest fapt, se poate observa cu ochiul liber asemănarea izbitoare între Hitler si Merkel, dar si între Merkel si mama să surogat Gretl Brauns.SURSA-NEWSTIRIROMANIA.RO

Partea a doua a sedintei de azi a consilierilor locali olteniteni- s-a transformat intr-o infruntare acerba  a unor consilieri-pe care ii veti vedea in imaginile filmate de noi-cu acuzatii si etichetari ale ambelor parti-fapt care a starnit nemultumirea altor consilieri care au parasit sala de sedinte suparati ca scopul sedintei a fost deturnat !VA LASAM ACUM SA URMARITI CELE PETRECUTE IN SALA DE SEDINTE !

A avut loc sedinta lunara -prima pe 2014-a consilierilor locali olteniteni-o sedinta plina de surprize pe final ! In prima parte -cea pe care noi o prezentam aici-a decurs normal -fara incidente-dar  partea a doua-la segmentul DIVERSE-a transformat sala de sedinte intr-o sala de tribunal- cu acuze si aparari -din partea celor implicati -IAR O PARTE DIN CONSILIERI AU PARASIT SALA DE SEDINTE–!NU RATATI PARTEA A DOUA A REPORTAJULUI REALIZAT DE RADIO TV OLTENITA-REPORTAJ CARE VA FI POSTAT CAT MAI REPEDE POSIBIL !

Oficial, vacanţa intersemestrială începe de vineri, 31 ianuarie, după terminarea cursurilor, acolo unde se învaţă. Practic, preşcolarii şi şcolarii au intrat în vacanţă de luni, 27 ianuarie, în judeţul Călăraşi, din cauza vremii extreme, înregistrată la noi. Ninsorile şi vântul puternic i-au băgat în vacanţă pe elevi, mult mai devreme, decât ar fi sperat aceştia.
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, elevii şi preşcolarii vor intra în vacanţa intersemestrială începând de la 1 februarie, şi se vor întoarce la şcoală luni 10 februarie.
Totodată, ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze că structura anului şcolar nu va fi modificată, din cauza suspendării cursurilor. „Nu se modifică structura anului şcolar. Vacanţa durează, aşa cum prevede structura anului şcolar, din 1 februarie şi până în 9 februarie”, a adăugat Pricopie. Legat de recuperarea orelor, ministrul a spus că nu s-a luat nicio decizie. „Am avut cu totul alte preocupări şi nu am discutat despre recuperări. Aceste lucruri vor fi clarificate pe parcursul semestrului al II-lea, de către inspectoratele şcolare. Fiecare judeţ va decide recuperarea în funcţie de problemele specifice cu care s-a confruntat”, a mai spus ministrul Educaţiei.SURSA-ACTUALITATEA DE CALARASI.RO

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliție, că la ora 8:00, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, nu se circulă pe tronsoanele a trei autostrăzi și pe numeroase sectoare de drumuri naționale:

 A2 București – Constanța;

 A3 București – Ploiești;

 A4 Ovidiu – Agigea;

 DN 1D Urziceni – Albeşti Paleologu (de la limita cu județul Prahova);

 DN 2 Urziceni –limită cu judeţul Vrancea;

 DN 21 Călărași – Drajna Nouă (județul Călărași) – Bărăganu (județul Brăila) – Brăila;

 DN 21A Țăndărei (județul Ialomița) – Bărăgan (județul Brăila);

 DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (județul Buzău) – Gradiștea (județul Brăila) – Brăila – Tulcea – Mihai Viteazul – Ovidiu (din județul Constanța);

 DN 22A Hârșova – Saraiu (județul Constanța) – Cataloi (județul Tulcea);

 DN 22B Brăila – Galați;

 DN 22C Murfatlar – Cernavodă (județul Constanța);

 DN 22D Măcin – Horia;

 DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu;

 DN 22F Horia – Nalbant (județul Tulcea);

 DN 23 Focșani (județul Vrancea) – Brăila – Olăneasca (județul Brăila);

 DN 23A Gologanu – Ciorăști (județul Vrancea);

 DN 23B Măicănești – Ciorăști (județul Vrancea);

 DN 24D Bălăbănești – Tulucești (din județul Galați);

 DN 2A Urziceni (județul Ialomița) – Țăndărei – Giurgeni – Constanța (județul Constanța);

 DN 2B Buzău – Surdila-Greci (județul Brăila) – Brăila – Galați;

 DN 2C Slobozia (județul Ialomița) – Buzău (în județul Buzău);

 DN 2N Dumbrăveni – Căiata – Jitia (județul Vrancea);

 DN 2R Jitia – Vintileasca (județul Vrancea);

 DN 3 tronsoanele București – Călărași și Ostrov – Murfatlar – Constanța;

 DN 31 Oltenița – Călărași;

 DN 39B pe raza localității Olimp (județul Constanța);

 DN 39C pe raza localității Neptun (județul Constanța);

 DN 39D pe raza localității Jupiter (județul Constanța);

 DN 39E Constanța – Cumpăna (județul Constanța);

 DN 3A Lehliu-Gară (județul Călărași) – Fetești-Gară (județul Ialomița);

 DN 3B Călărași – Vlădeni (județul Ialomița);

 DN 3C Constanța – Ovidiu (județul Constanța);

 DN 4 Popeşti Leordeni – Oltenița;

 DN 41 Oltenița – Greaca.

De asemenea, pe mai multe drumuri naționale sunt instituite restricții privind masa totală maximă autorizată a autovehiculelor rutiere:

 DN 10 Buzău – limita cu județul Covasna, peste 7,5 tone;

 DN 15 Piatra Neamț – Bicaz, peste 7,5 tone;

 DN 15C Piatra Neamț – Târgu Neamț, peste 7,5 tone;

 DN 2 tronsoanele Afumați – limita cu județul Ialomița și Focșani – Bacău – Roman, peste 7,5 tone; tronsonul Buzău –Vrancea, peste 3,5 tone;

 DN 41 Dăița (județul Giurgiu) – Căscioarele (județul Călărași), peste 7,5 tone;

 DN 5B Giurgiu – Ghimpați (din județul Giurgiu), peste 7,5 tone;

 DN 4 Bucureşti -Popeşti Leordeni; peste 7,5 tone;

 DN 7C între kilometrii 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), peste 7,5 tone. De precizat că pe acest drum, sectorul cuprins între km 104 (Piscu Negru) și km 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, în fiecare an, în perioada 1 noiembrie – 31 iunie.

Datorită îmbunatăţirii condiţiilor meteo au fost redeschise traficului maritim porturile Constanţa Sud, Constanţa Nord, Mangalia şi Midia. Precizăm că traficul fluvial rămâne închis în toate porturile de pe raza judeţului Constanţa.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, recomandăm conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată, iar în timpul deplasării să adapteze permanent viteza de rulare în funcțiile de condițiile de drum, de trafic și de vreme, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele precedente, astfel încât să oprească în siguranţă pentru sine și pentru ceilalți utilizatori ai drumului, să nu frâneze ori să vireze brusc și să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.sursa-arenamedia.ro

La 21 decembrie 2013, la Sala de arte  marțiale a Complexului Lia Manoliu din Capitală, s-a desfășurat un examen  de karate ashihara. Pentru clubul „Tai Sabaki” din Oltenița, acesta a fost un moment important, deoarece a prilejuit înscrierea, pentru obținerea unor centuri superioare,  a celor mai buni sportivi ai săi, deja campioni mondiali, europeni sau balcanici la diferite categorii. Între aceștia s-a aflat actualul campion mondial la juniori mari, la kata (demonstrație de tehnică), Mihai Paraschiv, care a obținut centura neagră în ashihara karate, cu titlul de 1 DAN, ceea ce este foarte mult în România, având în vedere că există doar o singură centură cu 4 DAN, iar sen-sei Petrică Bulmaga, președintele Federației Române de Ashihara Karate, „examinatorul” acestei gale, are 3 DAN.
Niciunul dintre cei cinci sportivi din Oltenița, doi băieți și trei fete, nu și-au ratat obiectivul examenului, dar nu despre asta vreau să povestesc aici, ci despre faptul că eu, în calitate de profesor și de părinte al unui copil care practică sport de performanță, dar și de susținător moral al antrenorului (sen-sei) Marcel Paraschiv,  am ținut să fiu prezent la respectiva sărbătoare. Este, cred, o sărbătoare pentru cel care privește. Pentru a obține o centură neagră în ashihara karate, trebuie ca, după două ore și jumătate de diverse probe, să lupți timp de circa treizeci de minute neîntrerupt cu douăzeci de adversari diferiți. Mihai Paraschiv a luptat cu trei adversari care aveau deja 2 Dan de câțiva ani. A fost de două ori la podea, s-a ridicat, a continuat lupta și a meritat din plin centura neagră pe care a primit-o!
Dincolo de latura sportivă,  am apreciat întotdeauna la oamenii practicanți ai acestui sport  cu care am intrat în contact, faptul că nu formează numai trupuri bine antrenate, ci și spirite greu de înfrânt și, în același timp, greu de manipulat. Maniera noninvazivă în care ei reușesc să facă educație este remarcabilă. Metoda cea mai utilizată este aceea a exemplului personal.

Mi s-a reconfirmat, cu ocazia acestui examen, faptul că la Federația Română de Arte Marțiale, care acum se numesc „sporturi de luptă”, sunt oameni de mare caracter. Am avut onoarea și surpriza de a fi prezent la momentul în care Președintele Federației Române de Arte Marțiale, kancho Florentin Marinescu, intrat în sală pentru a asista la examenul celor trei candidați din țară la centura neagră în Ashihara. Toată activitatea s-a oprit, așa cum se opresc  toate activitățile unei unități militare în momentul apariției generalului. A fost salutat kacho cu respectul cuvenit, cu tradiționalul „osu”.  Artele marțiale înseamnă modestie, iar omul acela, pe care îl văzusem de câteva ori doar la televizor,  nu a cerut niciun privilegiu. S-a așeazat pe o băncuță,  alături de alți spectatori, părinți sau prieteni ai sportivilor,  și a așteptat decernarea diplomelor, când, în mod normal a fost invitat să facă parte dintr-un fel de prezidiu, deoarece gradele (inclusiv centurile) în karate sunt acordate de către un singur om, în cazul nostru sen-sei Petrică Bulmaga.
Momentul, cu adevărat educativ, care m-a impresionat a fost acela al decernării diplomelor și al centurilor negre sau de altă culoare, pentru cei înscriși la examen, care au dovedit o pregătire foarte bună. Este vorba despre faptul că regulamentul sălii de karate prevede că nimeni nu poate avea acces cu încălțăminte de stradă, ci doar desculț sau cu niște ciupici albaștri, din folie de plastic. În momentul în care au fost decernate diplomele de grade în ashihara, kancho Marinescu Florentin, a fost în prezidiu, felicitându-i pe sportivi, dar era încălțat cu acei cipici albaștri din folie de plastic. Ceilalți cinci sensei erau desculți deoarece participaseră la lupte  sau la examinare. Domnul Marinescu ar fi putut să intre pe tatami (salteaua de concurs) în pantofi de stradă și să acorde diplomele chiar dumnealui. Nimeni nu i-ar fi reproșat asta, având în vedere faptul că are centuri înalte în trei stiluri diferite de karate, deci chiar este o valoare. Dânsul a preferat, însă, a nu se amesteca în derularea examenului, apoi, în prezidiu, a apărut încălțat cu acei cipici albaștri din plastic, la fel cal cel din urmă copil, sau ca orice invitat prezent în sală, felicitându-i pe tinerii karatiști,  în mod special pe Mihai Paraschiv din Oltenița.
Momentul cu adevărat special a fost acela în care, cancho Florentin Marinescu, după ce a fost aplaudat de căre toți cei prezenți, a cerut ca toată lumea să-l asculte și doar el singur să aplaude pentru ei. Și așa a făcut. O sală mută asculta aplauzele „șefului”! A fost un elogiu la adresa celor care muncesc, a antrenorilor, a sportivilor care au înțeles regulile progresului, dintre care cea mai importantă este munca, și a părinților prezenți în sală, care își sacrifică, uneori, propria viață pentru binele copiilor.
Nu trebuie să fii profesor sau învățător, pentru a-i educa pe copii. Pentru mine, ca profesor, ceea ce am văzut astăzi, la un examen de karate a fost un exemplu pozitiv. Un „șef” de federație, aproape echivalent cu ministrul educației, s-a comportat, într-o situație în care nu exista nicio televiziune, precum un novice în ale karatelor, ceea ce nu este deloc cazul! A fost un elogiu la adresa celor care muncesc, la adresa antrenorilor, a sportivilor și a părinților care fac eforturi mari pentru a-i susține material.
Există, deci, în România oameni importanți care apreciază pozitiv ceea ce se face în Oltenița.  Atunci, oare de ce noi, oltenițenii, nu cerem că valorile noastre să fie recunoscute aici, între noi, măcar cele de nivel național și internațional? Cine ar trebui să facă asta? Probabil că în primul rând școlile. Dar, la noi, în Oltenița și în alte părți din județul Călărași, există directori de școală pe care îi deranjează faptul că unele cadre didactice din propriile școli fac diverse lucruri și activități bune pentru copii. Oare aceste persoane nu pot învăța din exemplul unor oameni precum cei despre care am scris în rândurile de mai sus?  PROF.PAUL NICULITA !

Ziua de 24 Ianuarie 1859, a fost aniversată la Liceul Tehnologic „Ion Ghica” Oltenița, ca în fiecare an, cu toată prețuirea pe care o merită. Anul acesta activitățile derulate au fost următoarele: informarea elevilor din întreaga școală, prin intermediul unui pliant, cu privire la semnificațiile istorice ale evenimentului; expunere, cu suport video, cu privirea la personalitatea și activitatea legislativă a lui Alexandru Ion Cuza, realizată de către profesorul de istorie Paul Niculiță în fața a circa 50 de elevi; concurs de prezentări power-point realizate de către elevi; hora unirii în curtea liceului.
Sărbătorirea Unirii celei Mici la Liceul „Ion Ghica”, în 24 ianuarie 2014, a fost coordonată de către domnul consilier educativ Paul Niculiță, care a colaborat cu d-na bibliotecară Nedu Tincuța și cu Consiliul Școlar al Elevilor, la aceasta participând conducerea școlii (director Tulgara Angela, dir.adj. Claudia Diaconu), cadrele didactice prezente la școală și un număr mare de elevi de la toate clasele.
Momentul cel mai frumos a fost organizarea horei unirii în curtea școlii, la care au participat elevi și cadre didactice.
Am obținut următoarele reacții din partea celor prezenți.
„Ca profesor de istorie, există evenimente din trecut care te fac să dorești neapărat să te ridici la înălțimea înaintașilor tăi. Este imposibil să faci acest lucru. Nu poți fi nici Cuza, nici Kogălniceanu, nici Ion Ghica, al cărui nume îl poartă liceul nostru, dar poți să le amintești tinerilor despre realizările lor, astfel încât aceștia să înțeleagă faptul că nu pentru toată lumea patria este tagma jăfuitorilor – cum se exprima Tudor Vladimirescu. Țara aceasta, așa hulită cum este, și din interior și din exterior, are oameni buni. Merită, pentru ei, să educi tinerii în spiritul respectului față de istorie și în spiritul patriotismului. Doar că este greu să faci asta doar cu citate de prin cărți, oricât de sugestive ar fi ele, de aceea am căutat metode mai atractive. Așa am ajuns la ideea de a organiza în curtea școlii o horă a unirii, reeditând ceea ce s-a întâmplat în 1859 în multe orașe și sate ale României abia create. Sunt bucuros pentru implicarea Consiliului Elevilor în asigurarea logisticii activității, respectiv stația de amplificare și boxele, proprietatea elevului Liviu Gruia. Cred că totul a fost util și plăcut.” (consilier educativ, prof. Paul Niculiță)
„Mi s-a părut o idee bună aceea de face o horă a unirii pe platoul din curtea școlii. Este cântecul simbol al zilei de 24 ianuarie 1859. M-am prins în horă alături de colegii mei profesori și de elevi. Am observat că elevii cântau și ei Hora Unirii, ceea ce înseamnă că activitățile de anul acesta au depășit cadrul formalismului festivist și au ajuns la inimile copiilor, ceea ce este cu adevărat lăudabil.” (director adjunct, prof. Claudia Diaconu)
„În calitate de bibliotecară a școlii, încerc să-mi aduc contribuția la tot ceea ce înseamnă activitate culturală, educativă și de promovare a valorilor din orice domeniu. Astăzi am contribuit cu realiazarea unor cocarde tricolore, pe care elevii le-au purtat în piept. Am sesizat că le-a plăcut și că elevii noștri nu resping simbolurile naționale, dimpotrivă, sunt mândrii să le poarte.” (bibliotecară Nedu Tincuța)
„Am participat cu plăcere la activitățile dedicate Unirii Principatelor. Am încercat să atrag un număr mare dintre colegii mei să se implice activ în cele pregătite. Cred că am reușit să facem ceva frumos. Acum ne vom gândi la ceva la fel de frumos pentru următoarea acțiune a Consiliului Școlar al Elevilor, cea de Valentine`s Day.” (președinte al CȘE, Marina Checiu)
„Hora unirii a fost super. Afară începuse să ningă, era frig, dar noi dansam și cântam Hora Unirii.  Domnul profesor ne arătase un tablou celebru cu o horă a unirii la Craiova, în 1859. Am vrut să fim și noi ca oamenii din tabloul acela.” (Roxana Ene, elevă)
„Este foarte bine că profesorii de la școala unde este băiatul meu, se preocupă să-i învețe lucruri cât mai diverse. E bine că le oferă alternative pozitive, altfel se apucă de droguri, de alcool, sau de cine știe ce prostii. I-am dat voie băiatului meu să ducă la școală stația și boxele proprii, deoarece școala nu are așa ceva. Ar fi bine pentru școală să aibă tot ce-i trebuie. Copiii adoră să danseze, să facă spectacole, să se audă vorbind sau cântând la microfon. Un profesor, dacă vrea să facă ceva pentru elevii săi și are nevoie de o banală stație de amplificare cu două boxe, pe care nu le are, trebuie să plătească pe cineva care are asemenea aparatură, sau trebuie să se umilească cerându-le unor oameni binevoitori să-l ajute. Eu eram dispusă să contribui, ca părinte, cu zece lei, pentru ca școala să-și cumpere o stație de amplificare audio. Dar domnul ministru a zis că nu este voie, așa că profesorii mi-au respins oferta. Rămâne doar ca Primăria să dea bani tuturor școlilor pentru așa ceva. Important pentru astăzi este că băiatul meu a venit încântat de la școală, ceea ce mi-aș dori să se întâmple în fiecare zi. ” (Teodora Gruia, părinte)

Președintele Consiliului Județean Călărași, Răducu Filipescu, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, faptul că pe drumurile din județ care se închid rând pe rând din cauza viscolului puternic vor interveni 47 de utilaje. ”Drumurile se închid și despre ele nu am ce să vă mai spun la acest moment. Am stat de vorbă în repetate momente cu conducerea de la Drumuri Județene și am ajuns la concluzia vom aborda în alt mod sistemul de curățare a zăpezii, am făcut socoteala că noi avem 47 de utilaje, din care un buldoexcavator șenilat, foarte mare care va fi băgat pe zonele cele mai grele, șase mașini cu lamă, patru autogredere, douăzeci de wolle și încărcătoare, 14 buldoexcavatoare și două autofreze. Bineînțeles că din discuțiile cu directorul Dragomir, utilajele sunt suficiente și pot acoperi drumurile județene”, a spus Filipescu, cu mențiunea că, din păcate, utilajele nu pot interveni și pe drumurile comunale, acolo fiind treaba primarilor. Pentru că exista experiența anilor trecuți, concentrarea cea mai mare de utilaje va fi sau deja este făcută în punctele unde se crează noduri de zăpadă, dând și exemple. ”Noi suntem pregătiți unde se fac dopurile în mod frecvent să pornim din ambele direcții, în așa fel încât să ne întâlnim la jumătatea drumului:. Vă dau exemplul nodurilor Dârvari-Fundulea-Tămădău, Fundulea-Solacolu, Dorobanțu-Ulmu-Făurei cu ieșirea către Plevna, Oltenița-Căscioarele, ieșirea din Vărăști, cunoaștem punctele nevralgice și acolo am dus utilaje cât se poate de multe. Mai sunt dopuri, și se lucrează cu multe utilaje de exemplu în zona Valea Argovei-Gurbănești-Călăreți, acolo întotdeauna se așează multă zăpadă pe șosea. Avem utilaje acolo, se lucrează și la Fântâna Doamnei-Nicolae Bălcescu-Lehliu-Săpunari, Valea Argovei-Lehliu Gară, Independența-Alex. Odobescu, Cuza-Vodă-Floroaica. Încercăm să intrăm rapid și poate în media a 12 ore să le curățăm pe toate”, a completat președintele Răducu Filipescu.sursa-arenamedia.ro

UPDATE-S-AU INCHIS  BUC-OLTENITA—OLTENITA -GIURGIU—OLTENITA-CALARASI–la ora 14.15    !Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliție, că la ora 13:30 traficul rutier este întrerupt, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele a două autostrăzi și pe zece drumuri naționale:

 A2 București – Fetești;

 A3 București – Ploiești;

 DN 1D Urziceni – Adâncata (de la limita cu județul Prahova);

 DN 2 tronsoanele Sinești – Ciocârlia (în județul Ialomița) și Buzău – Mihăilești – Gologanu (în județul Buzău);

 DN 22 tronsoanele Râmnicu Sărat (județul Buzău) – Brăila și Tulcea – Mihai Viteazul – Ovidiu (din județul Constanța);

 DN 22A Hârșova – Saraiu (județul Constanța) – Cataloi (județul Tulcea);

 DN 22D Măcin – Horia;

 DN 22E Garvăn – I.C. Brătianu;

 DN 24D Bălăbănești – Tulucești (din județul Galați);

 DN 2A Giurgeni – Constanța (județul Constanța);

 DN 2C Slobozia (județul Ialomița) – Buzău (în județul Buzău);

 DN 3A Lehliu-Gară – Drajna Nouă (județul Călărași).

De asemenea, pe trei drumuri naționale sunt instituite restricții de tonaj. Semnalăm aici:

 DN 3B Călărași – Fetești (din județul Ialomița), peste 7,5 tone;

 DN 5B Giurgiu – Ghimpați (din județul Giurgiu), peste 7,5 tone;

 DN 7C între kilometrii 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), peste 7,5 tone. Amintim însă participanților la trafic faptul că, până la sfârșitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) și km. 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

Având în vedere avertizarea COD ROȘU de vreme severă, emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru județele Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, care va intra în vigoare începând cu ora 15:00, recomandăm cu insistență tuturor categoriilor de conducători auto să renunțe la efectuarea oricărei deplasări în zonele vizate.

Atragem atenția că vântul lateral foarte puternic prognozat de meteorologi, corobart cu micșorarea aderenței drumurilor din cauza zăpezii, gheții și a poleiului, poate determina pierderea controlului asupra stabilității autovehiculelor. De aceea este neapărat necesar să se circule cu atenție sporită și să se recurgă permanent la adaptarea vitezei de deplasare la condițiile concrete de drum și trafic.

Porturile maritime rămân în continuare închise, atât pentru traficul maritim, cât și pentru cel fluvial.

 

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă – Călăraşiorganizează, în luna februariea acestui an,11 programe de formare profesională pentru persoanele care nu realizează venituri. Acestora li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoştinţelor teoretice şi practice specifice unei noi meserii, care să le mărească şansele de angajare.

168 de persoane pot beneficia, gratuit, de cursurile de calificare ce vor fi organizate  începând cu luna februarie 2014 și vor fi  pregătite în una dintre meseriile/ocupațiile de: bucătar, brutar, formator, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, lucrător în structuri pentru construcții, lucrător în comerț, măcelar, operator introducere, validare și prelucrare date și reflexoterapeut.

     Pentru înscrierea la cursurile de calificare de brutar sau lucrător în structuri pentru construcții se admit persoane care au studii generale incomplete. În cazul programului de formator se solicită absolvenți de studii superioare, iar pentru toate celelalte cursuri de re/calificare este suficient învâțământul general obligatoriu.

            Înscrierea la cursurile de (re) calificare se poate face pe baza recomandării emise de consilierul de orientare profesională al agenţiei, recomandare însoţită de următoarele documente: act de identitate, diplomă de studii, certificat naştere, certificat căsătorie (în cazul persoanelor de sex feminism), adeverinţă medicală din care să rezulte că persoana este aptă de muncă, precum şi certificate fiscal emis de Administraţia Financiară, din care să rezulte că solicitantul nu realizează venituri. Toate  documentele vor fi prezentate în original şi copie

”Formarea profesională se realizează având în vedere cerințele de moment și de perspectivă ale pieței muncii și în concordanță cu opțiunile și  aptitudinile individuale ale persoanelor solicitante. Cursurile de re/calificare sunt prevăzute a se organiza atât prin Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi cât şi prin furnizori de formare profesională, autorizaţi în condiţiile legii.” a precizat domnul  Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călărași.

 

Responsabil mass-media

Simona Donciu

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează, în  luna februarie 2014, o selecție pentru lucratori în agricultură – culegatori de mazare, în Danemarca . Angajatori şi consilieri EURES danezi vor veni în România pentru a intervieva candidaţii.

            Contractul de muncă oferit este pentru o perioadă de 3 luni, între  1 iunie – 1 septembrie 2014. Programul de lucru este de 6 zile/săptamână, în jur de 30-40 ore  de muncă/săptămână. Munca începe devreme dimineața și se termină în jurul pranzului.

Vârsta minimă solicitată -18 ani; Este o muncă fizică grea, indiferent de climă. Experiența în munca agricolă contituie avantaj.  Lucrătorii trebuie să fie motivați si flexibili în privința programului.  Mai multe informatii despre munca se gasesc pe website-ul www.greenpeas.dk.

 Se solicită cunoștințe de nivel mediu de  limba engleză.

 Plata muncii se face în funcție de cantitate și în acest sens lucrătorii trebuie sa fie motivați. Salariul oferit este în jur de 0.6 euro net/kg +12,5% bani de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze.

             Cazarea se face în corturi aduse de lucrători sau în rulote cu dormitoare; bucătăria, toalete, dușuri, mașini de spalat, TV și internet sunt disponibile. Taxa de cazare pe lucrător/pe zi este între 4-8 euro în Danemarca (pentru acoperirea costurilor de electricitate, apă etc) în funcție de soluția de cazare aleasă de lucrător. Transportul dus-întors  România – Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. În Danemarca, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană, pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături.  Mai multe informatii despre cazare si transport se gasesc pe website-ul www.greenpeas.dk.

              Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk. Preselecția persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator. Invitarea la selecție a persoanelor pre-selectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, din județul de domiciliu al candidatului. Selecția va avea loc în a doua decadă a lunii februarie 2014, la Oradea. Detaliile referitoare la data, locația și programul selecției vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

                Data limită pentru a aplica pentru aceste locuri de muncă este 04.02.2014.

 

 

 

Apreciez în mod deosebit programul național elaborat de doamna ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga, avut în vedere să demareze în această primăvară și care prevede realizarea unor perdele forestiere pe marginea autostrăzilor și drumurilor naționale”, declară deputata PNL Raluca Surdu, membră în Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic.
Închiderea multor drumuri din cauza zăpezii din ultimele zile, situație care se repetă an de an, ar fi putut fi evitată dacă ar fi existat perdele de protecţie destinate acestui aspect. Studii de fezabilitate pentru realizarea acestora există încă din perioada 2005 – 2006. La nivel național, sunt necesari 1.700 de kilometri de perdele forestiere de-a lungul drumurilor naționale și județene, iar autoritățile centrale au stabilit o abordare în două faze. Într-o primă etapă, se vor planta arbori pe o lungime de 870 de kilometri pentru care există atât studiile de fezabilitate, cât și fondurile necesare. Sumele alocate pentru acest an se ridică la 30 de milioane de lei, urmând ca finanțările să continue pe parcursul derulării programului. În cea de-a doua fază se va trece la plantarea de perdele forestiere și de-a lungul drumurilor județene. Semnalele din partea autorităților locale sunt favorabile, programul fiind considerat binevenit, în condițiile în care anual se cheltuiesc sume importante de bani pentru operațiunile de deszăpezire a drumurilor.
Coordonatorul tehnic al acestui proiect considerat de utilitate publică este Romsilva. Programul este mai amplu întrucât vizează mai multe tipuri de perdele forestiere, în funcție de rolul acestora: pentru protecția terenurilor agricole contra factorilor climatici dăunători și pentru ameliorarea condițiilor climaterice din perimetrul apărat; antierozionale, de protejare a solului supus fenomenelor de eroziune; pentru protecția căilor de comunicație și de transport, în special împotriva înzăpezirilor; pentru protecția digurilor și a malurilor contra curenților, viiturilor, gheții și altele; pentru protecția localităților și a diverselor obiective economice și sociale. Perdelele forestiere de protecție constituie bun de interes național, ceea ce înseamnă că înființarea acestora este obligatorie pentru toate persoanele fizice sau juridice ale căror suprafețe agricole se suprapun pe amplasamentele proiectate prin studiile de fezabilitate.

ŞCOLI ÎNCHISESituaţia şcolară pe semestrul I poate fi încheiată şi în prima săptămână din semestrul al II-lea iar vacanţa şi structura anului şcolar nu vor fi afectate de zilele libere, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Educaţiei Remus Pricopie, în contextul întreruperii cursurilor.

ŞCOLI ÎNCHISE. „Aş vrea să clarific unele aspecte legate de situaţia la învăţătură de la sfârşitul semestrului. Situaţia şcolară a elevilor pote fi încheiată şi în prima săptămână din semestrul al II-lea, în cazul în care acest lucru nu poate fi realizat până vineri. Acum suntem foarte interesaţi de siguranţa elevilor şi a profesorilor”, a precizat Pricopie, în contextul întreruperii cursurilor în Bucureşti şi în mai multe judeţe aflate sub avertizări meteo, începând de luni, în ultima săptămână din semestrul I.

ŞCOLI şi GRĂDINIŢE ÎNCHISE miercuri şi joi, din cauza viscolului şi a zăpezii. Bucureştiul este pe listă

Totodată ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze că structura anului şcolar nu va fi modificată din cauza suspendării cursurilor. „Nu se modifică structura anului şcolar. Vacanţa durează, aşa cum prevede structura anului şcolar, din 1 februarie şi până în 9 februarie”, a adăugat Pricopie.

Legat de recuperarea orelor, ministrul a spus că nu s-a luat nicio decizie. „Am avut cu totul alte preocupări şi nu am discutat despre recuperări. Aceste lucruri vor fi clarificate pe parcursul semestrului al II-lea de către inspectoratele şcolare. Fiecare judeţ va decide recuperarea în funcţie de problemele specifice cu care s-a confruntat”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Cursurile şcolare au fost suspendate luni în Bucureşti şi judeţele aflate sub avertizări de cod portocaliu sau galben. Şcolile au rămas închise şi marţi, în Bucureşti şi 12 judeţe, respectiv Argeş, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Prahova, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea, şi parţial în Buzău, Giurgiu, Brăila, Bacău, Botoşani, Dâmboviţa şi Vaslui.

Miercuri, toate unităţile de învăţământ din judeţele avertizate cu cod portocaliu de viscol rămân închise, iar situaţia şcolilor din zonele atenţionate cu cod galben va fi anunţată în funcţie de fiecare caz în parte, potrivit Ministerului Educaţiei.

Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi, miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Sub avertizare cod galben de viscol vor fi miercuri judeţele Iaşi, Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi, precum şi jumătatea de nord a judeţelor Dâmboviţa şi Argeş.SURSA-RTV.NET

Inspectorul general şcolar adjunct, prof. Doctor Constantin Tudor a declarat   că se menţine suspendarea cursurilor (preşcolar, primar şi gimnazial) şi pentru ziua de miercuri, 29 ianuarie din cauza Codului Portocaliu de viscol care se va institui de miercuri dimineaţă, începând cu ora 06.00. .Având în vedere avertizarea meteorologică a ANM de astăzi, care precizează că pentru județul nostru se instituie COD PORTOCALIU cu valabilitate în perioada 29.01.2014, ora 6.00 – 29.01.2014, ora 23, averizarea menționând că vom avea ninsori abundente, iar la rafale vântul va avea o intensitate de peste 70-80 km/h, cu zăpadă troienită și vizibilitate sub 50 de metri, conducerea ISJ Călărași a decis menținerea suspendării cursurilor la toate nivelurile de învățământ și pentru ziua de MIERCURI, 29 ianuarie 2014.

Olteniţenii vor efectua un stagiu de pregătire, de circa 10 zile, la Complexul Sportiv de la Snagov.

Noul antrenor al olteniţenilor de la CSM, Virgil Bogatu a demarat acţiunea de primenire a lotului pentru returul sezonului 2013-2014. În momentul de faţă, nu mai puţin de 12 jucători de la echipe din eşaloanele inferioare, din Capitală se află în probe. Patru portari (din care 2 seniori şi doi juniori) şi opt jucători de câmp încearcă să-l convingă pe Bogatu că pot face din CSM revelaţia returului care ar putea debuta pe 1 martie. În perioada 1-10 februarie, echipa se mută pentru un stagiu de pregătire la Snagov. „Până acum au venit la Olteniţa, în probe, 12 jucători care s-au antrenat alături de cei 21 de fotbalişti din Olteniţa (seniori dar şi câţiva juniori) joi şi vineri. Din cauza vremii nefavorabile ei n-au mai participat la antrenamentele noastre din sală derulate sâmbătă şi duminică. În cantonamentul de la Snagov vor merge 20 de fotbalişti. Asta înseamnă că cei din Capitală vor fi semnat cu clubul nostru până în ziua plecării” a declarat pentru www.arenamedia.ro antrenorul Virgil Bogatu fără să precizeze numele vreunuia dintre ei

La jumătatea sezonului, CSM ocupă locul 10 în topul judeţean, totalizând după 14 partide doar 16 puncte. În prima etapă a returului, CSM va evolua la Independenţa în faţa campioanei en-titre, Venus. În tur scorul a fost egal, 1-1.SURSA-ARENAMEDIA.RO

Pe raza judeţului Călăraşi se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale şi judeţene, cu următoarele precizări:

                  începând cu ora 08,00, au fost redeschise circulaţiei toate drumurile judeţene

                  după ora 10,00, va fi ridicată orice restricţie de pe toate tronsoanele de drumuri naţionale de pe raza judeţului Călăraşi, cu excepţia DN 3B – Călăraşi – Feteşti, pe care se va menţine interdicţia de circulaţie pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată  mai mare de 7,5 tone.

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite care s-ar putea produce (accidente rutiere, vătămări, blocaj între localităţi), având în vedere că, pentru judeţul Călăraşi, sunt preconizate în continuare căderi mari de zăpadă şi viscol, recomandăm cu insistenţă tuturor conducătorilor auto să nu pornească în călătorie decât dacă este absolut necesar şi doar după ce se asigură că respectă următoarele măsuri:

  asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi să puteţi continua drumul după deblocare

            – verificaţi instalaţia de încălzire, de iluminare, nivelul uleiului, antigelul! Păstraţi în autovehicule o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri. 

          – asiguraţi-vă rezerve de apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, telefon mobil, încărcător/baterie de rezervă.

– adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

          – evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, deoarece puteţi derapa foarte uşor.

          Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei!

          Peste 110 poliţişti vor fi în continuare la datorie şi vor acţiona cu peste 60 de mijloace auto, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, acordarea sprijinului necesar autorităţilor la salvarea persoanelor, închiderea temporară a circulaţiei pe anumite tronsoane de drum, când situaţia o va impune, pentru evitarea imobilizării autovehiculelor în afara localităţilor şi facilitarea activităţilor de deszăpezire.

            Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie în cazul interzicerii temporare a circulaţiei şi nu încercaţi să forţaţi pătrunderea pe acele tronsoane! Măsurile sunt luate pentru siguranţa dumneavoastră!

ISJCINSPECTORATUL SCOLAR AL JUDETULUI CALARASI


Nr. 194 ./ 27 Ianuarie 2014

cat r e

Toate unitatile de invatamant preuniversitar din judet

In atantia doamnelor/domnilor directori,

Avand in vedere faptul ca la nivelul judetului Calarasi se mentin conditiile meteorologice specifice codului portocaliu, mai ales dupa ninsoarea abundenta din noaptea de
26 -27 ianuarie 2014, ceea ce face practic multe drumuri din judet impracticabile, conducerea ISJ Calarasi a hotarat prelungirea suspendarii cursurilor la toate nivelurile de invatamant (pre colar, primar, gimnazial, liceal),i pentru ziua de marti, 28 ianuarie 2014.
Prin masuri specifice, directorii unitatilor de 1nvatamant din judet, vor anunta cadrele didactice, elevii i familiile acestora cu privire Ia masura suspendarii cursurilor.

La ora 12,00, traficul rutier este întrerupt, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene din judeţul Călăraşi:

Drumuri naţionale:

        DN 3 – Călăraşi – Lehliu Gară

        DN 3A – Lehliu Gară – Feteşti

 

Drumuri judeţene:

        DJ 306 – Călăraşi – Dragoş Vodă

        DJ 401 – Sohatu – Progresu – Cucuieţi

        DJ 303 – Săruleşti – Gurbăneşti – Valea Argovei

        DJ 403 – Mânăstrirea – Luica

        DJ 304 – Dorobanţu – Ulmu – Plevna

        DJ 402 – Fundulea – Solacolu – Tămădău – Măriuţa

        DJ 306 – Cuza Vodă – Dragoş Vodă

        DJ 307A – Independenţa – Alexandru Odobescu

        DJ 201B – Lehliu Gară – Sălcioara

 

De asemenea, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 t pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

 

        DN 3B – Călăraşi – Feteşti

        DN 4 – Olteniţa – Bucureşti

        DN 41 – Olteniţa – Căscioarele – Greaca

        DN 31 – Olteniţa – Călăraşi

        DN 21 – Călăraşi – Drajna

 

 

Traficul rutier este întrerupt, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene din judeţul Călăraşi:

Drumuri naţionale:

        DN 3 – Călăraşi – Fundulea

        DN 21 – Călăraşi – Drajna

        DN 31 – Călăraşi – Mânăstirea

        DN 3A – Lehliu Gară – Feteşti

         

Drumuri judeţene:

        DJ 306 – Călăraşi – Dragoş Vodă

        DJ 301 – Budeşti – Fundeni

        DJ 401 – Sohatu – Progresu – Cucuieţi

        DJ 303 – Săruleşti – Gurbăneşti – Valea Argovei – Frăsinet – Mânăstirea

        DJ 403 – Mânăstrirea – Luica

        DJ 304 – Dorobanţu – Ulmu – Plevna

        DJ 402 – Fundulea – Solacolu – Tămădău – Măriuţa

        DJ 412 – Popeşti – Nuci – Vasilaţi

        DJ 306 – Cuza Vodă – Dragoş Vodă

        DJ 307A – Independenţa – Alexandru Odobescu

        DJ 201B – Valea Argovei – Lehliu Gară – Sălcioara

 

De asemenea, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 t pe DN 3B – Călăraşi – Feteşti şi a autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 t pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale:

        DN 4 – Olteniţa – Bucureşti

        DN 41 – Olteniţa – Căscioarele – Greaca

        DN 31 – Olteniţa – Mânăstirea

 

Pentru reducerea efectelor căderilor masive de zăpadă şi viscolului, pe raza judeţului Călăraşi acţionează, în trafic, 114 poliţişti, cu 62 de autospeciale.

Drumuri nationale cu circulatia intrerupta:
Autostrada A2 (Bucuresti – Fetesti)
DN 21 (Baraganul – Calarasi)
DN 21A (Baraganu-Tandarei)
DN 3 (Fundulea – Calarasi)
DN 31 (Calarasi – lim. jud. Giurgiu)
DN 3A (Lehliu – Fetesti)

Drumuri nationale cu circulatia ingreunata
DN 31 (lim. jud. Calarasi – Oltenita)
DN 4 (Bucuresti – Oltenita)
DN 41 (Oltenita – Daia)

Stare carosabil:
Jud. Calarasi:
– A2 (Lehliu -Drajna) zapada batatorita 5 cm si suluri 75-100 cm, viscol la sol.
A2 (Drajna-Cernavoda)- zapada batatorita 1-2 cm si suluri 70-90 cm, viscol la sol.
– DN 3- zapada batatorita 1-2 cm, suluri de 50-100 cm, viscol la sol
– DN 3A: zapada batatorita 1-2 cm, suluri de 20-25 cm, viscol la sol.
– DN 31: zapada batatorita 3-4 cm, suluri de 50 cm, viscol la sol;
– DN 3B- zapada batatorita 3-5 cm cu formare de suluri de zapada de 15-20 cm.
– DN 21: zapada batatorita 3-5 cm. cu formare suluri de zapada 70-80 cm.

Activitate:
SDN Calarasi: s-a actionat cu 13 autoutilaje pe DN3, DN3A,DN 3B, DN 21, DN 31si pe A2 cu 14 autoutilaje.
– SDN Slobozia:s-a actionat cu 16 autoutilaje pe DN2A, DN2C, DN21
– SDN Fetesti: s-a actionat cu 3 autoutilaje pe DN 3A, DN 3B

 

zapada-viscol-1-copyÎn condiţii de viscol, ninsoare abundentă şi temperaturi foarte scăzute, pompierii militari, din cadrul subunităţilor I.S.U. „Barbu Ştirbei”, al judeţului Călăraşi, au desfăşurat, în perioada 24.01.2014 – 26.01.2014, 25 de misiuni, majoritatea pentru salvarea persoanelor afectate de viscol.
Potrivit reprezentanţilor ISU, la nivelul judeţului Călăraşi, nu se înregistrează localităţi izolate, din punct de vedere al căilor de comunicaţie. Peste 700 de persoane, care au surprinse de viscol în diferite localităţi ale judeţului, sunt adăpostite în spaţii încălzite, puse la dispoziţie de autorităţile locale, spaţii unde oamenii au ajuns fiind ajutaţi de pompierii militari.
La ora actuală, se lucrează neîntrerupt pentru deblocarea celor mai multe căi de comunicaţie rutieră, utilajele de deszăpezire lucrând la foc continuu, în acest sens, venind în sprijinul echipajelor de intervenţie ale I.S.U., Ambulanță şi Poliție.
Din punctul de vedere al alimentării cu energie electrică, situația s-a mai ameliorat, la nivelul judeţului, unde se înregistrează, în prezent, 7 localităţi afectate, parţial sau total, după cum urmează: Sohatu, Tămădău, Săruleşti, Căscioarele, Radovanu, Fundeni şi Frăsinet.
Nu se înregistrează probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă şi gaze, în nicio localitate.
Traficul feroviar este perturbat pe 3 linii de cale ferată şi pe o magistrală.
În trafic, pe raza judeţului Călăraşi, sunt blocate 251 de autovehicule, după cum urmează: Fundulea 7 autoturisme, 3 autotrenuri şi 2 autocamioane; Lehliu Gară 154 de autoturisme, 36 de autotrenuri; Dragalina 12 autotrenuri, 5 autoutilitare şi 32 de autoturisme.
Se înregistrează un număr de aproximativ 700 de persoane blocate în trafic, la Lehliu Gară fiind cele mai multe dintre acestea. 160 de persoane sunt găzduite la Casa de Cultură din oraşul Lehliu, 60 de persoane sunt cazate la diferite familii, 40 de persoane în autotrenuri (care nu au dorit să părăsească vehiculele, deşi li s-a acordat sprijin şi adăpost), 300 de persoane în autoturismele personale, care refuză să le părăsească, şi alte 30 de persoane cazate la o pensiune din localitate. Celelalte localităţi cu persoane blocate în trafic sunt Fundulea (aproximativ 100 persoane) şi Dragalina (aproximativ 150 de persoane).
Pe parcursul ultimelor 48 de ore s-a intervenit pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă în 75 de cazuri.
Câteva dintre misiunile importante desfăşurate de către pompierii militari, în această perioadă, sunt: acţiuni de salvare în cazul accidentului în lanţ pe A2, cu 35 de autovehicule implicate; deblocarea autoturismelor blocate în trafic, în mai multe localităţi la ale judeţului, transportarea la spital, în bune condiţii, a unui copil cu umărul dislocat, transportarea la Institutul Fundeni a unui pacient în vârstă de 47 de ani, pentru un transplant de rinichi, asistarea şi transportul a două femei gravide (dintre care una a şi născut o fetiţă sănătoasă de 3,200 kg, la aproximativ 10 minute după ce a ajuns la spital ) de la Dragalina la spitalul Slobozia şi multe altele.
Pompierii militari, din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi, sunt pregătiţi să intervină, în orice moment, pentru salvarea persoanelor afectate de viscol, până acum fiind salvate peste 700 de persoane surprinse şi afectate de viscol sau în alte situaţii de urgenţă.SURSA-ACTUALITATEA DE CALARASI.RO

INTR-O CONVORBIRE TELEFONICA CU DL COMANDANT AL POLITIEI OLTENITA-AM AFLAT  PTR. DV URMATOARELE:     DRUMUL NATIONAL NR 4-BUC-OLTENITA–a fost redeschis circulatiei—cu restrictii de tonaj ptr. mijloacele auto peste 7,5 tone- DRUMUL NATIONAL NR 3–OLTENITA -CALARASI-redeschis doar pana la MANASTIREA– ! DE ASEMENEA AE POATE CIRCULA SPRE GIURGIU-doar pana la CASCIOARELE !   Toate informatiile  ai fost primite de RADIO TV OLTENITA-prin amabilitatea dlul comandant al politiei Oltenita !

Inspectorul scolar general adjunct al jud. Calarasi -dl CONSTANTIN TUDOR-a sunat la postul RADIO TV OLTENITA–ptr. a anunta ca              incepand de maine 27 ian 2014-se suspenda cursurile scolare  pe intreg teritoriul judetului Calarasi !Situatia va reveni la normal odata cu incetarea viscolului si deblocarea cailor de acces din judet !

FOTO ARHIVĂ: scurgeri de gaze Locatarii unui bloc din municipiul Oltenița neracordat la rețeaua de gaze au fost evacuați, sâmbătă, după ce pompierii au fost solicitați să intervină întrucât în bloc se simțea miros puternic de gaz, stabilindu-se că acesta provenea dintr-un apartament ai cărui proprietari nu erau acasă.

 

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași Ovidiu Tătăranu, pompierii militari din Oltenița au fost solicitați să intervină, sâmbătă, la un bloc situat pe strada Macului din acest municipiu, locuitorii imobilului sunând la 112 și reclamând că în bloc se simte miros puternic de gaz, transmite corespondentul Mediafax.

Imobilul la care au intervenit pompierii are parter și patru etaje și nu este racordat la rețeaua de alimentare cu gaz naturale.

Echipele de intervenție au evacuat toți locatarii blocului respectiv 42 de adulți și cinci copii, pentru a preveni orice incident.

Pompierii au intrat pe fereastra unui apartament de la etajul , ai cărui proprietari nu erau acasă și au scos de acolo două butelii, una dintre acestea fiind sursa scurgerii de gaze.

După ce au aerisit zona, locatarii au revenit în locuințe. În urma incidentului nimeni nu a fost rănit.

SURSA-REALITATEA.NET

În intervalul 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 22.00, viscolul puternic va continua în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură. În aceste regiuni, dar cu precădere în judeţele Buzău, Brăila, Vrancea şi Ialomiţa, viteza vântului la rafală va depăşi temporar 70-80 km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În sud-estul Dobrogei, mai ales la începutul intervalului, vor mai fi ploi şi lapoviţe, moderate cantitativ şi izolat se va depune polei.
Judeţe sub Cod portocaliu: Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi.

COD GALBEN
În intervalul 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 22, în Oltenia, vestul Munteniei, sud-estul Transilvaniei şi jumătatea nordică a Moldovei va ninge, dar viteza vântului la rafală va fi de până la 45-50 km/h.
Notă: Prezentul mesaj va fi actualizat în cursul serii de duminica, 26 ianuarie.
Sursa www.vremea.ido.ro

Începând cu data de 25.01.2014, orele 14.30, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cod portocaliu de viscol şi ninsoare, vizibilitate foarte redusă la nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a luat hotărârea ca următoarele sectoare de drum să fie închise circulaţiei publice, în vederea preîntâmpinării unor situaţii de urgenţă:

Drumuri judeţene:
– D.J. 306 – Călăraşi – Vîlcelele – Dragoş Vodă
– D.J. 301 – Budeşti – Fundeni
– D.J. 401C – Sohatu – Progresu – Cucuieţi
– D.J. 303 – Săruleşti Gară – Valea Argovei- Frăsinet – Mînăstirea
– D.J. 403 – Mînăstirea – Luica
– D.J. 304 – Dorobanţu – Ulmu –Plevna
– D.J. 402 – Fundulea – Solacolu – Tămădău Mare – Măriuţa
– D.J. 412 – Popeşti – Nuci – Vasilaţi
– D.J. 307 A – Independenţa – Mihai Viteazu

Drumuri naţionale:
– D.N. 3 – Bucureşti – Călăraşi
– D.N. 21 – Slobozia – Călăraşi
– D.N.4 – Bucureşti – Olteniţa
– D.N. 31 – Olteniţa – Mînăstirea – Călăraşi

Autostrada Soarelui (A 2) A 2 – Bucureşti – Feteşti

Recomandări:
Având în vedere prognoza emisă de meteorologi pentru această perioadă, de Cod Portocaliu de ninsori, intensificări ale vântului şi viscol, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi” recomandă conducătorilor auto să evite orice călătorie pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă, totuşi, deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă dacă, pe traseul ales, nu sunt drumuri blocate. Informaţii privind starea reţelei de drumuri naţionale din întreaga ţară pot fi obţinute de la dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/ 264.33.34: 021/ 9360.
În cazul existenţei pericolului de blocare în trafic apelaţi de urgenţă 112.SURSA-ARENAMEDIA.RO

 

ACTUALIZARE AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD PORTOCALIU

Viscolul puternic va continua în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zonele montane aferente, precum şi în nordul Dobrogei. În aceste regiuni vântul va sufla în rafale de peste 70…80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m.

COD GALBEN

În intervalul menţionat, în sudul Transilvaniei şi centrul Moldovei va ninge, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită. În cursul zilei de astăzi, 25 ianuarie, în jumătatea sudică a Dobrogei vor predomina ploile, moderate cantitativ, izolat se va depune polei, iar vântul va sufla cu rafale de peste 70…80 km/h.


Notă: Prezentul mesaj va fi actualizat în cursul serii de sâmbătă, 25 ianuarie.

Arges:

ArgesArges
Bucuresti:

BucurestiBucuresti
Bacau:

BacauBacau
Braila:

BrailaBraila
Brasov:

BrasovBrasov
Buzau:

BuzauBuzau
Calarasi:

CalarasiCalarasi
Constanta:

ConstantaConstanta
Covasna:

CovasnaCovasna
Dambovita:

DambovitaDambovita
Dolj:

DoljDolj
Gorj:

GorjGorj
Galati:

GalatiGalati
Giurgiu:

GiurgiuGiurgiu
Ialomita:

IalomitaIalomita
Iasi:

IasiIasi
Mehedinti:

MehedintiMehedinti
Olt:

OltOlt
Prahova:

PrahovaPrahova
Sibiu:

SibiuSibiu
Tulcea:

TulceaTulcea
Teleorman:

TeleormanTeleorman
Valcea:

ValceaValcea
Vrancea:

VranceaVrancea
Vaslui:

VasluiVaslui
 Sursa : Administratia Nationala de Meteorologie

 

 


 

 Cod portocaliu si galben de ninsori si viscol, pana duminica seara, in Bucuresti si alte judete

 

Ninsori si viscol, 24-26 ianuarie
Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis vineri dimineata avertizari cod portocaliu si galben de ninsori si viscol care vizeaza jumatatea de sud a tarii si este valabila de vineri, ora 18.00, pana duminica la aceeasi ora.

COD GALBEN

In intervalul mentionat, vremea se va inrautati. In sudul si estul tarii va ninge, iar vantul va avea intensificari, viscolind ninsoarea. Vitezele vor depasi la rafala 60…70 km/h in sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, precum si in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si de Curbura, zone in care si stratul de zapada va fi consistent. Vor fi precipitatii mixte si se va depune polei local in Dobrogea, iar in prima parte a intervalului si in Banat, sudul Olteniei si al Munteniei. Cantitatile de precipitatii vor depasi pe arii restranse 20 l/mp in 24 de ore.
In restul teritoriului ninsorile vor fi in general slabe.

Vremea se va raci, devenind geroasa in cursul noptilor si al diminetilor mai ales in estul si sud-estul tarii.

COD PORTOCALIU

In prima parte a intervalului ninsorile vor fi abundente in cea mai mare parte a Olteniei (judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Valcea), unde stratul de zapada va depasi local 30…40 cm, iar vantul va sufla cu peste 70 km/h, viscolind si troienind zapada. In cursul zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica, viscolul se va intensifica in Muntenia, iar in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila si Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, temporar vor fi rafale ale vantului de peste 75…80 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolita.sursa-HOTNEWS.RO

În ziua de 23 ianuarie a.c., poliţiştii au desfăşurat acţiuni pentru menţinerea ordinii publice şi pentru crearea unui climat de siguranţă publică în unităţile de învăţământ şi zonele adiacente, pentru prevenirea victimizării tinerilor şi combaterea absenteismului şcolar, pe raza municipiului Olteniţa şi a oraşelor Budeşti şi Lehliu Gară.

Au fost verificate 24 de unităţi de alimentaţie publică şi săli de jocuri, unde au fost identificaţi 17 elevi de şcoală generală, gimnazială şi de liceu, care absentau nemotivat de la cursuri.

Unităţile şcolare şi părinţii elevilor au primit informări cu privire la aspectele constatate în timpul acţiunii, fiind efectuate demersuri pentru clarificarea situaţiei a 12 elevi de la şcoala gimnazială din localitatea Răzvani, aflaţi în abandon şcolar.

Poliţiştii au depistat şi 4 persoane care apelau la mila publicului, în zona magazinelor tip supermarket, care au fost sancţionate contravenţional conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 

 

 

            – Verificaţi farurile, nivelul uleiului, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire! De asemenea, este bine să aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri. 

          – Asiguraţi-vă rezerve de apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

– Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

          – Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, deoarece puteţi derapa foarte uşor.

          – Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen Poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele şi depăşirile riscante, având în vedere condiţiile meteo de vreme rece, cădere de precipitaţii sub formă de ninsoare şi intensificări ale vântului, semnalate pentru perioada 24 – 26 ianuarie

 

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze din timp cu privire la traseul pe care urmează să îl parcurgă.

Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

 

Recomandări adresate de poliţişti conducătorilor auto:

 

– Dacă este necesar să conduceţi pe o astfel de vreme, înainte de plecarea în călătorie, asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje să nu suferiţi din cauza frigului şi să puteţi continua drumul după deblocare

– Ţineţi cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina pe care o conduceţi şi cea din faţă!

– În nici  o situaţie nu conduceţi după ce aţi consumat alcool şi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi!

– Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor. 

         

 

Poliţia Municipiului Olteniţa a fost sesizată în ziua de 22 ianuarie a.c., ora 07.45,  prin SNUAU 112, de directorul unei şcoli generale din localitate, cu privire la faptul că, în cursul nopţii, persoane necunoscute au pătruns în incinta unităţii de învăţământ, prin forţarea unei ferestre, şi au sustras un computer.

Investigaţiile efectuate de poliţişti au condus la identificarea cu operativitate a patru tineri, cu vârste între 15 şi 17 ani, toţi din Olteniţa, suspectaţi de comiterea furtului.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit unităţii şcolare.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul infracţiunii de furt calificat.

 

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi vor desfăşura mâine, 23 ianuarie, în intervalul orar 08,00 – 15,00,  o acţiune care vizează reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor

 

        Alături de poliţişti, la acţiune vor participa şi specialişti R.A.R., care vor efectua controlul tehnic pentru vehicule a căror capacitate este de 8+1 locuri, aflate în circulaţie pe drumurile publice.

         

          Pe parcursul controalelor, se va urmări starea tehnică a autovehiculelor prin verificarea:

·       utilizării anvelopelor de iarnă şi a gradului de uzură al acestora;

·       mecanismului de frânare;

·       sistemului de direcţie;

·        instalaţiei de iluminare/semnalizare;

·       autenticitatea seriilor de identificare ale vehiculelor;

·       legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate.

·        datelor din certificatul de înmatriculare, concordanţa acestora cu datele tehnice ale vehiculelor;

·    deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia.

 

        Activităţile de verificare vor viza şi autovehiculele înmatriculate în alte state.

În perioada 15 -16  ianuarie 2014, ANOFM a organizat, la Slatina, selecția pentru locurile de muncă din domeniul agricol, Spania.

Dintre cele  71 persoane din județul Călărași , participante la această acțiune, 61 de femei au obținut un contract de muncă pe o perioadă de 3 luni. Acestea vor pleca în Spania la jumătatea lunii februarie 2014 și vor presta muncă necalificată în agricultură pentru un salariu de 39.48 euro brut/zi.  

            Au participat la selecție numai persoanele înscrise în baza de date a AJOFM Călărași și numai pe baza invitației de participare emisă de către instituție.

Înregistrarea  pentru un loc de muncă în străinătate  se face pe baza următoarelor documente:  copie CI, cazier judiciar, adeverinta de la medicul de familie cu mențiunea ” clinic sănatos – apt de muncă” și Curriculum Vitae Europass în limba română.

            Precizăm faptul că este necesară actualizarea , ori de câte ori este cazul, a datelor de contact ale solicitanților care sunt deja înregistrați în evidența AJOFM Călărași, pentru a putea fi înștiințați în eventualitatea organizării altor selecții. 

 

 

 

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Călăraşi, pe parcursul anului 2013 instituţia a fost solicitată, prin intermediul numărului unic de urgenţă112, să intervină la un număr de 35.716 cazuri, din care 13.374 urgente majore, 15.072 urgente, 5.523 solicitări pentru transport neasistat si 1.732 solicitari în interesul serviciului. Din totalul de 35.716 solicitări un numar de 13.506 solicitări au fost efectuate în mediul urban şi 22.210 în mediul rural. Au fost soluţionate 3.297 de solicitări pentru transferul unor pacienţi din cadrul spitalelor din judeţul Călăraşi, către alte spitale din municipiul Bucureşti, ceea ce reprezintă un cuantum de 9,23% din numărul total de solicitări, respectiv o medie de  9 solicitări/zi. Solicitările au putut fi onorate cu ajutorul celor 6 ambulanţe tip A, 17 ambulanţe tip B2 şi două ambulanţe tip C2. “Având în vedere numărul mare de solicitări primite şi soluţionate, precum şi rulajele înregistrate în anul 2013, evaluăm că activitatea angajatilor s-a ridicat la standardele impuse de ordinele şi protocoalele în vigoare, asigurând un raspuns cu prompt si eficient la nevoile populaţiei din zona de competenţă. Ne propunem ca în anul 2014 să creştem nivelul de pregătire al personalului, prin organizarea de cursuri şi sesiuni de pregătire, astfel încât să putem răspunde la solicitările populatiei 24 de ore din 24, cu aceeasi promptitudine si profesionalism”, transmite managerul Marius Manea, prin intermediului documentului sus-menţionat.

Toate ambulanţele vor fi dotate cu GPS

Pentru că la finele anului trecut, s-a ridicat o suspiciune asupra unui ambulanţier care a fost filmat într-o staţie peco că ar fi furat carburant, la nivelul instituţiei s-a luat decizia încheierii unui contract cu o firma de specialitate, având ca obiect montarea pe toate ambulanţele din dotare a unor sisteme de monitorizare GPS şi interfata FNS, echipamenete care permit urmărirea în timp real a parcursului efectuat, a consumului de carburant si a nivelului de combustibil din rezervor. Decizia vine în vederea eliminării oricăror posibile suspiciuni de acest gen.SURSA-ARENAMEDIA.RO

În dimineaţa de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 07:40, pe D.N. 4, V. Marian, de 49 ani, din oraşul Buşteni, judeţul Prahova, a condus un autoturismul Ford şi a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu o autoutilitară, ce tracta o semiremorcă, fiind condusă de C. Gheorghe, de 60 ani, din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov.

În urma coliziunii, autoutilitara a intrat pe contrasens, unde a lovit autoturismul marca Daewoo Matiz, condus regulamentar de I. Gheorghiţă, de 27 ani, din municipiul Bucureşti.

Din accident a rezultat decesul lui D. Carmen, de 23 ani, din comuna Luica, judeţul Călăraşi, vătămarea corporală gravă a conducătorului autoturismului Daewoo şi vătămarea corporală uşoară a altor patru persoane (trei pasageri în autoturismul Daewoo şi conducătorul autoutilitarei).

          Conducătorii auto, V. Marian şi C. Gheorghe, au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Celor trei conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

          În cauză continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul.

 

Agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa şi jandarmi, sesizaţi despre producerea unei infracţiuni de furt, în seara de 20 ianuarie a.c., ora 19.00, au prins  o persoană care a sustras deşeuri de cupru şi bronz din incinta unei societăţi comerciale din localitate.

Asupra lui N. Ştefan, de 27 ani, din municipiul Olteniţa, au fost găsite 15 kg de cupru şi 14 kg de bronz, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Conducere sub influenţa alcoolului

 

Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au depistat, în ziua de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 16,20, pe C. Marian, de 45 ani, din comuna Radovanu, care conducea pe D.J. 403, un autoturism marca Volkswagen, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Ca urmare a testării sale cu aparatul etilotest, a rezultat o

concentraţie alcoolică de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Pentru săptămâna curentă,  în evidența AJOFM Călărași sunt înregistrate un număr de 250 locuri de muncă vacante.

            Din totalul acestora, 188 posturi sunt disponibile în domeniul confecţiilor textile, pentru ocupaţiile de: confecţioner îmbrăcăminte, controlor calitate, tehnolog, călcător, secretară, mecanic mașini cusut și muncitor necalificat .

            În domeniul transportului sunt  înregistrate un număr de 53 locuri de muncă vacante, în următoarele meseii/ocupații:  şofer taxi, șofer autobuz, șef coloană auto, tehnician ITP și  impegat auto.  Alte 9 posturi pot fi ocupate de persoanele care dețin una dintre calificările: ospătar, barman, bucătar, vânzător sau asistent registrator.

În conformitate cu prevederile art. 10 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, angajatorii au obligaţia de a comunica la AJOFM Călărași toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora. Comunicarea locurilor de muncă vacante se face pe suport hârtie sau în format electronic, pe suport magnetic sau pe e-mail, conform formularului ”Situația privind locurile de muncă vacante”.

De asemenea, angajatorii au obligația  de a comunica Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost declarate la Agenție, în termen de o zi de la ocuparea acestora.

Nerespectarea prevederilor mai sus menționate constituie contravenţie, potrivit art. 62 din Legea 250/2013  pentru modificarea și completarea Legii 76/2002 şi se sancţionează  cu amenda de la 3000 lei la  5000 lei.

Recomandăm angajatorilor, pentru a evita sancțiunile, ca, în termenul prevăzut de lege, să comunice în scris către AJOFM Călărași locurile de muncă vacante, precum și ocuparea posturilor declarate anterior ca fiind vacante.

Transmiterea ofertelor de locuri de muncă vacante, precum și comunicarea privind ocuparea acestora se pot face prin fax la nr. 0242.331.693, prin  e-mail: ajofm@cl.anofm.ro  , la sediul Agenţiei Locale Călăraşi, sau la punctele de lucru Olteniţa şi Lehliu.

 

 

Responsabil mass-media,

           Simona DONCIU

 

La scurt timp de la sesizarea furtului unor bunuri dintr-o locuinţă de pe raza comunei Ulmeni, deşi fapta s-a produs în perioada noiembrie – decembrie 2013, poliţiştii au identificat cu operativitate suspectul şi au reuşit recuperarea în totalitate a prejudiciului produs.

În dimineaţa de 18 ianuarie a.c., ora 08.00, Ţ. Ioana, de 63 ani, din comuna Chirnogi, a sesizat Postul de Politie Ulmeni despre faptul că, în perioada noiembrie decembrie 2013, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, de pe raza comunei Ulmeni, de unde i-au sustras bunuri.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru demararea cercetărilor, constatând că în locuinţă s-a produs prin forţarea uşii principale de acces, fiind sustrase o butelie de aragaz şi un televizor, rezultând un prejudiciu de 400 lei.

Suspectul a fost identificat la scurt timp, ca urmare a investigaţiilor efectuate de agenţii de poliţie, în persoana lui D. Vasile, de 27 ani, din comuna Ulmeni.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate, în cauză fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

Despre ”Merit, Vreau si Pot!”

Din cand in cand, simti nevoia:

– Unei confirmari,  pentru ceea ce ai facut deja bine,postnotes
– Unor idei bune,  pentru a finaliza proiectele incepute,
– Unei scantei de motivatie, pentru a-ti urma visul vietii tale!

Si toate astea, fara ca cineva sa vrea ceva de la tine!

Asta înseamnă ”Merit, Vreau si Pot!”. O serie de seminarii FREE, scurte si eficiente, destinate oamenilor ambitiosi si de bun simt!

Scopul: Sa iti ofere idei si solutii pentru a-ti atinge obiectivele in 2014!

In ce consta ”Merit, Vreau si Pot !”?

”Merit, Vreau si Pot mai mult!” inseamna ca:

1. Ne ajutam intre noi, dar si pe altii care merita, vor si pot mai mult, sa ne atingem OBIECTIVELE!

2. ”Propovaduim” in jurul nostru (1) educatia, (2) cultura, (3) invatarea, (4) constructivismul, (5) bunul simt, (6) corectitudinea  si (7) ambitia!

zplash

3. Ne intalnim, o data pe trimestru, in cadrul unui seminar free, unde:

(1) ne incarcam bateriile si
(2) invatam cum sa trecem de la ”Merit, Vreau si Pot!” la ”stiu si Actionez!”

Ce obiective avem?

Ne dorim ca pana la finalul anului 2023, in Romania sa fie peste 500.000 de oameni care adera la valorile noastre si care ”propovaduiesc”, prin ceea ce fac si ceea ce spun, educatia, bunul simt, corectitudinea si ambitia!

Ce implicatii financiare exista?

Nici una! Este un seminar FREE!

Seminariile sunt sponsorizate de Accelera® si, cand trendul se va dezvolta foarte mult, vom accepta si alti sponsori, companii constructive si corecte.

Nu se vinde nimic catre participanti!

Nu se percep taxe de participare!

Cine este gazda evenimentului?

Infiintata in anul 2005 ca filiala a Academy Accor Services, Accelera® este o companie de Training si Consultanta specializata in cresterea performantelor profesionale.

Multumita Know-how-ului si a experientei internationale in domeniu, in primii 7 ani de activitate, Accelera® a livrat programe de training si consultanta pentru 250 de companii din Romania si a gazduit in salile sale de training peste 10.000 de cursanti.

Companiile aleg serviciile Accelera® pentru:
1. Know-how-ul international
2. Experienta practica a trainerilor
3. Inteligenta solutiilor oferite si
4. Rezultatele concrete obtinute!

Portofoliul Accelera® si peste sute de marturii despre serviciile noastre, veti gasi la www.accelera.ro

Deputata Raluca Surdu sprijină participarea unor reprezentanți ai cadrelor didactice de la instituțiile de învățământ din Oltenița la seminarul MERIT, VREAU ȘI POT MAI MULT! care se va desfășura pe 1 februarie în București, la Sala Palatului.
”Este o formulă de exprimare a recunoștinței pentru eforturile pe care profesorii le depun în cadrul procesului de învățământ, în condițiile existente. Apreciez în mod deosebit această profesie vocațională, iar noi toți, familii, comunități, societatea în ansamblu, ar fi necesar să ne dăm concursul la crearea unui cadru adecvat de desfășurare a educației copiilor noștri, a viitorului nostru până la urmă. Îmi pare rău că există situații care atrag blamare pentru această breaslă nobilă. Profesorii sunt șlefuitori de caractere și formatori de personalitate, multiplicatori ai lucrurilor bune în comunitate, repere de acțiune. Este timpul să-i sprijinim așa cum putem pentru recăpătarea prestigiului. Știu că se preocupă de acest lucru și le este greu. De aceea mi-am propus o contribuție modestă, sprijinirea participării unui grup de profesori din Oltenița la un seminar modelator. Aș dori ca fiecare instituție de învățământ să aibă reprezentanți la acest eveniment-reper din domeniul dezvoltării personale, iar lucrurile de acolo să fie aduse în rândul colegilor, să fie împărtășite elevilor.”
Seminarul Merit, Vreau și Pot mai mult!, aflat la cea de-a patra ediție, este organizat trimestrial în București și își propune coagularea energiilor constructive ale oamenilor ambițioși și de bun simț, astfel încât în anul 2023 să se mândrească cu 500.000 de oameni care au aderat la valorile propovăduite: educația, cultura, învățarea, constructivismul, bunul șimț, corectitudinea și ambiția. Pe data de 1 februarie, la Sala Palatului din București, sunt așteptați 2500 de participanți, după ce edițiile anterioare au strâns laolaltă 600, 1019 și 1500 oameni care și-au încărcat bateriile și au învățat cum să treacă de la ”Merit, Vreau și Pot mai mult!” la ”Știu și ACȚIONEZ!”. Detalii suplimentare pe: www.meritvreausipot.ro.

 

Adresa:

Strada Mihai Eminescu,nr.23

Oltenita,judetul Calarasi

Telefon:0240515062

Adresa web: http://scoli.didactic.ro/scoala_cu_clasele_i_viii_spiru_haret_oltenita

_oltenita

 Inscrierile pentru grupa pregatitoare se fac incepand cu data de 15 ianuarie 2014 intre orele  9:00 – 13:00.

Documentele necesare inscrierii:

-fisa tip inscriere (se procura  de la secretariat sau de la doamnele invatatoare care vor lua clase pregatitoare)

-copie certificate nastere copil

-copie BI/CI parinti din care rezulta adresa actuala

-adeverinta medicala cu mentiunea”apt pentru scoala”

 

Acestea  se depun la secretariatul scolii.

Scoala Gimnaziala “Spiru Haret” este o institutie de invatamant de prestigiu din Municipiul Oltenita care pune la dispozitia elevilor un spatiu scolar adecvat,mobilat modern,precum si un colectiv de cadre didactice bine pregatite profesional.

Profesori care vor lua grupa pregatitoare:

 

Gür Irina Elena

Vechime in invatamant-25 ani

Studii:Liceul Pedagogic Bucuresti

-Facultatea de Comunicare si Relatii Publice

-master in Management educational

-cursuri de formare profesionala in tara si in strainatate(Finlanda,Elvetia,Italia,Franta,Uk,Irlanada)

-autorul lucrarii stiintifice”Strategii de gestionare a crizei in organizatia scolara”-Editura Universitara ,2010

Rezulate la  competitii scolare:

-Un premiu I si doua premii III la Competitia Nationala de Proiecte Multimedia organizata de Ministerul Educatiei si Salvati Copii  in cadrul Safer Internet Day(2010,2011,2012)

-Mentiune la concursul interjudetean de matematica-informatica Micu Gates-Ramnicu Valcea 2010

-premiul III –Concursul National Think Quest( informatica)

-doua mentiuni Olimpiada de Educatie Civica-faza judeteana -2010

– un premiu I in anul 2010,un premiu  II si doua premii III in anul 2012 si trei premii I si o mentiune in anul 2013 la Concursul de matematica “Fii inteligent!”

-un premiul I la Concursul Media Kinder

-un premiu I si un premiu III Concursul Winners

 

Macinic Liliana Georgeta

Vechime in invatamant-28 ani

Studii:-Liceul Pedagogic Bucuresti

– Universitatea Bucuresti – Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei(2008)

-cursuri de formare profesionala in tara

Rezulate la competitii scolare:

2009 – Cangur in lumea povestilor-un calificativ “excellent” si un calificativ “foarte bine”

-2009- Concursul National Mac cel Istet-un elev cu 95 puncte

un loc I 2011 – Concursul national Voinicel

– 2011 Concursul  “Fii inteligent!”-doua premii III

-2011 Comunicare – Ortografie.ro-un loc III

2012- Concursul COMPER 2012 – matematica-3 elevi cu 100 puncte si doi cu 95 puncte

– Concursul national Piciul-3 locuri intai si un loc doi

rezultate bune si foarte bune la-Concursul national Martisorul – dar al primaverii”(2010) si Concursul Winners


 

Actualul preşedinte, Florian Cercel, a declarat că nu va mai candida pentru un nou mandat.
Liberalii olteniţenii îşi vor stabili noua conducere pe 7 februarie, cel puţin aşa sustine actualul preşedinte al organizaţiei locale, Florian Cercel. „În principiu, conferinţa de alegeri va avea loc pe 7 februarie. Până atunci se va desfăşura o şedinţă de Birou la care vor participa şi cei doi parlamentari, doamna Raluca Surdu şi domnul Iulian Dumitrescu şi în care vom pune la punct toate detaliile legate de organizare” a spus pentru www.arenamedia.ro Cercel care a mai precizat că nu –şi va mai depune candidatura pentru un nou mandat. „Aşa cum am spus, încă din 2011 am decis să nu mai candidez pentru a lăsa loc liber şi altor colegi mai tineri. Rămân simplu membru al partidului şi dacă va fi nevoie de sfatul meu îl voi oferi cu mare plăcere.”
Bătălia pentru şefia organizaţiei va fi una transparentă, dă asigurări Florian Cercel.SURSA-ARENAMEDIA.RO

În ziua de 16 ianuarie a.c., ora 14:00, în baza datelor deţinute, poliţiştii din comuna Curcani au prins în flagrant doi bărbaţi, care au încercat să sustragă materiale feroase din incinta unei societăţi comerciale. Suspecţii, care se deplasau cu un autoturism marca Dacia 1310 Break, au fost interceptaţi în apropierea comunei Luica, unde, la apropierea poliţiştilor, cei trei pasageri au încercat să fugă. Poliţiştii i-au urmărit şi, după efectuarea de focuri de avertisment, în plan vertical, cu armamentul din dotare, au reuşit imobilizarea şi identificarea lui L. Radu, de 46 ani, şi I. Petre, de 50 ani, ambii din oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi. Din verificările efectuate s-a constatat cei doi suspecţi, însoţiţi de P. Marian, de 31 ani, din oraşul Budeşti, au spart cinci stâlpi din beton, aparţinând societăţii comerciale din comuna Curcani, şi au sustras structura de fier din componenţa acestora. P. Marian, care a condus autoturismul Dacia, deşi nu posedă permis de conducere, se sustrage cercetărilor. Poliţiştii desfăşoară în continuare investigaţii pentru prinderea sa şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor trei bărbaţi. Armătura sustrasă a fost recuperată în totalitate, urmând ca societatea păgubită să stabilească valoarea prejudiciului produs. •

Joi, 16 ianuarie, consilierii judeţeni călărăşeni au fost convocaţi în şedinţă extraordinară pentru a valida două proiecte de hotărâre. Este vorba de proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată destinate finanţării cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale, pe unităţi administrativ – teritoriale, pe anul 2014 şi estimate pentru anii 2015 – 2017 şi de proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi a sumelor alocate din cotele defalcate din impozitul  pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital şi pentru cofinanţarea proiectelor de infrastructură şi a programelor de dezvoltare locală, pe unităţi administrativ – teritoriale, pe anul 2014 şi estimările pentru anii 2015 – 2017. La primul proiect au fost alocaţi 4.494.000 de lei, din care pentru drumurile judeţene 3.768.000 de lei. Totodată, au fost vizate şi previziunile pentru anii 2015-2017 la acest capitol.

17.844.000 de lei pentru arierate şi cofinanţări

Nu mai puţin de 17.844.000 de lei au stat la dispoziţia consilierilor judeţeni pentru repartizarea către bugetele locale în vederea asigurării plăţii unor arierate, dar şi pentru cofinanţarea proiectelor europene sau a celor locale. Astfel, s-au dus către arierate 8.902.000 de lei, pentru cofinanţarea unor proiecte europene 1.711.000 de lei, iar pentru cofinanţarea unor proiecte de dezvoltare locală 7.231.000 de lei, din care 2.587.000 de lei au fost repartizaţi pentru documentaţii tehnice, în mare parte pentru acele parcuri fotovoltaice în vederea independenţei energetice a localităţilor. Banii provin din sumele defalcate din TVA şi din impozitul pe venit.

Unde se duc cei mai mulţi bani pentru plata arieratelor?

Interesant, în această repartizare, ar fi faptul că unele primării înregistrează arierate zero şi primesc bani pentru dezvoltarea localităţii, iar altele primesc sume considerabile pentru plata datoriilor. Campioane, să spunem aşa, la acest capitol, sunt localităţile: Ciocăneşti-1.347.000 de lei, Curcani-1.025.000 de lei, Spanţov-919.000 de lei, Lehliu Gară-648.000 de lei, Tămădău Mare-648.000 de lei şi Nana-642.000 de lei. În schimb, cei mai mulţi pentru pentru cofinanţarea unor proiecte merg la Călăraşi-1.873.000 de lei, Olteniţa-781.000 de lei, Borcea-248.000 de lei, Chirnogi-227.000 de lei, Dragalina-252.000 de lei sau Modelu-388.000 de lei.

Elena Rogoz
anexe-page-001

Cofinantari 2014 -page-001

Cofinantari 2014 -page-002

Cofinantari 2014 -page-003

Cofinantari 2014 -page-004

Cofinantari 2014 -page-005
Cofinantari 2014 -page-006
SURSA-ARENAMEDIA.RO

MIHAI EMINESCU-a fost omagiat -dupa puterile noastre -si in studioul radio tv oltenita-impreuna cu un grup de tineri care au dorit sa aduca un omagiu prin prezenta lor marelui nostru poet national!Asta inseamna ca inca nu-i totul pierdut -ptr. o generatie pe care unii o cred a manelistilor si a inculturii ! CINSTE LOR !

Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au desfăşurat, în ziua de 14 ianuarie a.c., o acţiune pentru verificarea legalităţii transportului de mărfuri şi persoane.

În jurul orei 0700, pe raza comunei Curcani, au depistat în trafic o autoutilitară, condusă de A. Ionuţ, din comuna Nana, judeţul Călăraşi, care transporta pâine. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, pentru 106 bucăţi de franzelă, nu au putut fi prezenta documente justificative.

          În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului autovehiculului, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă de 1.500 lei, şi ridicarea, în vederea confiscării, a cantităţii de pâine pentru care nu erau deţinute documente legale.

15 ianuarie este ziua poetului Mihai Eminescu, dar, din acest an, data de 15 ianuarie mai capătă o semnificaţie: este şi Ziua Culturii Naţionale!

Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici) (n. 15 ianuarie 1850, Botoșani – d. 15 iunie 1889, București) a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.[1] Receptiv la romantismele europene de secol XVIII și XIX, și-a asimilat viziunile poetice occidentale, creația sa aparținând unui romantism literar relativ întârziat. În momentul în care Mihai Eminescu a recuperat temele tradiționale ale Romantismului european, gustul pentru trecut și pasiunea pentru istoria națională, căreia a dorit chiar să-i construiască un Pantheon de voievozi, nostalgia regresivă pentru copilărie, melancolia și cultivarea stărilor depresive, întoarcerea în natură etc., poezia europeană descoperea paradigma modernismului, prin Charles Baudelaire sau Stephane Mallarme, bunăoară. Poetul avea o bună educație filosofică, opera sa poetică fiind influențată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică, de la Heraclit la Platon, de marile sisteme de gândire ale romantismului, de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant (de altfel Eminescu a lucrat o vreme la traducerea tratatului acestuia Critica rațiunii pure, la îndemnul lui Titu Maiorescu, cel care îi ceruse să-și ia doctoratul în filosofia lui Kant la Universitatea din Berlin, plan nefinalizat pînă la urmă) și de teoriile lui Hegel.

Rădăcina ideologică principală a gândirii sale economice sau politice era conservatoare; de altfel poetul a fost o figură marcantă a acestui partid politic, iar prin articolele sale publicate mai ales în perioada în care a lucrat la Timpul a reușit să-i deranjeze pe cîțiva lideri importanți din acest mare partid care au lansat sloganul, celebru în epocă, „Ia mai opriți-l pe Eminescu ăsta!”. Publicistica eminesciană oferă cititorilor o radiografie a vieții politice, parlamentare sau guvernamentale din acea epocă; în plus ziaristul era la nevoie și cronicar literar sau teatral, scria despre viața mondenă sau despre evenimente de mai mică importanță, fiind un veritabil cronicar al momentului.

Eminescu a fost activ în societatea politico-literară Junimea, și a lucrat ca redactor la Timpul, ziarul oficial al Partidului Conservator.[2] A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar la 19 ani a plecat să studieze la Viena. Manuscrisele poetului Mihai Eminescu, 46 de volume, aproximativ 14.000 de file, au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în ședinta din 25 ianuarie 1902.[3] Eminescu a fost internat în 3 februarie 1889 la spitalul Mărcuța din București și apoi a fost transportat la sanatoriul Caritas. În data de 15 iunie 1889, în jurul orei 4 dimineața, poetul a murit în sanatoriul doctorului Șuțu. În 17 iunie Eminescu a fost înmormântat la umbra unui tei din cimitirul Bellu din București. A fost ales post-mortem (28 octombrie 1948) membru al Academiei Române.sursa-wikipedia

 

Prefectul George IacobComisia parlamentară Nana şi-a început activitatea luni, 13 ianuarie, zi în care prefectul de Călăraşi, George Iacob, a fost primul audiat, cerându-i-se informaţii despre punerea în posesie pe teritoriul comunei Nana. Alături de prefect au mai fost audiaţi şi reprezentanţi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi. Potrivit pesurse.ro, reprezentantul Guvernului în judeţul Călăraşi este de părere că reconstituirea drepturilor de proprietate la Nana s-a făcut legal. „Din punctul meu de vedere, reconsitutuirea dreptului de proprietate s-a făcut legal în Nana. Restul tranzacţiilor, nu pot spune nimic, nu le-a făcut instituţia noastră. Înţelegerile private sunt private, instituţia prefectului nu are niciun amestec în înţelegerile lor”, a spus Iacob. Marţi, 14 ianuarie, este rândul primarului de Nana, Gheorghe Dobre, să aducă lămuriri parlamentarilor din Comisia Nana.

Cum a ajuns firma ce a vândut cele 290 de hectare Ioanei Băsescu  să deţină o suprafaţă aşa de mare compactă

 O anchetă a cotidianul.ro pune semen de întrebare asupra modului cum firma italiană Berfige SRL, care a vândut suprafaţa de 290 de hectare, fiicei cele mari a preşedintelui Traian Băsescu, a ajuns să deţină o suprafaţă atât de compactă.

Este de remarcat, scriu jurnaliştii de la cotidianul.ro, performanţa extraordinară a unui SRL fără anvergură totuşi, care a reuşit să achiziţioneze 290 de ha, totul într-o suprafaţă compactă, de la 26 de cumpărători. Aici este marea performanţă, SRL-ul respectiv a reuşit să cumpere 26 de loturi de teren, TOATE alcătuind o suprafaţă agricolă compactă. Specialiştii în domeniu susţin că este foarte dificil de realizat astfel de tranzacţii, fără un sprijin clar al unor autorităţi locale, fără implicarea unor oficiali. Şi, susţin aceleaşi surse, pentru un SRL oarecare, este şi mai dificil.

Cine studiază cu atenţie istoricul terenurilor (din contractul de vânzare-cumpărare dat publicităţii de Ioana Băsescu) poate observa o serie de aspecte foarte interesante. Iată cum a achiziţionat Berfige SRL cele 290 de ha.

179,06 ha (14 loturi de la 14 proprietari) au fost cumpărate pe 6 august 2009

44,04 ha (8 loturi de la 8 proprietari) au fost cumpărate pe 22 septembrie 2009

50,61 ha (2 loturi de la un proprietar) cumpărate pe 4 martie 2010

4,2 ha (1 lot de la un proprietar) cumpărate pe 29 ianuarie 2010

12,5 ha (1 lot de la un proprietar) cumpărate pe 2 august 2010

După cum se poate vedea, grosul suprafeţei a fost cumpărat de firma deţinută de cei doi italieni (care au revândut totul Ioanei Băsescu) în decurs de o lună şi jumătate în 2009. Să „rezolvi” 22 de loturi în suprafaţă de 223 ha în decurs de o lună şi jumătate reprezintă iarăşi o performanţă pentru un SRL fără anvergură. Cei care susţin ipoteza că Traian Băsescu ar fi fost adevăratul proprietar şi Berfige SRL a fost doar un paravan arată că ar fi dat foarte rău, în campania pentru prezidenţiale din 2009, ca Traian Băsescu să apară ca proprietar al unei astfel de suprafeţe, mai arată cotidianul.ro.

Secretarul primăriei cumpără şi revinde după câteva luni

Cotidianul.ro a descoperit şi unele aspecte „foarte interesante” în istoricul terenurilor. Vă prezentăm trei exemple. Primul se referă la un lot de teren de 29,5 ha, achiziţionat de Berfige SRL pe 6 august 2009 de la familia Marin şi Tudoriţa Niculae. Această familie nu era proprietarul prim al terenului. Familia Niculae a achiziţionat terenul pe 14 noiembrie 2008 de la Paula Scheauc şi Elena Enigărescu, acestea obţinând terenul în baza legilor retrocedărilor funciare în calitate de moştenitoare a proprietarului iniţial, Vasile Scheauc.

Faptul că moştenitoarele au vândut terenul este ceva obişnuit. Dar faptul că familia Niculae l-a cumpărat ca să-l revândă după numai câteva luni ridică un mare semn de întrebare. O afacere cu iz de „bişniţă” ar spune unii. Iarăşi (aproape) nimic anormal. Se cunosc astfel de cazuri. Se cumpără ieftin de la un moştenitor fără posibilităţi de întreţinere şi lucrare şi se revinde la un preţ mai mare unui vânzător potent. Dar există un… dar. Tudoriţa Nicolae este secretarul primăriei din Nana. Practic, cel mai important om după primar, de multe ori chiar mai important decât primarul. Speţa este destul de dubioasă: secretarul primăriei cumpără o suprafaţă de 29,5 ha, pe care după doar câteva luni o revinde unei firme, care, la rândul ei, revinde familiei Băsescu.

Am mai găsit şi un alt vânzător către Berfige SRL care are „treabă” cu Primăria Nana. Este vorba de Vasilica Preda, contabila primăriei. Ea a fost moştenitoarea lui Dobre M. Spirea şi a obţinut un teren de 3 ha prin reconstituirea dreptului de proprietate nr.163626/20.04 2007 şi l-a vândut firmei italiene pe 6 august 2009.

Teren cumpărat şi revândut după două săptămâni!

Foarte „interesantă” este şi o altă operaţie, şi „interesante” sunt şi persoanele care sunt în spatele ei. Este vorba de Ion şi Steluţa Tudor. Ion Tudor este persoana care a administrat suprafeţele de teren pe care Berfige SRL le-a vândut familiei Băsescu. Ion Tudor a vândut către Berfige, pe 4 martie 2010, două terenuri, unul de 50 ha şi altul de 6.100 mp. Ion Tudor NU a fost proprietarul original al celor două terenuri. Pe primul l-a cumpărat pe 30 martie 2007 (la 3 luni şi 10 zile după ce proprietarul a obţinut titlul de proprietate conform legilor restituirilor funciare), iar pe al doilea l-a cumpărat pe 17 februarie 2010. Acest al doilea teren cumpărat, cel de 6.100 mp, l-a revândut după doar două săptămâni firmei deţinute de deţinute de italienii din Monaco. Să cumperi un teren şi să-l revinzi după două săptămâni reprezintă clar una dintre „minunile” din comuna Nana. (sursa cotidianul.ro).

Cine mai deţine pământ la Nana şi cine are contracte de arendă încheiate

Pesurse.ro a dat publicităţii două liste cu persoanele fizice sau juridice care deţin teren în proprietate pe raza comunei Nana, dar şi cele care au încheiate contracte de arendă. Ataşat, puteţi observa cum primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, are pământ acolo, sau fostul şef al Cadastrului din Călăraşi, Ovidiu Benea.
138963587776865757768 arende-watermark

138963591587765835877 arenda-watermark

 

 

Investigaţiile efectuate de poliţişti Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au condus la identificarea a trei bărbaţi din comuna Chiselet, suspectaţi de furt calificat dintr-un depozit de lemne din localitate.

N. Alin, de 18 ani, P. Constantin, de 18 ani, şi I. Dumitru, 29 ani, toţi din Chiselet, sunt suspectaţi că, în noaptea de 02/03 ianuarie a.c., au pătruns fără drept într-o hală a unui depozit de lemne, de unde au sustras piese şi ansambluri din metal pentru autovehicul şi baloţi de lucernă, bunuri în valoare totală de 10.000 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi a fost restituit părţii vătămate.

Poliţiştii au dispus ieri măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cei trei bărbaţi, care au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentaţi astăzi Judecătoriei Olteniţa, cu propunerea de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

casa-cultura1Căminele Culturale, din mediul rural, așezăminte destinate găzduirii manifestărilor cultural-artistice, dar și întrunirilor populare, au intrat, în timp, într-un continuu proces de degradare.

Lipsa fondurilor necesare pentru întreținerea acestora a dus la concesionarea sau chiar vinderea, unora dintre acestea, către întreprinzătorii locali, în multe comune clădirile fiind în paragină.
Acest fapt nu surprinde, atâta timp cât pentru a avea o sală de spectacole, în municipiul Călărași a trebuit să treacă un sfert de veac, iar primăria celui de-al doilea municipiu din județ- Oltenița- a demarat, abia anul trecut, proiectul în urma căruia se va construi Centrul Cultural Multifuncțional Municipal.

In acest context, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat, în luna septembrie a anului trecut, prin Compania Națională de Investiții (C.N.I. S.A.), Programul Prioritar Național pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea și finalizarea lucrărilor de construcție a așezămintelor culturale de drept public, din mediul rural și mic urban.

Rezultatele selecției cererilor depuse au fost publicate, pe site-ul MDRAP, în ultima zi a anului, din mediul rural fiind selectate 379 de aplicații, ce au întrunit peste 50 de puncte.
Între acestea, se regăsesc 18 comune din județul Călărași, clasate în următoarea ordine: com.Ciocănești – locul 6, com.Dichiseni – locul 15, com.Șoldanu – locul 17, com.Al. Odobescu – locul 23, com.Chirnogi – locul 27, com.Grădiștea – locul 35, com.Sărulești – locul 38, com.Borcea – locul 53, com.Dragalina – locul 54, com.Crivăț – locul 64, com.Spanțov – locul 72, com.Jegălia – locul 80, com.Independența – locul 124, com.Luica – locul 137,.com.Fundeni – locul 152, com. Ștefan cel Mare- locul 211, com. Lupșanu – locul 246, com. Tămădău Mare – locul 263.

Aplicațiile comunelor Radovanu, Plătărești și Sohatu au fost respinse, ca neeligibile.

În funcție de sumele alocate Programului, în acest an, vom vedea câte dintre aplicațiile selectate, la finalul anului, vor fi finanțate, pentru a demara lucrările de modernizare, reabilitare și dotare a Căminelor Culturale——-.sursa-actualitatea de calarasi

La data de 12 ianuarie a.c., ora 02.00, pe D.N. 31, pe raza comunei Ulmeni, poliţiştii au identificat pe C. Mihaela, de 48 ani, din municipiul Olteniţa, care conducea un autoturism marca Dacia Logan, având o concentraţie alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Femeia a fost condusă la Spitalul Olteniţa pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

·                         

 

În dimineaţa de 12 ianuarie a.c., ora 04.00, pe D.N. 31, pe raza comunei Mânăstirea, a fost depistat E. Constantin, de 22 ani, din comuna Spanţov, care conducea un autoturism marca Skoda, prezentând o concentraţie alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Călăraşi în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

 

În toate situaţiile au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

 

·                         

Noul antrenor, Virgil Bogatu a avut la dispoziţie 35 de jucători din care 12, seniori.
CSM Olteniţa, formaţie care ocupă locul 10 în topul judeţean, a dat sâmbătă startul pregătirilor pentru partea secundă a sezonului 2013-2014. Noul antrenor, Virgil Bogatu a avut la dispoziţe nu mai puţin de 35 de jucători din care 12, seniori. După câteva zeci de minute de “dezmorţeală”, Bogatu şi-a supervizat elevii într-un joc – şcoală, desfăşurat pe parcursul a două reprize de câte 30 de minute. “A fost un bun prilej de a ne cunoaşte şi de a stabili priorităţile pentru perioada următoare. În mod cert, vom transfera câţiva jucători pentru a fortifica lotul pentru retur. Aşa cum am spus, mie îmi plac provocările şi luăm serios în calcul posibilitatea de a acumula toate punctele în retur. Am reuşit acest lucru la Modelu şi îndrăznesc să spun că vom reuşi şi la Olteniţa. Va fi greu dar nu şi imposibil” a declarat pentru www.arenamedia.ro, noul antrenor al olteniţenilor, Virgil Bogatu.
La prima şedinţă de pregătire desfăşurată pe terenul 2 din incinta Complexului Navol, a asistat şi preşedintele clubului, Ion Piţoi.
Potrivit staffului administrativ, echipa va efectua, săptămânal, câte trei şedinţe de pregătire. În perioada 1-10 februarie, CSM se va afla într-un cantonament la Snagov.
În prima etapă a returului, CSM va evolua la Independenţa împotriva echipei Venus, ocupanta locului secund în clasamentul ligii a 4-a. În tur, cele două formaţii au încheiat jocul, nedecis, 1-17.SURSA-ARENAMEDIA.RO

Începând cu această lună, deputata liberală Raluca Surdu se adresează studenților din colegiul pe care îl reprezintă și cărora le oferă posibilitatea efectuării unui stagiu de practică la cabinetul său parlamentar de la Camera Deputaților.
”Este un proiect căruia i-a venit timpul, dar la care ne-am gândit încă din prima parte a anului trecut. Mi-am propus o colaborare cu studenții care doresc să efectueze un stagiu de practică în cabinetul unui parlamentar. Dat fiind specificul activității de la Camera Deputaților, domeniile din care cred că ar fi interesați studenții să aplice pentru un loc de practică sunt drept, științe politice, comunicare și jurnalism. Este important pentru noi să vedem și rezultate academice, de aceea ne adresăm celor din anii II și III universitar, I și II master. Procedura de înscriere presupune transmiterea de către aplicanți a unui dosar de candidatură care să cuprindă o scrisoare de intenție, Cv-ul și un document din care să reiasă acele rezultate academice, faptul că sunt integraliști, după care ne vom întâlni pentru un interviu. Nu există un termen propriu-zis de înscriere, dar pentru o bună organizare, vom lua în considerare data de 15 a fiecărei luni. În funcție de agenda comună pe care o vom stabili, fiecare student va începe activitatea propriu-zisă la data și pe perioada agreate împreună. Aștept de la cei pe care îi voi avea alături pe parcursul acestui an, în primul rând să dea dovadă de seriozitate, apoi să aibă dorință de implicare în activități de documentare și analiză, de participare la evenimente și conferințe despre care să realizeze consemnări, de generare a unor idei de acțiune, de sprijinire a organizării proiectelor pe care le voi avea în perioada următoare. Va fi de muncă. Stagiul se va încheia cu un raport de activitate în baza căruia studenții vor primi adeverințe de practică și recomandări. Sunt sigură ca va fi o experiență valoroasă de învățare, o ocazie prin care mulți își vor clarifica unele aspecte importante pentru parcursul profesional pe care și l-au propus ulterior absolvirii studiilor.”
Este important de menționat că stagiile de practică sunt adresate exclusiv studenților originari din localitățile Oltenița, Căscioarele, Chirnogi, Chiselet, Crivăț, Mitreni, Radovanu, Spanțov și Ulmeni. Detalii despre procedura de înscriere pot fi găsite pe: https://www.facebook.com/events/648515368520210/.

Ptr. deszapezirea cailor de acces din mun. Oltenita se

stabilesc urmatoarele masuri organizatorice:

PRIORITATI DE DESZAPEZIRE ———1.BDUL REPUBLICII–2.BDUL

TINERETULUI 3.BDUL 1 DECEMBRIE 4.BDUL 22 DECEMBRIE 5.SOS.

PORTULUI 6.SOS. CALARASI 7. BDUL MARASESTI 8.STR. ARGESULUI 9.

STR. ALEX. ILIESCU 10.STR. PESCARILOR 11. STR. GEN MANU 12.

STR. M. EMINESCU  urmate de  accesul la UZINA DE APA-SPITALUL

MUNICIPAL-FABRICILE DE PAINE-SCOLI SI GRADINITE-CIMITIRUL

ETERNITATEA !

URGENTA NR. 2———Celelalte strazi ale Municipiului

Oltenita,strazi,alei intrte blocuri,parcari !        IN

SITUATIA APARITIEI POLEIULUI ,IN VEDEREA PREVENIRII

ACCIDENTELOR, SE V-A ACTIONA PRIN IMPRASTIEREA DE MATERIALE

ANTIDERAPANTE(NISIP SI CLORURA DE SODIU) INCEPAND CU ORELE

5.00, CONFORM URMATOARELOR PRIORITATI : -STR. ARGESULUI—

TRECERILE DE PIETONI DIN ZONA SCOLILOR SI LICEELOR—

INTERSECTIILE CU TRAFIC RIDICAT :BULEVARDELE

REPUBLICII,TINERETULUI.1 DECEMBRIE.MARASESTI -URMATE DE

STRAZILE  DR. L. POPESCU,ALEX. ILIESCU, PESCARILOR.

Pentru deszapezirea manuala a rigolelor se vor

folosi:30 de muncitori necalificati din cadrul Primariei

Oltenita,personalul societatilor comerciale riverane,ce vor fi

mobilizate de catre Politia Locala,cetatenii municipiului

Oltenita !

Azi a avut loc prima sedinta a consilierilor locali olteniteni pe 2014 -intrunita ptr . aprobarea ordinii de zi privind acoperirea definitiva din excedentul bugetar local-a deficitului sectiunii de dezvoltare a bugetului local pe  pe 2013 !Totodata primarul municipiului Oltenita a anuntat in sedinta ca fata de 2013 cand fondul de rulment a fost de 50 miliarde de lei-in 2014 este de…55 miliarde de lei n-bani care au fost colectati de la rai platnici-unii chiar de peste 20 de ani ! Acesti bani vor fi folositi  in interesul oltenitenilor-dupa cum a anuntat primarul municipiului !Totodata in cadrul sedintei s-a propus si apoi s-a  votat o hotarare prin care se acorda o gradatie de merit-dlui secretar al primariei Oltenita-BUTOI ION !

Olteniţa – În ziua de 09 ianuarie a.c., între orele 0930-1200, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Urban Olteniţa au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a absenteismului şcolar din unităţile de învăţământ din municipiul Olteniţa.

Cu această ocazie au fost verificate 4 societăţi de alimentaţie publică şi 3 săli de jocuri, unde au fost găsiţi 6 elevi, care absentau de la orele de curs.

Au fost întocmite informări către unităţile de învăţământ şi părinţii elevilor cu privire la aspectele constatate.

EURES Romania dispune de 80 de posturi pentru lucrătorii calificați în domeniul hotelier – gastronomic care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania, pentru care se va organiza selecție la București în data de 6 martie 2014. Compania germană Europa Park oferă locuri de muncă pentru urmatoarele meserii: barman (10 de posturi), ospătar/personal servire clienți (20 de posturi), bucătar (40 de posturi) și supraveghetor de noapte (10 posturi).

Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar și bucătar sunt solicitate persoane care au calificare profesională încheiată, experiență în domeniu de cel puțin 2 ani și cunoștințe bune/foarte bune de limba germană (nivel B1/B2). Pentru posturile de supraveghetor de noapte persoanele interesate trebuie să fi urmat cursuri de management în domeniul hotelier și sa aibă atât cunoștinte foarte bune de limba germană (nivel B2), cât și cunoștinte de limba engleză și limba franceză.

 Angajarea se face pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an, în funcție de ocupație, începând cu luna aprilie 2014. Salariul oferit este motivant, în conformitate cu tariful prevăzut în contractul colectiv de muncă în domeniu, iar orele suplimentare sunt remunerate în avans. Angajatorul asigură cazarea și oferă programe de formare profesională, promoții și servicii complementare.

Persoanele cu domiciliul în județul Călărași, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași, strada 13 Decembrie  nr.12,  telefon 0242/315798, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate și pentru a primi invitație de participare la selecție. Înscrierea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente:

       cerere tip (se completează la sediul Agenției de Ocupare a Forței de Muncă);

       copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni);

       C.V model  Europass (cu fotografie)  în  limba germană (Lebenslauf);

       cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);

       adeverința de la medicul de familie, cu mențiunea „Clinic sănatos/Apt pentru muncă”.

 

 

 

Responsabil mass-media,

Donciu Simona

 

Pe site-ul Direcției Naționale Anticorupție a fost publicat astăzi următorul comunicat:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de următoarele persoane:

FUIA STELIAN, director la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare a Plantelor Medicinale și Aromatice Fundulea (la data faptelor), în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru altul un avantaj patrimonial,
STATE ALEXANDRINA și STATE DANIEL, soră, respectiv cumnat ai primului menționat, asociați la SC PROCERA AGROCHEMICALS, în sarcina cărora s-a reținut complicitate la infracțiunea în formă calificată de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru altul un avantaj patrimonial.

Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Fuia Stelian, în calitate de director la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare a Plantelor Medicinale și Aromatice (S.C.D.P.A.M.) Fundulea, a omis îndeplinirea unui act de serviciu în cadrul unei proceduri de executare silită, fapt ce a condus la vânzarea ilegală, prin licitație organizată la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului către o persoană fizică, banii fiind plătiți societății la care asociată era sora învinuitului Fuia Stelian.

Concret, învinuitul Fuia Stelian, în calitate de director general al SCDPAM Fundulea, deși cunoștea că împotriva instituției publice pe care o conducea s-a declanșat, ca urmare a unei sentințe civile, o procedură de executare silită a unor bunuri pe care instituția le deținea în calitate de concesionar, nu a formulat contestație la executare (conform Codului de procedură civilă) și nu a arătat că bunurile se aflau în patrimoniul statului.
Fapta a avut în vedere stingerea unei datorii pe care, inițial, Stațiunea de cercetare Fundulea o avusese față de Stațiunea Didactică Belciugatele. După încuviințarea executării silite, cu acordul Stațiunii Fundulea, dreptul de a recupera datoria a fost preluat, printr-un contract de cesiune de creanță, de către SC PROCERA AGROCHEMICALS. Avantajele patrimoniale obținute de SC PROCERA AGROCHEMICALS, după executarea silită, s-au reflectat, în mod direct, în patrimoniul învinuiților State Alexandrina și State Daniel (soră și cumnat ai lui Fuia Stelian), asociați la SC PROCERA AGROCHEMICALS. Cei doi beneficiari ai foloaselor au cunoscut și au acceptat prejudicierea statului prin modalitatea descrisă mai sus.

Celor trei învinuiți li s-au prezentat acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.SURSA-ACTUALITATEA DE CALARASI

Cu o rată de absorbţie curentă a fondurilor structurale şi de coeziune ajunsă la 33,47%, adică de patru ori mai mare decât la preluarea guvernării de către USL, când era de doar 8,53%, anul 2013 poate fi considerat de real succes, este părerea deputatei liberale, Raluca Surdu.

În perioada guvernării USL, România a înregistrat două mari performanţe: rata de absorbţie a crescut mai mult decât în toţi ceilalţi ani din actuala perioadă de programare, iar ţara noastră nu a pierdut niciun euro din fondurile structurale şi de coeziune alocate de Uniunea Europeană.

În 2013, fondurile europene au reprezentat un sprijin puternic pentru economie, dar şi pentru mediul privat. Un exemplu important este rata de absorbţie la nivelul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, care a crescut de 2,5 ori în acest an, depăşind nivelul de 36% la data de 30 decembrie 2013.

În 2013 USL a demonstrat că România poate atrage fonduri europene, la un nivel foarte bun. Lipsa de profesionalism și de soluții din timpul guvernării PDL a plasat țara noastră pe ultimul loc în UE, din punct de vedere al absorbției fondurilor europene. Am încredere că anul 2014 va oferi României șansa de a accelera atragerea de bani europeni disponibili în cadrul exercițiului bugetar 2014-2020. Este o șansă de dezvoltare pe care țara noastră nu trebuie să o rateze, iar îndemnul meu este ca cei interesați să demareze proiecte pe bani europeni să aplice pentru liniile disponibile de finanțare (a declarat deputata PNL, Raluca Surdu)

Evoluția semnificativă a absorbției fondurilor europene în 2013 crează o premisă extrem de favorabilă pentru 2014, când România va avea la dispoziție fondurile europene din exercițiul bugetar 2014-2020.

În anul 2014 se va finaliza reforma sistemului de implementare pentru ca absolut toate etapele de folosire a fondurilor europene de către beneficiari să fie simplificate la maximum, iar economia să primească un sprijin cât mai consistent din partea Uniunii Europene.

PNL, alături de colegii săi de alianţă, şi-a asumat în programul  de guvernare să utilizeze cât mai mult din fondurile europene existente până la sfârşitul anului 2015, recuperând întârzierile acumulate în trecut.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Budeşti şi jandarmi au prins, în după-amiaza de 07 ianuarie a.c., pe G. Georgel, de 24 ani, din localitate, persoană urmărită naţional din cursul lunii decembrie 2013.

Judecătoria Olteniţa a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, după ce a fost prezentat de poliţişti ca principalul suspect de pătrunderea fără drept, în noaptea de 11/12 decembrie 2013, în curtea locuinţei unei bătrâne, cu intenţia de a sustrage bunuri.

G. Georgel a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

 

Azi a avut loc prima sedinta din anul 2014-a cenaclului literar RADIO TV OLTENITA-ocazie ce a prilejuit si lansarea celui de al doilea volum literar al membrilor sai-in conditii grafice foarte bune !Totodata-au fost cooptati noi membri pe care ii puteti viziona in materialul video postat pe site !

Curcani – minori, suspectaţi de furt calificat din locuinţe / prejudiciul, recuperat de poliţişti

 

Investigaţiile efectuate de poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au condus la identificarea a doi minori, P. Costel, de 17 ani, şi C. Robert, de 15 ani, ambii din comuna Curcani, suspectaţi de sustragerea mai multor bunuri din locuinţele unor persoane vârstnice, din aceeaşi localitate.

În ceea ce priveşte activitatea infracţională a acestora, există suspiciunea că, în perioada 03 – 06 ianuarie a.c., pe timpul nopţii, au pătruns, fără drept, în curţile sau anexele gospodăreşti ale unor localnici, de unde au sustras diverse bunuri (plug, bucăţi de tablă, o poartă mare metalică, panouri de gard din plasă sârmă şi alte obiecte metalice).

Bunurile au fost recuperate în totalitate şi predate părţilor vătămate, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.

 

 

 

DRAGI COPII SI PARINTI   ! CLUBUL COPIILOR DIN OLTENITA  va ofera sansa  de a descoperi tainele unor domenii diferite-muzica,pictura.calculatoare si multe .multe alte domenii atractive.Vreti sa va faceti prieteni noi?Vreti sa va petreceti timpul intr-un mod placut si interesant?Vreti sa va distrati?TOATE ACESTEA LE PUTETI FACE FRECVENTAND CURSURILE DESCHISE PTR. VOI-AICI-LA -CLUBUL COPIILOR DIN OLTENITA !

 

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au depistat în trafic, pe Şoseaua Călăraşi, din localitate, în ziua de 05 ianuarie a.c., ora 13,30, un autoturism marca Dacia, condus de R. Iulian, de 22 ani, din oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi.

În portbagaj a fost găsit un sac, în care se aflau 15 kg de tutun tocat mărunt, despre care conducătorul autovehiculului a declarat că aparţine tatălui său, R. Nicu, de 44 ani, din oraşul Budeşti, care-l însoţea.

Întreaga cantitate de tutun a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit în cauză sub aspectul infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a peste 1 kg tutun, faptă sancţionată de Codul fiscal.

·                        

La multi ani,tuturor!
Anul 2014 aduce o veste bună pentru elevii  Liceului Tehnologic” N. Balcescu” Oltenita – Proiectul” Fii campionul vieții tale!” a fost aprobat.
Ce este cu acest proiect? Este scris de un grup informal de tineri – 6 – Dobre Liviu, Cristea Alexandru, Serban Marina, Tranca Veronica , Manoliu Irinela si Paraschiv Mihai. De ce ei? Pentru ca au participat in vara la proiectul derulat de Asociatia Social Arti – Miscarea care conteaza – care a avut ca obiectiv , promovarea comunicarii prin arte vizuale si au corespuns cel mai bine profilului cerut de proiectele Tineret in actiune.
Scopul nostru este a oferi tinerilor șansa de a se descoperii prin metodele educației non-formale în vederea reușitei în viață si
să contribuim la dezvoltarea personală a tinerilor din mediile defavorizate prin oferirea unor noi alternative de comunicare și lucru în echipă.
Cei sase tineri au scris proiectul sub indrumarea profesorului Liliana Niculita, a fost depus la Agentia Nationala si a ocupat pozitia 10 din 51 de proiecte aprobate pe axa Initiative ale tinerilor.
Derularea proiectului incepe in prima saptamana din februarie 2014 si dureaza 6 luni.
Alaturi de ei pot participa inca 30 de tineri, alesi din cei care participa la etapa de selectie .
Succes!
  • Olteniţa, judeţul Călăraşi
  • „Vreau să am cât mai mult TIMP”

Centrul de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa, alături de Avalon Management şi doamna deputat Raluca Surdu te invită la un nou atelier de dezvoltare personală în care vom alege împreună cea mai profitabilă bancă, îţi vei umple contul şi vei afla cum să-ţi administrezi în mod eficient cea mai preţioasă resursă -Timpul.

Se întâmplă câte o dată să te surprinzi alergând dintr-un loc în altul ca să acoperi cât mai multe activităţi în timpul pe care îl ai la dispoziţie, ceea ce îţi place să numeşti Eficienţă. Cu toată viteza, se pare că timpul tău nu-ţi mai ajunge de parcă s-ar contracta, de parcă ar avea altă unitate de măsură faţă de timpul altora. Oare aşa este? Oare timpul tău nu este acelaşi cu al persoanelor care au timp pentru toate? Lipsa de timp este una dintre problemele cele mai des amintite ale societății noastre. Ni se întâmplă adesea să muncim la un serviciu sau la o sarcină şi să nu reușim să terminăm într-o zi niciuna din misiunile cele mai importante. Copleşiţi de sarcini multiple, deseori se întâmplă ca stressul să fie cel care ne conduce.

Timpul este o resursă neregenerabilă care poate fi administrată. Haide să vedem împreună CUM!

La sfârşitul atelierului participanţii vor fi capabili:

• să identifice care sunt factorii care favorizează risipa de timp
• să recunoască cele mai frecvente erori în utilizarea timpului
• să-şi însuşească tehnici pe care să le folosească în scopul eficientizării timpului personal
• să folosească instrumente pentru economisirea timpului

Tematică:

• Banca de Timp
• Cine ne mănâncă Timpul?
• Planificarea: Obiective
• Organizarea: Matricea prioritizării
• Luarea deciziilor
• Gestionarea întreruperilor
• Cum să spui “Nu”
• Cum să mănânci un elefant

Când şi unde se va întâmpla?

În seara de 8 ianuarie 2014, pentru 3 ore intense, în intervalul 17.00-20.00, la sediul Centrului de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa, Bd. Republicii nr. 24, Olteniţa (sediul PNL şi birou parlamentar).

Interesul tău pentru dezvoltare personală şi profesională este susţinut de doamna deputat Raluca Surdu, astfel încât toate cheltuielile (de facilitare şi pentru binemeritata pauză de hidratare) sunt acoperite. Investiţia ta presupune doar timp, disponibilitate şi deschidere (sunt 4 ore intense, miercuri seara de la 5), precum şi un LIKE pentru pagina de FACEBOOK: https://www.facebook.com/CentrulDeResursePentruInitiativaSiActiuneOltenita.
Locurile sunt limitate la un număr de maximum 12 participanţi şi se ocupă în ordinea înscrierii prin telefon sau email. Au prioritate membrii corpului didactic şi antreprenorii, dar oricine este interesat de subiect poate participa, în limita locurilor disponibile.
Pentru mai multe detalii şi înscrieri, ia legătura cu noi până cel târziu cu o zi înainte de atelier:
Centrul de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa
Coordonator:
Ionel Androne
Mobil: 0722 352 908
e-mail: androne_ionel@yahoo.com

Atelierul este susţinut de:

Ionel Androne
Trainer şi Coordonator al Centrului de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa
şi a fost creat în laboratoarele de dezvoltare personală şi profesională ale Avalon Management
http://avalonmanagement.ro/

  • POSTĂRI RECENTE
Site acreditat SEAP
---------------