Asculta live

Arhiva lunară: noiembrie 2013

In prima parte a sedintei consilierilor locali olteniteni -a fost prezentata acestora initiativa unor investitori de a deschide un parc voltaic ecologic-destinat furnizarii de energie electrica in zona—aproape de comuna Ulmeni !AMANUNTE PUTETI AFLA-NUMAI URMARIND MATERIALUL FILMAT DE RADIO TV-OLTENITA !

ROMANIE PLAI DE DOR-este un proiect -concurs –

expozitie-de arta plastica si fotografica

deschis in Clubul Copiilor din Oltenita-cu

mersajul-TOT CE NE INCONJOARA ESTE ROMANIA

NOASTRA SI SUNTEM MANDRI DE EA -!    In acest an

Sarbatoarea Nationala a Romaniei s-a desfasurat

in parteneriat cu clasa pregatitoare de la  SC.

Gimnaziala SPIRU HARET -prof. APOSTOL

VIRGINIA>.La Clubul Copiilor Oltenita caile spre

implinire ti se dezvaluie tulburatoare si pline

de

promisiuni…sensibilitatea,imaginatia,creativit

atea,toate oglindesc lumea prin ochii

lor.Arta..izvor nesecat si pur in care munca si

talentul,cu efort,vointa

,seriozitate.impuls,incurajare ,duc la rezultate

exceptionale.Doamna profesoara MITRAN

ECATERINA-coordonator al cercului de ARTA

POPULARA-calauzeste cu maiestrie pasii copiilor

spre arta.Ziua de 1 Dec 2013 a fost sarbatorita

si in acest an prin organizarea unei expozitii

de picturi prin care copiii si-au exprimat

iubirea ptr. tara.Suntem prezenti la bucuria

copiilor de a-isi implini visurile.Suntem

bucurosi sa e si-le fim aproape.La manifestare

au fost prezente-IOANA PAVELESCU si NICOLETA

FLOREA-soliste ale cercului de educatie

muzicala-coordonator prof. DAN PAVELESCU.Intreg

personalul clubului va doreste LA MULTI ANI de

ZIUA ROMANIEI si SARBATORI FERICITE-a declarat

ptr. RADIO-TV-OLTENITA-directoarea Clubului

Copiilor Oltenita–dna CONSTANTIN MIRELA !

La scoala gimnaziala nr 1 din comuna Curcani-a fost sarbatoare azi-cand Ziua nationala a Romaniei a fost  sarbatorita printr-un spectacol  organizat cu forte locale -unde au participat un numeros numar de elevi si localnici !S-au recitat si cantat cantece patriotice cu multa emotie patriotica de elevii scolii gimnaziale-elevi si profesori care care au incercat sa -si aduca aportul lor la succesul acestui moment artistic !In incheierea festivitatilor a luat cuvantul  dl IVAN FLORICA -din partea primariei  CURCANI care a apreciat eforturile depuse de elevi si profesori in pregatirea acestui spectacol !

COMUNA MITRENI=anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu ptr. proiectul de mediu-ASFALTARE DRUMURI DE INTERES LOCAL IN COM. MITRENI,JUD. CALARASI -.Informatiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul autoritatii competente ptr. protectia mediului-AGENTIA PTR. PROTECTIA M,EDIULUI CALARASI -sos. Chiciu nr 2,cod postal 910005,jud. Calarasi  si la sediul primariei MITRENI-COD POSTAL 917175,TEL/FAX:+40242-525450/+40242-525322- in zilele de luni-vineri-intre orele 8.30-16.30.Observatiile publicului se primesc zilnic  la sediul autoritatii competente ptr. protectia mediului-AGENTIA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI CALARASI !

Miercuri, 20 noiembrie, la Parlament, cu ocazia Zilei Universale a Drepturilor Copilului, Camera Deputaţilor şi UNICERF România au organizat o dezbatere dedicată acestei cauze. „În prezenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi a Ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu au fost prezentate progresele făcute în domeniul protecţiei copiilor, precum şi provocările existente în acest domeniu. Salut implicarea Guvernului României şi a Camerei Deputaţilor în acest proiect care pune pe primul loc viitorul copiilor. Împreună purtăm responsabilitatea pentru viitorul acestora”, a declarat deputata Raluca Surdu, participantă la eveniment.
“Omenirea este datoare să ofere copiilor ce este mai bun din ce are de oferit” – este scris în preambulul Declaraţiei Drepturilor Copilului emisă de UNICEF la 20 noiembrie 1959. De atunci, fiecare acţiune a acestei organizaţii şi a partenerilor ei aduce în atenţia statelor lumii, a autorităţilor centrale şi locale, precum şi a membrilor societăţii civile şi a persoanelor individuale, Copilul, ca persoană care trebuie să se bucure de drepturile şi libertăţile recunoscute tuturor fiinţelor umane, dar şi de drepturi şi libertăţi speciale, justificate de vulnerabilitatea şi particularităţile vârstei lor.
„Cred că cel mai important din ceea ce avem noi de oferit copiilor este crearea unui cadru în care aceştia să se descopere, să se exprime, să se dezvolte. Cred în implicarea voluntară, în faptul că fiecare experienţă ne îmbogăţeşte ca oameni. Iar cu cât avem parte de mai multe, cu atât vom fi adulţi adaptaţi la ceea ce viaţa ne rezervă. Cred că actul educaţional depăşeşte limitele instituţionale date de şcoală şi familie”, susţine deputata liberală.
Vineri, 22 noiembrie, sub coordonarea Liceului Tehnologic “N.Bălcescu” Oltenița a fost creat un nou prilej în care elevii s-au putut exprima artistic în cadrul spectacolului organizat pentru Festivalul Naţional al Şanselor Tale – o săptămână a educaţiei permanente, ediţia a XIV-a. Protagonişti au fost elevi membri ai unor formații de muzică ușoară, de muzică populară, de dansuri și de teatru, dar şi soliști vocali şi membrii trupei de karate a Clubului Tai Sabaki Oltenița. „Au participat școli din Radovanu, Mânăstirea, Spanțov și trupele doamnei instructor Valentina Stanciu. A fost un spectacol de două ore în care elevii au demonstrat dorința lor de manifestare prin tetru, muzică și dans. Desfăşurat sub genericul Cetăţean român – cetăţean european, scopul acestui festival a fost acela de a acorda șansa de manifestare și comunicare interactivă elevilor din mediul urban, dar și rural, din diferite etnii”, a declarat profesorul coordonator Liliana Niculiţă. A fost o nouă dovadă că educația non-formală şi implicarea în activităţi extra-şcolare reprezintă o sursă pentru completarea formării viitorilor adulţi.
Sâmbătă, 23 noiembrie Liceul Tehnologic” N. Bălcescu” a organizat o excursie la Câmpina și Sinaia cu scopul de a recompensa efortul depus în cadrul Festivalului, dar şi de a facilita dezvoltarea comunicarii dintre elevii din mediul rural și urban într-un context mai relaxant. La Câmpina elevii au vizitata Muzeul Iulia Hașdeu, Casa N. Grigorescu, iar la Sinaia, Castelul Pelișor. „Elevii participanți au făcut poze, urmând să amenajeze un panou cu această activitate în școlile lor. Mulțumim pe această cale d-nei Raluca Surdu care a susținut financiar excursia și care este alături de noi la multe acțiuni încurajând inițiativele tinerilor”, a ţinut să menţioneze profesorul coordonator Liliana Niculiţă.
„Nu a fost un ajutor exagerat, dar binevenit şi binemeritat, zic eu. Mi-aş dori ca exemplul meu să fie urmat de cât mai mulţi dintre cei din Olteniţa care pot veni punctual în sprijinul iniţiativelor şi acţiunilor ce îi au în centru pe copii, mai ales când este vorba şi despre acţiuni educative, de încurajare a continuării frecventării şcolii acolo unde există risc de abandon, de sprijinire a obţinerii de performanţe şcolare. Astfel putem susţine creativitatea şi implicare copiilor şi a cadrelor didactice care îi mobilizează şi le oferim o perspectivă pozitivă asupra viitorului care îi aşteaptă. Avem împreună o responsabilitate în a ne asigura că fiecare copil, indiferent de vârstă și de locul unde s-a născut, are dreptul la o copilărie fericită, alături de persoane care să îl îngrijească, să îl ferească de abuzuri și de violență și să îi ofere acces la educație și sănătate. Cred în educaţia pe parcursul întregii vieţi, de aceea am şi demarat la Centrul de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa o serie de ateliere de dezvoltare personală şi profesională dedicate tuturor acelora care vor să evolueze şi să aibă relaţii armonioase şi eficiente atât în familie şi comunitate, cât şi la locul de muncă. Acestea sunt adaptate modului de învăţare al adulţilor, într-un cadru deschis şi destins. Dar este important să conştientizăm de cât mai devreme necesitatea implicării într-un proces de evoluţie şi dezvoltare asumat, continuu şi organizat, încă de pe băncile şcolii. Viaţa nu are răbdare cu noi, de aceea trebuie să fim în permanenţă pregătiţi, să dorim să fim astăzi mai buni ca ieri, iar mâine să dublăm eforturile”, punctează deputata Surdu.

Aflată la un pas de faliment, după recentul scandal din presa centrală, societatea Avicola S.A., din Călăraşi, se pare că, va fi salvată. Cunoscutul parlamentar şi om de afaceri,Vasile Iliuţă şi-a exprimat intenţia de a  prelua această firmă.

,,Intenţionez să preiau, o parte, din activele societăţii Avicola Călăraşi şi, la ora actuală, sunt în  discuţii avansate  cu  cei din  Consiliul de Administraţie. Suma pe care sunt dispus să o ofer, se ridică la, aproximativ, 6 milioane de euro, ce provin dintr-un credit bancar, dar şi din contribuţie proprie. Activele pe care le voi prelua  reprezintă fermele de reproducţie şi incubaţie, găinile ouătoare, care mai sunt în prezent, precum şi abatorul, în afară de ferma de la Buciumeni”, a spus Vasile  Iliuţă.

În ceea ce-i priveşte pe cei aproximativ 400 de angajaţi, pe  care îi are, în prezent, societatea,Vasile Iliuţă a precizat că, toţi vor fi testaţi, din punct de vedere profesional.

,,Să fie foarte clar, în cazul în care voi prelua Avicola, nu voi da afară, nici un salariat. Însă voi angaja o firmă de recutare, în domeniul resurselor umane, pentru a-i testa, din punct de vedere profesional, pe toţi salariaţii care doresc să mai lucreze la Avicola, dar şi alte persoane, din afara societăţii, care doresc să se angajeze. Sunt interesat să am, în activitatea de producţie, oameni foarte buni din punct de vedere profesional şi cu responsabilităţi bine definite, la locul de muncă. În ceea ce priveşte titulatura societăţii ,,Avicola Călăraşi” nu o voi păstra,  deoarece acest brand a avut mult de suferit, în urma recentelor scandaluri şi, de aceea, doresc să îl schimb. În acest sens, voi purta discuţii cu reprezentanţii conducerii  Inspectoratului Judeţean Şcolar, pentru a-mi da acordul să derulez în şcolile călărăşene o competiţie de desene sau de spoturi publicitare, care să dea noul nume al societăţii. Elevul care va realiza cea mai bună creaţie, pe această temă, va fi premiat”, a mărturisit Vasile Iliuţă.

Cum tranzacţionarea acestei afaceri este într-un stadiu destul de avansat, există toate şansele ca Vasile Iliuţă să preia Avicola, până la sfârşitul acestui an.SURSA-ACTUALITATEA DE CALARASI

Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, vă invită în perioada 29 Noiembrie – 01 Decembrie 2013, la cea de-a VI-a ediție a unuia dintre cele mai bine cotate și mai așteptate festivaluri organizate în Călărași.

Festivalul- Concurs Național de Muzică Folk ,,Chitara Dunării”, se va desfăşura în Sala de spectacole „Barbu Ştirbei”, secțiunea de concurs începând, în fiecare seară, cu orele 18:30.

Invitați în recital:

29 Noiembrie – Proiect ,,Tivodar,, (câștigătorii trofeului Chitara Dunării de anul trecut)

–      Adrian Ivanițchi

30 Noiembrie  – Grupul ,,Fox Studis,,

–      Puiu Crețu

 1 Decembrie   – Walter Ghicolescu

                       – Ovidiu Mihailescu

                         – Magdalena Puscas

 

Prețul unui bilet pentru fiecare seară de spectacole în parte este de 10 lei.

Sc. -SPIRU HARET-din Oltenita a inceput sarbatorile de iarna printr-o campanie desfasurata in comun cu PARTIDA ROMILOR-PRO EUROPA-prin care Mosul va pregati cadouri ptr. copilasii scolii si nu numai, astfel incat ghetutele lor sa fie pline cu bucuriile acestei sarbatori !Iata ce a declarat ptr. RADIO TV-OLTENITA- directoarea scolii-dna NICOLETA BARA-:Ne-am gandit ca oricat de peticite sau ponosite ar fi cizmulitele copiilor nevoiasi ,ele devin mai simpatice cand sunt pline-cu ocazia sarbatorii de Mos Nicolae-cu cateva portocale,dulciuri sau poate o jucarioara !Mosul asteapta pe cei care au posibilitati materiale sau financiare din municipiul Oltenita -sa-l sprijine pentru ca lista de copilasi este prea lunga pentru puterile sale si i-ar prinde tare bine Mosului ajutorul domniilor lor-financiar sau material !SARBATORI FERICITE TUTUROR COPIILOR !

Luni, 2 decembrie 2013-ora 10-, la sala mare a primariei Oltenita, va avea loc o lansare de carte despre viata si activitatea regizorului oltenitean Dan Puican. E posibil sa fie prezenti si cativa actori.. Alaturi de Dan Puican se va afla -se pare-STELA POPESCU-de asemenea  autoarea cartii-ANNIE MUSCA- precum si editorul cartii. Cartea se intituleaza RADIOUL ESTE VIATA MEA-si a fost lansata de curand la targul de carte-GAUDEAMUS !O sa revenim cu amanunte !

VA PREZENTAM AZI O NOUA ACTIUNE REZULTATA DIN COLABORAREA A.C.T.O.R.-BUCURESTI si SALVE OLTENITA-o colaborare care a fost pusa in practica din nou la Muzeul Gumelnita din OLTENITA !Au participat tineri elevi din scolile orasului interesati de cele prezentate de organizatori !VA POREZENTAM IMAGINILE FILMATE DE REPORTERUL RADIO TV OLTENITA–SILVIU CRISTACHE !

RUL

Au participat la aceasta conferinta judeteana reprezentanti ai Episcopiei Sloboziei si Calarasilor,reprezentanti ai.parohiilor,protopopiatelor.reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniul asistentei sociale si ai institutiilor publice si private.De asemenea in sala s-au mai aflat lucratori sociali si referenti din cadrul Birourilor de asistenta sociala ale protopopiatelor calarasene si ialomitene,beneficiari ai serviciilor sociale oferite de centrele acreditate ale Episcopiei Sloboziei si Calarasilor 

În ziua de 25 noiembrie a.c., în timp ce conducea pe bulevardul Tineretului, din municipiul Olteniţa, un autoturism marca Nissan, B. Aneta, de 43 ani, din localitate, a virat stânga, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal un autoturism marca Dacia, condus de I. Daniela, de 32 ani, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a celor doi conducători auto şi a unui pasager din autoturismul Dacia.
Victimele au fost transportate la Spitalul Olteniţa pentru îngrijiri medicale, fără a rămâne internate.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul lui B. Aneta şi pozitiv (0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat) pentru I. Daniela. Acestora le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

În ziua de 25 noiembrie a.c., ora 1645, pe D.N. 41, în afara comunei Chirnogi, Ş. Simona, de 37 ani, din municipiul Olteniţa, a condus un autoturism marca Opel, din direcţia Chirnogi către Olteniţa, şi, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens, apoi a intrat în impact frontal cu un copac de pe marginea drumului.

Din accident a rezultat decesul conducătoarei auto.
Poliţiştii continuă cercetările pentru determinarea cu exactitate a tuturor cauzelor producerii accidentului rutier.

 

În după-amiaza de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 1415, pe bulevardul 1 Decembrie, din municipiul Olteniţa, C. Cristian, de 28 ani, din comuna Giarmata, judeţul Timiş, acre conducea un autoturism marca Daewoo, a surprins şi accidentat uşor pe T. Floarea, de 78 ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea străzii, fără să se asigure şi prin loc nepermis.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

– În seara de 24 noiembrie a.c., poliţiştii au identificat pe A. Marian, de 46 ani, din Bucureşti, care a condus un autoturism marca Dacia Logan, pe bulevardul Tineretului, din municipiul Olteniţa, şi, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat), a avariat un autovehicul parcat.

 

– În seara de 24 noiembrie a.c., poliţiştii au depistat pe G. Ion, de 59 ani, din Olteniţa, care a condus un autoturism marca Daewoo, pe bulevardul Tineretului, şi, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat), a avariat un autoturism parcat.

 

– În seara de 24 noiembrie a.c., ora 18,30, pe raza municipiului Olteniţa, poliţiştii au identificat pe B. Costel, de 30 ani, din localitate, care conducea un autoturism marca Dacia 1310, având o concentraţie alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În toate aceste situaţii au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii de infracţiuni pentru care OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevede pedepse cu închisoarea de până la 5 ani.

 

Poliţiştii atrag atenţia asupra pericolului pe care-l reprezintă, pentru participanţii la trafic, conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau care nu posedă permise de conducere!

Acţiunile pentru combaterea acestor abateri sunt în plină desfăşurare pe toate drumurile publice din judeţul Călăraşi, urmând să fie dispuse toate măsurile prevăzute de legislaţia rutieră!

 

Poliţiştii călărăşeni continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie / 15 infracţiuni, constatate

În perioada 15 – 22 noiembrie a.c., pe raza judeţului Călăraşi, au fost efectuate 45 de controale la societăţi comerciale şi persoane fizice, fiind verificate şi 32 de mijloace de transport.

Poliţiştii de investigarea fraudelor, de ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi de la Serviciul Poliţiei Transporturi Călăraşi, implicaţi în activităţile desfăşurate în această perioadă, au constatat 15 infracţiuni prevăzute de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu un prejudiciu de 4.329.576 lei, şi au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale,  valoarea amenzilor fiind de 11.600lei.

 

Dintre cele 16 sancţiuni aplicate, 6 au fost în conformitate cu prevederile Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Exemplu:

Ca urmare a documentării activităţii infracţionale, a fost începută urmărirea penală cu privire la trei persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, evidenţierea în actele contabile a unor operaţiuni contabile nereale şi sustragerea de la efectuarea verificărilor prin declararea fictivă a sediului, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 241/2005.

Cu ocazia tranzacţiilor cu cereale efectuate, cei trei suspecţi, în calitate de reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale, au adus bugetului de stat un prejudiciu de 4.329.576 lei.

Cercetările continuă pentru recuperarea prejudiciului şi dispunerea măsurile legale care se impun.

În primele 4 zile de la demararea activităţilor pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu fructe, legume, carne şi obiecte ornamentale (jucării, obiecte de sezon), poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au efectuat 4 acţiuni, fiind verificate 16 societăţi comerciale şi 11 persoane fizice.

Au fost constate 2 infracţiuni, dintre care 1 de evaziune fiscală, şi au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală a amenzilor de 26.260 lei.

 

A fost luată măsura indisponibilizării a 268 de obiecte ornamentale, în valoare de 46.935 lei, şi au fost confiscate 617 kg de legume şi fructe.

In sala Primariei Oltenita sa desfasurat vineri 22 noiembrie  un spectacol–FESTIVALUL; SANSEI TALE-realizat de Lic. tehnologic NICOLAE BALCESCU -in colaborare cu scolile din comunele invecinate-iar spectatorii au putut urmari  – dansuri de societate, dansuri și cântece tradiționale,dansuri de stradă, scenete de teatru , soliști de muzică folk și rock din Oltenița, Spanțov, Radovanu, Mânăstirea.VA INVITAM SI PE DV SA URMARITI PRIN INTERMEDIUL ECHIPEI RADIO TV -OLTENITA–momentele artistice prezentate de tinerii interpreti !

Creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar constituie priorităţi ale poliţiştilor, care desfăşoară zilnic activităţi de informare şi prevenire a criminalităţii.

În ziua de 21 noiembrie a.c., între orele 09.30 – 12.00, poliţiştii de proximitate din Olteniţa au efectuat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar.

În unităţile de alimentaţie publică din apropierea unităţilor de învăţământ şi în sălile de jocuri de noroc, verificate, oamenii legii au depistat 10 elevi ai unui liceu tehnologic din Olteniţa, care absentau de la cursuri.

Aspectele constatate cu ocazia acţiunii derulate au făcut obiectul unor informări, care au fost transmise conducerii şcolii şi părinţilor copiilor.

 

Olteniţa – un bărbat de 71 ani a fost prins conducând un moped, fără să posede permis

 

În după-amiaza de 21 noiembrie a.c., ora 15.00, pe raza municipiului Olteniţa, pe strada Dunărea, poliţiştii au depistat pe B. Gheorghe, de 71 ani, din localitate, care conducea un moped, fără să fie posesor de permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

·                         

 

În perioada Sărbătorilor de Iarnă 2013 – 2014, poliţiştii desfăşoară acţiuni pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice

 

Acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII” a fost declanşată la data de 20 noiembrie a.c. şi vizează verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice.

 

Obiectivele urmărite de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Călăraşi şi cei din cadrul structurii de ordine publică sunt creşterea nivelului de cunoaştere şi respectare a legislaţiei în domeniu de către cei care efectuează operaţiuni cu obiecte pirotehnice, prevenirea producerii unor evenimente negative cu consecinţe asupra ordinii şi siguranţei publice sau de altă natură (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) şi, în general, prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul articolelor pirotehnice.

 

Poliţiştii vor efectua verificări la societăţile comerciale autorizate să deruleze operaţiuni cu obiecte pirotehnice, în vederea stabilirii legalităţii operaţiunilor derulate, destinaţiei finale a articolelor pirotehnice, a stocurilor existente şi a modului de asigurare a securităţii acestora, precum şi activităţi specifice structurilor de ordine publică în zona pieţelor, târgurilor sau unităţilor comerciale.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive, articolele pirotehnice de divertisment se clasifică în următoarele categorii:

a) categoria 1 – articole pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut, cu un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse;
b) categoria 2, 3 şi 4 – articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în exterior şi exclusiv de către pirotehnicieni;

Din motive de ordine, securitate, siguranţă publică şi pentru protecţia mediului

Din motive de ordine, securitate, siguranţă publică şi pentru protecţia mediului se interzice deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi4, aarticolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2.

 

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

 

În categoria 1 sunt incluse numai obiectele pirotehnice de distracţie foarte mici de tipul artificiilor (de exemplu: Steluţe; Lumânări scânteietoare; Jerbe cu scântei; Minifacle; Minisori; Inele de foc; Sateliţi etc.).

 

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

 

Este interzisă comercializarea articolelor pirotehnice către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege – 16 ani. Fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 1 an.

 

Se interzice folosirea obiectelor artizanale de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice în următoarele situaţii:

a) între orele 24,00 şi 6,00, cu excepţia perioadelor autorizate, precum şi a evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale;

b) la o distanţă mai mică de50 mde construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de100 mfaţă de cele cu peste 4 niveluri;

c) la o distanţă mai mică de500 mde instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze;

d) la o distanţă mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice şi petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;

e) în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre;

f) pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane;

g) la o distanţă mai mică de500 mde păduri.

 

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, poliţiştii atrag atenţia asupra riscului folosirii materialelor pirotehnice interzise!

O intalnire cu protopul MARIAN NECULA -e intotdeauna un prilej de a afla ptr. dv . cat mai multe lucruri din intentiile viitoare  ale preotilor din protopopiatul Oltenita !Ptr. credinciosi e un nou prilej de a fi la curent cu actiunile umanitare si administrative ale bisericii si bineinteles cu tot ceea ce aceasta pregateste cu ocazia sarbatorilor de craciun !

Poliţiştii din Călăraşi efectuează  azi  21 de percheziţii domiciliare pe raza comunei Dragalina, la locuinţele unor persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, tâlhărie şi furt calificat

La acţiunea, desfăşurată pentru combaterea înşelăciunilor cu „combustibil”, participă poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, de la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC), Poliţia Municipiului Călăraşi şi secţiile rurale arondate, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Călăraşi şi jandarmi de la I.J.J. Călăraşi, urmând să fie puse în executare 10 mandate de aducere.

Din investigaţiile efectuate rezultă că modul de operare al suspecţilor era de identificare a potenţialilor clienţi, de pe site-urile de anunţuri gratuite, cărora li se ofereau cantităţi de motorină la preţuri cu mult sub preţurile practicate în staţiile de alimentare cu carburant.
Clienţii, persoane din judeţul Călăraşi şi judeţele limitrofe (Ialomiţa, Brăila, Buzău, Constanţa, municipiul Bucureşti), amatoare de „chilipiruri” (motorină la preţ de 3,5 – 4 lei/litru), erau chemaţi în zone izolate de pe raza comunei Dragalina, judeţul Călăraşi, unde cumpărau de la suspecţi, cu titlu de combustibil, un amestec din apă, băutură răcoritoare de culoare galbenă şi o cantitate infimă de motorină.
În unele situaţii, în momentul efectuării tranzacţiei, victimelor le erau sustrase diverse obiecte sau bani din autovehicule sau erau chiar lovite ş deposedate de bunuri.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţii infracţionale, urmând să fie dispuse măsurile legale.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi D.I.P.I..

 

O intalnire cu preotul NICOLAE TRUSCA  din satul NEGOIESTI–a fost prilejul de a face un reportaj despre ISTORIA BISERICII NEGOIESTI ctitorita de dna ELINA -sotia domnitoruluyi MATEI BASARAB in anul 1649. !Aici domnitorul a avut timp de peste 10 ani -1640-1650-o resedinta de vara unde intrunea divanul tarii-emitea hrisoave domnesti si primeqa ambasadori,localitatea functionand ca o veritabila capitala a Tarii Romanesti.

Stiam ca in com .Chirnogi au demarat cateva proiecte administrative-si de aceea l-am vizitat pe primarul in functie-IRINEL ROMAN-ptr. a afla in ce stadiu sunt lucrarile si daca pe viitor vor mai demara si alte proiecte locale !IATA INTERVIUL PE CARE L-AM REALIZAT LA FATA LOCULUI !

În această săptămână, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi pune la dispoziţia persoanelor interesate un număr de 348 de locuri de muncă, astfel:

 167 locuri de muncă oferite de agenţii economici din judeţul Călăraşi, cele mai multe dintre acestea fiind disponibile în următoarele domenii de activitate: confecții textile ( confecţioner îmbrăcăminte, muncitor necalificat în confecţii textile) și transporturi (vopsitor auto, inginer mecanic, şofer maşină de mare tonaj, șofer autobuz, șofer taxi, inginer cale ferată). Alte locuri de muncă ce pot fi ocupate de socilitanți sunt: vanzătoare, bucătar, barman, ospătar, coafor, reporter, agent reclamă publicitară sau muncitor necalificat;

 181 locuri de muncă oferite lucrătorilor români, prin reţeaua EURES, de către angajatorii a zece state UE, cele mai solicitate meserii/ocupaţii fiind cele de : șofer camion internațional, ciontitor/tranșator carne, inginer IT, șlefuitor-pilitor, medic, asistent medical și inginer mecanic.

Detalii despre locurile de muncă vacante se pot obţine la sediul AJOFM Călăraşi , str. 13 Decembrie nr. 12, telefon 0242318376 , sau de pe site-ul http://eures.anofm.ro/, pentru locurile de muncă oferite prin reţeaua EURES.

 

Una dintre măsurile  implementate, începând cu luna octombrie 2013, de către  AJOFM Călărași, măsură ce are în vedere  creşterea sanselor de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, o constituie  evaluare şi certificarea competenţelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale.

Cu alte cuvinte, persoanele care au abilități practice într-o meserie sau alta și nu  dețin un certificat de calificare în această meserie, îl pot obține susținând un examen practic în fața unei comisii,  fără a mai fi nevoie să urmeze cursul de calificare.

Legea 250/2013 pentru modificarea și completarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă prevede că persoanele înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă –Călărași, care nu realizează venituri, pot beneficia, în mod gratuit, de servicii de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale.  De gratuitatea serviciilor beneficiază și persoanele  care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare,  sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (500 lei) şi care sunt înregistrate la AJOFM Călărași.

Accesul la aceste servicii se face în urma activităţii de informare şi consiliere profesională sau de mediere, în situaţia în care, în cadrul acestor activităţi, se constată că persoanele nu deţin certificat de calificare  pentru ocupaţia/meseria în care au cunoștințe practice şi nu au eventuale restricţii medicale cu privire la practicarea acesteia.

Persoanelelor aflate în căutarea unui loc de muncă, ce beneficiază, în mod gratuit, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de servicii de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale,  li se asigură  echipament de protecţie, acolo unde este cazul, în timpul procesului de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale și li se decontează cheltuielile de transport pentru traseul de la domiciliu, la unitatea de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale.

Evaluarea şi certificarea competenţelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale se realizează  numai pentru ocupaţiile sau calificările pentru care sunt autorizate, potrivit legii, centre de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale.

Responsabil mass-media,

Simona DONCIU

Agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au depistat în trafic, pe bulevardul Mărăşeşti, în ziua de 17 noiembrie a.c., ora 01,30, pe I. Valentin, de 24 ani, din municipiul Râmnicul Sărat, judeţul Buzău, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia 1310, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
DN 4, comuna Şoldanu – pieton accidentat uşor, în timp ce traversa drumul public prin loc nepermis

În ziua de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 15:05, pe D.N. 4, în interiorul comunei Şoldanu, conducătorul auto, Ş. Ionuţ, de 30 ani, din municipiul Olteniţa, care conducea un autoturism marca Dacia 1310, a surprins şi accidentat pe S. Niculina, de 71 ani, din localitate, care a traversat drumul public prin loc nepermis şi fără să se asigure.
În urma accidentului, pietonul a fost transportat la spitalul Olteniţa pentru îngrijiri medicale.
Conducătorului auto şi pietonului le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabiliri alcoolemiei, în cauză fiind continuate cercetările sub aspectul infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru reducerea riscului de victimizare a pietonilor, le recomandăm să efectueze traversarea drumului public doar prin locurile marcate, destinate pietonilor, iar acolo unde există semafoare, doar la culoarea verde.
Orice traversare a străzii se va efectua după o asigurare corespunzătoare!

O zi specifica de toamna rece a fost azi-17 noiembrie 2013- in Chirnogi-dar sfinterea noii TROITE a adus la fata locului foarte multi chirnogeni care au dorit sa   participe efectiv la desfasurarea evenimentelor !In prezenta unui sobor de preoti si a protopopului MARIAN NECULA-a avut loc sfintirea noii Troite!Un eveniment sprijinit de credinciosi si pus in practica prin buna intentie a unor localnici !Echipa  RADIO TV OLTENITA-a fost prezenta la eveniment si a realizat reportajul pe care va invitam sa-l urmariti !                                                                   

Salonul de infrumusetare -ESTETIC-din Oltenita=bd REPUBLICII  nr. 51(vis a vis de sediul BCR)-va ofera TRATAMENTE SPL(recomandate in sezonul rece ):epilare definitiva-depigmentare-fotolifting-cuperoza-acnee !Pe langa serviciul SPL-salonul va mai poate de asemenea oferi servicii de:coafura,manichiura,pedichiura,constructii unghii false,tratamente cu parafina!O INVITATIE LA FRUMUSETE PENTRU DOAMNELE,DOMNII SI DOMNISOARELE DIN OLTENITA !

În seara de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 20.40, agenţi din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa au oprit pentru control, pe DN 4, pe raza Comunei Chirnogi, un moped, neînregistrat în circulaţie, condus de B. Constantin, de 56 ani, din aceeaşi localitate, ocazie cu care s-a stabilit faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a întocmit dosar penal pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, urmând a se propune soluţie prin parchet.

În ziua de 14 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au depistat în incinta unui centru de colectare a fierului vechi, aflat pe raza Comunei Curcani, pe O. Eugen, de 28 ani, S. Vasile, de 25 ani, P. Titel, de 22 ani, toţi din Comuna Curcani şi S. Ionel, de 25 ani, din Municipiul Olteniţa, în timp ce încercau să valorifice trei vane metalice, de aproximativ 40 kg fiecare.
Cu ocazia cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că piesele metalice au fost sustrase de către cei patru bărbaţi, în ziua de 13 noiembrie a.c., de la o reţea de irigaţii subterană, aflată în conservare, aflată între localităţile Aprozi şi Sohatu.
Prejudiciul urmează a fi comunicat la o dată ulterioară, de către unitatea
prejudiciată.

Faţă de cele 4 persoane suspecte, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a se propune soluţie prin parchet.

La finele lunii octombrie 2013, rata șomajului înregistrat la nivelul județului Călărași a fost de 6,90%, cu 0,80 puncte procentuale mai mare decât rata șomajului aferentă lunii septembrie 2013, și mai mare cu 1,38 procente față de rata șomajului înregistrată în aceeași perioadă a anului 2012.
6,90%, rata șomajului înregistrată la 31 octombrie 2013, corespunde unui număr de 7510 șomeri, dintre care 2043 beneficiari de indemnizație de șomaj și 5467 șomeri neindemnizați.
Din totalul șomerilor existenți în evidența AJOFM Călărași la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, 1486 sunt tineri cu vârsta până în 25 de ani, iar 1146 sunt persoane cu vârsta peste 55 de ani.
Aproximativ 4500 de șomeri înregistrați la finele lunii octombrie 2013 provin din ocupațiile de muncitor necalificat în construcții, agricultură, industria prelucrătoare sau muncitor necalificat în lucrări publice.

 

 „Dacă vânzare nu e ... atunci despre ce vorbim?!”

Însă mama mi-a spus: Ai grijă să nu intri în vorbă cu străinii.

 

La finalul acestui atelier:

·        Vei avea propria ta reprezentare despre vânzare și procesul de vânzare

·        Vei evalua comportamentele tale de vânzător.

 

Despre ce va fi vorba?

·        Despre vânzare și vânzători, limba română și educația… de acasă

·        Autoevaluarea comportamentelor de vânzător

·        Propoziția mea unică de vânzare.

 

Când şi unde se va întâmpla?
În seara de 20 noiembrie 2013, pentru 4 ore intense, în intervalul 17.00-21.00, la sediul Centrului de resurse pentru iniţiativă şi acţiune – Olteniţa, Bd. Republicii nr. 24, Olteniţa (sediul PNL şi birou parlamentar).

Interesul tău pentru dezvoltare personală şi profesională este susţinut de doamna deputat Raluca Surdu, astfel încât toate cheltuielile (de facilitare şi pentru binemeritata pauză de hidratare) sunt acoperite. Investiţia ta presupune doar timp, disponibilitate şi deschidere (sunt 4 ore intense, miercuri seara de la 5), precum şi un LIKE pentru pagina de FACEBOOK: https://www.facebook.com/CentrulDeResursePentruInitiativaSiActiuneOltenita.

Locurile sunt limitate la un număr de maximum 12 participanţi şi se ocupă în ordinea înscrierii prin telefon sau email. Au prioritate membrii corpului didactic şi antreprenorii.

Joi, 14 noiembrie ac., judecătorii Curţii Constituţionale au decis că legea ce prevede reducerea la 30% a pragului de participare pentru validarea unui referendum este constituţională. CCR a respins astfel cu majoritate de voturi sesizarea preşedintelui Traian Basescu privind neconstituţionalitatea modificărilor aduse Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, prin care pragul de participare a fost redus la 30% din alegătorii înscrişi în liste. Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie, urmând ca legea să fie transmisă şefului statului pentru promulgare. Astfel, se aplică soluţia dată în iunie de Curte, potrivit căreia reducerea pragului de prezenţă la 30% este constituţională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii.
„Introducerea cvorumului de participare mai redus le permite participanților la referendum să conștientizeze importanța votului lor și îi încurajează să participe în număr cât mai mare la scrutin”, a declarat deputata Raluca Surdu. „Este un moment cheie pentru sistemul nostru democratic, mai ales în contextul în care Comisia de la Veneția apreciază că nu este sănătoasă pentru democrație încurajarea absenteismului în scopul impunerii punctului de vedere al unei minorități, pentru realizarea unui anumit demers politic care altfel nu ar fi putut fi atins. Prin stabilirea unui cvorum de participare relativ ridicat, precum cel prezent în legislaţia românească anterior iniţiativei USL, se putea crea impresia că voinţa participanților la referendum ar fi fost lipsită de semnificaţie dacă nu întrunea numărul necesar de participanți. În condiţiile în care rata participării nu depăşeşte în niciun stat 40-45%, ideea existenţei unui cvorum de participare dă impresia că cei care nu sunt interesaţi sau nu doresc să participe la deciziile importante sunt în fapt cei care decid. Pe cale de consecință, se încurajează astfel o prezență scăzută la vot, ceea ce este o formă de sabotare a unui instrument democratic de exprimare a voinţei poporului la un moment dat. Cvorumul de participare scoate la iveală interesul opozanților unei propuneri supuse referendumului, de a se abține mai degrabă decât să participe la vot și să voteze împotrivă, ceea ce nu este normal pentru o democraţie participativă şi un regim democratic de reprezentare. USL şi-a propus şi a reuşit să regleze acest aspect”, conchide deputata liberală.
Este de menţionat că Parlamentul în care USL deţine majoritatea a pus deja în acord legea referendumului cu decizia CCR din iunie, fiind preluată inclusiv amânarea cu un an a organizării unui referendum pe noile prevederi, astfel încât forma trimisă la preşedinte spre promulgare să fie în total acord cu Constituția. La baza deciziei USL au stat atât experienţa frustrantă a ultimului referendum de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, cât şi concluziile unui raport adoptat de Consiliul pentru alegeri democratice și de Comisia de la Veneţia, în care se menționează clar că majoritatea statelor nu doar că au un prag scăzut, dar nu prevăd niciun cvorum pentru validarea referendumului.

Va prezentam un interviu in exclusivitate cu ALEX BABATA-castigatorul concursului de MISTER 2013-organizat de Lic. tehnologic N. BALCESCU din OLTENITA-realizat la cateva minute de la aflarea rezultatului !Am postat acest prim material -si o sa postam cat de carand si celelalte materiale filmate in timpul concursului-de acee va invitam sa urmariti in urmatoarele ore postarile de pe situl nostru -daca doriti sa fiti printre primii care vizioneaza un spectacol incantator !

Activităţile de investigare şi cercetare desfăşurate de agenţi din cadrul Postului de poliţie Chirnogi au condus în ziua de 13 noiembrie a.c., la identificarea minorilor R. Valentin, de 15 ani, C. Ionuţ, de 14 ani, V. Florin, de 17 ani, V. Marius, de 17 ani, toţi din Comuna Chirnogi, D. Tudor, de 15 ani şi S. Cosmin, de

16 ani, ambii din Municipiul Olteniţa, suspecţi de comiterea a două infracţiuni de furt calificat, din locuinţa părţii vătămate N. Alexandru, în nopţile de 14/15 august a.c. şi 06/07 septembrie a.c., de unde au sustras cantitatea de3000 kgporumb boabe.

În continuare poliţiştii efectuează cercetări faţă de cei 6 suspecţi în vederea stabiliri întregii activităţi infracţionale, urmând a se propune soluţie prin parchet.

Olteniţa – Dosar penal întocmit pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice

 

În dimineaţa zilei de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 03.18, patrula formată din agenţi de poliţie din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Olteniţa a oprit pentru control, pe bulevardul Republicii, din Municipiul Olteniţa, autoturismul marca Opel Astra, condus de E. Cristian, de 20 ani, din Comuna Prundu, judeţul Giurgiu.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 

 

 

 

 

 

 

Iata ca dupa ce Spitalul Municipal Oltenita a fost dotat cu LAPAROSCOP si ENDOSCOP-ceea ce  pacientii isi doreau sa intamplat ieri -13 noiembrie 2013- in cadrul serviciului chirurgie a Spitalulului municipal Oltenita-PRIMA OPERATIE CU LAPAROSCOPUL- efectuata de un colectiv de medici format din dr VELICU,,dr.ARTENIE si dr. Detianu-completat de ANESTEZISTUL dr. IORDACHESCU !Pacientul  a fost o persoana de sex feminin -care se simte bine dupa   operatie !FELICITARI COLECTIVULUI MEDICAL !

Tineri talentati -tineri de mare viitor–iata ce va prezentam azi -ca invitati speciali- ai RADIO TV-OLTENITA !Ne bucuram sincer ca OLTENITA  da la iveala si din noile generatii -talente autentice-sportive si culturale !FELICITARI PARINTILOR SI TUTUROR CELOR CARE AU FOST IMPLICATI  SAU SE VOR IMPLICA PE VIITOR-IN EDUCATIA ACESTOR MINUNATI TINERI ! RADIO-TV-OLTENITA VA SPRIJINI INTOTDEAUNA TINERII DE TALENT DIN MUNICIPIUL OLTENITA SI NU NUMAI ! 

Iata dragilor ca incepand cu data de azi -14 noiembrie 2013-orele 17—seviciul TERMOURBAN OLTENITA va incepe distribuirea agentului termic  in tot orasul !Pana la urma-dupa lungi discutii pro si contra -se reuseste ceea ce era si normal-in ciuda tuturor greutatilor financiare-distributia caldurii in apartamentele oltenitenilor !

În baza informaţiilor deţinute la nivelul Posturilor de poliţie Şoldanu şi Nana, ieri, 11 noiembrie a.c., lucrătorii de poliţie au depistat pe raza Comunei Şoldanu, pe D. Marius, de 28 ani, din aceeaşi localitate, care avea emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei închisorii din data de 15 octombrie a.c., fiind condamnat la trei ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, în vederea încarcerării.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani, cu risc de marginalizare socială, care se află în căutarea unui loc de muncă, sunt sprijiniți de AJOFM  Călărași, atât prin subvenționarea locurilor de muncă pentru încadrarea acestora, cât și prin  realizarea acompaniamentului social personalizat și  activităţi de informare şi promovare a intereselor acestora, în rândul angajatorilor.

Acompaniamentul social personalizat se realizează în baza unui contract de solidaritate. Contractulul de solidaritate se încheie între AJOFM Călărași şi tânăr pe o durată de până la 3 ani, dar nu mai puţin de un an.

Angajatorii, care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială  şi care beneficiază de acompaniament social personalizat în baza unui contract de solidaritate, sunt denumiţi angajatori de inserţie și beneficiază lunar, pentru fiecare persoană din această categorie, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de două ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, până la expirarea duratei contractului de solidaritate.SURSA-ACTUALITATEA DE CALARASI

Dacă la data expirării perioadei pentru care a fost încheiat contractul de solidaritate angajatorul de inserţie menţine raportul de muncă cu tânărul, atunci beneficiază lunar, pentru această persoană, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă în cuantum de 50% din indemnizaţia de şomaj cuvenită conform legii, pe care tânărul ar fi primit-o dacă raporturile de muncă ar fi încetat la acea dată din motive neimputabile persoanei.  Suma se acordă angajatorului pe perioada menţinerii raporturilor de muncă, dar nu mai mult de 2 ani.

Potrivit Legii 250/2013, tânărul cu risc de marginalizare socială  este persoana cu vârsta cuprinsă între 16-26 de ani, care se află în căutarea unui loc de muncă, se înregistrează la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi se încadrează în una dintre următoarele categorii: se află în sistemul de protecţie a copilului sau provine din acest sistem; are dizabilităţi; nu are familie sau a cărui familie nu îi poate asigura întreţinerea;  are copii în întreţinere; a executat una sau mai multe pedepse privative de libertate; este victimă a traficului de persoane, informează responsabil mass-media, Simona Donciu.

Curcani – A adormit la volanul autoturismului şi s-a izbit de un copac aflat pe marginea drumului

În ziua de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 08.40, pe D.N. 4, în afara localităţi Curcani, a avut loc un eveniment rutier produs în următoarele împrejurări:

D. Andrei, de 23 ani, din Municipiul Olteniţa, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan, proprietatea fratelui său, din direcţia Bucureşti către Olteniţa, a adormit la volan, autoturismul intrând pe celălalt sens de mers şi părăsind partea carosabilă, oprindu-se în impact frontal cu un copac aflat pe  marginea drumului.

Conducătorul auto se afla singur în autoturism şi a fost transportat la un spital din Municipiul Bucureşti, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză se efectuează cercetări, urmând a se propune soluţie prin parchet.   OLTENITA-

În ziua de 10 noiembrie a.c., ora 00.50, pe raza Municipiul Olteniţa, a fost oprit în trafic autoturismul marca  Dacia Logan, condus de B. Daniel, de 35 ani, din aceeaşi localitate, care fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie prin parchet.

În seara zilei de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 23.10, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa a oprit pentru control pe DJ 411, în localitatea Radovanu, autoutilitara marca Mazda, condusă de R.  Ionel, de 32 ani, din Municipiul Bucureşti, iar în urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de   0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost transportat la spital unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

 

 

 

 

 

Noaptea de sâmbătă spre duminică, ( 10 noiembrie) a fost una sumbră  pe şoselele din judeţul Călăraşi, când au avut loc, succesiv, două accidente rutiere grave, soldate cu pierderea unor vieţi omeneşti. În total, în doar 24 de ore au avut loc 4 accidente rutiere, în județul nostru, unul s-a produs în urmă cu o jumătate de oră, pe DN3A, comuna Dor Marunt, cu un rănit, altul, la ora 9.00, pe DN4, în comuna Curcani, soldat cu o persoană rănită ușor și, cele mai grave acidente, au avut loc, la aceeași oră, în această dimineață, la ora 3.00, dar în locuri diferite: pe DN3-comuna Cuza-Vodă și pe DN3B, în comuna Borcea.

Pe DN3, porţiunea de drum aflată la ieşirea din comuna Cuza Vodă şi satul Vişinii, pe fondul vitezei excesive, a avut loc un grav accident, ce adus la decesul a trei tineri, ce aveau vârste cuprinse între 25 şi 31 de ani. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, şoferul şi pasagerii aveau domiciliul în comuna Indepedenţa. În urma cercetărilor, s-a constatat că şoferul, aflat la volanul unui Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, un tânăr de 28 de ani nu avea permis de conducere, circula cu viteză foarte mare iar, înaintea unei curbe a pierdut controlul volanului şi  autoturismul s-a izbit puternic  de un pom.

La faţa locului, a sosit un echipaj SMURD şi unul de descarcerare, medicii constatând că cele trei victime,  ce prezentau  politraumatisme grave, erau deja decedate.

În aceeaşi noapte, pe DN3B, în zona comunei Borcea, a avut loc cel de-al doilea accident ce a dus la moartea unei persoane şi rănirea uşoară a altor două, aflate în autoturism. Şoferul, un tânăr  ce conducea un autoturism BMW, înmatriculat în judeţul Ialomiţa,  a pierdut controlul direcţiei şi a intrat într-un cap de pod. În urma impactului, o tânără în vârstă de 19 ani, pasageră în autoturism a decedat.

Conform cercetărilor, făcute de poliţişti, s-a constatat că şoferul avea o alcoolemie de 0.39 mg în aerul pur expirat.SURSA-ACTUALITATEA DE CALARASI !

În ziua de 07 noiembrie a.c., în continuarea activităţilor ce au ca scop creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar la nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa şi ai Postului de poliţie Mânăstirea au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar din unităţile de profil situate pe raza localităţii Mânăstirea.
Au fost verificate 2 societăţi comerciale aflate în zona adiacentă unităţilor şcolare din localitate, ocazie cu care au fost depistaţi 5 elevi, care absentau de la orele de curs, aceştia fiind conduşi în cadrul unităţilor de învăţământ, în vederea reluării cursurilor.
Poliţiştii au întocmit informări către părinţii elevilor în cauză privind comportamentul acestora.
Totodată, în zona adiacentă şcolilor s-a acţionat cu aparatul radar, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor la regimul rutier.

Poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Olteniţa au desfăşurat pe raza Municipiului Olteniţa, în ziua de 07 noiembrie a.c., intervalul orar 09.30-12.00, o acţiune linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar din unităţile de profil, în vederea creşterii gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic.
3 unităţi de alimentaţie publică şi 2 săli de jocuri au fost verificate de oamenii legii, fiind depistaţi 10 elevi care absentau de la cursurile liceale.
În acest sens, au fost întocmite informări către unităţile de învăţământ cu privire la aspectele constatate, iar părinţilor li s-a adus la cunoştinţă în scris, despre comportamentul copiilor.

Prietenii nostri de pe internet  ne-au trimis cateva instantanee cu cel mai infocat fan al             RADIO OLTENITA-TV !

Cu ocazia zilei de SFINTII MIHAI si GAVRIIL—RADIO OLTENITA-TV-ureaza tuturor sarbatoritilor un calduros LA MULTI ANI !

În dimineaţa zilei de 06 noiembrie a.c., în jurul orei 03.30, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza Municipiului Olteniţa, patrula formată dintr-un agent din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa şi un jandarm a depistat un grup de trei minori, ce aveau asupra lor două biciclete, iar la vederea autospecialei aflate în dotare, unul dintre aceştia a fugit într-o direcţie necunoscută.
Ceilalţi 2 minori au fost conduşi la sediul poliţiei, unde au fost identificaţi în persoana numiţilor: D. Costelino şi B. Nelu, de 17 ani, ambii din Comuna Mitreni.
Urmare a activităţilor întreprinse de lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale Olteniţa, s-a stabilit că cei doi minori, însoţiţi de L. Alin, de 12 ani, au ajuns pe raza Municipiului Olteniţa în seara zilei de 05 noiembrie a.c., iar în intervalul orar 01.00 – 03.30 au sustras două biciclete aparţinând părţilor vătămate N. Iulian, de 29 ani şi C. Remulus, de 45 ani, ambii din localitate, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 250 lei.
În continuare, poliţiştii efectuează cercetări faţă de cei trei minori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a se propune soluţie prin parchet.

Mandat european de arestare pus în executare de către poliţiştii călărăşeni/ Persoana suspectă a fost arestată provizoriu în vederea predării către autorităţile germane

Ieri, 06 noiembrie a.c., ora 09.30, agenţii Postului de poliţie Frumuşani, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Călăraşi şi Poliţiei Oraşului Fundulea, au depistat pe S. Gabriela, la domiciliul său din Comuna Frumuşani, pe numele căreia autorităţile germane au emis un mandat de

 

european de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.
Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, unde faţă de aceasta s-a luat măsura arestării provizorie, în vederea predării către autorităţile din Germania.

Combaterea absenteismul şcolar şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona unităţilor de învăţământ, aspecte aflate în atenţia poliţiştilor

În ziua de 06 noiembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.00, agenţi de poliţie din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Călăraşi au acţionat pe raza Municipiului Călăraşi pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.
15 persoane au fost legitimate şi 5 societăţi comerciale au fost verificate (fast-food, internet-cafe, unităţi de alimentaţie publică), fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 61/1991 republicată, în valoare totală de 600 lei.
Poliţiştii au depistat 5 elevi care absentau de la orele de curs, pe care i-au condus în cadrul unităţilor şcolare şi au fost întocmite procese-verbale prin care părinţii elevilor au fost instruiţi cu privire la prevenirea absenteismului şi a vagabondajului.

Tămădău-Mare – depistat pe drumurile publice, în timp ce conducea un moped, fără a deţine permis de conducere

În ziua de 06 noiembrie a.c., ora 14.35, agenţi din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Tămădău Mare au depistat pe V. Ioan, de 45 ani, din Comuna Tămădău Mare, în timp ce conducea pe DN3, pe raza localităţii Călăreţi, un moped, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

 

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 republicată, urmând a se propune soluţie prin parchet.

Fundeni – 4 persoane au fost rănite uşor în urma unui eveniment rutier produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil umed

În seara de 06 noiembrie a.c. în jurul orei 20.50, pe D.J. 301, în afara localităţii Fundeni, a avut loc un accident rutier, produs în următoarele împrejurări:
În timp ce conducea autoutilitara marca Ford, pe direcţia Bucureşti – Budeşti, T. Florian, de 36 ani, din Municipiul Bucureşti, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile unui carosabil umed, a pierdut controlul volanului, răsturnându-se în afara părţii carosabile.
Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto şi a celor trei pasageri aflaţi în autoturism, R. Sorina, de 35 ani, R. Elisabeta, de 50 ani şi D. Vasile, de 36 ani, toţi din Comuna Gălbinaşi, aceştia fiind transportaţi la un spital din Municipiul Bucureşti, în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Oamenii legii au stabilit că T. Florian posedă permis de conducere şi nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge
În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie prin parchet.

 

 

În cadrul negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), Guvernul României a reuşit să obţină reducerea contribuţiilor sociale cu 5% începând cu jumătatea anului viitor. „Este o măsură pentru care PNL a insistat foarte mult în cadrul discuţiilor cu FMI pentru că ea va duce la reducerea poverii fiscale de pe umerii antreprenorilor români. Şi sunt convinsă că reducerea CAS va stimula crearea de noi locuri de muncă în economie”, a precizat deputata Raluca Surdu.
Deputata liberală a subliniat că, în mod tradiţional, PNL luptă, în toate acţiunile sale, pentru dezvoltarea unui capitalism românesc şi încurajarea întreprinzătorul mic şi mijlociu. „Dacă ne amintim bine, deviza tradiţională a Partidului Naţional Liberal este ‘Prin noi înşine!’. Astăzi, această deviză este mai activă, mai importantă şi mai adevărată decât oricând”.
Bugetul pe anul 2014 va prevede majorarea salariului minim de la 800 la 900 de lei, astfel încât mai bine de 2,8 milioane de salariaţi vor primi mai mulţi bani la finalul fiecărei luni. Profesorii debutanţi şi medicii rezidenţi vor avea şi ei salariile majorate, în vreme ce pensionarii vor primit mai mulţi bani la finalul fiecărei luni. Toate aceste creşteri vor fi prevăzute în bugetul statului pe 2014.
„În contextul economic actual, România are nevoie de măsuri care să vină în sprijinul mediului de afaceri, dar şi de măsuri care să asigure creşterea veniturilor populaţiei. Este necesar să găsim un echilibru, în Guvern şi în Parlament, pentru a putea atinge aceste două deziderate fără a fi nevoiţi să facem majorări importante de taxe şi impozite. În cadrul discuţiilor pentru bugetul de anul viitor, PNL a respins categoric orice variantă de majorare a cotei unice sau a TVA. În acelaşi timp, am fost solidari faţă de obiectivele stabilite prin programul de guvernare USL şi am susţinut fără ezitare creşterea pentru anul următor a salariului minim”, afirmă viceliderul deputaţilor liberali.
Potrivit Ralucăi Surdu, există o responsabilitate comună în cadrul USL faţă de guvernarea României. „Păstrarea unui echilibru între creşterile de venituri şi facilităţile acordate firmelor şi întreprinzătorilor reprezintă principala provocarea a actualei guvernări. Iar măsura performanţei politice este dată tocmai de asumarea conştientă a interesului naţional, înaintea intereselor ideologice sau partizane. Istoria va consemna dacă schimbarea de generaţii pe scena politică va cerne bobul, de neghină, omul de stat, de politicianul meteoric. O sită în acest sens este dată de asumarea unei responsabilităţi punctuale, individuale, a fiecărui politician ales în poziţii de conducere sau reprezentare, la nivel local – primar, judeţean – preşedinte de consiliu judeţean, sau central – deputat sau senator” a mai spus deputata liberală.

 

Curcani – persoană suspectă depistată de poliţişti, în timp ce transporta, în vederea comercializării, bunul sustras dintr-o anexă

 

În urmare sesizării efectuate de către C. Gherghina, din Comuna Curcani, privind furtul unui aparat de sudură şi a mai multor cabluri electrice, aflate într-o anexă a locuinţei sale, faptă comisă la data de 04 noiembrie a.c., agenţi din cadrul Secţia 3 Poliţie Rurală Curcani au depistat asupra lui V. Nicolae, de 35 ani, din Comuna Curcani, un aparat de sudură, în timp ce acesta îl transporta, în vederea comercializării.

Din verificările efectuate de poliţişti, bărbatul nu a putut preciza provenienţa bunului, acesta fiind identificat de către partea vătămată, căreia i-a fost predat.

În continuare oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluţie prin parchet.

·                         

 

Activităţi pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar desfăşurate de poliţiştii olteniţeni

 

Ieri, 05 noiembrie a.c., agenţii Postului de poliţie Curcani au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar pe raza de competenţă a localităţii Curcani, ocazie cu care în zona adiacentă unităţii de învăţământ din localitate, au fost depistaţi 4 elevi ce absentau de la cursuri.

Minorii au fost conduşi în sala de clasă, după care s-a luat legătura cu directorul şcolii şi părinţii acestora, cei din urmă fiind avertizaţi în scris cu privire la responsabilităţile ce le revin faţă de elevi.

 

·                         

         

 

 

 

În decursul aceleiaşi zile, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Olteniţa şi Postul de poliţie Chirnogi au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, pe raza Comunei Chirnogi.

Cu această ocazie au fost identificaţi 11 elevi care absentau de la cursuri, aceştia fiind conduşi în cadrul unităţilor şcolare, pentru reluarea orelor de curs. Totodată, cu privire la comportamentul minorilor, au fost informaţi în scris, părinţii acestora.

În zona adiacentă unităţilor de învăţământ, poliţiştii au acţionat cu aparatul radar, fiind aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2480 lei.

 

·                         

 

Călăraşi – dosar penal întocmit de oamenii legii pentru port ilegal de armă albă

 

În ziua de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 11.30, patrula de siguranţă publică formată din agenţi de poliţie din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Călăraşi

au depistat în scara unui bloc situat pe strada Bărăganului din Municipiul Călăraşi, pe G. Petre, de 62 ani, din aceeaşi localitate.

Procedându-se la efectuarea controlului corporal sumar al bărbatului, pe cureaua pantalonilor acestuia a fost găsit un cuţit tip briceag, cu lama de 10 cm.

În cauză poliţiştii efectuează cercetări faţă de G. Petre sub aspectul săvârşirii

infracţiunii de port ilegal de cuţit, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 republicată, urmând ca la finalizarea acestora, să se propună soluţie prin parchet.

 

·                         

 

Olteniţa – conducător de moped depistat pe drumurile publice fără permis de conducere

 

În ziua de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 10.50, patrula formată din agenţi de poliţie din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Olteniţa a oprit pentru control,

pe strada Argeşului, din Municipiul Olteniţa, un moped, condus de N. Vasile, de 58 ani, din Comuna Mânăstirea.

 

 

Din verificările efectuate a rezultat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, urmând a se propune soluţie prin parchet.

 

·                         

 

Evenimente rutiere produse pe raza judeţului

 

În ziua de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 15.47, agenţi din cadrul Poliţiei Oraşului Lehliu-Gară au fost sesizaţi prin intermediul S.N.U.A.U. 112 de către B. Florin, cu privire la faptul că pe DN.3, în Oraşul Lehliu Gară, tatăl său, B. Ion a fost lovit de un autovehicul în jurul orei 10.00, suferind vătămări corporale.

Din cercetările efectuate de către oamenii legii, s-a stabilit că B. Ion, de 65 ani, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe D.N.3, din direcţia Răzvani – Lehliu, a fost acroşat de oglinda laterală a unei autoutilitare marca Iveco, al cărei conducător auto, în persoana lui V. Lucian, de 55 ani, din aceeaşi localitate, nu a păstrat o distanţă laterală suficientă faţă de acesta.

B. Ion a fost condus la spitalul din localitate, în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde a rămas internat.

La scurt timp după producerea evenimentului rutier, conducătorul autoutilitarei, V. Lucian s-a prezentat la sediul Poliţiei Oraşului Lehliu-Gară pentru a anunţa incidentul.

În continuare, poliţiştii efectuează cercetări faţă de V. Lucian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluţie prin parchet.

 

·                         

 

În ziua de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, D. Ionel, de 43 ani, din Comuna Lupşanu, în timp ce se deplasa cu un atelaj hipo, proprietate personală, pe

o stradă laterală din localitatea Plevna, a căzut din aceasta, suferind vătămări în zona gleznei.

 

 

 

Bărbatul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluţie prin parchet.

 

·                         

 

Ieri, 05 noiembrie a.c., în jurul orei 16.10, poliţiştii Postului de poliţie Vasilaţi au fost sesizaţi prin intermediul S.N.U.A.U. 112 de V. Marinela, din Comuna Vasilaţi, cu privire la faptul că în zona primăriei din localitate a avut loc un eveniment rutier.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că minorul C. Andrei, de 10 ani, din Comuna Vasilaţi, în timp ce se plimba cu trotineta pe DJ 412, pe fondul neatenţiei, a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un atelaj hipo, condus de G. Gelu, de 33 ani, din aceeaşi localitate.

În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a minorului care a fost transportat la un spital din Municipiul Bucureşti pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie prin parchet.

·                         

 

În ziua de 05 noiembrie a.c., ora 18.09, în timp ce conducea autoturismul marca Opel Astra, pe strada Gheorghe Doja, din Municipiul Olteniţa, S. Vasile, de 18 ani, din aceeaşi localitate, a surprins şi accidentat uşor pe U. Mitişor, de 42 ani, din localitate, care a încercat să traverseze strada prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma evenimentului rutier, victima a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale şi fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate şi probe biologice de sânge.

Conducătorul auto a fost de asemenea, testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie prin parchet.

 

new-1PATRIARHIA ROMÂNĂ

EPISCOPIA SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR

SECTORUL MASS – MEDIA

920023  Slobozia, str. Episcopiei, nr. 2, Ialomiţa, tel. 0243 231711;

0751 156 230; tel./fax 0243 231 154; web: www.sf-esc.ro

 

Rea credinţă şi dezinformare

Drept la replică

 

Ziarul Actualitatea de Călăraşi a publicat articolul „Locuitorii comunei Radovanu vor schimbarea părintelui paroh” sub semnătura doamnei Ana-Maria Gonciu.

În acest articol se aduc acuze preoţilor de la parohia Radovanu din cadrul Protopopiatului Olteniţa, în mod deosebit la adresa preotului paroh Toader Sorin-Costinel.

Pentru informarea corectă a opiniei publice, Serviciul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor precizează:

 

Corpul de Inspecţie şi Control al Sfintei Episcopii a Sloboziei şi Călăraşilor, a cercetat acuzele aduse şi a luat declaraţii de la persoanele amintite în articol, astfel: Postelnicu Nicolae, 86 ani (alias Nea Nicu), Topală Gheorghe, 78 ani (alias Nea Gică), şi Surcel Dumitru, 88 ani (alias Nea Mitică) dintre care primii 2 membri ai Consiliului Parohial, precum şi de la alţi membri ai Consiliului Parohial şi locuitori ai comunei Radovanu între care amintim pe domnul Vişan Benedict, fost primar al comunei Radovanu în (1992-2000) de profesie inginer constructor, consilier parohial, şi domnul Dragu Iancu, epitrop casier al parohiei.

Punându-se la dispoziţia celor prezenţi toate documentele parohiei, s-a remarcat faptul că articolul a fost tendenţios, manifestând rea credinţă, întrucât persoanele din articol au declarat că nu împărtăşesc acuzaţiile aduse preoţilor din parohia Radovanu.

Astfel, afirmaţia că taxele pentru serviciile de botez, cununie, înmormântare şi contribuţia anuală sunt stabilite „de către preotul paroh singur”,  este demontată de prezenţa Procesului Verbal nr. 9 din data de 17 februarie 2013, în care cuantumul acestor servicii şi datorii creştineşti faţă de Biserică au fost stabilite de către Consiliul Parohial întrunit legal (12 membri), între care şi persoanele amintite ca şi acuzatori.

Aceste contribuţii se stabilesc în funcţie de nevoile parohiei şi de posibilităţile materiale ale credincioşilor, pentru orice sumă încasată eliberându-se de fiecare dată chitanţă.

În ceea ce priveşte afirmaţia că „Nea Nicu” (Postelnicu Nicolae) ar fi donat în urmă cu 2 ani 1.000 lei (zece milioane lei vechi) şi nu ar fi primit chitanţă nici până astăzi, este eronată, întrucât suma a fost înregistrată cu chitanţă în data de 11 august 2007, fapt recunoscut chiar de cel în cauză.

În problema cu sumele încasate la Sâmbăta Morţilor s-a făcut dovada chitanţării întregii sume, iar toţi cei prezenţi au susţinut că afirmaţia că preoţii nu acceptă sume mai mici de 20 lei pentru un pomelnic este neadevărată.

Privitor la sumele strânse din parohie pentru achitarea obligaţiilor financiare faţă de firma de construcţii care a lucrat la exteriorul Bisericii (S.C. Danriz Geo Construct SRL), s-au pus la dispoziţie chitanţele şi factura nr. 034/2013 în valoare de 9.000 lei, bani care au fost strânşi din parohie de către preoţi împreună cu consilierii şi plătiţi de către aceştia din urmă (consilieri) direct firmei susmenţionate.

Acuzaţia că banii din arenda de pe terenul bisericii „sunt băgaţi în buzunarul preoţilor”, a fost demontată de prezenţa chitanţelor înregistrate în contabilitatea parohiei ca venit agricol al parohiei Radovanu.

Referitor la acuzaţia că preoţii nu s-ar implica în înfiinţarea unui nou cimitir, s-au pus la dispoziţie adresele nr. 8/14 martie 2012 şi nr. 34/23 iulie 2013, prin care se solicită din partea parohiei Radovanu, Primăriei Radovanu, punerea în posesie asupra cimitirelor din comuna Radovanu cât şi pe cei 600 mp invocaţi de „Nea Mitică” (Surcel Dumitru) în articol şi totodată răspunsul primăriei nr. 3441/06 august 2013 prin care se răspunde parohiei la cele 2 adrese mai sus amintite cu precizarea că cimitirele „din comuna Radovanu” aparţin domeniului public şi sunt în administrarea primăriei conform H.C.L. nr 11/24 August 1999.

Privitor la neachitarea facturilor datorate de către parohia Radovanu societăţii ENEL Electrica şi pe cale de consecinţă întreruperea energiei electrice la Biserică, sunt puse la dispoziţie facturile care atestă plata la zi a energiei electrice de către parohie, făcându-se totodată precizarea de către cei prezenţi, enoriaşi ai parohiei Radovanu, inclusiv de către cei 3 „acuzatori” că în duminica la care se face referire că energia electrică ar fi fost oprită la Biserici pentru neplată, a fost vorba practic de o pană de curent la nivelul întregii localităţi.

Privitor la afirmaţia din finalul articolului că despre „preotul paroh Sorin Toader” a mai scris şi presa locală „Olteniţeanul” referitor la înmormântarea numitului Ungureanu Gheorghe, facem precizarea că este vorba de aceeaşi lipsă de profesionalism, fiind documente concludente care pot fi puse la dispoziţie oricând, că incidentul respectiv şi persoana în cauză nu au nimic de a face cu localitatea Radovanu, totul petrecându-se în municipiul Bucureşti, mai precis Cimitirul Ghencea şi fiind vorba de un şantaj emoţional, nicidecum de un fapt real.

Având în vedere cele clarificate mai sus şi refuzul doamnei jurnalist Ana-Maria Gonciu de a dialoga cu Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor printr-o solicitare scrisă a redacţiei şi întrebări punctuale pe subiect privitor la situaţia semnalată, de fapt un demers jurnalistic firesc, considerăm că articolul din ziarul Actualitatea de Călăraşi din data de 03 noiembrie 2013 este întocmit cu rea credinţă aducând grave prejudicii Bisericii ca instituţie şi preoţilor incriminaţi ca şi persoane, nerespectându-se deontologia profesională de jurnalist.

 

 

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

 

”Când un guvern încheie un acord cu FMI, asta înseamnă că acceptă să împartă conducerea țării cu fondul. Victor Ponta pare astăzi copilotul FMI la conducerea României”, a declarat senatorul PNL Iulian Dumitrescu, în contextul finalizării discuțiilor dintre executiv și reprezentanții organismului financiar internațional referitoare la bugetul pe 2014.
Dumitrescu susține că ”România se găsește în situația de a miza în continuare pe austeritate, cartea favorită a FMI, datorită faptului că nu există o strategie națională de dezvoltare, care să definească principalele direcții de creștere economică ale țării noastre pe termen mediu și lung”. Senatorul liberal remarcă faptul că niciun guvern din România post-revoluționară, fie că a fost PSD,PNL ,PDL sau nu știu ce coaliție, nu a reușit să elaboreze o strategie de țară.
”FMI vine la noi să facă macrostabilizare economică. Dar acest proces nu are la bază o strategie națională de dezvoltare, ci indicațiile unor funcționari internaționali, care aplică aceeași grilă de evaluare și în România, Bulgaria, Chile, Argentina sau pe unde or mai merge în lume. Ei vin sa reducă deficitul, pun niște taxe, taie din cheltuieli, impun vânzarea unor societăți, nu vin să genereze creștere economică”, a adăugat parlamentarul PNL.
În opinia lui Iulian Dumitrescu, ”stabilizarea obținută după rețeta FMI este falsă, aparentă, atâta timp cât ea nu se bazează pe o strategie de țară. FMI nu are cheia creșterii economice din România și nu face stabilizare structurală, astfel că ne-am putea trezi peste 2-3 ani că intrăm din nou într-o spirală a deficitului”.
Senatorul liberal susține că, pentru a închide robinetul pierderilor, FMI ne impune ”vânzări în viteză” ale companiilor de stat cu probleme, în loc de management privat și restructurare urmată, dacă se impune, de schimbarea formei de proprietate. ”E ca și cum ați merge la bancă să cereți un împrumut și banca vă spune că vă dă împrumutul doar dacă vă vindeți mașina într-o oră, să nu mai consumați benzină. Iar dumneavoastră vindeți mașina în pierdere. Tot așa și cu FMI. Am ajuns să vindem în pagubă, să dăm pe nimic fabrici clădite de generații întregi”, a mai spus Dumitrescu.
”Sper ca Guvernul Ponta să găsească măsurile prin care să genereze o creștere economică sustenabilă, și acesta este singurul mod în care vom putea cere, într-o bună zi, FMI să ia mâinile de pe volanul României”, a concluzionat senatorul PNL Iulian Dumitrescu.

Asociatia A C T O R din Bucuresti  in colaborare cu Liceul N. BASARAB SI ASOCIATIA  -SALVE-din OLTENITA-au deschis un atelier de lucru in cadrul voluntariatului european ptr. muzee-unde tineri din mai multe tari europeni si africane invata sa lucreze  mulaje de lut-origami -etc !.Am fost si nou prezenti la acest eveniment de unde va prezentam acest interviu !!

Poliţişti de investigaţii criminale din Olteniţa şi Călăraşi au pus în aplicare, în ziua de 01 noiembrie a.c., trei mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Judecătoria Olteniţa.

Astfel, poliţiştii au identificat şi reţinut pe G. Osman, condamnat la 4 ani de închisoare pentru tăinuire şi complicitate la furt calificat, pe O. Andrei, condamnat la o pedeapsă de 1 an şi 4 luni de închisoare pentru furt, şi pe P. Ionuţ, condamnat  la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Primul a fost transferat de poliţişti la Penitenciarul Slobozia, iar ceilalţi doi bărbaţi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au depistat în trafic, pe strada Argeşului, în ziua de 03 noiembrie a.c., ora 14.40, un autoturism marca Opel, condus de I. Marian, de 34 ani, din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi, care nu posedă permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Agenţi din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani au depistat, în seara  de 01 noiembrie a.c., ora 1745, pe D.J. 403, pe raza comunei Luica, un moped, condus de M. Fănel, de 20 ani, din comuna Curcani, care nu posedă permis de conducere.

Proiectul educatiei non formale-sustinut de lic. tehnologic N. BALCESCU-SI UN GRUP DE PROFESIONISTI din BUCURESTI- a cunoscut o ultima etapa in sala mare a Primariei Oltenita——un spectacol cinematografic realizat si sustinut de un grup de tineri entuziasti-care au realizat 6 fimulete-proiectate ptr. spectatori in sala si care au primit aplauze la scena deschisa!

Invitat in cadrul emisiunii CAPITAL TV-senatorul IULIAN DUMITRESCU a declarat ca–În 2014-2020, avem de cheltuit 40 de miliarde de Euro din fonduri europene, asta înseamnă 5-6 miliarde de Euro pe an. Gândiți-vă că am luat un împrumut de la FMI mult mai mic pentru un an de zile. Vă dați seama ce impact ar putea să aibă o rată mare de absorbție asupra vieții și asupra economiei. Există sprijin total din partea tuturor partidelor din acest punct de vedere. Gândiți-vă că nu am mai avea nevoie de acord cu FMI, că am avea creștere economică stimulată de absorbție. Creșterea economică ar genera noi locuri de muncă, noi venituri suplimentare la bugetul de stat, asta înseamnă că atunci poți să reduci fiscalitatea, care să genereze altă creștere. Practic, pariul României pentru 2014-2020 este o rată de absorbție a fondurilor europene de 100%”, a declarat senatorul in aceasta emisiune !Va invitam sa urmariti declaratiile domniei sale !SURSA-B1.RO-REALITATEA.NET  !

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Postului de Poliţie Chirnogi au prins, în ziua de 31 octombrie a.c., pe raza municipiului Bucureşti, pe N. Gheorghiţă, de 41 ani, din comuna Chirnogi, judeţul Călăraşi, persoană urmărită naţional şi internaţional.

Acesta a fost condamnat, la data de 25.10.2010, de Judecătoria Olteniţa, la 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni prevăzute de OUG 195/002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

 

·                             

Site acreditat SEAP
---------------