Asculta live

Arhiva lunară: martie 2013

68 de percheziţii domiciliare sunt efectuate, simultan, în această dimineaţă, în 6 judeţe şi în municipiul Bucureşti, pentru probarea activităţii infracţionale a membrilor unei grupări infracţionale organizate, specializate în infracţiuni cu consecinţe deosebite, respectiv înşelăciune, evaziune fiscală şi spălarea banilor.

 

La data de 31 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călăraşi şi a Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., desfăşoară o acţiune cu efective mărite pentru documentarea activităţii infracţionale a suspecţilor.

 

68 de percheziţii domiciliare sunt în derulare în mai multe judeţe, respectiv 46 în localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, 2 în municipiul Bucureşti, 8 în judeţul Constanţa, 6 în judeţul Giurgiu, 4 în judeţul Ialomiţa, 1 în judeţul Călăraşi şi 1 în municipiul Ploieşti, judeţul Prahova.
De asemenea, au fost emise 86 de mandate de aducere, suspecţii urmând a fi audiaţila DIICOT- B.T. Călăraşi.
Acţiunea, la care participă aproximativ 200 de poliţişti, se desfăşoară în sistem integrat, sub coordonarea B.C.C.O. Bucureşti şi procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi, cu sprijinul S.C.C.O. Giurgiu, S.C.C.O. Ialomiţa şi S.C.C.O. Ilfov, B.C.C.O. Constanţa, B.C.C.O. Ploieşti şi Jandarmeria Română. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I.. La acţiune participă şi un elicopter al M.A.I..

 

În fapt, pe baza informaţiilor obţinute de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi -B.C.C.O. Bucureşti şi a investigaţiilor efectuate sub coordonarea procurorilor DIICOT, s-a stabilit că, în perioada 2005 – 2012, s-a constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii de infracţiuni grave, respectiv înşelăciune, fals şi uz de fals, spălare de bani, grup

 

 

structurat pe relaţii ierarhice şi personale, care acţiona pe raza judeţelor Călăraşi, Ilfov, Giurgiu, cu conexiuni în municipiul Bucureşti.

 

Membrii grupării sunt suspectaţi de săvârşirea de înşelăciuni prin inducerea în eroare a reprezentanţilor instituţiilor bancare prin prezentarea unor situaţii financiare neconforme cu realitatea, în vederea obţinerii unor împrumuturi bancare, credite ce deveneau neperformante.

 

Gruparea era condusă de un bărbat, de 44 ani, din municipiul Olteniţa, judeţul Călăraşi, arestat deja în această cauză. Pe baza probelor administrate s-a stabilit că din această grupare, fac parte, aproximativ 20 de persoane. Acestea au deţinut în nume propriu sau prin intermediari mai multe societăţi comerciale, în numele cărora au obţinut credite foarte mari.

 

Pregătirea activităţii infracţionale a început încă din anul 2004, când mai mulţi membri ai grupării au achiziţionat, prin credite bancare, imobile la preţuri mici pe care le-au folosit ulterior, după o supraevaluare şi “cosmetizare”, la obţinerea creditelor bancare frauduloase.

 

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că activitatea grupului infracţional organizat a fost sprijinită şi de un număr însemnat de cetăţeni de pe raza localităţii Sinteşti, judeţul Ilfov.

 

Din investigaţii a rezultat faptul că, din anul 2005, membrii de bază ai grupului infracţional organizat au luat sume importante de bani cu dobândă, de la persoane ce domiciliază în satul Sinteşti, judeţul Ilfov.

 

Astfel, în perioada 2005-2010, au împrumutat sume de bani cu dobândă cuprinsă între 7 şi 40% pe lună (aplicându-se şi dobândă la dobândă pentru lunile în care se plătea dobânda datorată) de la numeroase persoane din satul Sinteşti, sumele de bani împrumutate şi dobânzile aferente fiind achitate ulterior din banii obţinuţi din creditele bancare frauduloase.

 

Suma totală a transferurilor bancare provenite de la societăţile controlate de membrii grupului infracţional organizat se ridică la aproximativ 10.000.000 euro.

 

În grupul infracţional organizat, cămătarii au găsit o sursă bogată de venituri ilicite, având interes în a-i împrumuta cu sume cât mai mari pentru a li se restitui ulterior valori însemnate.

 

 

Prejudiciul total produs este de aproximativ 22 de milioane de euro.
În cauză sunt incidente prevederile Legii 39/2003 – iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, Codului penal – înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave, Legii 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi Legii 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor.
Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi probarea întregii activităţi infracţionale, urmând să fie dispuse toate măsurile care se impun.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, precum și angajatorii care doresc să recruteze personal pentru locurile de muncă disponibile, sunt așteptați vineri, 19 aprilie 2013, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Acţiunea se va desfăşura începând cu ora 9.00, atât la sediul Agenţiei Locale din Călăraşi, str. 13 Decembrie nr.12, cât şi la sediul Agenţiei Locale Olteniţa, str. Argeşului nr.111.

Bursa locurilor de muncă, măsură activă destinată corelării cererii şi ofertei de forţă de muncă, constituie una dintre cele mai importante activități implementate de AJOFM Călărași.

Prin organizarea acestui eveniment, se oferă o nouă șansă persoanelor neocupate pentru a-și găsi un loc de muncă și, totodată, agenții economici sunt sprijiniți în încadrarea personalului de care au nevoie.

Pentru o promovare cât mai eficientă a locurilor de muncă de care dispun, angajatorii  sunt rugaţi să transmită la AJOFM Călărași, cât mai curând posibil, personal, prin   fax: 0242-331693 sau e-mail:ajofm@cl.anofm.rooferta de locuri de muncă vacante.  

Persoană de contact : Donciu Simona           SURSA-WWW.ACTUALITATEADECALARASI.RO

httpv://youtu.be/Hzs_5VupHec——–Azi a avut loc sedinta ordinara a consililiului local oltenita care a avut pe ordinea de zi urmatoarele proiecte-1.proiect de lege orivind aprobarea bugetului local pe 2013—-2.Proiect de hotarare privind asocierea Municipiului Oltenita cu SC TRANSDANUBE LOGISTIC SRL-in vederea realizarii Planului Urbanistic Zonal ptr. obiectivul de investitii-UNITATE DE PRODUCTIE PENTRU PRELUAREA FIERULUI VECHI-situat in municipiul Oltenita-str. Portului nr 45-46—–3.Proiect de hotarare privind asocierea Municipiului Oltenita cu SC TRANSDANUBE LOGISTIC SRL-in vederea realizarii planului urbanistic zonal ptr. obiectivul de investitii-PRODUCERE ENERGIE ELECTRICA PRIN CONSTRUIRE DE PARC VOLTAIC- 4.-Proiect de hoProiect de hotarare privind prelungirea/incetarea contractelor de locatiune din blocul Sahiatarare privind aprobarea-PROGRAMULUI DE ACTIUNI PTR. GOSPODARIREA MUNICIPIULUI OLTENITA IN ANUL 2013—5.Proiect de hotarareprivind prelungirea/incetarea contractelor de locatiune din blocul SAHIA II sc.b si sc.c din bd. Tineretului nr 93-103   —-6.Proiect de hotarare privind inlocuirea presedintelui si desemnarea  secretarului comisiei de sistematizare a circulatiei rutiere in mun. Oltenita —7. Proiect de hotarare privind aprobarea platii unor sume de bani catre SC ALECOS CONSTRUCT SRL si catre dl. SATANIN DENIZ   8. Proiect de hotarare privind instituirea unei comisii speciale ptr. verificarea starii tehnice a partii carosabile si a trotuarelor aferente strazilor din mun. Oltenita  9.Proiect de hotarare privind aprobarea actiunii ZILELE MUNICIPIULUI OLTENITA-11-14 aprilie  2013   –10. Proiect de hotarare privind concesionarea prin licitatie publica A UNUI TEREN IN SUPRAFATA DE 18.00 MP situat in municipiul Oltenita str. dr. Lucian Popescu nr. 56A-zona Politiei de Frontiera-ptr. amplasarea unei constructii provizorii cu destinatia GARAJ AUTO. —11.diverse

În dimineaţa de 26 martie a.c., ora 06:20, pe D.N. 41, în afara comunei Chirnogi, D. Ioana, de 37 ani, din municipiul Olteniţa, în timp ce conducea autoturismul marca Skoda, pe fondul neatenţiei în conducere, a acroşat bordura din dreapta direcţiei de mers, intrând în derapaj. Autovehiculul a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de un copac de pe marginea drumului.
În urma accidentului, a rezultat rănirea uşoară a lui D. Alexandru, de 41 ani, din municipiul Olteniţa, pasager în autovehicul.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Peste 51% dintre proiectele transmise în cadrul Strategiei UE privind Regiunea Dunării revin domeniului transporturilor, printre acestea numărându-se şi cel referitor la canalul Bucureşti-Dunăre, afirmă Brânduşa Predescu, coordonator naţional al Strategiei în MAE român.“Alături de dezvoltarea transportului de marfă, obiectivele Strategiei cuprind şi îmbunătăţirea timpilor de călătorie pentru transportul feroviar de pasageri între marile aglomerări urbane. Din multitudinea de proiecte transmise în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, peste 51% revin domeniului transporturilor”, afirmă oficialul MAE.

“Intenţia de a finaliza canalul Bucureşti-Dunăre pentru a transforma Capitala în port la Dunăre, precum şi preocupările ca România să poată absorbi în acest sens suficiente fonduri europene în perioada 2014 – 2020, sunt argumente solide în direcţia menţionată. Pentru acest proiect este nevoie de parteneriate cu celelalte oraşe de la Dunăre şi de accesarea fondurilor europene“, explică oficialul MAE.

Ea afirmă că Bucureştiul este un important component a Strategiei Dunării, reprezentând “o voce serioasă şi respectată în rândul capitalelor regiunii dunărene şi în dezvoltarea economică a regiunii”.

Predescu mai aminteşte, într-un articol postat luni pe platforma online geforcee.geblogs.com, de aportul substanţial al României în lansarea Strategiei şi menţionează că în 28 – 29 octombrie ţara noastră va găzdui Forumul Anual al Strategiei – eveniment care va constitui “un moment de bilanţ, dar şi de poziţionare faţă de provocările viitoarei perioade financiare multi-anuale la nivel UE”.

Sursa : mediafax

Ora Pământului reprezintă un eveniment internațional ce are loc, începând cu anul 2007, în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an şi are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de către instituții și unități economice. Ora Pământului va fi marcată şi în municipiul Călăraşi, sâmbătă 23 martie a.c. . Evenimentul va fi organizat de către primăria Călăraşi în colaborare cu Centrul Cultural Judeţean şi Inspectoratul Şcolar.

În intervalul orelor 20,00-23,00 este recomandat să fie stinsă lumina în gospodăriile individuale, dar şi în unităţile economice. În faţa Consiliului Judeţean vor fi organizate o serie de activităţi care să marcheze această acţiune importantă, menită să atragă atenţia opiniei publice asupra efectelor nocive produse în urma consumului de energie electrică. Vor fi înălţate în aer 300 de lampioane, iar pe asfalt vor fi realizate desene cu lumânări aprinse şi va fi organizat un spectacol, dar fără curent electric. În felul acesta, municipalitatea călărăşeană doreşte să fie alături de o iniţiativă de talie mondială.SURSA-ANA MARIA GONCIU-actualitateadecalarasi

In aceasta luna martie a avut loc la Focsani -Festivalul de dans-FLORI PENTRU MAMA-editia a VI-la Palatul Copiilor din aceasta localitate moldoveneasca.Au participat numeroase trupe de dans din intreaga tara si in urma deliberarii juriului de specialitate–formatia TORENTE DUNARENE- din OLTENITA-care activeaza la CL. COPIILOR din mun. nostru-a primit doua premii I-la categoriile CARACTER si SUITA DE DANSURI POPULARE MUNTENESTI-pregatite de dl DAN DIMITRIU.!Felicitari intregului colectiv care a facut deplasarea-colectiv artistic ce a facut inca o dat cinste locuitorilor municipiului OLTENITA!De asemenea trebuie mentionat si sprijinul pe care il acorda acestor evenimente artistice si conducerea CLUBULUI COPIILOR-din OLTENITA-condus de dna CONSTANTIN MIRELA! INCA O DATA FELICITARI SI LA CAT MAI MULTE REUSITE DE ACESTEA !

O patrulă mixtă, formată din poliţist şi jandarm, a depistat în trafic, în ziua de 20 martie a.c., ora 19:10, pe bulevardul 1 Decembrie, din municipiul Olteniţa, autoturismul marca VW Golf, condus de P. Costel, de 41 ani, din localitate.
În urma testării cu aparatul alcooltest, s-a constatat că şoferul prezenta o concentraţie alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Olteniţa, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii desfăşoară activităţi pentru depistarea lui Ilie Luciana – Georgiana, de 16 ani, persoană dispărută de la domiciliu, de pe raza municipiului Călăraşi.
Aceasta a plecat voluntar de la domiciliu în cursul lunii mai 2012 şi nu a mai revenit. Minora a mai părăsit anterior locuinţa părinţilor, revenind după anumite perioade.
Semnalmente: 1,65 – 1,70 m înălţime, 70 kg, constituţie corpolentă, ten deschis, faţa rotundă, ochi verzi, păr şaten, de lungime medie, vopsit roşcat sau blond.

Cetăţenii care pot furniza informaţii care să conducă la depistarea acestei persoane sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze gratuit numărul de telefon 112!

Astăzi, 16 martie, organizația municipală a PSD Oltenița a organizat alegerea președintelui, a secretarului-executiv, a vicepreședinților, trezorierului și a celor 9 membri în Biroul Municipal.

Fără emoții, toți cei înscriși în cursă pentru funcțiile menționate au fost aleși, prin vot direct şi în unanimitate, de către membrii PSD locali, dat fiind faptul că nu a existat concurență, ci doar câte unul „pe loc”. Aceştia sunt: preşedinte-Petre Ţone, secretar-executiv-Ion Piţoi, trezorier-Alina Munteanu şi 7 vicepreşedinţi: Dumitru Boabeş, Laura Munteanu, Gheorghe Matei, Gheorghe Lungu, Nicolae Ţăranu, Mihai Tiribuş şi Cristina Popa. Au fost aleşi 9 membri în Biroul Municipal, cei 16 candidaţi pentru Consiliul Judeţean PSD şi cei 42 de membrii delegaţi la Conferinţa Judeţeană din 6 aprilie, când va fi ales preşedintele organizaţiei judeţene PSD Călăraşi.

Petre Ţone, aflat în fruntea organizaţiei municipale de un deceniu, a spus după ce a fost reales: ” „Olteniţa e PSD-istă. Nu am ţinut oamenii alături de noi doar cu vorbe, ci cu fapte! De trei ani organizăm Ziua Recoltei şi Ziua Naţională, iar anul acesta a fost al 11-lea an de când împreună cu PSD-ul am organizat Ziua Femeii! Trebuie să menţin echipa unită şi echilibrul în organizaţia noastră. Din 1992 la Olteniţa, PSD nu a pierdut alegerile, decât de 3 ori la funcţia de primar, dar ca partid am avut cele mai multe voturi.”

Vom reveni cu mai multe amănunte şi declaraţii făcute de primarul Olteniţei, Petre Ţone, dar şi ale invitaţilor de la acest eveniment, precum şi planurile pe care primarul în funcţie le are pentru dezvoltarea municipiului.

La acţiune au fost prezenţi Dan Şova, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PSD Călăraşi, primvicepreşedintele PSD, Ion Ştefan, Daniel Florea, deputat colegiul 1 Călăraşi, viceprimarul mun. Călăraşi, Marius Dulce, candidatul la funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Călăraşi, de duminică, 17 martie, Dan Cristodor precum şi alţi membri ai partidului din judeţ.SURSA-actualitateacalarasi.ro

Ministerul de Interne a lansat spre dezbatere un proiect de modificare a legii privind circulaţia pe drumurile publice. Proiectul prevede, printre altele, ca românii care deţin maşini înscrise în alte state pot circula cu ele în ţară maximum 30 de zile de la dobândire, dar şi că şoferii nu vor mai putea circula cu o maşină care nu este înmatriculată pe numele lor, fie pentru că n-au solicitat transcrierea dreptului de proprietate la achiziţie în termen de 30 de zile, fie pentru că autovehiculul este înmatriculat în alt stat.

În plus, nerespectarea obligaţiei şoferului de a avea asupra sa documentul doveditor al titlului şi traducerea legalizată, pentru autovehiculul înmatriculat în altă ţară, se va pedepsi printr-o amendă din clasa a III-a de sancţiuni contravenţionale, cuprinsă între 450 şi 600 de lei.

În cazul depăşirii termenului de 30 de zile în care o persoană din România conduce un autovehicul înmatriculat în alt stat, în afara excepţiilor enumerate, aceasta va avea de plătit o amendă din clasa a IV-a de sancţiuni, cuprinsă între 675 şi 1.500 de lei.

Poliţiştii desfăşoară activităţi pentru depistarea lui Grigore Nicoleta, de 14 ani, persoană dispărută din Centrul SERA din municipiul Călăraşi.
Un supraveghetor din cadrul centrului a sesizat Poliţia Municipiului Călăraşi în seara de 04 martie a.c., despre faptul că minora a plecat în jurul orei 12.00 şi nu a mai revenit.
Semnalmente: 1,63 m înălţime, 63 kg, corpolentă, ochi căprui.
Aceasta era îmbrăcată cu geacă din fâş de culoare neagră, tricou albastru, colanţi negri şi purta pantofi sport albaştri.

Cetăţenii care pot furniza informaţii care să conducă la depistarea acestei persoane sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze gratuit numărul de telefon 112!

Sursa : Oltenitatv

12 persoane surprinse în flagrant de către poliţişti, în timp ce sustrăgeau ţevi metalice subterane

În ziua de 06 martie a.c., în baza unor informaţii deţinute la nivelul Secţiei 3 Poliţie Rurală Curcani privind sustragerea de ţevi metalice subterane din zona adiacentă unei societăţi comerciale din comuna Mitreni, poliţiştii s-au deplasat în incita unei foste întreprinderi de colectare şi experimentare a soiurilor, aflată în proprietatea unei persoane private, de pe raza localităţii, unde a fost identificată o autoutilitară, în care mai multe persoane încărcau ţevi metalice, declarând verbal că aparţin lui M. Mihai, de 34 ani, din comuna Mitreni.

Din declaraţiile proprietarului autovehiculului a rezultat că în zilele de 04 şi 05 martie a.c. a achiziţionat cele 31 de ţevi metalice de diferite mărimi, de la diferite persoane de etnie romă.

Deplasându-se în zona neîngrădită a unui fost decantor dezafectat, indicată de către M. Mihai, poliţiştii au depistat în flagrant pe B. Emil, de 33, ani, N. Cornel, de 30 ani, P. Tudor, de 33 ani, C. Ionuţ, de 25 ani, P. Adrian, de 37 ani, B. Florin, de 23 ani, B. Doru, de 26 ani, P. Marian, de 39 ani, P. Vasile, de 34 ani, P. Costel, de 16 ani, P. Gheorghiţă, de 36 ani şi T. Dumitru de 37 ani, toţi din comuna Curcani, judeţul Călăraşi, în timp ce săpau mai multe şanţuri, în scopul sustragerii de ţevi metalice.

Cu ocazia audierii persoanelor depistate, două dintre acestea au declarat că în zilele de 04 şi 05 martie a.c. au vândut ţevi metalice, sustrase din zona respectivă, lui M. Mihai.

De la faţa locului au fost ridicate uneltele cu care suspecţii au săpat şanţurile, iar ţevile găsite la M. Mihai, au fost lăsate în custodia acestuia, până la definitivarea cercetărilor.

Prejudiciul cauzat urmează a fi comunicat la o dată ulterioară.

Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea responsabililor de abandonarea câinilor găsiţi decedaţi, în apropierea comunei Luica, judeţul Călăraşi

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti în cauza privind câinii găsiţi decedaţi în zona adiacentă a D.J. 403, la ieşirea din comuna Luica, s-a stabilit că, în zilele de 28 februarie a.c. şi 01 martie a.c., Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Olteniţa a organizat şi desfăşurat acţiuni de combatere a dăunătorilor pe fondul cinegetic 37 Mitreni. Au fost emise în acest sens autorizaţii de vânătoare, care confereau dreptul de a vâna pe fondul cinegetic, activităţile fiind coordonate de reprezentantul legal al acestei asociaţii.

Poliţiştii au identificat participanţii la aceste acţiuni, respectiv paznici de vânătoare şi membri ai Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Olteniţa.

Potrivit declaraţiilor acestora, pe fondul cinegetic 37 Mitreni au fost identificate mai multe grupuri de câini hoinari care hărţuiau vânatul, fapt ce a impus împuşcarea acestora, posibilitate conferită asociaţiilor de vânătoare în conformitate cu Legea 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic. Câinii împuşcaţi au fost transportaţi de pe fond, pe marginea D.J. 401, urmând să fie ridicaţi de către asociaţia de vânătoare în vederea incendierii.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigarea Fraudelor Olteniţa pentru stabilirea provenienţei câinilor, s-a constatat că, la data de 27 noiembrie 2012, Asociaţia Fonduri Europene – Consultanţa Curcani, judeţul Călăraşi, şi ECOSAL – Servicii Olteniţa SRL au încheiat un contract de prestări servicii pe o perioadă de un an. În baza acestuia, se instituia obligaţia Asociaţiei Fonduri Europene Consultanţă de a asigura adăpostirea, hrănirea şi îngrijirea medicală a animalelor fără stăpân, captivate de beneficiarul ECOSAL Servicii Olteniţa SRL, de pe raza municipiului Olteniţa.

La data de 15 februarie 2013, reprezentanţii Asociaţiei Fonduri Europene Consultanţa Curcani au abandonat adăpostul, lăsând fără supraveghere şi îngrijire exemplarele canine capturate, fără a înştiinţa expres beneficiarul ECOSAL Servicii Olteniţa SRL, despre această măsură şi fără a-şi exprima intenţia de a rezilia contractul de prestării servicii.

Verificările crotaliilor aplicate pe exemplarele canine, găsite decedate în afara comunei Luica, au relevat faptul că acestea aparţineau Asociaţiei Fonduri Europene Consultanţa Curcani.

Cercetările sunt continuate în cauză în conformitate cu prevederile Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea stabilirii responsabililor care au dispus şi au luat măsura abandonării şi eliberării din adăpost a câinilor, urmând să fie luate măsurile legale care

Iata ca duminica 10 martie in sala mare a primariei municipiului oltenita va avea loc un spectacol dedicat Zilei Femeii-incepand cu orele 19.30-oferit de doi interpreti indragiti -GHE.GHEORGHIU si LAURENTIU DUTA-doi solisti care vor aduce in fata dv. cele mai frumoase melodii dedicate acestui eveniment !intrarea este libera asa ca se asteapta un numar record de spectatori -data fiind capacitatea mica a salii primariei-singura care poate gazdui in oltenita un astfel de eveniment !

Poliţiştii efectueză o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări au decedat mai mulţi câini, găsiţi la aproximativ 2 km de localitatea Luica, judeţul Călăraşi

Cercetările au fost demarate de poliţişti din cadrul Secţiei Rurale Curcani şi Postului de Poliţie Luica în urma unui apel primit prin Sistemul 112, în după-amiaza de 01 martie a.c., ora 16,30.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au constatat că, în afara comunei Luica, pe o distanţă de 3 km, către comuna Mânăstirea, se află cadavrele mai multor câini, unii prezentând şi crotalii.

Urmarea activităţilor de căutare întreprinse, au fost găsite 30 de animale decedate, dintre care 16 prezentau crotalii, fiind ridicate în vederea autopsierii pentru stabilirea cauzei morţii. În urma examinărilor efectuate, medicii veterinari au constatat că decesul acestora s-a produs prin împuşcare.

Specialişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi efectueză verificări pentru stabilirea categoriei armelor folosite la uciderea animalelor şi a deţinătorilor acestora.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările, potrvit Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, cu modificările şi completările ulterioare, pentru identificarea suspecţilor şi tragerea lor la răspundere pentru fapta comisă.

Ultima sedinta a consiliului municipal a iscat dispute aprinse in privinta multor probleme ale comunitatii privind :

– pretul apei la EcoAqua ;

– construirea unui noi W.C public in parcul central al municipiului
– demolarea sediului vechi al biblioteci orasenesti ;

– depunerea juramatului in consiliul local al unui nou membru in persoana Doamnei Alina Musat,

ca urmare a demisiei Domnului Pitoi Ion numit director la Ecosal.

Si multe alte probleme de interes comun pe care le puteti umari in reportajul realizat de echipa OltenitaTV

Site acreditat SEAP
---------------